Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NBA All Star Weekend 2013

2013.02.18. 11:20 - Tomi_Tanguay

A február 15-17i hétvégén rendezték meg az NBA idei All Star gáláját Houstonban. Természetesen a 2013as rendezvényen se tobzódtak a Denver Nuggets játékosai, ahogy megszokhattuk ismét az egyénieskedő sztárok vehettek részt a magamutogató gálán, a szürke egységes csapatok résztvevőinek itt nem teremhet babér. Azért Kenneth Faried másodévesként ott lehetett és alaposan kitett magáért...



A denveri erőcsatár a péntek esti BBVA Rising Stars Challenge alkalmával kapott lehetőséget, amely gyakorlatilag az egykori Rookie vs Sophomore mérkőzés utódja volt. Annyi különbséggel hogy itt az első- és másodéves fiatalok nem egymás ellen, hanem egymás közt, vegyes csapatokban próbáltak szerencsét. A két csapatot két alkalmi general manager állította össze Shaquille O'Neal (Team Shaq) és Charles Barkley (Team Chuck) személyében. Manimal utóbbi együttesbe került, a kezdőben még Rubio, Bradley Beal, Anthony Davis, Leonard kapott helyet. Shaq csapata közben az Irving, Liliard, Barnes, Kidd-Gilchrist, Parsons ötössel kezdett. A meccs szemet gyönyörködtető játékot hozott, a fiatalok végig a közönségnek játszottak, nem spóroltak a látványos megoldásokkal, hatalmas töméseket, cseleket, kinti dobásokat láthattunk. Barkleyék mindig egy nagy lépéssel Shaqék előtt jártak, a szünetbeli 90-66os előny után pedig a végeredmény 163-135 lett a javukra. Faried olyannyira igyekezett, hogy közben a meccs MVPjének is megválasztották 40 pont és 10 lepattanó révén. A másodéves játékosunk talán már a slam dunkra melegített, többször csodálatos zsákolásokat hajtott végre és a társai is partnerek voltak ebben, Rubioék rendre adták fel neki a labdát alley-oopra, ő pedig vette a lapot. A végére 18/22es mezőnyhatékonysággal zárt és bár mindenki a közönségnek játszott, azért Manimal igyekezett hatékony is lenni és besöpörte a legértékesebb játékosnak járó elismerést. Alkalmi társai közül Leonard és Thompson 20-20, Isaiah Thomas 18 ponttal zárt. Míg a Team Shaqből Irving 32 ponttal és 6 assziszttal végzett.

Szombat délután rendezték a D-League All Star mérkőzését, a Prospects vs Futures összecsapást. A tartalék bajnokság legjobb játékosai végig kiegyenlített és izgalmas csatát vívtak egymással, végül jobb második félidei játékának köszönhetően a Prospects került ki győztesen 139-125 arányban. A meccs MVPjét is közülük választották meg, Travis Leslie kapta az elismerést. A 22 esztendős SGt 2011ben a Clippers draftolta, egy évvel később kivágták őt, azóta a Santa Cruz Warriorsban igyekszik egyengetni karrierjét. Érdekesség, hogy Leslie utólag került be a résztvevők közé, pár nappal a gála előtt derült ki, hogy sérülés miatt meghívják, most pedig 19 pontjával és 7 lepattanójával kiemelkedett a győztes csapatból. A Futures soraiból egyébként Summers 28, Fortson 20 pontot postázott.

A második napon megrendezett ügyességi versenyek közül talán alapból is a Sprite Slam Dunk Contest vonzotta a legtöbb érdeklődőt látványos mivolta révén, nekünk különösen erre kellett figyelni, mert Faried itt indult. A fiatal denveri első kísérlete 39 pontot ért, a második pedig annyira jól sikerült hogy a maximális 50 pontot adták rá. Sajnos ez se volt elég a döntőbe jutáshoz, egy ponttal alul maradt Jeremy Evansel szemben. A finálét mégse ő nyerte, hanem a keletről érkező Terrence Ross. A Raptors újonc játékosa az első körben megszerezhető 100 pontból 99et begyűjtött, a döntőt pedig 58-42% arányban nyerte meg, ezzel ő lett az idei gála zsákolókirálya.

A Foot Locker Three-Pointer Contest is hasonló lebonyolítás mellett zajlott, összesen hat, konferenciánként három-három résztvevővel. Az első kör alatt elérvezett például Novak és Curry, a fináléba Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) és Matt Bonner (San Antonio Spurs) kvalifikálták magukat és bár a "csoportban" utóbbi teljesített jobban, végül a Cavs kiválósága a döntő fordulóban 23 pontot szerzett, amíg a texasi center csak 20ra volt képes.

A Taco Bell Skill Challengeben a lehető legrövidebb idő alatt kellett teljesíteni az akadálypályát, mindez a legjobban a Blazers újoncának, Damian Lillardnak sikerült. A 23 éves tehetség az első körben és a döntőben is a leggyorsabb volt, mindkétszer kevesebb mint 30 másodpercre volt szüksége, senki más nem tudott ilyen jó időt futni. A döntőben Jrue Holidayt győzte le jócskán, az indulók közt volt még Lin, Park, Knight, Teague.

A Sears Shooting Stars Competion során négy három fős csapat versenyzett egymással, hogy minél rövidebb idő alatt dobjanak minél több kosarat. A csapatokban rendszerint egy aktív férfi, egy aktív női és egy visszavonult játékos szerepelt. A győztes mindkét fordulóját magabiztosan nyertő Team Bosh lett (Chris Bosh, Swin Cash, Dominique Wilkins), a döntőben legyőzve a Russell Westbrook-Maya Moore-Sam Cassell triót.

A négy versenyben elért pontok és helyezések alapján számították ki a Kelet-Nyugat összesített pontverseny végeredményét. Az így kialakult számítás alapján idén Nyugat nyerte a State Farm All-Star Saturday Night kiírást 140-125 arányban.



Végül vasárnap este rendezték a Toyota Centerben a liga történetének 62. Kelet-Nyugat összecsapását, Nuggets játékos képviselete nélkül. Így aztán mi is hátradőlve, külső szemlélőként tekinthettük meg az eseményeket, maximálisan kiélvezve a játék szépségeit. A keleti ötösben Dwayne Wade, LeBron James, Carmelo Anthony, Kevin Garnett kapott helyett, a sérült Rondo helyett pedig a változatosság kedvéért egy harmadik Heat játékos, Chris Bosh került be. Ezalatt a nyugati kezdő ötös így nézett ki: Chris Paul, Kobe Bryant, Kevin Durant, Blake Griffin, Dwight Howard. A keleti oldalon csakúgy hemzsegtek a pályafutások első gáláján résztvevők a padon: T. Chandler, George, Holiday, Irving, B. Lopez, Noah, nyugaton egyedül a hazai közönség előtt fellépő Harden volt újonc.

A meccs kicsit lassan bontakozott ki, az első negyedben eleinte a megszokottnál kevesebb pontot láthattunk, aztán ahogy belejöttek a csapatok, úgy kezdett Kobe és Paul vezetésével elszakadni a nyugati együttes. A játékrész végén is 31-26 volt az állás a javukra. A második negyedben aztán egyre inkább számolatlanul estek a pontok, természetesen rengeteg szép megoldást láthattunk, miközben az eredményben folyamatosan Nyugat állt előrébb néhány ponttal, de nem mehettek biztosra. Aztán a hosszú szünet előtti percekben kicsit el tudtak szakadni, a félidei állás 69-65 volt a piros mezesek javára.
A szünet utáni időszakban is rendre a Nyugat vezetett egy-két ponttal, de a Wade és James fémjelezte keleti gárda nem adta olcsón a bőrét, átmenetileg a vezetést is átvették, melyet Nyugat csattanós Howard triplájával vett vissza. A hatalmas adok kapokban a negyed hátralévő részében megőrizte a vezetést Paul csapata és a befejező játékrész előtt az eredmény 108-104 lehetett. A negyedik negyed elején aztán állva hagyták a keletieket, pár perc alatt tíz pontosra hízott a különbség, minden eldőlni látszott. Bár a folytatásban Irving tripláival még egyszer alaposan megközelítették Nyugatot, jobban már nem tudták kizökkenteni őket a ritmusból, így a vége magabiztos nyugati diadal lett 143-138 arányban.

Az All-Star mérkőzés legjobbjának a győztes csapatból Chris Pault választották, a Clippers irányítója 20 ponttal és 15 assziszttal végzett. Csapatából még Durant 30 pontra volt képes, Griffin 19ig, Harden 15ig jutott el. A keletiek részéről Anthony volt a legeredményesebb 26 ponttal és 12 lepattanóval, a 21 pontos Wade és a 19ig jutó James se sokkal maradt el tőle.

Nagy vonalakban ez volt tehát a 2013as All Star gála, melyre Kenneth Faried fellépése miatt mindenképpen pozitívan emlékezhetünk vissza. Végre nem egy Melo féle divat senkit kellett ímmel-ámmal nézni a csapat képviselőjeként, hanem tényleg egy olyan fiatal tehetség viselte a mezünket a nagy közönség előtt, aki megérdemelte, hogy ott legyen és mindent meg is tett annak érdekében, hogy emlékezetes víkendet zárjon. Szerintem sikerült. Köszönjük, szép volt Manimal! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr75086593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2013.02.18. 12:32:35

wow ez jó lett! külön tetszenek a kis oda szúrások a gála szellemének :D

Tomi_Tanguay 2013.02.18. 22:40:07

ma este újra edz a csapat, kedden pedig már hazai meccs a boston ellen.


süti beállítások módosítása