Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Nincs változás

2013.02.26. 08:26 - Tomi_Tanguay

Nincs új a nap alatt a Colorado Avalanche eredményeiben. Ahogy eddig, most is ötvenszázalék körüli mérleggel halad előre a csapat középszerűségben. A változatosság kedvéért az utolsó öt meccsen 2-2-1es hatékonyságot szereztünk, O'Reilly ügyben nincs döntés, de Captain Landy visszatért.



Február 16án szombaton az Edmonton Oilers ellen vesztettünk házon kívül 6-4re egy fordulatos meccsen. Johnson és Sgarbossa maradtak ki az összeállításból Sacco döntése szerint. Az első harmadban úgy szereztünk 3-0s vezetést, hogy az Oilers sokkal többet támadott, mégis Cody McLeod két perc után egy lecsorgó korongot gyötört be közelről. A harmad vége felé Matt Duchene gyönyörűen kiugrott ziccerben és elegánsan csúsztatott a hálóba, fél perc múlva kettő az egyes lefordulásból Duchene passzát Jamie McGinn vágta be. A játékrész legvégén Hemsky PPből zárkóztatta közelebb az Oilerst 3-1re. A második harmad elején mi is emberelőnyös gólt szereztünk, lendületből előre törve John Mitchell húzott lövése kötött ki a hazai ketrecben. 4-1re vezettünk és szépen tartottuk az előnyt egy darabig, a harmad utolsó perceiben viszont Nugent-Hopkins és Hemsky góljaival egészen feljöttek a hazaiak. A szünet után is megőrizte lendületét az Oilers, érezhető volt hogy jobbak nálunk és a 49. percben Eberle emberelőny alatt kiegyenlített. Tovább nyomultak, mi pedig hiába próbáltuk tartani magunkat, másfél perccel a vége előtt Paajarvi ajtó-ablak helyzetből bepofozta a vezető gólt csapatának. A végeredményt Eberle empty nettere állította be, három gólos előnyről vesztettünk, négy lőtt góllal se tudtunk győzni, ami még úgy is gáz, hogy az Edmonton sokkal jobb volt nálunk a játékban. A második sor nagyon jól ment, Duchene és McGinn is 1+2ig jutott, Mitchell góllal tért vissza legutóbbi sérüléséből. Semyon Varlamov 50 védése ellenére se tudtuk kihúzni a meccset, az Oilers klubrekordot jelentő 56 lövést jegyzett.

Két nappal később hazatért az Avs és ennek örömére újabb gólzáporos meccset játszottunk, most mi örülhettünk a végén, 6-5re legyőztük a Nashville Predatorst. Elliott és Barrie egyszerre kapott lehetőséget a védelemben, a sérült EJ mellé O'Brien is kiült a lelátóra. Három perc után vezetést szereztünk Aaron Palushaj közeli szemfüles találatával. Aztán a harmad derekánál PPből növeltük az előnyt, Tyson Barrie hatalmas kinti kapáslövéssel köszönt be, a fiatal bekk élete első NHLes gólját szerezte. A harmad végén Kostitysin révén szépített a Preds. Egy harmad után 2-1re álltunk és a másodikban jött még az igazi adok kapok, csakúgy lüktetett a játék és a csapatok néhány perc különbséggel felváltva szórták a gólokat, egyik fél se a védekezéssel törődött. Szerencsére mi voltunk lépéselőnyben, Matt Duchene kapott egy hosszú indást, a bírók a védők reklamálása ellenére se vették észre a hatalmas lest, a centerünk köszönte szépen és kihasználta a könnyű ziccert. Percek múlva Fisher találatával újra egyre visszajött a Preds, pár pillanat múlva Stastny lekészítéséből Chuck Kobasew megszerezte idei első találatát és újra kettő volt közte. Kisvártatva ismét a vendégek következtek, Wilson volt eredményes fonákkal, de megint egyből válaszoltunk, rögtön fél perc alatt kétszer is. Paul Stastny a sokadik kipattanóját kotorta be nagy nehezen, míg Duchene kapu mögüli korongszerzéséből Jamie McGinn lőhetett a hálóba. 6-3ra vezettünk 34 perc után, Masont ekkor cserélték le, jött Rinne és neki nem lőttünk gólt. A második harmad végén Blum szépített, de később hiába igyekezett a Preds, a harmadik harmadban masszívan zártunk hátul és már csak egy szépítésre futotta Weber erejéből a legvégén, egy góllal így is győztünk. Varlamov 33/38as mutatóval postázta az évi negyedik győzelmét. Duchene és Palushaj 1+2t szórtak, Jones és PAP két gólpasszig jutottak.

