Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos draft beharangozó 2013

2013.04.24. 02:36 - Black_Adder

A héten talán a legjelentősebb állomásához érkezik az NFL holtszezon, csütörtökön ugyanis kezdetét veszi a 2013-as játékosbörze. Mint a többi amerikai sportban, a footballban is a draft adja az egyetemistáknak a lehetőséget arra, hogy profivá váljanak, ami talán különbség több más major ligához képest, hogy itt egyértelműen ezen van a hangsúly, ez az offseason legfontosabb eseménye, a legtöbb csapathoz a drafton érkeznek a legkomolyabb erősítések, szóval érdemes kitüntetett figyelemmel követni.



Maga a draft 7 körös, ahol a csapatok az előző évi végeredmény fordított sorrendjében választhatnak játékost. Az esemény 3 napon keresztül zajlik, csütörtökön az 1. kör kerül lebonyolításra, pénteken a második és a harmadik, végül szombatra három kör marad. Legmerészebb reményei természetesen azoknak lehetnek, akik már csütörtökön csapatra lelnek, közülük kerül ki a franchise játékosok elsöprő többsége, akiknek a második napig kell várniuk, ők első éveikben esetleg kisebb szerepet, kevesebb lehetőséget kapnak, de pár éven belül ők is előre tornázhatják magukat a DC-n, s ez is az elvárás velük szemben. Akik viszont a 3. napra is gazdátlanul maradnak, egyre kevesebb jóra számíthatnak. Adott esetben a roster helyért is meg kell küzdeniük, s barátkozniuk kell a gondolattal, hogy talán sosem lesznek NFL kezdők. Persze van ellenpélda is, ami itt már SI mértékegység szerint is büdösnagysteel.

A vadlovak számára tavaly a divisional round jelentette a végállomást, s mivel az itt búcsúzú csapatok közül messze nekünk volt a legjobb az alapszakasz mérlegünk, közülük az első helyre rangsoroltak minket. Mielőtt örömtáncot járnánk, az így elért 5. hely az ég világon semmit nem jelent, azonban, hogy 25. helyett 28. helyen választunk még akár rosszul is elsülhet. 6 választási lehetőséggel érkezünk a draft helyszínéül szolgáló New Yorki Radio City Music Hall-ba:

  • 1/28
  • 2/28
  • 3/28
  • 4/28
  • 5/28
  • 7/28

A 6. körös választásra jogosító cetlit még Bunkleyért cserébe a Phillynek adtuk. Noha Bunkley már nem játszik nálunk, így se bánkódhatunk miatta.

Most jönne az a rész, amikor számba veszem az eshetőségeket, hogy melyik posztra és ki érkezhet, azonban rengeteg dolog fog történni csütörtök éjféltől várhatóan több mint 3 óra alatt, mire mi jövünk, arról nem is beszélve, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén se kizárt, hogy letrade-elünk a 2. körbe. Igazán komoly needünk nincsen, ellenben számos poszt aminek azért nem ártana az erősítés, azaz lehet 1/28-ban is találni olyan játékost aki akár rögtön komolyabb szerephez juthat.

DE: Pár hónapja még szóba se jöhetett volna, azonban a fax fiaskónak köszönhetően, ezt akár neednek is nevezhetnénk. Persze Elway kapásból rámondta, hogy Ayers készen áll arra, hogy kezdő RDE legyen, de ezzel két bajom is van. Egyrészt idén nem véletlen volt Doom a kezdő és Ayers a csere, szóval ez mondhatni bizonyítottan visszalépés lenne tavalyhoz képest, másrészt, akkor miért érdeklődtünk olyan hevesen Freeney iránt? Ez inkább altatás, bár nem elképzelhetetlen, hogy végül mégis Ayers lesz a nyerő. 2011-ben egészen jól játszott, de az új sémában vagy ő vagy Doom volt aki játszik, ketten együtt nem fértek volna el. Ayers futás ellen még jobb is lehet, első két downban, 3rd downra meg jöhet egy szituációs pass rusher.

Olyat aki csak ahhoz ért, akár később is lehet találni, a fő favorit mégis Von Miller volt csapattársa, Damontre Moore a Texas A$M-ről. Moore három évet töltött az Aggiesben, kellően nagy konferenciában, kellően erős ellenfelek ellen gyűjthette tapasztalatait, s töretlen fejlődést mutatott. Nem egy Von Miller, ezért is van esély, hogy 1/28-ban bent lesz, de én sokat várok tőle a profik között is. Ráadásul talán enyhíthetné Von Miller csalódottságát Dumervil elvesztésén...

Későbbi körös prospectek közül Margus Hunt az, aki mindenképp megéri a szót, bár könnyen lehet hogy valaki annyira beleszeret, hogy ki megy első körben, még akkor is ha Al Davis már nincs közöttünk. Az észt sportoló hosszú utat járt be, hogy az NFL kapujába jusson. Nem később, mint 2009-ben kezdett foglalkozni a focival, melyre Amerikában kiskoruk óta nevelik a leendő sportolókat. 6-8 magasságával és 277 font súlyával igazi állat, emberfeletti munkabírással és elszántsággal. Úgy edz, mint aki egy nap alatt akarja behozni a sok éves lemaradást. Kiemelkedő fizikai adottságai mellett azonban nem tudják elkerülni a figyelmem játékának hiányosságai. A combine-on természetesen nagyon jól szerepelt, jött is a menetrendszerű hype, de ezzel nem kell foglalkozni. Az első kör luxus lenne érte, bár mi megengedhetnénk magunknak, ha viszont később választásunkkor bent lenne, gondolkodás nélkül vinném, ez az ember megérdemli hogy sikeres legyen az NFL-ben.

