Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Vegyes keleti hétvége

2013.03.16. 19:46 - Filip89

Az elmúlt hétvégén a Colorado Mammoth csapata két mérkőzésen lépett pályára, és végre megszakítottuk a hosszú hetek óta tartó nyeretlen szériánkat, egy győzelemmel és egy vereséggel tudtuk a hátunk mögött a keleti kirándulást.



















Az aktuális liga első Toronto Rock vendégeként képtelenek voltunk meglepetést okozni, a találkozó nagy részében csak bottal ütöttük a kanadaiak nyomát és 14-10-re kikaptunk ellenük.
A mérkőzés első negyede még egész jól sikerült számunkra, mert bár a Rock is szerzett két gólt, menet közben négy megválaszolatlan találatot süllyesztettünk el Rose ketrecében, így 4-2-es előnyben voltunk az első negyedóra végeztével. A második negyedben eleinte őriztük a vezetésünket, viszont érezhető volt, ahogy beindulnak a Rock nehéz tüzérei, hogy nem tudjuk tartani velük a lépést, Manning és Leblanc pedig elkezdték számolatlanul lőnni a gólokat, és a félidején már ők voltak lépéselőnyben 9-6 arányban.
A szünet utáni időszakban JGJR vezérletével próbáltuk tartani a lépést a házigazdákkal, kétszer is felzárkóztunk egyetlen találatra, de a befejező negyedet megelőzően még mindig kettő volt a lemaradásunk.
A negyedik negyed első perceiben Jones megszerezte a tizedik Mammoth-gólt, de több sajnos nem jutott nekünk, a nagy igyekezetben ráadásul az utolsó két percen belül a Rock még két könnyű találatot szerezve megnyugtatóvá növelte a különbséget, és 14-10-re diadalmaskodott ellenünk.

A Rock második negyedben fölénk nőtt, onnantól kezdve csak a hátukat néztük, és bár többször felzárkóztunk egyetlen találatra, az egyenlítés sajnos elmaradt, a legvégén pedig hiába tettünk fel mindent egy lapra, vereség lett a vége. John Grant Jr (3+2) és Adam Jones (2+3) voltak a legeredményesebb játékosaink öt-öt ponttal, őket követte a négy gólpasszos Pollock, míg MacLeod és McBride mindketten 1+2-ig jutottak. A kapuban Lewis kezdett, de a nyolcadik kapott gól után a szünet előtt távozott, Belanger a továbbiakban 15 védés mellett hatszor kapitulált.



Másnap a szintén jó erőkből álló keleti gárdával, a Buffalo Bandits-cel mértük össze a tudásunkat, és nagyszerű hajrá jóvoltából 12-6-ra legyőztük őket, kisebb meglepetésre ezzel megszakadt az öt meccs óta tartó nyeretlen széria.
Álmosan kezdtük az összecsapást, az első negyedben minden helyzetünk kimaradt, ellenben a házigazdák három találatot is elhelyeztek az élete első meccsén kezdő Belanger ketrecében.
A második játékrészben aztán beindult a coloradói góltermés, Jones vezérletével percek alatt kiegyenlítettünk, és bár 4-3-nál újra a Buffalo volt lépéselőnyben, MacLeod a félidő utolsó percében egalizált, így döntetlen eredménnyel mehettek le a csapatok a hosszú pihenőre.
A második félidő első perceiben a Bandits két találattal ellépett, de a harmadik negyed hátralévő részében sikerült kiegyenlítenünk McBride és Lincoln jóvoltából, így 6-6-ös döntetlennel fordulhattunk rá a befejező játékrészre.
A folytatásban hamarosan újabb gólokat szereztünk, McBride duplájával egyre jobban elszakadtunk, a befejező öt percben pedig további négy játékosunk köszönt be, így a végére megnyugtató különbséggel diadalmaskodtunk, és végre sikerült újra meccset nyerni hosszú-hosszú hetek ínsége után.

Az utolsó 26 percben nem kaptunk egyetlen gólt sem, közben pedig nyolc megválaszolatlan találatot szereztünk, ami kulcsfontosságú volt a hőn áhított győzelem megszerzésében. Jordan McBride háromszor zörgette meg az ellenfél ketrecét és összesen négy pontnál állt meg. Hozzá hasonlóan Adam Jones is ugyaneddig jutott 2+2-es leosztásban, míg John Grant Jr és nem kis meglepetésre Cameron Holding 1+4-gyel végeztek. Lincoln két, sokan mások egy találattal zártak, míg Pollock ismét az előkészítésekben jeleskedett, szám szerint öt asszisztot adott. Tye Belanger karrierje első startján 36-ból 30 lövést hárított, és a játékhét legjobb újoncának választották meg a ligában.



A nyugati divízió állása (W-L):

1. Washington Stealth 7-4
2. Calgary Roughnecks 6-5
3. Edmonton Rush 6-5
4. Colorado Mammoth 3-7
5. Minnesota Swarm 3-7

Pár nappal később a csapat bejelentett egy komoly horderejű játékoscserét a deadline napján, melyben megszereztük a 2010-es szezon MVP-jét, Casey Powell-t. A sportág legendás alakjáért cserébe a hátvéd Jon Sullivan és egy harmadik körös draft lehetőséget adtunk a Rochester-nek. A bekk távozásával Gallant lesz a csapat másik helyettes kapitány Grant Jr mellett, Prout pedig marad a csapatkapitány. Izgatottan várhatjuk Powell debütálását, csapatunk most már tényleg a liga egyik legerősebb támadó alakulatával rendelkezik.

A szombati folytatásban a mieink újra a Buffalo Bandits ellen meccselhetnek, ezúttal már a Pepsi Centerben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr645140014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása