Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS SuperDraft 2013: Előzetes

2013.01.16. 11:05 - Filip89

A Colorado Rapids tavalyi gyenge szereplésének nem sok pozitív hozománya volt, az egyetlen igazi örömteli velejáró gyümölcsét viszont magyar idő szerint csütörtök este, 18 órai kezdettel arathatjuk le. Ekkor rendezik ugyanis az idei SuperDraftot az MLS-ben, és az indianapolisi börzén a coloradóiak három értékes választási lehetőséggel bírnak.





















A mieink ebben az évben három választási lehetőséggel rendelkeznek a játékosbörzén, az első körben a hatodik, a második körben a 25. és a 30. helyen kerülhetünk sorra. Utóbbi pick-et még a Houston-nal kötött 2010-es üzletben szereztük meg, melyben Colin Clark-ot küldtük a Dynamo-hoz Brian Mullan-ért cserébe.

A mostani SuperDraft lebonyolítási rendszer ideje alatt a Rapids 2000-ben választhatott ennél magasabb helyen, abban az évben az 1/3-as pick volt a miénk egy feltrade-nek köszönhetően, de a kapus Adin Brown nem tudott jelentős karriert befutni sem a csapatnál, sem az egész MLS-ben. "Önerőből" ennyire magas pick-ünk 2007-ben a hatodik kiválasztott Nico Colaluca volt, ám ő sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, két szezon alatt négy mérkőzésen lépett pályára, mielőtt a New England-hez cseréltük volna, azóta alacsonyabb osztályú bajnokságban törekszik. Egy évvel később a SuperDraft ötödik pozíciójában Ciaran O'Brien-t választottuk, de a középpályás ideje nagy részét kölcsönben töltötte, jelenleg pedig az NASL-ben játszik.

Visszatérve az idei börzére, annyit lehet tudni, hogy a sereghajtó Toronto FC az 1/1-es pick mellett az összetettbeli harmadik választási joggal is bír, ám nem kizárt, hogy valamelyik cédulát cserélni szeretnék. A második helyre a Chivas USA-t sorolták, és a hatodik pozíciónk előtt van még a New England Revolution, valamint a Vancouver Whitecaps különítménye. Majdnem teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a draft legelső választása a Louisville hátvédje, Andrew Farrell lesz, míg a gótokhoz kiváló pick lehetne a támadó középpályás Carlos Alvarez választása. S mindenképpen várható még az élmezőnyben a felhozatal legjobb támadójának tartott Deshorn Brown gazdára találása is.

A mieink politikájáról nem sokat lehet tudni, bizonyára az aktuális bent lévő legjobb játékost fogjuk választani poszttól függetlenül. A hatodik helyünk környékén szóba kerülhet Walker Zimmerman, aki fantasztikus méretei miatt akár már azonnal bevethető lehet az MLS-ben középhátvédként. Középpályásként a Notre Dame-os Dillon Powers, a North Carolina-s Mikey Lopez és a Santa Clara-s Erik Hurtado kerülhet szóba, mindannyiukat a legjobbak közé sorolják, illetve ha csatárerősítést tervezünk, akkor Chris Thomas lehet a kiváló választás. Igazából bármely posztra elképzelhetünk választást, a védelemben és a támadósorban már történtek erősítések az offszezonban, ahol a leginkább szükség volt rájuk, de nyilván a középpálya is elbírna egy fiatal tehetséget, akire hosszútávon lehet építeni. Konkrétumokról nehéz beszélni, a második körre pedig lehetetlen jósolni, de reményeink szerint mindhárom mezőnyposztra tudunk megfelelő képességű játékosokkal tankolni.

A hatodik választás értékét mutatja, hogy az elmúlt években 1/6-osként olyan tehetségek kerültek kiválasztásra a SuperDraft-on, mint például 1998-ban az egykori 46-szoros amerikai válogatott Clint Mathis; 2003-ban a Galaxy kiváló bekkje, Todd Dunivant; 2005-ben a Rapids történetének egyik legjobb hátvédje, Drew Moor; vagy éppen 2006-ban az MLS-szinten továbbra is meghatározó játékos Dax McCarty.
















