Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Stabil teljesítmény

2013.01.23. 16:04 - -Zephyr-

Az utóbbi mérkőzéseken egyre jobb formába lendült a Denver Nuggets. Végre a sorsolás is kedvezően alakult, több hazai mérkőzés jutott erre az időszakra, ami ismerve a denveri mérlegünket, jó előjelnek számított. A következő összefoglalóból kiderül, hogy tudta e folytatni remek sorozatát Colorado profi kosárcsapata.



Elsőként a Golden State Warriors elleni mérkőzésünket elevenítjük fel, még január 13-ról. Ez volt a két csapat negyedik összecsapása idén, eddig 2-1-re mi vezettünk, bár a legutóbbi mérkőzést a harcosok nyerték, igaz mindössze egyetlen pontos különbséggel. A találkozót egy Lawson triplával nyitottuk, szorosan alakult az első negyed, egyik csapat sem tudott még komolyabb előnyre szert tenni. Elsőként a második játékrész vége felé tudott a vendég csapat ellépni, hét pont volt az előnyük, de a félidő előtt sikerült ismét egy támadásnyira feljönni. A folytatás leginkább az első negyedre emlékeztetett, majd a harmadik játékrész végén a Warriors kezdett elhúzni, 10 ponttal is vezettek már. Szerencsére a negyedik felvonás elején gyorsan ledolgoztuk a hátrányt, majd ezzel a lendülettel a vezetést is magunkhoz ragadtuk és magabiztos előnyt kovácsoltunk a hajrára. A vendégek puskapora elfogyott a meccs hajrájára érkezve, így végül 116:105 arányú győzelmet arattunk. Nagyszerű hajrát produkált a csapatunk, az utolsó negyedet egy 18-2-es rohammal nyitottuk, ami megtörte a vendégeket, a hátralevő időben már csak tartani kellett az így szerzett előnyt. Többen is jó teljesítettek, Gallinari és Lawson is húzóemberei voltak a csapatnak, az olasz 21- az irányító 20 pontot szerzett. Jól teljesített a cseresorunk is, Miller és Brewer 12-, illetve 13 egységgel zártak, hozzájuk a visszatérő Chandler csatlakozott 14 ponttal és 6 gólpasszal.

Következő mérkőzésünk alkalmával a Portland Trail Blazerst láttuk vendégül múlt kedden. Jól kezdtünk és kisebb előnyt tudtunk szerezni mindjárt a találkozó elején, ám ez a nyitó játékrész vége felé közeledve szép lassan elolvadt, sőt a második felvonásra már Blazers vezetéssel fordultunk. Ebben a negyedben mindkét csapatnak volt jó periódusa, de egyik sem tudott hosszabb távon fölényt kialakítani, így a szünetet szoros, három pontos különbségnél töltötték a felek. A második félidő elejétől kezdtük átvenni az irányítást, fordítottunk, majd a negyedik negyedre már 5 pontos előnnyel fordulhattunk. Szinte végig sikerült is megőrizni az előnyünk, sajnos annyira nem tudtuk leszakítani a vendégeket, hogy kilátástalan helyzetbe kerüljenek, így egy nagy hajrá eredményeképpen, fél perccel a vége előtt egyenlítettek. A meccsnyerő kísérlet mind a két oldalon kimaradt, így 99:99-es döntetlent követően hosszabbítás következett. Nagyon kiélezetten alakult a játék a ráadásban. Chandler 111:111-es döntetlennél, 15 másodperccel a vége előtt egy hármassal segítette közelebb a csapatot a győzelemhez. A Warriors következő támadása nem hozott eredményt, így 115:111-re nyertünk, sorozatban a hatodik mérkőzésünkön. Nem játszottunk igazán jól, inkább a jó egyéni teljesítmények voltak jellemzők, a megszokott csapatmunka helyett. Szokatlan módon hárman is 20 pont fölött teljesítettek, mindhárman a kezdőcsapatból. Gallinari és Lawson már az előző mérkőzésen is jók voltak, ezúttal 25- és 24 pontig jutottak, Ty még 12 gólpasszt is elkönyvelhetett. A csapat irányítóján kívül egy másik fiatal tehetség, Faried is dupla-duplával zárta a találkozót, 21 pont és 11 lepattanó állt a neve mellett a lefújáskor. A padról ezúttal Chandler volt egyedül, aki említésre méltón szerepelt, nagyjából a Golden State elleni teljesítményt másolta le, azzal a kis plusszal, hogy gyakorlatilag ő döntötte el a hosszabbítást.

