Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Vége az alapszakasznak

2013.04.23. 04:18 - -Zephyr-

Az alapszakasz utolsó összefoglalójához érkeztünk, hiszen a héten véget ért az NBA reguláris szakasza. A Denver Nuggets kiemelkedő formában játszott az utóbbi időszakban és meglehetősen előkelő helyezést ért el a nyugati konferenciában. Lássuk, hogyan alakultak az utolsó reguláris mérkőzéseink!



Még a hónap elején látogattunk a Utah Jazz otthonába, ahol a csapat Lawson nélkül állt fel, így irányító poszton Miller kezdett. Lendületes első játékrésszel kezdtük a mérkőzést. A második felvonásban is tartottuk a jó tempót, de a Jazz jól tartotta magát és a szünetig nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat közt. A harmadik negyed elején hamar tíz pont fölé kúszott a különbség. A záró negyed közepére már közel húsz pontra hízott a fórunk, amivel a hazai csapat nem tudott válaszolni, így simán, 113:96 arányban megnyertük a mérkőzést. Könnyed és látványos játékot nyújtottunk, hét játékosunk is átlépte a tíz pontos határt, Gallinari volt a legeredményesebb, 21 pontot szerzett az olasz. Remekül teljesesített a fiatal tehetség, Fournier, 18 pontig jutott az ifjú francia.

Hazai pályán a Dallas Mavericks ellen folytattuk az alapszakasz hajráját, továbbra is Lawson nélkül voltunk kénytelenek kiállni, Miller maradt a helyén. A vendég csapat kezdte jobban mérkőzést, az első negyedben végig a Mav's vezetett. A második negyedben sikerült fordítani, a félidőben azonban döntetlen volt az állás. A szünet után ismét a Dallas kezdett dominálni, megszerezték a vezetést és 5-7 pontos előnyt tartottak ebben a játékrészben. A záró felvonás izgalmasan alakult, szép lassan ledolgoztuk a hátrányunkat, majd hét másodperccel a vége előtt Iguodala kosarával átvettük a vezetést. A vendégek utolsó kísérletét Brewer blokkolta, ezzel 95:94-es, egy pontos győzelmet arattunk. A mérkőzésre a remek hajrá és a győzelem ellenére sem gondolhatunk jó szájízzel, hiszen Gallinari komoly sérülést szenvedett a második negyedben. Az olasz játékost erre, szezonra már biztosan elveszítettük, különösen fájó, hiszen kezdett formába kerülni és komoly erősségünk lehetett volna a rájátszásban. Reméljük, Karl megtalálja a magoldást a pótlására. A kezdőcsapat legjobbja Faried volt, 12 ponttal és 19 lepattanóval zárva ezt a találkozót. Miller is jó játékot nyújtott, 22 pontot és 7 gólpasszt regisztrált. A cseresorunk húzóembere Brewer volt 23 ponttal és ne felejtsük a meccs végén bemutatott blokkját.

Következő mérkőzésünket a Houston Rockets ellen játszottuk Denverben. Lawosn mellett immár Gallinarira sem számíthattunk, nehéz meccsnek néztünk elébe. Az első felvonásban a Rockets remekelt, abszolút fölénybe tudtak kerülni és ennek megfelelően magabiztosan vezettek is. A második negyedben nagyot fordult a játék képe, fordítottunk és a nagyszünetet már közel tíz pontos fórból vártuk. A harmadik játékrészben tovább nőtt a különbség, majd a záró szakasz elején már húsz pontos különbség állt az eredményjelzőn. Innen már könnyedén hoztuk a hátralévő perceket és 132:114-re győztünk. Az első negyedet leszámítva végig jó tempóban játszottunk, a Utah elleni mérkőzésre hasonlított ez a találkozó, támadásban nagyon produktívak voltunk, gyors tempót diktáltunk, amivel a vendég csapat nem tudta tartani a lépést. Érdekesség, hogy ketten is tíz assziszt fölé tudtak jutni, Miller 12-, Iguodala 14 gólpasszt osztott ki, különösen utóbbi teljesítménye figyelemre méltó. Gallinari helyén Chandler játszott, nem is rosszul, 21 pontjával a kezdő ötös legjobb pontszerzője volt, nála csak Brewer volt eredményes 22 egységgel. Fournier ismét remekelt, 17 pontot szerzett csereként, 50%-os mutatóval. Nagy reménységnek tűnik az utóbbi mérkőzések alapján.

Rangadó következett Denverben, ugyanis a San Antonio Spurs látogatott a Pepsi Centerbe. Gallo és Lawson nem álltak rendelkezésre, Chandler és Miller kezdett a helyükön. Nagyon beragadtunk a kezdésnél, 14-0-val nyitott a Spurs és az első felvonásban mindösszesen 11 pontot sikerült szereznünk. A második játékrész már sokkal jobban sikerült, lassan ledolgoztuk a hátrányt és a nagyszünetben már egy ponttal vezettünk is. A fordulás után ismét nagy lendülettel kezdett a texasi csapat, de ezúttal már nem engedtük meglépni őket annyira. Az utolsó negyedre hat pontos előnnyel fordultunk és nagyon megnyomtuk a játékrész első perceit, jelentősen leszakítva ezzel a Spurst. Közel húsz pontra növeltük az előnyünk, így a hajrában már nem volt annyira nehéz dolgunk, 96:86-ra győztünk. Kicsit lassan kezdtük a meccset, de ahogy haladt előre a találkozó úgy lendültünk egyre inkább bele a játékba. Húzóembereink Chandler és Brewer voltak, 29-, illetve 28 ponttal. Nagyon hasznosan játszott Iguodala, aki tripla-duplát ért el, 12 pont, 13 lepattanó és 10 gólpassz került a neve mellé.

A Dallas Mavericks ellen folytattuk az alapszakasz hajráját, Texasban rendezték a mérkőzést, Lawson pedig már készen állt a visszatérésre, igaz jelenleg még csak csereként. Kiegyensúlyozott első negyeddel kezdődött az összecsapás, de főleg nálunk volt az irányítás. A második tizenkét percben is nagyon hasonlóan alakult a játék, ám a szünet előtti percekben sikerült közel tíz pontra meglépnünk. A harmadik felvonás elején tovább nőtt a különbség, de a negyed felénél kiegyenlített a Dallas, innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a mérkőzés végéig. A meccs hajrája nagyon szorosan alakult, fél perccel vége előtt Mayo hármasával lépéselőnyre tett szert a Mavs. Ám utolsó másodpercekben Miller labdaszerzésének köszönhetően sikerült egyenlíteni és hosszabbításra menteni a meccset. A ráadásban a hazaiak három ponttal jobbnak bizonyultak és 108:105 arányban nyerték a mérkőzést. Hat játékosunk is tíz pont fölé jutott a mérkőzésen, ennek ellenére vereséget szenvedtünk. A Mavs remek napot fogott ki, ami a hárompontosokat illeti, közel 50%al szórták a triplát az ellenfél játékosai. Brewer, Iguodala és Chandler is 18 pontot szereztek, Faried pedig egy 11 pontos és 10 lepattanós dupla-duplával fejezte be a találkozót.

Már csak három mérkőzésünk volt hátra a rájátszásig, amikor a Portland Trail Blazers látogatott Coloradoba. Lawson visszatért a kezdőbe, Gallinari helyét Iguodala vette át, így az első ötösben kapott helyt Fournier. Nagyszerű első negyeddel kezdtük a meccset, 37 pontot szereztünk ebben a szakszban, fájó pont volt viszont, hogy néhány perccel a kezdést követően Faried bokája csúnyán kifordult. A második játékrészben is tartott a lendületünk, magabiztos vezetés birtokában érkeztünk a félidőhöz. A harmadik felvonásban a Blazers közelebb tudott kerülni, majd az utolsó negyed hajrájában három pontra zárkóztak fel, de egyenlíteni nem tudtak. Végül 118:109-re, egy pontokban gazdag meccsen nyertünk. Jó játékot nyújtottunk, végig kontroll alatt tartottuk a találkozót. A festékből és lerohanásból is nagyon erősek voltunk. Két játékosunk különösen kiemelkedőt nyújtott, Iguodala ismét közel járt a tripla-duplához, 28 ponttal és 9 assziszttal zárt.A kezdőbe kerülő Fournier is remekelt, 24 pontot szerzett, a hajrában dobott két hármasa pedig különösen fontos volt.

Az utolsó idegenben lejátszott alapszakasz meccsünkre a Milwaukee Bucks otthonában került sor. Az előző meccshez képest változott a kezdő, Faried sérülése miatt Chandler a kezdőbe került. Ismét egy nagyszerű első negyeddel nyitottuk a meccset, sok pontot szereztünk, de a Bucks így is bőven tíz ponton belül tudott maradni. A második játékrészben a hazaiak közelebb kerültek, a szünetet három pontos előnyben tölthettük. A félidőt követően kezdtük ismét kezdtük átvenni az irányítást, de a harmadik felvonás hajrájában faragott a hátrányából a Milwaukee. A záró negyed elején egyenlített a hazai csapat, innentől izgalmas adok-kapok alakult ki. Fej-fej mellett haladva fordultak a csapatok a hajrá perceire. Iguodala és Miller pontjaival három pontra léptünk el, Ellis hármasával és büntetőjével azonban fordított a Bucks. Kevesebb, mint 15 másodperc volt hátra és a győzelem megszerzéséért támadhattunk. Lawson szerzett egy szép középtávolit, amivel beállította a 112:111-es végeredményt. A palánk alatt ezúttal is domináltunk, ennek ellenére nehezen alakult a mérkőzés a számunkra, talán a sok eladott labdának is köszönhetően. Lawson jól játszott, 26 pontot szerzett, ezekből a legfontosabb természetesen az utolsó kettő volt. Chandler 21 pontot regisztrált, nagyszerű formában van ő is mostanában, McGee a padról beszállva ért el dupla-duplát 10 ponttal és 17 lepattanóval.

