Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Buffaloes basketball: Haladunk a cél felé

2013.03.07. 23:00 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Továbbra is jó formának örvend az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban vitézkedő University of Colorado együttese, aminek köszönhetően a Pac-12 konferenciában a középmezőny élbolyához tartozik, de nem egyszer az esélyesebb ellenfeleket is képes volt megviccelni az elmúlt hetekben.



Február 2-án azonban meglepetésre kikapott a Buffaloes a tabella hátsó régiójában vergődő Utah vendégeként. A hazaiak rendesen megléptek Tad Boyle vezetőedző csapatától, és bár Andre Roberson (10 pont, 12 lepattanó) és Spencer Dinwiddie (18 pont) is remekül teljesített, így is 58-55-ös kudarc lett a vége – Roberson karrierje során a 34. dupladupláját érte el. Boyle szavaiból kiderül, győzelmet várt övéitől, és az alapszakasz végeredménye miatt is fontos lett volna egy győzelem egy jóval szerényebb játékerőt képviselő együttes ellen.

Parádés győzelmek

Öt nappal később a 19. helyen rangsorolt Oregon otthonában vendégeskedett a Buffs, és nagy meglepetésre sikerült legyőznie sokkal esélyesebb ellenfelét 48-47-re, úgy, hogy az utolsó percekben még hátrányban voltak Andre Robersonék. A CU 21-ese ismét remekül játszott, tíz pontja mellett 13 lepattanót kaparintott meg. Xavier Johnson, Askia Booker és Dinwiddie egyaránt nyolc ponttal zárt, utóbbinak volt még négy asszisztja is. Boyle hangsúlyozta, az Oregon ellen játszani olyan, mintha utcai küzdelemben lenne része az ellenfélnek, de a hajrában mutatott védekezésüknek is köszönhetően megnyerték a meccset még úgyis, hogy nem játszottak kiemelkedően.

Egy nagy bravúr csak akkor ér igazán sokat, ha egy gyengébb ellenféllel szemben is nyer az együttes – szerencsére az Oregon State is fejet hajtott a Buffaloes előtt. A vendég coloradóiak 72-68-ra nyertek, és bár Boyle szerint nem biztos, hogy megérdemelten győztek, de megtalálták annak a módját, hogy a lefújást követően ők örüljenek. Spencer Dinwiddie 24 pontnál állt meg, ezzel az egész mezőny legeredményesebb játékosa volt. Josh Scott 17-ig, míg Sabatino Chen tízig jutott, Roberson pedig ismét összeszedett tíz lepattanót.

Három idegenbeli meccs után ismét Boulderben lépett pályára a csorda, az ellen- és egyben szenvedő fél a 9. kiemelt Arizona volt (71-58). A bölények ismét remekül védekeztek, ilyen kevés pontot az Arizona idén még nem is ért el, a sophomre Spencer Dinwiddie (21 pont), a klasszis formában dolgozó Andre Roberson (7 pont, 13 lepattanó) és az egyre hasznosabb Xavier Johnson (19, 9) hármas pedig repítette támadásban is a hazai együttest. Már a szünetben hét pont volt Boyle legénységének az előnye, de a másodikban is hattal több kosarat szerzett.

Felemás eredmények

Ami az Arizona ellen összejött, az az Arizona State ellen két nappal később már nem, a boulderiek odahaza 63-62-es vereséget szenvedtek. A találkozó csak a hosszabbítás utolsó pillanatában dőlt el, a rendes játékidőben 54-54-re végeztek egymással a csapatok. Andre Roberson ismét hozta a formáját (8, 15), ahogy Spencer Dinwiddie is (24, 1), de Xavier Johnson is jó napot fogott ki megint (10, 14). Jól teljesített a pontok alapján Askia Booker, a duplanullás 17-3-as mutatóval zárt. Hiába a jó egyéni teljesítmények, ez nem volt elég az újabb sikerhez. Boyle szerint hihetetlenül kemény meccs volt fizikailag az Arizona State elleni, de a többi sem olyan „laza”, mint a non-conference-ben.

Február 21-én Scott nélkül nyert a Colorado odahaza a Utah ellen 60-50-re. Boyle legényei ismét nem játszottak szépen, de egy nagyon fontos mérkőzést nyertek meg. A Roberson, Dinwiddie páros ismét csapata legjobbja volt, ezúttal pedig Chen tudott felnőni hozzájuk, aki Scottot helyettesítette a találkozón, edzőjétől 29 percet kapott, ezidő alatt 12 pont és négy rebound volt a mérlege.

Hat nappal később a Buffaloes fennállása során először nyert a Pac-12-ben a Stanford ellen, ráadásul idegenben, 65-63-ra. Andre Roberson karriercsúcsot jelentő 24 pontig jutott, de ezúttal „csak” nyolc lepattanót szerzett. Spencer Dinwiddie 19 egységig jutott a dobott pontokat illetően, míg csapatunk harmadik legeredményesebbje a padról beállt, 27 percet játszó Jeremy Adams volt (8 pont). Boyle véleménye szerint övéi megérdemelték a sikert, mivel mindent beleadtak, valósággal a szívükkel játszottak.

Legutóbb a California ellen lépett pályára a coloradói együttes, Berkeley-ben 62-46-ra kikaptak. Boyle szerint védekezésben még jónak is mondható volt a teljesítményük, de támadásban nem volt egy olyan ember sem, aki vitte volna hátán a csapatot. Johnson 14 pontig így is eljutott hét lepattanója mellett, míg a palánk alatt Scott 11 egységig jutott. Johnsonon kívül senki más nem dobott tíz pont fölött a UC-ből.

Legközelebb az Oregon látogat Boulderbe, de a fogadás piacain fellelhető oddsok alapján a vendégek a találkozó esélyesei, bár a hazai siker sem lenne nagyon meglepő.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr505122623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.03.09. 15:35:25

a ducks sima legyőzése elég nagy dolog szerintem:)

foppa21 2013.03.15. 01:16:27

kiestünk a negyeddöntőben a wildcats ellen. azért remélem meghívják a csapatot a tournamentre

melo15 2013.03.22. 21:10:23

21:40kor játszunk az ilini ellen a madness második körében

melo15 2013.03.23. 04:27:38

sajnos kikaptunk elég simán :(


süti beállítások módosítása