Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Pozitív mérleg a konferenciában

2013.02.14. 13:41 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban vitézkedő Air Force Falcons együttese január 9-én játszotta első konferencia-mérkőzését, az ellenfél a Nevada volt. Mike Fitzgerald karriercsúcsot jelentő 30 pontjának (is) köszönhetően a coloradói csapat 78-65-re nyert a Mountain West-konferencia nyitómeccsén. Fitzgerald a második félidőben nyújtott igazán jó teljesítményt, ekkor 23 kosarat dobott, és nyolc lepattanót is szerzett a találkozó alatt. Todd Fletcher 18 ponttal vétette magát észre, a center Taylor Broekhuis tíz egységig jutott, míg a csereként beállt sophomore Max Yon hét ponttal és öt lepattanóval zárt.




















A jó kezdés után a UNLV ellen hosszabbításos vereséggel kaptak ki a sólymok 76-71-re. Mike Fitzgerald ismét jó napot fogott ki, 22 pontjával holtversenyben a mezőny legeredményesebb kosarasa volt, de az idegenbeli bravúr nem jött össze a 24. kiemelt Rebels ellen. Michael Lyons 19 pontja mellett hét lepattanót is szerzett, DeLovell Earls pedig tíz ponttal próbált segíteni csapatán. Lyons a találkozó után elmondta, a palánk alatt sokkal jobbnak kell lenniük, mivel kevés lepattanót kaparintottak meg.

Január 16-án a Colorado State átgázolt riválisán, a végeredmény 79-40 lett a Fort Collins-iak javára. Lyons és Fletcher nyolc-nyolc ponttal zárt, a többiek csak ennél kevesebbre voltak képesek az Air Force-ból.

Négy remek, egy kiváló győzelem

Az igaz, hogy a Rams nagyon csúnyán elverte a Falconst, de a UNLV ellen mutatott formára építhetett Dave Pilipovich együttese. A jó széria a Boise State ellen kezdődött, 91-80-as siker odahaza. A végzős Michael Lyons lenyűgöző formában volt aznap este, egymaga dobott 37 pontot (18 kosárra dobásból 13-at értékesített), meccsenkénti átlaga ekkor 17.7-ig csúszott fel. Mike Fitzgerald 17 egysége ezúttal eltörpült csapattársáé mellett, a csapatból más nem dobott tíz felett.

A Clune Arena közönsége január 23-án egy 90-48-as sikernek örülhetett a New Orleans ellen. Ezen az estén a cserék is több játéklehetőséget kaptak, mint korábban. Mike Fitzgerald (16 pont, 4 lepattanó) mellett Todd Fletcher (14, 2), Michael Lyons (14, 3), Kamryn Williams (10, 1), Tre’ Coggins (9, 3) és Justin Hammonds (9, 2) szerezte a legtöbb pontot, csak a hét percet játszó Marek Olesinski (0, 4) és három percet kapó Zach Moer (0, 0) nem szerzett kosarat.

A Wyomingot 57-48-ra győzte le Pilipovich együttese idegenben. Az első játékrészben jól játszott a Falcons, de a hazaiak Leonard Washingtonnak köszönhetően meccsben tartották magukat. A második felvonásban végül az Air Force behúzta a találkozót, nagy izgalmak és szoros végjáték után, a Fitzgerald (6, 4), Earls (10, 4), Broekhuis (16, 9), Fletcher (6, 6), Lyons (11, 3) kezdő ötös végig odatette magát.

„Néha még mi magunk sem tudjuk, mit játszunk. Hogyan lennének képesek erre az ellenfelek?” – tette fel a költői kérdést Pilipovich mester a lefújást követően.

Január 30-án a Fresno State látogatott a coloradói együtteshez és szenvedett 62-50-es vereséget. Todd Fletcher 19 ponttal az egész mezőny legeredményesebbje volt. Őt a szerzett pontok tekintetében Michael Lyons követte 15-tel, míg Mike Fitzgerald tíz lepattanót kapart össze a palánk alatt (ez karriercsúcs). Kyle Green a cserepadról jól szállt be a játékba, ezt nyolc kosara és három lepattanója igazolja. A meccs talán legszebb pillanata az első félidő legvégén történt: Fletcher a félpályáról eresztett el egy dobást, ami célba is ért, így alakult ki az első játékrészt követően a 30-23-as hazai vezetés.

Az idény elején talán joggal írták le az Air Force-t a szakértők és ellenfelek, de a 22. San Diego State felett aratott 70-67-es hazai győzelem talán majd jobb belátásra bírja a kétkedőket. Pilipovich elismeri, hogy sok jó csapat van a MWC-ben, de hogy ők csak a kilencedik helyre legyenek jól, elképzelhetetlennek tartja. Az Aztecs elleni meccset a televízió is közvetítette, így még többen láthatták a sólymok bravúros győzelmét. Igazi csapatmunkával nyert a hazai együttes, Michael Lyons 20 pontjára így is nagy szüksége volt. Érdekesség, hogy Todd Fletcher 13-mal csapata második legeredményesebbje volt, más nem is dobott tíznél több pontot. Jól teljesítettek a kispadról beugrók (Olesinski, Williams, Green, Hammonds), jól egészítették ki a kicsit gyengébb napot kifogó Fitzgerald, Earls, Broekhuis hármast.

Megszakadt a jó széria, két vereség idegenben

Február 6-án a 15. New Mexicóhoz látogatott az Air Force, és szaladt bele egy 81-58-as pofonba. Hiába Mike Fitzgerald és Michael Lyons 16-16 pontja, a többiek nem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz, így ezúttal nem is borult a papírforma.

A New Mexico elleni pofon után újabb vereség következett: a Nevada visszavágott a korábbi kudarcért, és hazai környezetben 74-69-re elverte a mieinket. Pedig a győzelemtől nem állt messze Pilipovich legénysége, hiszen hat perccel a meccs vége előtt még vezetett, de ezt nem tudták kihasználni: a Wolf Pack tízpontos hátrányból produkált 23-8-as szériát. Mike Fitzgerald 17 ponttal, Taylor Broekhuis 13-mal, míg Michael Lyons 10-zel zárt.

A folytatásban vár még igen komoly rangadó az együttesre, reméljük a srácok összekapják magukat, és produkálnak még jónéhány meglepetést a MWC-ben. Az online fogadás szorzói alapján a UNLV elleni találkozón bármi megtörténhet.

A Mountain West konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):

1. New Mexico Lobos 8-2 (21-4)
2. Colorado State Rams 7-2 (20-4)
3. San Diego State 6-4 (18-6)
4. Air Force Falcons 6-4 (15-8)
5. UNLV Rebels 5-5 (18-7)
6. Boise State Broncos 4-5 (16-7)
7. Wyoming Cowboys 3-7 (17-7)
8. Nevada Wolf Pack 3-7 (12-12)
9. Fresno State Bulldogs 2-8 (8-15)


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr815080647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.02.15. 23:08:20

a rebelst szépen legyőztük :)

milo_hedgie#23 2013.02.16. 09:10:52

igen az év elején mindenki hátulra várta a csapatot,úgy emlékszem még filip is:)
nem tudom milyen a hátralévő program,de talán az első négybe oda érhetünk


süti beállítások módosítása