Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Elkezdődött a szezon

2013.01.27. 19:31 - Tomi_Tanguay

Egy hete kezdetét vette a 2013as csonka NHLszezon és a Colorado Avalanche csapata egyelőre felemásan szerepel, az első négy meccsről 50 %os a mérlegünk, miközben megkezdtük az évad első komolyabb idegenbeli túráját.



A szezon nyitó meccsét január 19én rendezték a Minnesota Wild ellen, akiktől nagy csatában kaptunk ki 4-2 arányban házon kívül. Hiába szereztünk vezetést két perc alatt John Mitchell közelről bekotort koronjával, sajnos a második harmadban a házigazdák három megválaszolatlan gólt szereztek Heatley (2x) és Granlund révén, mellyel 3-1re fordítottak. Az első két sorunk kifejezetten gyengén muzsikált támadásban, se Ducheneék se Stastnyék nem voltak képesek komoly helyzeteket kialakítani, közben pedig a házigazdák két emberelőnyt is kihasználtak Downie buta büntetései után. A harmadik harmad elején még egyszer felcsillant a remény a felzárkózásra, Olver beadását Cody McLeod közelről, a kapunak háttal állva küldte a gólvonal mögé. Az egyenlítésre viszont már nem volt esélyünk, a hajrában Bouchard találata állította be a végeredményt. 27 kapura lövésig jutottunk, különösen a támadók voltak harmatosak, de a PK egység se teljesített jól és az egész csapat fegyelmezetlenül játszott. Az alsó két sor intenzív volt és Varlamov is nagy formában védett, 31 lövést hárított.

Két nap szünet után a címvédő Los Angeles Kings ellen került sor a home openerre. Pocsékul kezdtük a mérkőzést és az első két harmadban ritkán látható mélységekben volt a csapat játéka, 3-1re mégis nyertünk. Szerencsére a kritikus időszakot megúsztuk egyetlen kapott góllal, a nyitó frame hajrájában Clifford talált be egy kontrából. A második szünet alatt komoly fejmosás lehetett az öltözőben, mert a harmadik harmadra hatalmasat változott a csapat mentalitása. Egyből nagy elánnal kezdtünk el küzdeni és egy perc után ki is egyenlítettünk, Hejda hátsó palánkról lecsorgó lövését Gabriel Landeskog vágta azonnal a kapuba. Ez volt a másodéves hokis első gólja, mióta a csapat kapitánya. Másfél perccel később pedig már a vezetést ünnepeltük, emberelőny alatt a támadó zónában szereztünk korongot, Stastny bejátszását David Jones bombázta Quick kapujába. Nem volt vége az emlékezetes denveri perceknek, nem sokkal később a legnagyobb offseason igazolás P.A. Parenteau is megszerezte első találatát a csapat színeiben egy közeli belepiszkálás jóvoltából. A befejező tíz percben a Kings hiába ébredezett a sokkból, képtelenek voltak már válaszolni, így kettővel legyőztük a bajnokot. Két bűn rossz harmad után a harmadik felvonásra nagyot javultunk és ennyi pont elég volt a győzelemhez, de nem biztos, hogy legközelebb megengedhetjük magunknak, hogy 40 percet átalszunk egy meccsből. Semyon Varlamov 28 védéssel megint kitett magáért, ill. végre az első két sor is be tudott köszönni. Kellemetlen hír volt, hogy Downie egy szerencsétlen ütközésnél elszakította a térd szalagját és a szezon hátralévő részét ki kell hagynia.

Csütörtök este a Columbus Blue Jacketst láttuk vendégül egy újabb hazai mérkőzésen, a nyugati conf egyik leggyengébbnek tartott csapata ellen pedig mindenki győzelmet és jobb játékot várt a csapattól és 4-0ra kiütöttük őket. Szerencsére így is történt, nem kezdtünk még egyszer olyan rosszul, mint a Kings ellen, hiszen egy perc alatt vezetéshez jutottunk P.A. Parenteau jóvoltából, aki Duchene önzetlen passzát húzta kapásból be. Tovább tartott a hazai lendület és a 13. perc meghozta az Avs második találatát, Matt Duchene találta magát ajtó-ablak helyzetben és nem hibázott. A második harmad küzdelmesen, de gól nélkül alakult, Dorsett és McLeod többször összeakaszkodott egymással. Nem játszott alárendelt szerepet a CBJ, komoly erőkkel próbálkoztak a szépítésért. Nem mehettünk tehát biztosra, csak akkor, amikor a harmadik gólt is sikerült megszerezni John Mitchell által a 45. percben egy szép szóló végén. Ez a találat mindent eldöntött, a vendégeknek semmi nem jött össze, másfél perccel a vége előtt pedig Matt Duchene szépségdíjas gólt lőtt, több védőn verekedte keresztül magát, majd Bobrovsky kapuját is bevette. A 9es számú center 2+1el zárta a meccset, Parenteau 1+1et hozott, Hejduk a kevés játékidő ellenére két asszisztot tett hozzá, Mitchell pedig már másodszor volt eredményes. Varlamov folytatta a hibátlan produkciót a ketrec előtt, a harmadik meccsen az első shutotutot is megszerezte 33/33 által. A védelem és a kapus kifejezetten magabiztos volt és a támadók is dícsérhetők a négy találat miatt.