Sorozatban négy hazai környezetben lejátszott mérkőzés után, egy idegenbeli találkozó következett, ráadásul egy nehéz ellenfél várt a csapatra, hiszen az Oklahoma City Thunder otthonában volt jelenésünk. Az OKC egy 7:0-s kezdéssel adta meg az alaphangot. Már az első negyedben kezdett kicsúszni a kezünkből minden minimális remény, ezzel a meccsel kapcsolatosan. A második játékrész elején hamar 20 ponton kívülre kerültünk, a félidőig 67 pontot nyeltünk be. A harmadik negyedben tovább romlott a helyzet, az utolsó 12 perc már teljesen érdektelen volt, a teljes tartalék csapat pályára került. 117:97 lett a vége. Ezt a meccset nem játék közben adtuk fel, hanem már a kezdés előtt. A legelejétől kezdve teljesen esélytelenek voltunk. Néha be kell iktatni ilyen mérkőzéseket is, ahol pihennek a kezdők és nem szakad meg a csapat, messzemenő következtetéseket ebből, nem szabad levonni. Ezúttal is, mint minden gyalázatosan gyenge meccsünkön, Koufos volt a csapat legeredményesebb játékosa, 16 ponttal és 9 lepattanóval, Miller 10 gólpasszt osztott a padról és nagyjából ezzel vége is az említésre méltó momentumok sorának. Mást nem tehetünk, mint gyorsan elfelejtjük ezt a gyalázatot és a következő találkozókra koncentrálunk.

Az előző megsemmisítő vereséget követően máris egy jó lehetőség adódott a javításra. A gyengén teljesítő Washington Wizards csapata nem okozhatott problémát hazai pályán, így gondoltuk legalábbis a meccs előtt. Álmosan kezdődött a mérkőzés, eléggé döcögött a játékunk az első felvonásban. A második negyedben már kezdtünk belerázódni, megszereztük a vezetést, ezzel együtt uraltuk is a játékot, de nem tudtuk leszakítani jelejtősen a varázslókat. A harmadik játékrészben tartottuk az előnyünket, szépen termeltük a pontokat a védekezés viszont nem akart működni, így a vendég csapat, ha hátrányban is volt, jelentősebb hátrányba nem került. A záró negyedben ez megbosszulta magát, az első percekben fordított a Wizards négy-öt ponttal el is léptek, ami végzetesnek bizonyult. Egyszerűen nem tudtuk újra megszerezni a vezetést, próbálkoztunk, de mindig volt válasza a vendégeknek, akik így nagy meglepetésre 112:108-ra győztek Denverben. Előzetesen könnyed győzelemre számítottunk, mást kaptunk. Talán nem vette elég komolyan a csapat ezt a találkozót és lebecsülték az ellenfelet. Elsősorban a védekezésünkkel voltak gondok, a tábla alatt és távoli dobások ellen sem tudtunk kellő hatékonysággal fellépni, 108 ponttal azért, ez a Wizards verhető kellene, legyen hazai pályán. Lábon nem tudtuk tartani a vendégek fiatal hátvédjeit, amiből sok pontot kaptunk. A legeredményesebb játékosunk Lawson volt 29 ponttal, a kezdőből a többiek nem igazán teljesítettek jól. A padról Miller és Brewer egyaránt 17 pontig jutottak. Illett volna jobban felpörögni erre a meccsre, a végelszámolásnál hiányozhatnak majd az ilyen mérkőzések.

Két kiábrándító vereséggel a hátunk mögött, készültünk az újabb, Oklahoma City Thunder elleni összecsapásra, ezúttal azonban Denverben mérkőztünk meg velük vasárnap este. Szoros első negyeddel indult a találkozó, a vezetés nálunk volt, de nagyobb előnybe nem tudtunk kerülni. A második felvonás ugyan így telt, végig közel álltak egymáshoz a csapatok, 1-2 pontos különbségek voltak csupán. A harmadik játékrészben már sikerült többször is két-három támadásnyi különbséget összeszedni, de ennél jobban nem tudtunk elhúzni. A negyedik negyeden sikerült fölénybe kerülnünk, a játékrész derekára tíz pont fölé duzzadt az vezetésünk. A vendégek Durant és Westbrook vezérletével hajrázni kezdtek és fél perccel a vége előtt egyenlítettek. Lawson kísérlete az utolsó pillanatban kimaradt, így 109 pontos döntetlennél következhetett a hosszabbítás. Nagyon szorosan alakult a ráadás is, végül egy támadó szabálytalanságnak köszönhetően lépéselőnybe kerültünk. Ezt a hátrányt kevesebb, mint 10 másodperc alatt a Thunder már nem tudta behozni és 121:118-ra győztünk. Bravúros győzelem volt. Mind a két csapat nagyot játszott, elképesztő szorosan alakult a találkozó, de nagyjából valami ilyesmire lehetett számítani előzetesen. Ezúttal is a nagyszerű csapatmunka hozta meg a sikert, hét játékosunk szerzett legalább tíz pontot, Brewer csereként 26-ig jutott. Faried és Koufos egyaránt dupla-duplát könyvelhettek el és Lawson is mindössze egyetlen gólpasszal maradt le róla. Domináltunk a palánk alatt, pontszerzés tekintetében és lepattanókban egyaránt. Ami negatívum volt, az a sok eladott labda, szerencsére a Thunder sem volt jobb ebben a mutatóban, így erre nem fizettünk rá. Azért jó lenne visszatérni az utóbbi meccseken mutatottakhoz és 10 közelében tartani az eladott lasztik számát.

