Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Balszerencsés nyitány

2013.03.06. 09:34 - Filip89

Az elmúlt hétvégén indult útjára az MLS 2013-as kiírása, sajnos a rajt nem úgy sikerült a helyi csapatunk számára, ahogyan szerettük volna, a Colorado Rapids ugyanis egy hatalmas potyagóllal 1-0-ra veszített az FC Dallas otthonában.



A két nyugati csapat rangadóján szombat este kiélezett összecsapásra volt kilátás, a 2010-es bajnokság két döntőse az elmúlt években visszaesett, de idén újra mindkét fél szeretett volna visszakapaszkodni a legjobbak közé. Sajnos, a mieink több kulcsembert nélkülöztek sérülés miatt, hosszútávon nem számíthatunk a műtét után lábadozó szervező középpályásainkra, Martin Rivero-ra és Jaime Castrillon-ra, emellett az első fordulóban nem tudta vállalni a játékot a kapus Matt Pickens és a támadó Edson Buddle sem kisebb sérülésekből kifolyólag. Így aztán a Rapids kezdőcsapata a következőképpen nézett ki: Ceus - Wynne, Moor, Calderon, Mullan - Thomas, Mastroeni, Powers - Harris, Brown, Harbottle. Több új igazolás és két újonc játékos is rögtön az első profi mérkőzésén a kezdő 11-ben kapott lehetőséget.

A tapogatózás kellős közepén többször is zavart tudtunk kelteni a texasi kapu előtt, aztán viszont tíz perc elteltével az FCD váratlanul vezetéshez jutott egy kapitális kapushibából. Ferreira a saját térfeléről tett előre hosszan egy labdát, melyre a cserekapus Ceus rossz ütemben jött ki a büntetőterületen kívülre, és nem tudta elfejelni a játékszert, amelynek csúnyán alászaladt és Jackson könnyedén helyezhetett az őrizetlenül maradt ketrecbe. Percek alatt egyenlíthettünk volna, de a két első körös újonc összjátéka után Fernandez bravúrral hárította Brown közeli próbálkozását. A félidő hátralévő részében jobbára a mieink birtokolták a labdát, de kevés valamire való helyzetet tudtunk kidolgozni, ezzel szemben Jackson egy hatalmas távoli lövéssel zörgette meg az oldalhálót, és ijesztett ránk néhány pillanat erejéig, majd Ferreira szabadrúgása okozott gondot a haiti-i kapusnak, aki végül üggyel-bajjal hárított.

A szünet után időszakban is lendületben maradtunk, Powers ügyesen szervezte az akciókat, de a csatáraink rendre elhibázták az adandó lehetőségeket, például Harris bal lábas távoli lövése csak néhány centi híján elkerülte a felső sarkot. A félidő derekánál Harbottle helyére egy másik robbanékony szélsőt, Cascio-t küldtük be a támadások serkentése érdekében. Ehelyett néhány perc múlva egy lerohanásból könnyen a texasiak lehettek volna eredményesek, Ferreira közeli lapos lövését azonban Ceus nagyszerűen hárította. A hajrá előtti időszakban újabb két támadó szellemű játékos jutott szóhoz, Powers-t Hill, Brown-t pedig Akpan váltotta. Ennek ellenére továbbra sem tudtuk feltörni a piros-fehérek zárt védekezését, pedig az utolsó pillanatokig becsülettel próbálkoztunk, de a hazaiak mindannyiszor fel tudtak szabadítani előlünk, így a várva várt coloradói egyenlítés sajnos elmaradt.



A korai peches találat valóban megpecsételte a sorsunkat, az FCD-nak annyi elég volt, a hátralévő 80 percben ráültek az ajándékgólra, és a minimális előnyt megtartották egészen a lefújásig. Ceus az est negatív hőse volt, a megbízható cserekapus most hatalmasat hibázott, a csapat támadásaiból pedig sokszor hiányzott az ötlet, a váratlan megmozdulás, amivel eredményesek lehettünk volna, sajnos csak néhány akcióban volt benne a gól lehetősége, de egyik helyzetet sem tudtuk értékesíteni, így vereséget szenvedtünk a szezonrajton.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Los Angeles Galaxy 3 pont (1-0-0)
2. Real Salt Lake 3 pont (1-0-0)
3. FC Dallas 3 pont (1-0-0)
4. Vancouver Whitecaps 3 pont (1-0-0)
5. Portland Timbers 1 pont (0-0-1)
6. Seattle Sounders 0 pont (0-1-0)
7. Colorado Rapids 0 pont (0-1-0)
8. San Jose Earthquakes 0 pont (0-1-0)
9. Chivas USA 0 pont (0-1-0)

A Rapids 2013-as első hazai mérkőzésére szombatról vasárnapra virradóra, éjféltől kerülhet sor a Philadelphia Union ellen. Reméljük sikerül javítani a mostani kisiklást, mert nagyon kemény meccsekkel indul a szezon, és ha most nem sikerül győzni, akkor könnyen mélyrepülésben találhatjuk magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr395119227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.03.06. 23:51:10

semmivel nem volt jobb a dallas, ezért sajnálom ezt a vereséget. jól leírtad hogy mi történt. a két újoncnak (powers, brown) nagyon örültem

milo_hedgie#23 2013.03.09. 21:32:37

@foppa21: igen,én is többet vártam a csapattól. voltak biztató jelek,de az eredmény a lényeg. még egyszer nem lehetünk az utolsók közt

milo_hedgie#23 2013.03.09. 22:53:42

ma éjféltől home opener!

foppa21 2013.03.10. 07:59:53

a hó miatt átették a mecset vasárnaprara. este 9től játszunk

Tomi_Tanguay 2013.03.10. 20:38:44

most hogy emberi időben játszunk, lehet h én is bele nézek:)

foppa21 2013.03.10. 21:03:35

sajnos 1-0s hátrányban vagyunk a szünetben

foppa21 2013.03.10. 21:53:47

smith góljával egyenlítettünk, de megint a philly vezet 2-1re. már csak tíz perc van hátra

foppa21 2013.03.10. 22:17:17

2-1re kikaptunk és most jön három nehezebb meccs. jó szarul kezdtünk, szerintem még pár vereség és megszabadulhatunk parejatól

Tomi_Tanguay 2013.03.12. 12:31:12

mégse láttam de nagyon szar volt biztos. nem szeretem a soccert, amíg jó volt a csapat addig néha belenéztem, de így semmi értelme.


süti beállítások módosítása