MLB: Évek óta írjuk needként, de finoman szólva se törjük össze magunkat a megoldásán, pedig Maysel azért komoly gondok voltak. Elway szerint persze ez se need, mert hogy itt van Irving. Ő már 3. évét kezdi majd, az új rezsim embere, de eddig csak az ST-ben kapott komolyabb szerepet, ahol egyébként sikerült is emlékezeteset nyújtania. A kérdés csak az, hogy ha kezdő szintű játékos, akkor miért az a csíra Mays kezdett tavaly, s miért nem ő kapta meg utána a lehetőséget, miért a 40 éves Brooking. Magyarázat persze van rá, biztos szezon közben érett be, és ha szezon közben kell váltani, akkor inkább a rutin, de azért én ezt nem minden fenntartás nélkül veszem meg. Három igazán említésre méltó középső LB jött ki a draftra.

Kevin Minter LSU: A legtöbb mockban a 3. MLB aki kimegy, nálam ő az első. Biztosan szerel, nagyon jó szöget választ hozzá, s nem véti el. Nekünk pont erre van szükségünk. Egyetlen évet volt kezdő, talán ez ami miatt hátrébb van, de az azt is jelenti, hogy nem használódott még annyira el. LSU-ról jött, szóval nem lehet hiány future NFL játékosokkal töltött ütközésekben.

Alec Ogletree Georgia: Nem a leggyorsabb, de betudja játszani a pályát széltében, ami elvárás egy 4-3 MLB-től, ő se jön zavarba, ha szerelni kell, szóval minden adott, hogy a class legjobb LB-je legyen, de potenciális locker room cancer. Shanny biztos behúzná, és pár év után vagy a legjobb vagy a legrosszabb választásai között emlegetnénk. Nálunk adott esetben többet rombolhat, mint amennyit hozzátehet, de tehetség terén ő a legjobb.

Manti Te'o Notre Dame: Az elmúlt időkben rengeteget csúszott a mockokban, de még mindig az egyik leginkább túlértékelt játékosnak tartom. a Fightin Irish hibátlan szezont futott, azonban finoman szólva se a legnehezebb ellenfelek ellen /*noha a szokottnál azért elfogadhatóbb nehézségű volt a schedule*/. Némi sarkítással az első komoly ellenfél a Crimson Tide volt, ahol úgy beégette magát, hogy még mindig hámlik miatta. A virtuális barátnője, akinek a tragikus sorsával próbálta növelni a szimpátiáját egyéni díjazások reményében kiderült hogy sosem létezett, s most olyan vádakkal is szembe kell néznie, hogy nem is a nőket szereti... Abba most nem megyek bele, hogy ez számít-e vagy sem, de az tény, hogy elég nagy bohócot csinált magából. A gond az, hogy nem csak a magánéletében, hanem a combine-on is. Amit a Bama ellen művel, s azóta a felmérőkön, az alapján, sosem lesz kezdő MLB. Rossz passzban volt ez tény, de amennyi erővel ő beválthat mégis az NFL-ben, ez elmondható bárki másról is...

DT: Szintén visszatérő probléma, ami igazából nem probléma. Vickersonból egész jó kis DT lett, bár Bannant egyelőre nem hoztuk vissza, de jött Knighton. Ezzel továbbra is úgy állunk, hogy nem életbevágóan fontos hozni egy DT-t, de azért nem ártana

Igazából koránt sem vagyok meggyőződve arról, hogy jön DT az első körökben, akkor se jött, amikor nagyobb szükség volt rá, úgyhogy annyira nem is figyeltem a classt, nehogy beleszeressek valakibe fölöslegesen. Floydra vagy Lotulelei-re úgy sincs sansz, viszont Jonathan Jenkins mégse kerülte el a figyelmem. Valójában inkább Ogletree-re és Jarvis Jonesra figyeltem volna, mégis ő maradt meg bennem a legjobban. Az ő értéke kb pont az 1/28 lehet. Jó munkamorál, és atletikusság a méreteihez képest. Persze egy jó DL-ben könnyebb kitűnni, de nálunk is meglennének a játszótársai, még jobbak is. Jó test felépítés, megfelelő erő, pozitív értelemben vett agresszivitás, mindene meg van ami kell az NFL-hez. Vick és Knighton mellé talán már túlzás lenne még egy ilyen nagy darab DT, de JDR-nek sosem elég belőle, szóval akár még szóba is jöhet. Elvégre Vick is belelépett a 3. X-be, az ő pótlását is meg kell oldani előbb-utóbb...