A Phoenix Suns elleni hazai meccsel került pont az alapszakasz végére. A hiányzók miatt Chandler és Fournier maradtak a kezdőben. Tökéletesen kezdtük a mérkőzést, Chandler vezérletével alaposan állva hagytuk a vendégeket a nyitó felvonásban. A második negyedben is tartottuk a lendületet, így a nagyszünetre magabiztos előny birtokában érkeztünk. A harmadik játékrészben a vendégek valamicskét tudtak faragni a hátrányból, de közel sem annyit, hogy esélyük legyen a meccs hajrájában a győzelemre. Az idei szezon alapszakaszát egy magabiztos 118:98 arányú győzelemmel búcsúztattuk. Hét játékosunk ért el legalább tíz pontot, Chandler és Iguodala volt a két legeredményesebb játékosunk. A cserék közül ketten is dupla-duplával zárták az alapszakaszt, Mozgov és Randolph is jelezte Karl mesternek, hogy számíthat rájuk a rájátszásban. Ezzel a győzelemmel rekordot állítottunk fel, ami a győzelmek számát illeti. Továbbá az NBA történetének, második legjobb hazai mérlegét is elértük (38-3).

A csapat remekül teljesített az utóbbi hónapokban, különösen a hazai teljesítmény lenyűgöző, ezért is volt fontos, hogy megszereztük a pályaelőnyt a rájátszásra. Nem sokan gondoltuk volna a szezon előtt, sőt a szezon első harmadában sem, hogy a hajrában akár a divízió győzelem is elérhető közelségbe kerül. Sajnos a sérülések miatt nem áll rendelkezésre a teljes keret a rájátszásra, Faried nagy valószínűséggel még a Warriors ellen visszatér majd, de Gallinari a teljes rájátszást kihagyja majd. Izgalmas rájátszás áll előttünk, ahol akár messzire is eljuthatunk.

Az Észak-nyugati divízió végeredménye:

1. Oklahoma City Thunder 60-22 (82 meccs)
2. Denver Nuggets 57-25 (82 meccs)
3. Utah Jazz 43-39 (82 meccs)
4. Portland Trail Blazers 33-49 (82 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 31-51 (82 meccs)

A rájátszás első körének mérkőzései:

Április 20., szombat, 23:30 Denver Nuggets - Golden State Warriors
Április 24., szerda, 04:30, Denver Nuggets - Golden State Warriors
Április 27., szombat, 04:30 Golden State Warriors - Denver Nuggets
Április 29., hétfő, 03:30, Golden State Warriors - Denver Nuggets


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr65242338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.04.23. 20:27:25

nehéz párharc lesz a golden state ellen, az elsőt kiszenvedtünk, én további szoros csatákra számítok

Tomi_Tanguay 2013.04.24. 05:37:05

28-26ra vezettünk az első negyed után, de a másodikban gyorsan fordítottak

Foresz 2013.04.24. 05:52:38

Ezt a mait lehet hogy elbukjuk...Nagyon megy ma a harcosoknak,mi meg nem védekezünk megfelelően.

melo15 2013.04.24. 05:54:37

elég gyengék vagyunk eddig, iguodala és lawson próbálkozik de a többiek halványak. remélem a szünet után javulni fogunk

melo15 2013.04.24. 06:58:41

folyamatosan tíz pont körüli a hátrány. ebből nem fogunk visszajönni

Tomi_Tanguay 2013.04.24. 07:28:15

117-131es vereség. nem tudtuk felvenni velük a kesztyűt, védekezésben több kellett volna. a triplákkal megöltek minket. nehéz lesz innen.

Black_Adder 2013.04.24. 17:50:49

Nem bukhatunk el oaklandi csapat ellen!!!

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 05:23:20

32-32 az első negyed után

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 05:55:34

most miénk volt a második negyed. 66-54 a félidőben. lawson 19 pont.

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 06:26:55

elég nagy adok kapok van a harmadikban és sajnos eltűnt a különbség.

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 06:44:06

87-84 oda az utolsó negyed előtt.

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 07:03:14

sajnos folyamatosan le vagyunk maradva pár ponttal. ezek a kiélezett helyzetek soha nem voltak az erősségünk.

