Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears basketball: Középszerű menetelés

2013.03.01. 04:50 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Továbbra sem lehet azt mondani, hogy kirobbanó formában lenne a University of Northern Colorado az egyetemi kosárlabda-bajnokságban, hiszen a Bears legutóbbi kilenc mérkőzéséből csak négyet nyert meg.



Január 26-án a Sacramento State gárdájához látogattak a medvék, és szenvedtek 79-72-es vereséget. A másodéves irányító Tevin Svihovec a találkozón 21 pontig, hét asszisztig és hat lepattanóig jutott, ezzel csapata legeredményesebb játékosa volt. A második félidőben a Bears már vezetett tíz ponttal is, ám előnyét nem tudta megőrizni, a hazaiak saját maguk javára tudták fordítani a találkozó állását. B.J. Hill, a coloradóiak vezetőedzője a találkozót követően elmondta, büszke tanítványaira, hiszen remekül harcoltak, és azért sem lehet rájuk mérges, mert az ellenfél remek napot fogott ki.

Néhány nappal később már hazai környezetben volt jelenése a csapatnak, a vendég az Idaho State volt. Szerencsére ekkor már nyert a csapat 78-63-ra, Paul Garnica volt az egyik húzóember – pedig csak csereként szállt be. A Bears hármasa nyolcból hat triplát bedobott, összesen 21 pontig jutott. Az egész csapatnak jól ment távolról, 21-ből 15 tripla ment be. Tíz pontig jutott Svihovec, míg Tim Huskisson és Tate Unruh egyaránt 15-15-nél ált meg. Barden a palánk alatt volt hatásos, nyolc reboundot kaparintott meg.

Február 2-án a Weber State látogatott a UNC-hez, és bár a találkozó előtt is már a vendégek voltak az esélyesek, győzelmük fölényesre sikeredett: 85-64 lett a meccs vége. Ezúttal is sokat játszottak a cserék, Hill rotálta a csapatot rendesen. A kezdő (Barden, Huskisson, Connor Osborne, Svihovec, Unruh) 26, a kispadról beálltak (James Davis, Garnica, Brendan Keane, Emmanuel Addo, Greg Tucker) 38 pontnál álltak meg összesen.

Öt nappal a Weber State elleni fiaskót követően a Montana otthonában 73-63-as vereséget szenvedett a Bears. Az ekkor még veretlen hazaiak ellen jól tartották magukat a coloradóiak, de a 15 eladott labda, valamint az első félidőben mutatott gyengébb játék miatt nem jött össze a bravúr. Derrick Barden és Tate Unruh is 17-17 ponttal zárt, és csak Svihovec jutott még éppen tíz pont fölé, a többiek messze elmaradtak társaiktól. Mindezek ellenére Hill ismét látott fejlődést.












Három győzelem zsinórban

A Montana State otthonában már összejött a siker, a 23 pontig jutó Tevin Svihovec vezérletével 85-72 lett a meccs végeredménye. A kezdő ötösből mindenki megdobta a minimum 11 pontot (Barden 11, Huskisson 12, Osborne 11, Unruh 15). Derrick Barden ráadásul dupladuplát ért el, hiszen 11 lepattanót is sikerült összekaparnia. Sikerének köszönhetően ekkor az első hétben volt a csapat a Big Sky konferenciájában.

A Northern Arizonát odahaza 76-68-ra verte a Hill-csapat. A Derrick Barden (21 pont), Tevin Svihovec (24), Tate Unruh (17) hármas parádésan játszott, kis túlzással minden próbálkozásuk pontot, pontokat ért. A többiek ebben a tekintetben elmaradtak a fentebb említett három játékostól, de a siker nélkülük nem jött volna össze. Hill szerint ismét sikerült fejlődni, és ha így folytatja a csapat, akkor egy olyan szezont zárhatnak, amivel már elégedettek lehetnek.

A Sacramento State-nek is sikerült visszavágni, a Bears otthon nyert 78-64-re. Greeley-be 1540 néző látogatott ki, és a Derrick Barden (21 pont, 14 lepattanó), Tim Huskisson (15), Tate Unruh (20) trió ismét remekelt. Hillnek legjobban az tetszett, amilyen komolyan vették a játékosok a meccset, hiszen az első 20 percben mindenki nagyon ott volt fejben, koncentráltak voltak. A vezetőedző továbbá kiemelte, hogy nagyon jó százalékkal értékesítették dobásaikat, valamint csak négy alkalommal adták el a labdát.

Február 20-án a North Dakota vendégként tudott az UNC ellen 64-62-re. Connor Osborne 19 pontjával karriercsúcsot állított be, míg Unruh 38 perc alatt csak négy pontig jutott, 11 dobásából kettő ment be. A meccs egy triplával dőlt el, pedig 20 másodperccel a meccs előtt még a medvék vezettek. Hill a lefújást követően elmondta, hogy ha csak fele annyi dobásuk ment volna be a dakotaiak ellen, mint az előző három meccsen, minimum tízpontos különbséggel nyertek volna. A győzelem azonban elmaradt, ahogy két nappal később az ESPNU BracketBusters megmérettetésén is.

A UC David úgy nyert 79-78-ra, hogy a győzelmet jelentő kosár két másodperccel a dudaszó előtt született. Barden 19 pontja mellett kilenc lepattanót szerzett, míg Unruh 21-5-ös mérleggel zárt. A padról beállt Garnica 26 percet kapott Hilltől, 12 egységig jutott.

A fogadási tippek alapján az Eastern Washington elleni meccsnek az ellenfél lesz, de a UNC sikere sem lenne nagy meglepetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr25111022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása