Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Sírból visszahozott győzelem

2013.01.21. 16:55 - Filip89

Az elmúlt hétvégén lejátszotta második mérkőzését a Colorado Mammoth csapata az NLL 2013-as szezonjában, és a nyitó meccs elvesztését követően cseppet sem számíthattunk könnyű összecsapásra a Calgary Roughnecks otthonában, ám végül egy emlékezetes találkozón 13-12-re diadalmaskodtunk hosszabbításban a kanadaiak ellen.



A tavalyi szezon két legjobb nyugati csapata vereséggel kezdte az új esztendőt, mint ismeretes a mieink a Stealth ellen kaptak ki hazai környezetben, közben a 'Necks múlt héten a Rock ellen kapitulált. Mindkét csapat egyértelműen a javítást célozta meg az egymás elleni rangadón, a motiváció és az ezzel járó hatalmas küzdelem szinte garantált volt a mindig remek hangulatú SaddleDome-ban szombat este.

Az első mérkőzésen gyengébben védő Levis kezdett a Mammoth ketrece előtt, a hazaiak portáját pedig Poulin őrizte. Másfél perc után máris emberhátrányba kerültünk Lincoln felesleges szabálytalanságát követően, a Calgary egyből felállt a kapunk előtt, és Sh. Evans védhetetlen góljával gyorsan vezetéshez jutottak. Az első öt perc végeztével a házigazdák újra eredményesek voltak, amikor többszöri próbálkozást követően Shattler megpattanó lövése kötött ki balszerencsésen a coloradói kapuban. A következő percekben egyre rámenősebben próbálkoztunk a szépítéssel, néhány kihagyott helyzet után John Grant Jr egy emberelőny alatt tüzelt magabiztosan a hálóba. Egyből ezután a mieink kerültek létszámhátrányba, a vörös mezesek pedig ismét hamar kihasználták a fórt Ranger jóvoltából. A játékrész hajrájában pörögtek fel újra némileg az események, Shattler kiugratásából az újonc Resetarits növelte a 'Necks előnyét, majd fél perccel a szünet előtt John Grant Jr második kőkemény átlövésével lopóztunk kicsit közelebb, de a házigazdák így is 4-2-re vezettek az első játékrész után.

Kevesebb mint egy perccel a folytatást követően megint feljebb tudtunk kapaszkodni, egy középpályán megszerzett labdából létszámfölényt alakítottunk ki a calgary-i kapu előtt és a veterán hátvéd John Gallant könnyedén fejezte be a ziccert. Egy gólra felzárkóztunk, ám kisvártatva a vendéglátók 16 másodperc leforgása alatt kétszer találtak be: Dickson takarásból nagyszerű lövéssel vette be a kapunkat; a megnyert faceoff után pedig Dobbie maradt őrizetlenül Levis ketrece előtt, és váltotta gólra könnyedén az ordító lehetőséget. A két gyors találat után kapust cseréltünk, és Roik folytatta a denveri kapu előterében. Továbbra is lendületben maradtak a kanadaiak, mi pedig nem nagyon tudtunk mit kezdeni az agresszív támadójátékukkal, és rövidesen egy lerohanásból a faceoff-specialista Snider lőtte be a hetedik calgary-i találatot, mellyel négyre növelték a vezetésüket. Aztán jó darabig a mezőnyjáték dominált, mindkét csapatnál voltak kiállítások, de sokáig egyik oldal sem tudott élni a PP-lehetőségekkel, majd újfent John Grant Jr köszönt be előnyből, amikor már csak négy perc volt hátra a félidőig. JGJR mesterhármasával igyekeztünk látótávolságon belül maradni, de a Roughnecks magabiztosan uralta a gyepet és 7-4 arányban vezettek 30 perc játékot követően.

A második negyed sok kiállításából egy hazai penalty áthúzódott a harmadik játékrész elejére, így a Mammoth kezdhette létszámfölényből a második félidőt, és az első támadásból ki is használtuk a helyzetet, a szép adogatás végén szokás szerint John Grant Jr tudott eredményes lenni. Két perccel később a Calgary könnyedén állította vissza a három gólos különbséget, Sh. Evans gyönyörűen kevergetett és néhány hátvéd lerázását követően a kapus eszén is könnyedén járt túl. Alighogy folytatódott a játék, a másodéves Jamie Lincoln szerzett meglepetésszerű találatot, aki Prout csodálatos bejátszásából találta magát ajtó-ablak helyzetben a kapu közvetlen közelében. Ezután megint elpuskáztunk néhány komoly lehetőséget, majd Sh. Evans pár perc alatt újabb két PP-találattal hallatott magáról, megszerezve önmaga harmadik és negyedik gólját a meccsen. 10-6-ra vezettek már a házigazdák, ráadásul szerencsénk sem volt, Lincoln hiába szerzett volna gólt, a lövés pillanatában rálépett a vonalra, hiába nézettük vissza az esetet, a hiba egyértelmű volt. A negyed befejező öt percébe fordulva, 4-on-4-ban több denveri lövés után John Grant Jr juttatta újra a labdát a kapuba egy könnyű helyzetet gólra váltva. Szépen tartották az előnyt a vendéglátók, egy perc múlva Snider állította vissza négyre a különbséget, de másodpercekkel a negyed befejezése előtt Jamie Lincoln húzta be éles szögből közelről JGJR tökéletes feladását emberelőnyből, ezzel 11-8-ra jöttünk fel az utolsó menet előtt, és még életben tartottuk a kósza reményt a felzárkózásra.

