Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Közeleg az új szezon

2013.01.01. 18:47 - Filip89

Ránk köszöntött a 2013-as naptári esztendő, ez pedig sok-sok újdonság közt egyúttal azt is jelenti, hogy hamarosan kezdetét veheti a várva várt új NLL-szezon. A lacrosse-szurkolók bizonyára már tűkön ülve várják a szezont, melyben a Colorado Mammoth csapata újra megpróbálhat visszatérni a legjobbak közé, aktuális írásunkban pedig az elmúlt időszak eseményeit tekintjük át.



November végén és december elején a klub megtartotta a több állomásos edzőtáborozását, melynek legfontosabb történéseiről legutóbbi írásunkban már olvashattatok. Azóta a csapat kihirdette a szezonkezdő 23-as keretének pontos összetételét, illetve a 2013-as szezon menetrendje is véglegesítésre került.

A Colorado Mammoth 23 fős kerete a 2013-as idényre:

Kapusok: Chris Levis, Matt Roik;
Hátvédek: John Gallant, Chet Koneczny, Jon Sullivan, Dan Coates, Rory Smith, Mac Allen, Creighton Reid;
Középpályások: Jaeden Gastaldo, Mat MacLeod, Ilija Gajic, Cameron Holding, Richard Morgan;
Támadók: Gavin Prout, Colton Clark, Jordan McBride, Adam Jones, Sean Pollock, John Grant Jr, Jamie Lincoln, Joey Cupido, Joel Dalgarno.

A csapat előző évi kerete nagyjából együtt maradt, szám szerint 17-en térnek vissza a tavalyi gárdából, ráadásul az elmúlt két draftról immár tíz saját magunk által kiválasztott játékos tűnik fel a névsorban. A kapuba természetesen visszatér Chris Levis, a 2012-es NLL All-Star gála nyugati kezdőkapusa, a szabadügynökként igazolt Matt Roik személyében pedig egy minden hájjal megkent váltótársat is kapott. A védelembe a legnagyobb erősítés Chet Koneczny leigazolása volt, aki egy évvel ezelőtt még a Washington Stealth-t szolgálta, és egy igazán sokoldalú hátvéd hírében áll, vélhetően kiválóan illik majd a coloradói egységbe. A középpályára a frissen draftolt Jaeden Gastaldo és a pályafutása tizedik szezonjára készülő Richard Morgan érkezett. A csatárok között egyetlen régi-új név lelhető fel, Joel Dalgarno a 2012-es esztendőt a civil életben dolgozta végig tűzoltóként, de korábbi teljesítménye miatt mindenképpen bizakodóan várhatjuk őt vissza. A meglévő játékosok közül John Grant Jr az aktuális MVP, Adam Jones a tavalyi év legjobb újonca volt, a kapitány Gavin Prout továbbra is a csapat összefogásáért és a közönség hangulatáért felelhet, miközben többek közt még a második szezonjába lépő Jordan McBride-tól is ígéretes termelést várhatunk, az előidényben fantasztikus formában játszott.

A kerethez tartozik még további három játékos, a kapus Tye Belanger és a középpályás Jarett Park sérültlistán kezdi a szezont, míg a Pioneers-növendék Alex Demopoulos a practice squad tagja lesz.

A Colorado Mammoth programja a 2013-as szezonban:

Január 13., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Washington Stealth
Január 20., vasárnap, 03:00 Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth
Január 26., szombat, 03:00 Colorado Mammoth - Calgary Roughnecks
Február 3., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Minnesota Swarm
Február 10., vasárnap, 04:00 Washington Stealth - Colorado Mammoth
Február 17., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Edmonton Rush
Február 24., vasárnap, 22:00 Philadelphia Wings - Colorado Mammoth
Március 3., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Rochester Knighthawks
Március 9., szombat, 01:30 Toronto Rock - Colorado Mammoth
Március 10., vasárnap, 01:30 Buffalo Bandits - Colorado Mammoth
Március 17., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Buffalo Bandits
Március 24., vasárnap, 03:00 Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth
Március 31., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Philadelphia Wings
Április 7., vasárnap, 03:00 Edmonton Rush - Colorado Mammoth
Április 14., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Minnesota Swarm
Április 21., vasárnap, 03:00 Minnesota Swarm - Colorado Mammoth

A 16 meccses alapszakasz programjában az első szembetűnőbb könnyebbség az elmúlt évekhez képest, hogy mindössze egyetlen hétvégén fogunk több meccset játszani, a március elején Toronto-ban és Buffalo-ban töltünk egy víkendet - viszont nem lesz szabad hétvégénk. A nyugati riválisok közül a 'Necks és a Swarm ellen játszunk három-három meccset, Keletről pedig a Bandits-szel és a Wings-szel csapunk össze két-két alkalommal.

Már csak a jövő hétvégét kell megvárnunk, és végre kezdődik az idei NLL-szezon, először hazai környezetben nézhetünk farkasszemet a Washington Stealth együttesével.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr464990795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.01.01. 21:22:22

kellemes meglepetés volt az újévre:):)

foppa21 2013.01.02. 21:29:18

talán erősebb a keret tavalyinál, de nekem úgy tűnik h még mindig nagyon sok a fiatal. nem tudom hogy ez a rájátszásban mennyire lesz gond

milo_hedgie#23 2013.01.13. 00:39:35

na akkor ma éjjel oda csaphatunk:))

foppa21 2013.01.13. 19:23:34

hát a szezon első meccsét simán elvesztettük sajna


süti beállítások módosítása