Legközelebb megint hazai pályán léptünk fel és hatalmas küzdelemben 1-0ra győztünk hirtelen halálban a St. Louis Blues ellen a Pepsi Centerben. Johnson a volt csapata ellen se játszott, csakúgy mint O'Brien és Sgarbossa se tért vissza a száműzésből. A rendes játékidőben egyetlen találat nem született, a Blues végig közelebb állt a gólhoz, nekik volt több lövésük, a nagyobb helyzetek is az ő oldalukon történtek, ráadásul több PPvel gazdálkodhattak. Semyon Varlamov azonban nagyon szépen kitartott a végsőkig és 33 hárítással már a második shutoutot szerezte az idei évben. Végül döntés csak a hosszabbításban történt, Hunwick lendületes korongfelvitele után David Jones közép távolról nagyszerű erővel tüzelt Halak ketrecébe 17 másodperccel az OT vége előtt. Jones a lehető legjobbkor döntött, még mindössze a második találata volt az évben.

Múlt szombaton kezdtünk el egy három meccses kaliforniai túrát, elsőként a bajnok Los Angeles Kingsnél kaptunk ki 4-1re. Landeskog visszatért az agyrázkódás miatti kihagyásból, helyette Palushaj maradt ki a csapatból, Sgarbossat pedig visszaküldtük az AHLbe. Egy perc alatt vezetést szerzett a Kings, a védelmünk csak szemmel követte az akciót, a végén Williams passzából Brown talált be. Később egész jól ébredeztünk, de a harmad hajrájához közeledve Carter gyönyörű lövéssel elhelyezte a második hazai találatot Varly ketrecében. Aztán a második menet elején előnybe kerültünk és csodák csodájára hamar kihasználtuk a PPt a veterán Milan Hejduk nagyszerű lövésével, jól megjáratott akció volt. Egy hazai szabálytalanság miatt tovább tartott az előny, de másfél perc alatt visszaállította a két gólt közte a LA, Lewis lőtt létszámhátrányos találatot kontrából. Pár perccel a második harmad vége előtt pedig Kopitar is betalált, végképp tetemessé növelve a különbséget. Az utolsó harmadban becsülettel támadtunk, de kevés igazi lehetőséget dolgoztunk ki, nem tudtunk szépíteni, három góllal alul maradtunk. Hejduk a harmadik gólját ütötte az évben, Varlamov 85% alatt maradt a 22 védésével.