RB: McGahee egyre öregebb és egyre többet lesz sérült, és se Moreno se Hillman nem azok akiket össze lehetne töretni a rövid yardos szituációkban. Szóval egy nagyobb darab erőfutóval még erősíthetnék ezen az offensen. Az első számú elvárás természetesen, hogy tudja védeni Manninget amikor passzolunk. Hillmannek ez a legnagyobb hiányossága. Amikor fent van szinte biztosra lehet venni a futást. Szerencsénkre elég gazdag ilyen tekintetben a draft, szóval nem muszáj korán költeni erre.

Eddie Lacy Alabama. Ő lenne elvileg a legjobb, azonban pont emiatt 1/28-ban kéne vinni. Nem vagyok nagy híve az első körös RB választásoknak, de alakulhat úgy, hogy nincs bent más aki megérné azt

Stepfan Taylor: Tud elkapni is, jól blokkol passzhoz, és azt is tudja kit kell megblokkolnia. Passzjátéknál üresre tudja játszani magát, és mindent megtesz az extra yardért, viszont elég lassú. Egy erőfutónak mondjuk nem kell Bolttal versenyeznie, szóval ha emiatt csúszik, attól nekünk még jó lehet

Le'Veon Bell: Talán a legnagyobb playmaker. Emiatt benne van az is, hogy messze a LoS mögött szerelik, mert vár a nagy leehtőségre ahelyett, h megcsinálja a biztos 1-2 yardot, viszont termetéhez mérten nagyon jól vált irányt. Annyira hogy néha át esik a ló túloldalára és oldalra fut 10-et ahelyett h előre 2-t. Szerintem nagy közönségkedvenc lesz belőle valahol, még akkor is ha valós hozzáadott értéke alacsonyabb lesz annál, mint amennyire megnyeri a publikumot, mert a highlight jeleneteknél néha többet ér a szürkébb, de konzisztensebb jó játék. Persze a focit meg a highlightért nézzük, úgyhogy nem panaszkodnék, ha nálunk kötne ki.

OT: Egyrészt ugye híján vagyunk az OL depthnek, ami alól az OT se kivétel. Másrészt Clady csak tagelve van, amit mellesleg még nem írt alá. Az elkövetkezendő pár évben több nagyon alulfizetett játékossal kell hosszabbítani, s várhatóan nem fog mindenkivel sikerülni. Clady is ebbe a kategóriába tartozik, ha számolunk az elvesztésével, akkor most kell helyettest találni neki. Az idei draft pedig gazdag első kör vége második kör eleje OT prospektek terén.

Terron Armstead: Kis egyetem kiemelkedőt nyújtó játékosa. A combine-on hívta fel igazán magára a figyelmet, de már az East-West Shrine game-en is maradandót alkotott. Kérdés lehet vele szemben, hogy a profik ellen hogyan tud teljesíteni, de 40 yardon, fekve nyomásban és súlypontemelkedésben is posztja legjobbjai között volt, egyes csapatoknak ez fontosabb lehet, mint hogy a pályán kik ellen játszott. Nekem akár első kört is megérne, kell egy kis idő, hogy edzéseken olyan játékosk ellen gyűjtsön tapasztalatokat, mint mondjuk Von Miller, hogy olyanoktól tanuljon mint Clady, aztán semmi fizikai akadálya nincs annak, hogy solid NFL starter legyen pár éven belül.

Dallas Thomas Tennessee: Több helyen is bevethető OL játékos. Az ilyeneket általában komoly fenntartással kezelem, mert ha két poszton egyaránt közepes valaki, annál sokkal többet ér, ha egy poszton, de ott tényleg jó. Nos Thomas úgy tűnik, több poszton tényleg jó. OT-ként kezdte egyetemi pályafutását, s szeinor évére ment be középre, s végleg eloszlatta a kétségeket, hogy ott is beválna. A posztjához mérten talán kicsit túl könnyű, de ez "megfelelő" táplálkozási előírásokkal egy offseason alatt helyrehozható. Tökéletes lábmunka, elég gyors, hajlékony, nem is nagyon tudok hibákat mondani tőle, bár volt már sérült, kellett már műteni.

Menelik Watson: Nem fiatal már, mégsincs elég tapasztalata, s bőven van mit csiszolni a technikáján is. Ugyanakkor hihetetlenül atletikus. Első évében aligha bevethető, de nekünk nem is 2013-ra kéne, s a tehetség bőven meg van benne, még csak nem is rejlik túl mélyen. Azonban inkább RT mint LT, így nem biztos hogy ő a mi emberünk...

SS: A csapat achilles ina, a TE elleni védekezés. Erre lehet válasz egy MLB is, de egy SS is. Mike Adamsnek egyébként is egyetlen év van a szerződéséből, s könnyen lehet h a pályafutásából is. Egy olyan safety kell, aki fizikálisan fel tudja venni a versenyt a nagyobb támadókkal elsősorban TE-kel, meg tudja ölni a futásokat, s 1v1-ben lerázni se könnyű. Ez nagyon sok elvárás egy játékossal szemben, aki ezt teljesítii az mondjuk Erik Berry és top5 propect a 2010-es drafton. 1/28-ban talán egy fizikálisabb CB után kell nézni, akit átképzünk safetynek.

