Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Hatodikok lettünk

2013.03.13. 05:33 - Filip89

A Mountain West konferenciában vitézkedő Air Force Falcons kosárcsapatának az alapszakasz vége nem sikerült a legjobban, a Sólymok hiába kaptak el több topcsapatot, sajnos a kicsik elleni vereségek következtében be kellett érnünk a hatodik pozícióval.



Két idegenbeli vereséget követően február 13-án a nagy riválisnak számító UNLV ellen feledhetetlen győzelemmel javítottunk, a Rebels-t ugyanis 71-56 arányban hagytuk helyben. A kék-fehérek már az első félidő alatt elhúztak 14 ponttal, a vendégek hiába igyekeztek, nem tudtak már feljebb zárkózni később sem, magabiztos különbséggel arattunk bravúros győzelmet. Szokás szerint két ember volt felelős a ponttermésünk jelentős hányadáért: Michael Lyons 27, Mike Fitzgerald 18 pontot szórt, de a sophomore DeLovell Earls is elsüllyesztett 12 pontot alig 21 percet játszva, így egy pillanatig sem adtunk esélyt a Rebels-nek a felzárkózásra.

Három nappal később került sor a konferencián belüli állami rangadóra, azaz a Légierő ellenfele a 24. kiemelt Colorado State Rams lehetett a Clune Arénában. Természetesen a vendégek voltak a találkozó esélyesei, akik ennek megfelelően nyolc ponttal el is húztak az első félidőben. Michael Lyons vezérletével a második játékrészben igyekezett ragadni a Falcons, de a csapat jobbára csak futott az eredmény után, a végeredmény viszont szoros lett, ám a 89-86-os CSU-diadalt nem sikerült megakadályozni. Lyons szárnyalása 45 pontnál fejeződött be, hat hárompontost vágott és a mezőnyből 17/25-ös hatékonysággal dobott.

A február 20-i játéknapon sajnos egy újabb fiaskó következett, a Boise State elleni 77-65-ös vereség egyúttal a komoly lépéshátrányba sodorta a csapatot a negyedik vagy ötödik helyért vívott harcban. A Broncos a második játékrészben nőtt a mieink fölé, az akkor szerzett 42 pontjukra nem igazán volt válaszunk. Todd Fletcher 14, Taylor Broekhuis 11 és Michael Lyons 10 ponttal emelkedett ki minimálisan az igencsak középszerű teljesítményt nyújtó seregből.

Közel egy hét szünet után léptünk pályára legközelebb és hazai pályán hoztuk a kötelezőt, amikor 72-66-ra vertük a Wyoming együttesét. A szoros első játékrészt követően a befejező húsz percben magabiztosan az ellenfél fölé nőttünk, és újra pozitívra javítottuk a konferencián belüli győzelem-vereség mérlegünket. A megszokott nevek helyett ezúttal a másodéves cserejátékos Kamryn Williams vette vállára a csapat szekerét, 27 perc alatt 25 pontot vágott és tíz lepattanójának köszönhetően még a dupladuplát is elérte. Ezalatt a kezdőből is többen masszívan teljesítettek: Lyons 13, Earls 12, Fitzgerald 10 pontot termelt.

Egy győzelmet megint két vereség követett, március 2-án és 6-án tőlünk nyugatabbra léptünk pályára, ám a sereghajtó Fresno State elleni 56-41-es kudarc mellett a San Diego State-et sem tudtuk meglepni (51-58). Előbbi találkozón kifejezetten pocsékul játszottunk, mindössze 28 %-os eredményességgel céloztunk a mezőnyből, egyedül Mike Fitzgerald lépte át a tíz pontot, és zárt 11-gyel. Az Aztecs elleni csörte alkalmával hiába szorongattuk az erősebb ellenfelet, az igazi meglepetés elmaradt, Lyons tíz ponttal volt a legjobbunk.

Az alapszakasz legutolsó mérkőzését az elmúlt hétvégén vívtuk az országos ranglista 12. kiemeltjével szemben, és világra szóló meglepetésre sikerült 89-88-ra legyőznünk a New Mexico-t. A már biztos konferencia-győztes talán nem vette maximális komolysággal a mérkőzést, ettől függetlenül a mieink elkötelezettsége és rámenős játéka dícséretre volt méltó. A meccs nagy részében a Lobos volt előnyben, de nem adtuk fel a lefújásig, majd Fletcher három másodperccel a vége előtt bevágott egy triplát, amely a győzelmet jelentette. A 30 pontos Michael Lyons és a 21 egységig jutó Todd Fletcher voltak a csapat legjobbjai, de alaposan kitett magáért a másodéves Marek Olesinski is, aki a padról 15 pontot szerzett. A bravúros győzelem kétségkívül az év legnagyobb skalpja volt, de a hatodik helyről már nem tudtunk elmozdulni.

A Mountain West konferencia végeredménye (conf W-L, összetett W-L):

1. New Mexico Lobos 13-3 (26-5)
2. Colorado State Rams 11-5 (24-7)
3. UNLV Rebels 10-6 (23-8)
4. San Diego State 9-7 (21-9)
5. Boise State Broncos 9-7 (21-9)
6. Air Force Falcons 8-8 (17-12)
9. Fresno State Bulldogs 5-11 (11-18)
7. Wyoming Cowboys 4-12 (18-12)
9. Nevada Wolf Pack 3-13 (12-18)

Bánhatjuk, hogy az utolsó hetekben verhető ellenfelektől kaptunk ki, mert így csak hatodikok lettünk a csoportban, és a nagy bravúrok ellenére a Tournament-esélyekről is kénytelenek vagyunk lemondani. Remélhetőleg a tourney-n legalább egy jó meccset játszhatunk, de a rendező UNLV elleni negyeddöntőben természetesen nem mi leszünk az esélyesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr345132060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.13. 17:31:24

Ma este 8-kor játszunk a UNLV ellen. 22:30-tól pedig CSU-Fresno State. Ez a két meccs győztese egymással fog játszani az elődöntőben.

foppa21 2013.03.13. 18:44:15

@Filip89: kéne még egy nagy-nagy bravúr

Tomi_Tanguay 2013.03.13. 21:38:11

hát sajnos a unlv végig uralja a meccset


süti beállítások módosítása