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 07:19:46

chandler hármassal feljöttünk egyetlen pontra, még 16 sec

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 07:28:03

108-110 vereség. el fogjuk veszíteni a seriest:(

melo15 2013.04.27. 07:37:37

ó bassza meg...nyerni kellett volna. lawson egyedül kevés volt :(

foppa21 2013.04.27. 19:21:03

ha még egyszer kikapunk idegenben, 1-3ról nem fogunk visszajönni

Tomi_Tanguay 2013.04.29. 00:57:16

a szokásos ötössel fogunk kezdeni. nagyon fogadkozik a csapat h megmentjük a mai meccset.

foppa21 2013.04.29. 05:02:40

56-44 a gsw javára a félidőben

foppa21 2013.04.29. 05:44:22

közelebb jöttünk de aztán megint elhúztak. curry agyon ver minket. 72-91 a harmadik végén

melo15 2013.04.29. 06:18:24

végig sima meccs sajnos :(
soha nem fogok kört menni a rájátszásban, bármit csinálhatunk

melo15 2013.04.29. 06:25:15

101-115 a végeredmény

foppa21 2013.04.30. 21:01:05

a mai meccs tényleg élet-halál kérdés

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 03:18:42

jók vagyunk végre! 66-46 a félidőben. nagyon összeszedtünk magunkat és semmit nem akarunk a véletlenre bízni.

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 03:54:38

kicsit közeledtek a szünet után de tartjuk a biztonságos különbséget

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 04:04:01

86-69 a harmadik negyed végén...

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 04:30:54

bazz már csak 5 pont az előny

foppa21 2013.05.01. 04:40:39

rám hozta a csapat a szívbajt, de mostmár meg kell lennie!

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 04:48:00

107-100ra megvan. kiharcoltuk a végén:)
iguodala 25 pont 12 reb, lawson 19 pont 10 ast, faried 13 pont, 10 reb. plusz még chandler 19 pont. életben maradtunk!

melo15 2013.05.01. 13:15:26

szép volt! nagyon felszívtuk magunkat erre a meccsre, elképesztő motiváltak voltunk végig. végre mcgee többet játszhatott

milo_hedgie#23 2013.05.01. 19:45:52

Nuggets forward Danilo Gallinari undergoes knee surgery

Danilo Gallinari is recovering from arthroscopic surgery to repair the meniscus damage in his left knee. The team announced that after a short-term rehabilitation, a date will be scheduled for Gallo to undergo surgery to repair the anterior cruciate ligament in his left knee.

The first procedure was performed Monday at the Steadman Clinic in Vail.

Gallinari suffered the injury on April 4. He averaged 16.2 points and 5.2 rebounds – both career-highs – and made a team-leading 135 3-pointers in 71 games this season.

Tomi_Tanguay 2013.05.01. 21:07:09

Nuggets' Kenneth Faried named as NBA's citizen of the year

melo15 2013.05.02. 20:49:57

nem tudom hogy képesek leszünk-e még egy bravúrra. magas szerkezettel kéne játszani és jó teljesítmény kell a kinti dobóktól, plusz curryt is meg kell fognunk, ha kiakarjuk harcolni a 7.meccset. go nuggets!

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 04:03:39

nem vagyunk esélytelenek, de hibátlan játék kell az elejétől a végéig ha győzni akarunk!

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 05:11:24

25-21re vezetünk az első negyed után

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 05:47:08

a félidőben még mindig vezetünk, de csak 42-40re

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 06:26:10

sajnos fordítottak a harmadikban és ha így haladunk akkor végünk lesz :(

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 06:34:02

nem tudjuk tartani curryt és megint majdnem mindent bedobál :(
62-73 a harmadik után. valószínű hogy a szezon utolsó negyede közvetik nekünk.

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 07:12:05

élet-halál harc és nem adjuk fel!

Tomi_Tanguay 2013.05.03. 07:21:29

elvesztettük 92-88ra:(
18 pontos hátrányt tűntettünk el az utolsó negyedben de mégse tudtunk győzni.

foppa21 2013.05.03. 07:29:20

nagy kár érte mert szépen visszajöttünk a meccsbe...megint az első kör:-(

melo15 2013.05.03. 13:21:30

jó lett volna kiharcolni a hetedik meccset, sajnos ennyi volt most bennünk

melo15 2013.05.03. 13:23:39

G. Karl: "We didn't lose the series tonight. This is a proud loss. We lost the series in Game 1 and 2 ... And that's on me."

Tomi_Tanguay 2013.05.04. 16:52:38

hát nem véletlen féltünk előre a gswtől. talán a legkellemetlenebb ellenfél számunkra a gyors játékuk miatt. komolyan mondom (az idei season series alapján pláne) hogy talán még az okc ellen is több esélyünk lett volna mint ellenük.


süti beállítások módosítása