Ilyet becsülni azonban jóval nagyobb kihívás, az én jelöltem erre David Amerson. Amerson egy igazi labdamágnes, halmozza az INTeket, emiatt mindenki CB-nek gondolja őt. Na igen, arra a posztra ami nekünk kell egy nagyon erős CB kell igazából, egyébként akár Baileyre is várhat ez a sors. Amerson középiskolában még safety volt, szóval nem lenne tőle idegen a szerepkör. Magához képest meglehetősen gyenge szezonnal fejezte be egyetemi pályafutását, aminek köszönhetően top10 pickből eső kör vég második kör eleje lett. A sebessége, labdaérzéke és ereje azonban még mindig meg van. Kérdés, h mennyire légből kapott tőlem ez az ötlet...

Ennyit a találgatásról, csütörtöktől szombatig kiderül, hogy mit hoz a sors. Az elmúlt két év alapján inkább bizakodva várhatjuk a nagy eseményt mint aggódva, ráadásul ezúttal nincs igazán égető szükségünk immediate impact játékosokra, szóval könnyű lesz belemagyarázni minden választásra, hogy az miért is A+++ :) A draft első két napját bowl.hu szakértő stábjának élő elemzőműsorával is élvezhetitek, mindenkinek ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr25239139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonMiller58® 2013.04.24. 13:02:11

amersonnak azért volt gyenge az utolsó éve mert a qb-k annyira féltek tőle hogy inkább nem dobtak rá sokat.a ball skilljei miatt inkábn fs/cb lesz ss-nek viszont elam elég jó lenne.

Black_Adder 2013.04.24. 16:29:12

@VonMiller58®: Nagyon jó felvetés.

Sokáig bennem (is) az a kép élt, hogy az SS az izomállat, pusztít a boxban (John Lynchen és Atwateren nevelkedtem :)), öli a futást, az FS, meg hátul halássza a labdákat. Ez egyébként a legtöbb esetben így is van, így volt ez nálunk is miután Dawk átment SS-nek, és nagyjából így volt tavaly is.

Viszont valójában annyira eltolódott a liga a passzjáték felé, hogy az SS szerepkör is szép lassan változni fog, legalábbis én erre számítok. Amikor jött pl Orlando Franklin akkor azt mondtam, h mivel passz felé tolódik a liga, RT-nek is valójában LT kell, OF meg menjen be RG-nek. Ez semennyire se jött be, és semmi jel nem mutat arra, hogy így lesz.
Most ez az Amersont S-nek is hasonló felvetés. Valószínűleg hasonló sikerrel, de én szeretem magam beleélni ilyenekbe :D Ennél fogva én nem is klasszikus értelemben vett SS-eket néztem, olyannak van itt van Mike Adams. Talán helyesebb lenne akkor azt mondanom, h két FS kell, az egyik zónázik, a másik emberezik a TE-ken. Utóbbihoz kell méret.
3 elvárásom volt a poszttal szemben, méret, sebesség és ball sklills. Egyik, h kihúzol egy "nagy" CB-t, és megtanítod safetyt játszani. Mondhatni az egyik safety zónázik, Rahim Moore, a másik meg emberezik. Persze első sorban TE ellen, szóval ilyen Chris Harrisek nem jöhetnek szóba, Amersonnak viszont meg van hozzá a mérete is a sebessége is és a ballskillje is. Ha lehalássza a labdákat a jó ballskill miatt, az extra jó. Arról nem is beszélve, h szükség esetén bármikor kirakható szélre.

Jöhet a kérdés, h de mi lesz a futásokkal? A front7-nek kell megfognia azt. nálunk ehhez minden adott, kivéve talán az MLB-t. Persze az MLB ahhoz se adott, hogy megoldja a TE pusztítást középen. Mondhatni az MLB, egyik S párosnak kell megoldani a TE védkezést és a középső futásokat. A leszotás mindegy, én most azon a szálon gondolkoztam inkább, h az MLB-é a futás (ehhez jobb a meglévő emberanyagunk), az egyik S-é a TE védekezés.

Sóval nagyjából ilyen safetyt szeretnék. Persze Amerson mellett kimaradt az, h ki jöhet szóba.

3 safety van, akik megérik az első kört. Vaccaro, Elam és Cyprien. Nálam ebben a sorrendben. Közülük Vaccaro szvsz kimegy már jóval korábban, Elam és Cyprien bent lehet, s valóban róluk is meg kellett volna emlékezni az Amerson vonal mellett.... Elam egyébként jó value pick lenne 1/28-ban, de tőle is olyan szerepkört várnék, mint amit Amersonra akartam szánni.

A klasszikus safety felett kicsit átsiklottam, ezért innen is kimaradtak, de időhiányában ez sajnos így is marad. S most se tudok hasból mondani egy Amerson Elam összehasonlítást. szerencsére úgy is teljesen más fog történni, mint amire itt készületem

VonMiller58® 2013.04.24. 17:05:39

@Black_Adder: Elamnek nagyon örülnék, mert amellett, hogy playmaker még a többieket is nagyon tudja tüzelni.És azért középen nem nagyon ficánkolnának se a wr-ek se a te-k, mert azért ő egy igazi odabaszós S.Ha egyet kap tőle valaki akkor annak legközelebb már biztos remegni fog a keze :D

Black_Adder 2013.04.24. 17:48:21

Ha Gronkot fel tudja borítani jöhet :D

Egyébként kéne "hang" a védelembe, mert az nagyon hiányzik

foppa21 2013.04.25. 17:58:11

nem nagyon lehet előre tervezni a 28. helyre, jó lenne valami szimpatikus tehetséges játékost választani. többet nem tudok remélni:-D

Tomi_Tanguay 2013.04.25. 21:29:39

hánykor kezdődik a mai program?