Vasárnap éjjel néhány sarokkal arrébb ismét pályára léptünk, de sokkal több sikerélményünk nem volt, az Anaheim Ducks ellen 4-3ra vesztettünk OTban. Palushaj visszatért, Olver kimaradt, a védelemből változatlanul O'Brien volt tartalék, a kapuban Giguere kezdett a volt csapata ellen. Meglepően jól kezdtük a meccset és három perc alatt vezetést szereztünk, a negyedik sor hosszas darálása végén Hunwick lövését Cody McLeod pofozta tovább a kapuba néhány méterről. Lassan lendültek játékba a hazaiak, de jól védekeztünk és a harmad második felében PPt kaptunk, amely alatt Barrie lecsorgó lövését P.A. Parenteau vágta be éles szögből. Az első játékrész végén magabiztosan vezettünk, majd egyre jobban fokozta az iramot a hazai csapat és a második felvonás első felében hamar ki is tudtak egyenlíteni. Perry ajtó-ablak helyzetet értékesített, Selanne PPt használt ki. Fél perccel az egyenlítés után viszont John Mitchell jóvoltából vettük vissza a vezetést, gyönyörű lerohanásból voltunk eredményesek és 3-2re vezettünk az utolsó harmad előtt. Ezután a Ducks teljesen a kapunkhoz szegezett minket és végül a 49. percben előnyből egyenlíteniük is sikerült komikus körülmények közt. Perry lövését Giguere azt hitte hogy fogja és ezt hitték a védők is, a pakk azonban átjutott a kapuson, közvetlen közelről Getzlaf kotorta be az üres kapuba. Nevetséges volt, hogy nem tudtunk felszabadítani és hogy ezzel egyenlített az Anaheim. Később is nyomtak a kacsák, de szerencsére az egy pontot megmentettünk. A hosszabbítás perceiben O'Byrne szabálytalankodott, az így kapott 4on3as PPt pedig Perry révén értékesítette a Ducks, ezzel otthon tartották a két pontot. Parenteau hét meccses gólcsendet tört meg és szerezte a nyolcadik találatát az évben, Mitchell is már hatodszor volt eredményes. Giguere az évi harmadik startján se kapott ki a rendes játékidőben, két győzelem után most OTL került a statisztikáiba és 35 lövést védett.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Vancouver Canucks 10-4-4, 24 pont (18 meccs)
2. Minnesota Wild 8-7-2, 18 pont (17 meccs)
3. Calgary Flames 7-7-3, 17 pont (17 meccs)
4. Edmonton Oilers 7-7-3, 17 pont (17 meccs)
5. Colorado Avalanche 7-8-2, 16 pont (17 meccs)

A közeljövő programja:

Február 27., szerda, 04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche
Március 1., péntek, 03:00 Colorado Avalanche - Calgary Flames
Március 3., vasárnap, 21:00 Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche
Március 6., szerda, 01:30 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche
Március 7., csütörtök, 02:00 Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche

Ahogy haladunk 50% körül, az semmire se lesz elég. De szerintem senki nem gondolta komolyan a szezon előtt, hogy bejutunk a rájátszásba, szóval nincs ezzel probléma. A kérdés csak az, hogy érdemesebb lenne-e rámenni egy jó draftra vagy megint lemaradunk néhány ponttal a POról. Két idegenbeli túra közt egy meccsre látogatunk haza a Flames ellen, aztán a Central divízió csapatainál folytatjuk. Nem lesz egyszerű a közeljövő programja se, reméljük legalább a mostani tendenciát meg tudjuk tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr305105871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.02.26. 08:44:00

na itt meg egy kis ilyen:)

Tomi_Tanguay 2013.02.26. 08:51:07

am filip majd ha neten vagy. meg ha olvasod egyáltalán ezt a "szart". nem akarsz majd esetleg új szerkesztőket hozni? mert jó ideje csak öten írunk, zephyr a nuggsról, black a broncosról, tóth milán a kosárról (rapidsról), én a roxról+avsről, te meg minden másról. ez jó így? ennyire nincsenek vállalkozó szakértők sehol?

foppa21 2013.02.27. 15:58:37

csak büntetőkkel kaptunk ki a sharkstól, köszönhetően varlamovnak

Coach Sacco 2013.03.03. 20:06:09

O'Reilly két év 10 millióért marad, köszönve a Flames offer sheetnek. Ettől függetlenül szerintem a háromból valamelyik centert el fogjuk cserélni, és erre még mindig ő a legesélyesebb.
Más: Johnson és Wilson hamarosan visszatérnek.

foppa21 2013.03.04. 06:46:37

hosszabbításban vesztettünk a jacketsnél


süti beállítások módosítása