Túl vagyunk egy hosszabb győzelmi sorozaton, két kiábrándító vereségen és egy látványos győzelmen. Mostanában jó formában játszik a csapat, eltekintve a Wizards elleni vereségtől, az oklahomai vereség megbocsátható, különösen így, hogy nem sokkal később szoros csatában legyőztük őket. Erre lehet alapozni a továbbiakban. Most egy hosszabb hazai széria előtt állunk és reméljük, ez egyúttal egy hosszabb győzelmi szériát is jelent majd!

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 33-9 (42 meccs)
2. Denver Nuggets 25-18 (43 meccs)
3. Utah Jazz 22-19 (41 meccs)
4. Portland Trail Blazers 20-21 (41 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 17-21 (38 meccs)

A közeljövő programja:

Január 24., csütörtök, 02:00 Houston Rockets - Denver Nuggets
Január 27., vasárnap, 03:00 Denver Nuggets - Sacramento Kings
Január 29., kedd, 03:00 Denver Nuggets - Indiana Pacers

Január 31., csütörtök, 03:00 Denver Nuggets - Houston Rockets
Február 2., szombat, 03:00 Denver Nuggets - New Orleans Hornets


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr835039194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.01.24. 04:05:11

az utolsó negyed előtt már 16 ponttal vezetünk a rockets ellen:)

Tomi_Tanguay 2013.01.24. 04:15:51

105-95re simán leraktuk őket! lawson 21 és chandler 20 ponttal voltak most a csapat legjobbjai.

foppa21 2013.01.24. 16:36:52

ez most nagyon jó játék volt! nagyon kéne egy újabb győzelmi sorozat és a következő hazai meccsek tényleg nyerhetők

Tomi_Tanguay 2013.01.27. 05:07:51

jól van a kingst elég magabiztosan ki fogjuk ütni innen:)

Tomi_Tanguay 2013.01.27. 05:34:06

121-93 lett az eredmény. lawson 26 ponttal zárt, elég jók voltunk, végig magabiztosan vezettünk. hoztuk a kötelezőt!

foppa21 2013.01.27. 10:41:51

anyád 71 pont az első félidőben. minden kezdő+mcgee elérte a 10 pontot, kicsit komolyak voltunk:-)

melo15 2013.01.28. 23:42:17

ma az indiana ellen is csak a győzelem lesz elfogadható

Tomi_Tanguay 2013.01.29. 05:03:34

8al megyünk az utolsó negyed előtt. nem szabad elbaszni:)

Tomi_Tanguay 2013.01.29. 05:16:09

nagyon jönnek fel, így necces lesz a vége...

Tomi_Tanguay 2013.01.29. 05:18:38

99-99 másfél perccel a vége előtt:S

Tomi_Tanguay 2013.01.29. 05:29:12

na mák 0.4 mpvel a vége előtt iggy büntetőket dobhat döntetlen állásnál.

melo15 2013.01.29. 10:54:33

102-101 ide :)
tetszett filip összefoglalója, igyekszem majd a napokban megnézni a meccset

Tomi_Tanguay 2013.01.31. 04:33:41

56-57 az állás a félidőben

Tomi_Tanguay 2013.01.31. 04:55:43

83-86ra állunk az utolsó negyed előtt. a harmadik negyedben jobbak voltak, szerencsére egész jól visszajöttünk. de több kell az utolsóban ha nyerni szeretnénk

Tomi_Tanguay 2013.01.31. 05:13:03

na hát javultunk a negyedikre és biztosan fordítottunk is. remélem meglesz mostmár:)

Tomi_Tanguay 2013.01.31. 05:35:02

118-110re hoztuk. jó volt a negyedik negyed, ennyi elég volt:)

foppa21 2013.01.31. 20:19:57

nem tudom filip hogy látja de mostanában egyre többször kulcsember tud lenni gallo. szerintem fejlődött az elmúlt hetekben kiegyensúlyozottság terén

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.31. 21:53:37

Valóban javult az utolsó meccseken, de ne kiabáljuk el, sosem a kiegyensúlyozott jó teljesítményéről volt híres. :)

Tomi_Tanguay 2013.02.02. 04:06:48

51-48ra megyünk a szünetben a hornets ellen

Tomi_Tanguay 2013.02.02. 04:50:10

85-78 a harmadik negyed végén

melo15 2013.02.02. 19:48:30

egyre jobbak vagyunk szerintem. megint nagyon jó játékkal nyertünk, lawson és gallinari igazi húzóemberek lettek


süti beállítások módosítása