Black_Adder 2013.04.25. 22:26:24

8 PM ET.
Hajnal 2-től nálunk. + vagy 2-3 óra, mire eljutunk 1/28-ig...
Szóval hajnal 2-től magyaridő szerint. S 4 előtt nem valószínű, h választunk, persze lehet trade-elni előre-hátra, de idén is a hátra a valószínűbb.

Választásonként 10 perc. Miénk elvileg a 28.

Black_Adder 2013.04.25. 22:27:56

volt egy hiba a cikkben. Margus Hunt, nem 227, hanem 277 font, ha valaki nem értette volna, miért áradozok a fizikai adottságairól. Javítottam.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.26. 05:19:26

The #Broncos have selected DT Sylvester Williams from North Carolina. He posted 20.5 TFL, 8.5 sacks & 11 qb hurries for his career.

VonMiller58® 2013.04.26. 06:43:13

Ennek nagyon nem örülök.Szerintem ő itt reach, ráadásul inkonzisztens a teljesítménye.Ha mindenképp DT-t akartunk akkor miért nem Short?

Black_Adder 2013.04.26. 08:52:08

Ha DT-t akartak miért nem mentek fel Lotuleleiért vagy Floydért. Mindkettő érthetetlenül sokat csúszott. Ez itt ilyen semmilyen pick. Nem rossz, mert tényleg nem az, de hogy nem a legjobb az is biztos. Se nem BPA, se nem a legnagyobb needre. Volt már rosszabb is, lesz még jobb is...

Ma várok egy pass rushert, Moore már nem lesz bent, meglátjuk h ki az aki igen. Másik pickkel akárhová...

Black_Adder 2013.04.26. 09:00:12

A defensive tackle has been a need for us for a long, long time. We didn’t think we would have a chance to get Sylvester, but he did slide down to us. Now, he gives us an anchor, a young guy that plays hard and I think he will make everybody – all those Broncos fans included – proud of the way he plays the game. We are thrilled to have Sylvester.

VonMiller58® 2013.04.26. 15:02:37

ma szerintetek kit húzunk?én leginkább swearingernek örülnék de jöhet tony jefferson is cdak legyen már egy igazi hard hitter S.

Tomi_Tanguay 2013.04.26. 20:02:38

nem értek hozzá úgyhogy nem jósolok:D inkább csak kiváncsian várom mi lesz.
nem tudom mennyire volt jó választás vagy nem. a csapat dícséri őt (nem is szokták szidni soha akit húznak lol), csak tudják hogy miért döntöttek mellette.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.27. 04:21:37

Montee Ball óriási pick, Wilson csapattársa volt a Badgers-ben, úgyhogy jól ismerhetjük. Nem gondoltam volna, hogy az 58. helyen még választható lesz. Nem olyan stílusú futó, amilyet Black említett az írásban, szóval gondolom rajtam kívül más nem örül neki, viszont szerintem bármi lesz, az év pickje nálunk, talán egy olyan játékos, aki miatt nem teljes undorral fogom nézni az offense-t. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.27. 04:23:53

The Broncos have selected CB Kayvon Webster from the University of South Florida.

VonMiller58® 2013.04.27. 06:10:27

@Filip89: Én nagyon bírom Ball-t és ez most felvidított a Williams pick után.Az egyetemen minden TD-je után felhúztak egy zászlót amin mindig ott volt hogy hanyadikat futotta. :D Szerintem nálunk is a közönség kedvence lesz.Nagyin jó pick. :D

Black_Adder 2013.04.27. 08:30:43

Ball:
Az első számú problémám vele, hogy nagyon sok carriet kapott egyetemen.
Egy futó játékosnak általában azzal végződik a play, h nagy darab védők nem épp gyengéden leviszik a földre. Nem véletlen, h a futóké talán a legrövidebb NFL pályafutás. Ball 300 carrie fölött átlagolt az elmúlt 2 évben, féleg h túlzottan is le van harcolva.

Kíváncsi vagyok, hogyan és mennyit fogjuk használni. Szerintem mindenképp jut neki hely az offensben. Nálunk azért jóval kevesebb labdát fog kapni, McGahee-vel, Moreno-val és HIllmannel osztozva. Bár nekem a Hillman pick már tavaly se tetszett, s szerintem most még eggyel hátrébb megy a DC-n. Másik Ballnak meg hátha végre meszeltek...

Black_Adder 2013.04.27. 08:32:18

Kayon Websterrel kapcsolatban csak 2 dolgot nem értek:
Miért CB? Miért Ő?
Egyébként rendben van :P

Black_Adder 2013.04.27. 08:40:22

Összességében Sly és Ball nem rossz pickkek. Mindkettőnek látom a helyét a csapatban. Value-ról felesleges vitatkozni NFL scoutokkal. Mindkét poszt olyan h jöhetett oda játékos, s mindkét játékos személye védhető. Én nem azt mondom, h a legjobb forgatókönyv, de nálam hozzáértőbbek draftolnak, szóval nem kötök bele. Hogy ez a 3. körös CB viszont mégis hogy, azt nem tudom.