A záró játékrészben eleinte megint csak kihagyott helyzetekig jutottunk, nem igazán volt benne a levegőben, hogy esetleg még lehet esélyünk ezen a mérkőzésen. Főleg, hogy pár perc elteltével Morgan kiállítását pillanatok alatt kihasználták a házigazdák Shattler tökéletes kapáslövésével. Már 8-12 volt a lemaradás, és a következő minutumok során egyre szárnyaszegettebbek voltunk, úgy tűnt, hogy a mieink kezdenek lemondani a mérkőzésről. A befejező öt percen belül viszont újra megráztuk magunkat, és egy hazai kiállítást az utolsó pillanatokban sikerült kihasználni John Grant Jr-nak köszönhetően, aki immár a hatodik gólját szerezte, vagyis hat-trick után a sock-trick-et is elérte. Bő egy perc múlva tovább szűkítettük a különbséget, Dickson kihagyott lehetőségét követően a túloldalon Jones keresztpasszát Jordan McBride továbbította tanári mozdulattal a kapuba. Két gólra zárkóztunk vissza, hamarosan pedig egy újabb ígéretes lehetőséget váltottunk találatra Gavin Prout jóvoltából, aki őrült tűzijáték után pofozta be a játékszert a házigazdák kapujába. 12-11 volt az állás bő két perccel a rendes játékidő vége előtt, egyre inkább égett a 'Necks talpa alatt a talaj, a mieink pedig vérszemet kapva rohantak tovább előre. A nagy igyekezetnek pedig meg is lett az eredménye, a tavalyi RoY Adam Jones félelmetes lefordulást követően volt eredményes a kapu torkából, a találatot a videóbíró is jóváhagyta, így négy gólos hátrányt eltűntetve egyenlítettünk ki 12-12-re. A maradék 1:20 percben egyik csapat sem tudta megszerezni a mindent eldöntő 13. találatot, így a 60 perc végeztével eldöntetlen volt az állás.

Következett a hosszabbítás, nem mindennapi mélységből kapaszkodtunk vissza, és mentettük ráadásra találkozót, de a Calgary hatalmas akciókkal kezdte a túlórát, Roik kapusnak többször is bravúros védésekre volt szüksége, hogy megóvja ketrecét a találattól. A denveri hálóőr kiválóan végezte a dolgát, azonban Poulin sem hibázott, így nem született korán döntés az OT-ban. Rendkívül izgalmasan alakult a hosszabbítás, bármelyik csapatnak lehetett volna lehetősége megnyerni a meccset, a legnagyobbat JGJR hagyta ki, aki egy hatalmas lövést bombázott a kapufára. Aztán végül hat perc után érkezett meg a győztes találat Sean Pollock tollából egy bő másfél perces masszív támadás végén, óriási nyomást helyeztünk Poulin ketrecére, több kihagyott lehetőség után pedig a rutinos támadó közelről sodorta be a számunkra szerencsés 13. találatot.



Nem mindennapi küzdelem árán harcoltuk ki a győzelmet, méghozzá úgy sikerült nyernünk, hogy a találkozó teljes hosszában a 'Necks vezetett, mi pedig csak a hosszabbításos győztes góllal kerültünk előnybe, éppen a legjobbkor. John Grant Jr a fenomenális egyéni estéjét hat találattal és két asszittal zárta, a szerzett pontok terén a csapatkapitány Gavin Prout csak egyel maradt el tőle (1 gól és 6 assziszt), míg Jamie Lincoln kétszer volt eredményes, Adam Jones és a győztes találatot szerző Sean Pollock 1+3-at, Jordan McBride 1+2-t regisztrált. Minden téren javult a csapat játéka az első hetihez képest, a negyedik negyedben különösen a védekezésünk volt dicséretre méltó, míg a két kapus közül némi meglepetésre Matt Roik játszott jobban, 35 lövésből csak hat gólt szenvedett el, közel 83 %-os hatékonysággal hárította a calgary-i lövéseket a második játékrész elejétől a pályán tartózkodva.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Washington Stealth 2-1
2. Colorado Mammoth 1-1
3. Edmonton Rush 1-1
4. Minnesota Swarm 0-1
5. Calgary Roughnecks 0-2

A pénteki folytatásban máris lesz lehetősége a visszavágásra a Roughnecks-nek, legközelebb viszont a két csapat immár a Pepsi Center-ben mérheti össze tudását egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr915032151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.01.21. 17:11:06

sajnos nem tudtam élőben nézni a meccset,de jó volt olvasni az összefoglalót. mindjárt meg is lesem a youtubeon a meccset:)

Coach Sacco 2013.01.22. 16:46:41

Csak most nézem milyen jó összefoglalók vannak idén is a lacrosse meccsekhez. :)

Tomi_Tanguay 2013.01.22. 22:25:03

tényleg jó fajta lett, grant újra rekordokra fog törni?:)

milo_hedgie#23 2013.01.23. 10:17:40

@Tomi_Tanguay: elképzelhető. tavaly úgy lett pontkirály,hogy két meccset kihagyott

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.24. 10:54:22

Matthews 4+5 a Stealth ellen. Profi vagy college, outdoor vagy indoor, a helyzet változatlan: simple the best.

milo_hedgie#23 2013.01.26. 16:17:32

hát a hazai meccs elég sima volt és sajnos nem a mi javunkra. 12-19 lett


süti beállítások módosítása