A napokban látott napvilágot egy rendkívül fontos hír, miszerint az Egyesült Államok második körbeli első hazai VB-selejtező mérkőzését a Dick's Sporting Goods Park-ban rendezhetik meg március 22-én Costa Rica ellen. A Commerce city-i pályázat többek között Salt Lake City-t és Kansas City-t előzte meg a versengésben, és a válogatott szövetségi kapitánya, Jurgen Klinsmann felettébb elégedett volt az eredménnyel: "Nagyon izgatottan várjuk a mérkőzést a Dick's Sporting Goods Park-ban. A selejtezők ezen stádiumában kulcsfontosságúak a hazai győzelmek, ezért mindenképpen hatalmas szurkolói támogatásra számítunk Colorado-ban, ami óriási előnyt jelenthet a csapat számára."

Az amerikai keret jelenleg Los Angeles-ben edzőtáborozik, fedélzetén a Rapids új szerzeményével, Edson Buddle-lal, január 29-én Houston-ban Kanada ellen fognak barátságos mérkőzést játszani, a végső selejtezősorozat pedig február 6-án Honduras-ban veheti kezdetét a csillagosok számára. Az amerikaiak ellenfele még a későbbiek során még Mexikó, Jamaica és Panama lesz, az oda-visszavágós alapon megtartott tíz forduló végén októberben az első három helyezett automatikusan kvalifikálja magát a 2014-es brazíliai világbajnokságra, a negyediknek pedig pótselejtezőt kell játszania az óceániai régió legjobbjával.

Hogy, a miénkről is essen szó, a Rapids delegációja amellett, hogy gőzerővel összpontosít a közelgő SuperDraft-ra, már a Dick's Sporting Goods Park-ban tartózkodik a kötelező orvosi és fizikai vizsgálatok miatt, a napokban pedig a tényleges tréningekkel valóban kezdetét veheti az új szezont megelőző edzőtáborozás.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr725021356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.01.16. 23:24:07

ez a zimmerman jó lenne szerintem, őt olvastam hozzánk több helyen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.17. 04:43:40

Jellemző, hogy a cikk kikerülése után akciózunk. :D
Elcseréltük Larentowicz-ot a Fire-höz a 11. választási helyért.

Egészesen pontosan a trade:
The Colorado Rapids acquired allocation money, an international slot, and the 11th overall pick in Thursday’s 2013 MLS SuperDraft in a trade with the Chicago Fire, sending midfielder Jeff Larentowicz and the 30th overall selection in this year’s draft in exchange.

Hát, nem tudom. Volt ilyen érzésem, hogy azért tankolunk ennyire a középpályára, mert esetleg az ő helye sem annyira biztos, de nehezen értem meg. Talán vele se voltak elégedettek, vagy Pareja-val nem jöttek ki annyira, nem tudni, de sajnálom.

melo15 2013.01.17. 10:33:34

@Filip89: pont larentowicz? őt én is kedveltem :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.17. 12:04:52

Ezek után alapból a hatodik helyen védőt, a 11-en támadót várok. Persze, most már a középpályára sem ártana fiatal tehetség, meglátjuk kik maradnak nekünk. De szerintem elég jó a helyzet, én egyébként a két második körös pick-ből az egyiket simán felhasználnám trade-ben, például egy rutinos védőért, ott úgyis hiány van.

foppa21 2013.01.18. 04:44:58

olyan nevek jöttek akik szóba kerültek a cikkben: 6. deshorn brown csatár, 11. dilllon powers középpályás. bent hagytuk zimmermant ami azért kicsit meglepő nekem. a második körben viszont kory kindle védő jött

foppa21 2013.01.18. 04:55:23

28 Columbus Crew
Drew Beckie, D
University of Denver

nocsak:-))

foppa21 2013.01.19. 17:05:56

jamie smith is ott van a campen, lehet mégis kaphat új szerződést


süti beállítások módosítása