Nehéz értékelni a draftot, mivel gyakorlatilag bármilyen posztra jöhettek volna játékosok (kivéve CB :P), de azért ez kicsit érdekes így. Bajban leszek értékeléskor.

de ha Filip visszatalál a csapathoz Ball miatt, akkor az a pick máris megérte :) Meg azokat a jump cutokat biztosan élvezni fogjuk :) Várom már a szezont...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.27. 13:57:42

Szerintem bőven lehetőséget fog kapni már idén. Elképesztően intelligens játékos, kiválóan alkalmazkodik az adott play-hez, akár váratlant is tud húzni, atletikus, gyors, hihetetlen figura.
McGahee egyre inkább öregszik, lehet már a mostani sérülése után se lesz a régi, legfeljebb két éve lehet még a ligában jó esetben. Tudjuk, hogy Moreno sem életbiztosítás, elég sérülékeny, bár van benne potenciál, talán ő lehetne Ball párja, akikkel hosszútávon nyomhatnák felesben. Hillman engem se győzött meg, nem is nagyon látom a helyét a csapatban, nyilván magas pick-ként nem fogja egyszerűen kijátszani magát keretből, de ha mindenki egészséges, akkor sokszor lehet hogy a gameday roster-re se fog bekerülni.
Lance Ball remélem, hogy végleg kuka. Ha ez a négyes egészségesen kezdheti a szezont, akkor semmilyen poszton nem lehet maradása.

Black_Adder 2013.04.27. 19:41:02

letradeeltünk. 5/164ot és 6/173mat kaptunk. Jövő évi picknek jobban örültem volna...

Tomi_Tanguay 2013.04.27. 20:52:54

ballra emlékszem a badgersből, de ő hogyhogy nem lehet első körös? miért csúszott le ennyire?

Black_Adder 2013.04.27. 21:41:50

1 RB se ment ki első körben. Több mint 900 carrie egyetem alatt egy rBnél kifejezetten hátrány, kurva jó volt előtte az OL, ami mögött könnyebb kimelkedni, és legfőbbképpen 2012-ben magához képest szürkébben játszott. A tavalyi szezonja alapján nem volt 1. körös prospekt

De ő a 3. RB aki kiment. Bell nagyobb playmaker, Bernard nem tudom mit keres előtte. Nálam Lacy volt aki még előtte lett volna, a Broncos közte és Ball között döntött az ő javára. Reméljük jól tették.

Black_Adder 2013.04.27. 21:45:36

Közben jött Quanterus Smith szituációs pass rusher, nagyon jó pick az 5. körben
És Tavarres King WR. Jó mélységi célpont, kár h nem tud olyan messzire dobni PM :P

Ja és úgy tűnik Shaun Philips-szel pótoljuk Doomot. Ez annyira offguard ért engem, h egyelőre azt se tudom örülök-e neki, vagy szétszabdalom az Elway mezem...

VonMiller58® 2013.04.28. 09:18:41

Sehol nem találom az udfa igazolásainkat.Valaki meg tudná mondani, hogy kik érkeztek?

Black_Adder 2013.04.28. 09:33:28

@VonMiller58®:
Ryan Katz QB San Diego State
Lucas Reed TE New Mexico
John Youboty DE Temple
Lerente McCray LB Florida
Ryan Doerr P Kansas State
Ross Rasner S Arkansas
Doug Rippy LB Colorado
Kemonte Bateman WR New Mexico State
Gary Mason DE Baylor
Uona Kaveinga LB BYU
Manase Foketi G West Texas A&M
Lamaar Thomas WR New Mexico
CJ Anderson RB California
Aaron Hester CB UCLA
Quincy McDuffie WR Central Forida
Leon Sandcastle CB/WR Primetime University :)

www.denverbroncos.com/news-and-blogs/article-1/Broncos-Sign-15-College-Free-Agents/164841da-3cc0-40a4-9897-da4110395b24

Black_Adder 2013.04.28. 10:31:26

A teljes draft class pedig:
1/28 Sylvester Williams DT North Carolina
2/58 Mantee Ball RB Wisconsin
3/90 Kayvon Webster CB South Florida
5/146 Quanterus Smith DE W. Kentucky
5/161 Tavarres King WR Georgia
6/173 Vinston Painter OT Virginia Tech
7/234 Zac Dysert QB Miami (OH)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.28. 12:21:14

Azért látszik, hogy tankolunk irányítókból is, mert Manning nem tényező hosszútávon (szerintem mondjuk röviden sem :P), Foswi meg finoman fogalmazva is kérdőjel.

Ez a Doom-Phillips csere arcátlan és felháborító. Szerintem eleve hülyeség volt Elway-től, hogy spóroljunk a defense fizetésén (leszarva hogy sok éves franchise player-ről van szó vagy sem), hogy minél több lét lehessen pumpálni az offense-be, és minél jobb emberek legyenek Manning körül, bizonyítva a hozatalának jogosultságát és megmentve a saját irháját. Tipikus Pay-A-Ton Money politika, amitől hánynom kell.