Utolsó meccsünket szombaton vívtuk a San Jose Sharks otthonában, akik ellen 4-0s vereséget szenvedtünk. A meccs elején két PPt elpuskáztunk, a harmad második felében pedig több büntetést is beszedtünk, amikor O'Byrne igyekezett megtorolni Stuart kőkemény ütközést. A hátvéd 2+2+5+10 perces kiállításai alatt Marleau másfél percen belül kétszer is betalált egy-egy sakk-mattig kijátszott helyzetből. Ráadásul a második felvonás elején egy újabb PPben Thornton volt eredményes, hamar végképp lefutott a mérkőzés. Hiába próbáltunk tenni valamit a sima vereség ellen, egyszerűen esélyünk se volt, ráadásul folyamatosan a mieinket sújtották a kiállítások. A 38. minutumban Irwin szerezte a hazaiak negyedik találatát, Varlamov nem tehetett a gólokról, 22/26al távoznia kellett 40 perc után, így az utolsó harmadban Giguere is letudhatta az idei debütálását. A veterán kapus 17 lövést hatástalanított a harmadik menetben, legalább újabb gólokat nem kaptunk, de nem is szereztünk már. Pocsék meccs volt, ahol nem volt szerencsénk, de legalább Landeskog elkerülte a komolyabb sérülést.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Vancouver Canucks 4-2-1, 5 pont (4 meccs)
2. Colorado Avalanche 2-2-0, 4 pont (4 meccs)
3. Minnesota Wild 2-2-0, 4 pont (4 meccs)
4. Edmonton Oilers 2-2-0, 4 pont (4 meccs)
5. Calgary Flames 1-2-1, 3 pont (4 meccs)

A közeljövő programja:

Január 29., kedd, 03:30 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
Január 31., csütörtök, 04:00 Vancouver Canucks - Colorado Avalanche
Február 1., péntek, 03:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche
Február 2., szombat, 21:00 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers

A SJ meccsel megkezdtünk egy négy meccses idegenbeli túrát, a következő napokban vérbeli divízió rangadók jönnek, reméljük minél több pontot sikerül összegyűjteni a hatványozottan fontos meccseken.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr35047527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.01.28. 07:36:34

valóban fontos meccsek jönnek, jó lenne ha most tudnánk tartani magunkat, ellenkező esetben korán bajba kerülhetünk

foppa21 2013.01.28. 08:16:25

www.youtube.com/watch?v=z6q7o8SZqHs

undorítóak voltak a sharks kommentátorok. clean hit lol... o'byrne jól csinálta amit tett

Tomi_Tanguay 2013.01.28. 17:03:35

@foppa21: nem volt tiszta ütközés, de nem is volt szándékos. azért a 2+2t szerintem megérdemelte volna, mert volt benne könyök és vér is folyt. o'byrne pedig tette a dolgát, ahogy ilyenkor a másik 29 csapatból is csinálták volna ha a kapitány kap egy ilyen hitet.

melo15 2013.01.29. 11:25:09

3-1es vereség az edmonton ellen, nem volt szép. úgy látom landeskog nem játszott, akkor csak nem úszta meg olyan simán

foppa21 2013.01.29. 14:30:40

@melo15: 1-4 lett az eredmény. sajnos megint csak a harmadik harmadban játszottunk értékelhetően

Coach Sacco 2013.01.29. 15:59:14

@Tomi_Tanguay: Talán ez áll a legközelebb a valósághoz, reméljük nem lesz komoly a sérülés, különben tényleg eláshatjuk ezt a szezont.

Tatavs 2013.01.31. 11:07:56

A Vancouver ellen megint sima 0-3. Landeskog megint nem játszott.

foppa21 2013.01.31. 19:59:45

siralmasak vagyunk, de legalább hamar kiderül hogy nincs értelme komoly reményeket szövögetni


süti beállítások módosítása