Ha nem lett volna a fax fiaskó, biztos vagyok benne, hogy úgy zárjuk az offszezont, hogy jóval több játékos jön az O-ba, mint a D-be, és jóval több pénzt költünk a támadókra, mint a védőkre (és még Doom fizetésén is tudtak volna spórolni, hogy azt is fel tudják használni az O-ba). Ezen most legalább Phillips kozmetikázott egy kicsit.

És persze, hogy a draft pick-ek is inkább a támadókra mentek, mint a védelemre. (Bár nem torzult el annyira az arány, mint előzetesen számítottam rá, és a top pick is a D-be jött), de nem hazudtolta meg magát Elway most sem.

Egyébként továbbra sincs coverage LB, future CB1, OL depth (hacsak Kuper nem marad tartaléknak), S. Vagyis ugyanazok a hiányposztok, amik két éve megvannak, így a divisional round-nál többet jövőre is felesleges várni - de legalább két kézzel szórjuk a pénzt az offense-re. Halkan teszem hozzá, hogy Doom nélkül a DL erőssége felől is vannak kételyeim.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.28. 12:36:04

Ball-lal kapcsolatban annyiban nem értek egyet, hogy csak a jó falnak köszönheti az eredményeit. Tudom, nem ezt írtad, de sok forrás hajlamos ilyeneket írni (émerikában ez divat), ezért tisztáznám a későbbi félre értések elkerülése végett, hogy valóban nagyon erős OL volt előtte, és sokan jó számokat hoztak volna a helyében. Ugyanakkor az elképesztő spin move-ok, siff arm-ok, és az hogy két emberrel a nyakán még 5-10 yardot tud előre haladni, nem a falnak köszönhető. Ball több annál, hogy szimplán befut az OL által teremtett résekbe és hoz pár yardot, kimagasló képességű RB, aki bármikor képes váratlant húzni.

A terhelése tényleg gond lehet, de nagyon remélem, hogy egészséges lesz, és kiválóan tud integrálódni a rendszerbe. Bár kicsit félek tőle, hogy a pass heavy offense-ünkben kevesebb carry-vel nem is lesz annyira hatékony. Kétségtelen, hogy neki jobb lenne egy Tebow stílusú irányító. Most vérzik csak igazán szívem, hogy nincs Tebow, milyen triple option lehetne kettejükkel. :)

milo_hedgie#23 2013.04.28. 13:45:20

@Filip89: te aztán semmit nem változol

Black_Adder 2013.04.28. 23:36:19

most nem értem, h örülsz-e, h jött Ball, vagy ideges vagy, h az offensbe draftoltunk? :P

Black_Adder 2013.04.28. 23:48:22

Amúgy tavaly a defense a 2. legjobb volt a ligában az offense a 4. Szal érthető, lett volna ha a offenset erőltetjük, persze természetesen nem ez történt, a korai körökben a defensebe jöttek emberek. Az OL-be csak cserék, 4th WR, OL depth meg 3rd QB... Ha a költöt pénzt nézzük, biztos a védelemben nagyobb :P

Black_Adder 2013.04.29. 10:43:03

Ball és Webbster gyerekkoruktól fogva Broncos drukkerek voltak. Webbsternek ráadásul Champ Bailey a példaképe //melyik CB-nek nem? :)

Ezek után azt hiszem Ball méltán pályázhat az idei draftclass DSB közönségkedvenc díjára :) Webbster sajna hiába Bronco fan, jelenleg 6. a sorban, s még csak könnyű sem lesz neki előrébb menetelnie...

Shaun Phillips nem több mint 1 misiért írt alá, ha 8 sack fölött teljesít ez felmehet 3-ig. Nagy fasz, de ha ennyiért úgy játszana mint pár éve, akkor még akár el is nézem neki. Legalább lesz valaki aki visszaszólogat Riversnek, ha tenné a fejét a kis köcsög...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.29. 13:45:56

@Black_Adder: Örülök Ball-nak. Egyáltalán nem vagyok ideges, csak leírtam az általam látott adatokat. :P

VonMiller58® 2013.04.29. 18:14:22

Tebow-t cutolta a jets.Visszahozhatnánk.Több lehetőség van benne mint Foswiban. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.29. 18:55:09

Egyfelől szégyen a világ felé. Másfelől örülök, hogy nem azoknál a ratyiknál kell szenvednie. Remélem lesz csapat, aki be meri őt vállalni, különben az óriási szegénységi bizonyítvány az NFL klubok felé, és nem Tebow felé.

Black_Adder 2013.04.29. 23:50:40

Senki nem viszi QB-nak, amennyit használna tehetsége annál többet ártana a média figyelem, ami kikészítené a kezdő QB-t, meg a többi csapattársat, megosztaná az öltözőt, nagyon sokat ártana egy csapatnak, mielőtt használhatna neki, az önhibáján kívül.

Kéne neki 1 év míg visszanyeri a formáját, csak meccseken fejlődik, edzéseken nem, legfeljebb vissza. Egy olyan csapatban, ahol egy Ortonhoz hasonló pancser a QB, lehetne esélye. Ott mögé állhatna a csapat, nem lenne kérdés h ki kezd. De egy ilyen csapat miért ne draftolna saját prospektet, saját Tebowt. Akárhogy is fáj, EZ a racionális döntés. Ez a New Yorki kirándulás szvsz jóvátehetetlen sérülést ejtett karrierjében.

Nem tudok olyan játékost mondani, aki jobban megérdemelne még egy esélyt valahol, de nem tudok olyan csapatot mondani, ahova illene. És még csak goalline HB-nak se vinnék, mert minden nap menne a rinya, h mikor kezd már végre, kikészítenék vele az egész csapatot. Nem véletlen cseréltük el mi se, miután hoztunk egy jobb QB-t.

Nem is értem a Jetset, ez az egész csak arra volt jó, h tönkre tegyenek egy pályafutást. Minek kellett nekik, ha nem akarták használni? Ha már ott volt miért nem kapott lehetőséget, amikor Sanchez már-már Ryan Leafet idézve játszott?

1 esély látok számára, majd ha szezon közben jön rá valaki, h 3 teljesen használhatatlan QB-ja van, akkor bepróbálja Tebowt. És talán így lenne a legtöbbesélye is a sikerre, átvenni egy reménytelen csapatot, ahol már nem számít, hogy nyer, csak hogy nyerjen. //Bills, Browns esetleg Raiders esélyes

Muszáj így lennie, ellenkező esetben nem szegénységi bizonyítvány lenne, csupán igazságtalanság. Annyi hulladék kap újabb és újabb esélyt, Tebownál klasszisokkal szarabb QB-knak van NFL állása, meggyőződésem, hogy ha lekopna róla a média, neki is lenne, és akkor előbb-utóbb elkerülhetetlenül kezdőbe kerülne. De a média nem fog lekopni róla soha... És hogy őszinte legyek a szurkolói se tudják helyén kezelni...

Ha innen visszajönne, az valóban nagy szenzáció lenne, nem csak a média fújná fel...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.30. 07:58:45

Ahogy korábban is írtam, nem tudom felfogni hogy lehetnek ennyire korlátoltak az NFL-csapatok vezetői. Igen, Tebow nem kicsit formabontó stílusban játszik, lehet hogy egy egész offense-t vagy az egész edzői stábot át kéne alakítani miatta, de ha mindent köré építenek és adottak a feltételek, akkor a siker nem fog elmaradni. Ezt már bizonyította az NFL-ben is.

Nem tudom elhinni, hogy például egy évek óta kilátástalan sorsú csapat nem tudja bevállalni a rebuild-nek ezt a módját vele. Sokkal nagyobb potenciálja lenne, mint vagy csak edzőket, vagy csak játékosokat váltogatni évente (és tudjuk jól, hogy vannak ilyen csapatok).

Tebow biztos út a sikerhez, csak rögös és formabontó. Elway is ettől fosott, de hogy mindenki ilyen lenne? Még nagyobbat csalódnék az NFL-ben, bár őszintén szólva így is egyre undorítóbbak számomra a major ligák.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.01. 21:48:42

Ha végképp nincs más lehetőség, létre kell hoznom egy csapatot Tebow's Arrows néven. Elindulunk az NFL-ben, és megmutatom az egész világnak hogy gondoltam a nézeteimet.

VonMiller58® 2013.05.04. 16:33:36

Szegény Tebow még egyet belerugtak:Az Indoors Football Leagueben szereplő Omaha Beef felajánlott neki egy meccsenkénti 75 dollárt tartalmazó szerződést.A Beef jelenlegi kezdő QB-je nem sértődött meg mert szerinte Tebow sokat tanulhatna tőle.elwaynek,a jetsnek és rex ryannak pedig csak gratulálni tudok.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.04. 17:10:28

Őszintén szólva tudnám nézni a jó oldalát is annak, ha nem az NFL-ben játszana. (Kapja be ez az undorító, szaros pénzliga, még egy ok, hogy miért utáljam ezt a kócerájt...) A legjobb mindig is az lett volna, ha örökké a Gators-ben láthatnánk, de szerintem az IFL-ben is ki tudna jönni a klasszisa. Persze, tudom, az NFL minden futballista álma, és csak én vagyok olyan underdog kedvelő hogy pl major ligák helyett college vagy minor meccseket követek éjszakánként vagy akármikor és mindig.

És ami a legfontosabb: nem úgy állnék hozzá, hogy ez bármiféle visszalépés, és Tebow nem volt elég jó az NFL-hez, hanem épp ellenkezőleg: az NFL nem volt elég jó Tebow-hoz.

VonMiller58® 2013.05.04. 17:21:29

@Filip89: engem az a pofátlan 75 dolláros ajánlat zavar.De nem értem hogy pl. a jags,cardinals,browns trió vagy akár a cowboys miért nem meri bevállalni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.04. 19:52:43

Jöjjön mondjuk ide, mert itt sok komment van, a fontos kérdést olvassa el mindenki és várom az ötleteket:

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=1017539

Black_Adder 2013.05.04. 22:32:43

2012 PFF top100-as listája
www.profootballfocus.com/blog/2013/05/03/pffs-top-101-of-2012-the-top-10/
Peyton Manning a 7.
Von Miller a 4.

=> Von > PM.
Ha többel nem is, ezzel a konklúzióval remélem filip is elégedett :) Emlélkszem a nagy krájolásra szezon közben h pm lesz az mvp nem vonmiller... :)


süti beállítások módosítása