Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Döntetlen Houston-ban

2013.05.01. 16:14 - Filip89

Múlt vasárnap értékes pontszerzést könyvelt el magának a Colorado Rapids csapata, ugyanis Oscar Pareja legénysége a tavalyi döntős Houston Dynamo közönsége előtt pályára lépve harcolt ki 1-1-es döntetlent.



A mieink egy kissé váratlan hazai fiaskót követően utaztak el Texas-ba, az aktuális keleti második helyezett elleni összecsapásra. Jó hír volt számunkra, hogy a sérülés után lévő Pablo Mastroeni és Martin Rivero legalább már a cserepadon helyet foglalhatott. A kezdőbe Jamie Smith és Kamani Hill szerepvállalása volt újdonság, amely a következő összeállítást jelentette: Irwin - Mullan, O'Neill, Moor, Klute - Thomas, Powers, Smith - Haris, Mwanga, Hill.

A találkozó első időszakában a mieink egyértelműen többet támadtak, és lövési lehetőségeink is voltak, de komolyabb gólhelyzetet képtelenek voltunk felmutatni a hazaiak kapuja előtt. Az első igazán valamire való akciót a Dynamo hajtotta végre, amikor félóra elteltével Bruin balról középre játszott labdáját Davis pont középre helyezte, így Irwin kapus könnyűszerrel háríthatott. Nem sokkal később egy hosszú indítást követően kerültünk helyzetbe, Harris még éppen tovább tudta emelni a labdát a kifutó kapus mellett, Mwanga üres kapura megeresztett gyenge próbálkozását viszont az utolsó ember, Sarkodie egy bravúros mozdulattal szögletre tudta tisztázni. A félidő hajrájában megint felélénkültek a coloradói erők, Harris hossú sarokra tartó ígéretes távoli lövésénél viszont Hall résen volt. A ráadás pillanataiban még egy szögletet végezhettünk el a bal oldalról, és Powers középre kanyarítására tökéletes ütemben érkezett az előre húzódó Drew Moor, aki a földre helyezve, védhetetlenül fejelt a hosszú sarokba, megszerezve ezzel önmaga első gólját a 2013-as esztendőben. Ezzel a kései találattal tehát 1-0-s előnyben voltunk a félidő idejére.

A második játékrész elején egy szerencsétlen ütközést követően a megbízható defenzív középpályás Thomas maradt lent a gyepen, újra sérülés miatt kellett cseréhez nyúlnunk, a váltótárs Sturgis volt. Éppen ezekben a percekben akár növelhettük is volna a vezetést, Smith lendületből lapos megeresztett lövése azonban a hosszú oldali kapufát találta el. Egyre erőteljesebben próbálkoztak a hazaiak az egyenlítés érdekében, kisvártatva megint Davis állt közel a gólhoz, közeli fejesét azonban Irwin óriási bravúrral hárította. A 66. percben sajnos már nem volt menekvés, Barnes gyönyörűen szelídített meg egy labdát több Rapids-játékos gyűrűjében, és a büntetőterület vonaláról hatalmas erővel bombázott a jobb felsőbe. Ezt követően került sor a tavalyi év nagy felfedezettje, Rivero szezonbeli debütálására, a térdsérülésből felépülő argentin játékmester Hill-t váltotta. Az egyenlítés után jó darabig nem alakultak ki újabb lehetőségek egyik oldalon sem, majd az utolsó tíz percen belül járva Klute bejátszásából Sturgis veszélyeztetett, nem sokkal később pedig hazai oldalon is voltak helyzetek. A közvetlen hajrában aztán a kapitány Mastroeni-t is pályára vezényeltük, a Dynamo pedig egyre agresszívebben támadott a győztes gólért, Bruin fejesével egyszer még a kapufát is megzörgették, de gólt képtelenek voltak szerezni. Aztán a 95. percben a már egyébként is sárga lapos Davis-t kiállították egy Sturgis-szel szembeni elkésett belépő miatt, így kifejezetten parázs körülmények közt fújták le a mérkőzést.



A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 20 pont (6-1-2)
2. Los Angeles Galaxy 14 pont (4-1-2)
3. Portland Timbers 13 pont (3-1-4)
4. Chivas USA 11 pont (3-3-2)
5. Real Salt Lake 11 pont (3-4-2)
6. San Jose Earthquakes 10 pont (2-3-4)
7. Vancouver Whitecaps 9 pont (2-3-3)
8. Colorado Rapids 9 pont (2-4-3)
9. Seattle Sounders 5 pont (1-3-2)

Értékes pontot szereztünk, bár a jelenlegi helyzetünkben a döntetlen nem sokat ért. Sajnos, Henry Thomas személyében újabb alapembert vesztettünk el sérülés miatt, de talán hamarosan minden maródi meggyógyul, és a legerősebb összeállításunkban képesek leszünk felvenni a harcot az erősebb csapatokkal szemben.

A szombatról vasárnapra virradóra, hajnali 03:00-as kezdettel esedékes folytatásban a liga sereghajtói közé tartozó Toronto FC ellen hazai környezetben reális győzelmi esélyekkel fogunk pályára lépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr585259911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.05.01. 19:07:54

tényleg nem rossz eredmény ellenük a döntetlen, de így hogy vezettünk és jól is játszottunk kicsit hiányérzetem van miatta

foppa21 2013.05.01. 19:10:09

ismét lehet szavazni irwinre a hét védése versenyben. most a davis közeli fejesét hárító savet jelölték:
www.coloradorapids.com/news/2013/04/vote-now-mls-save-week-week-9

milo_hedgie#23 2013.05.01. 19:51:27

@foppa21: valamit nagyon tud ez az irwin srác! óriási szerzemény lett belőle. még a végén pickensre nem lesz szükség amikor visszajön....

foppa21 2013.05.04. 21:02:36

ma éjjel a toronto fct fogadjuk, kötelező lenne nyerni de sajna az ilyenek szoktak a legnehezebbek lenni

Tomi_Tanguay 2013.05.05. 03:34:23

ezt lehet nézni valahol?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.05. 04:25:48

Jön Buddle és Rivero a második elején.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.05. 05:09:00

Győztünk 1-0-ra ezzel a góllal, Irwin volt a meccs hőse.

foppa21 2013.05.05. 05:24:41

yess!! kicentiztük de szerencsére a legjobbkor lőttünk egy gólt. nagyon kellett most ez a győzelem

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.07. 19:57:29

Elég erős a tartalékcsapatunk összeállítása a Whitecaps ellen: Ceus, Armstrong, Griffiths, Kindle, Wallace, Cascio, Mastroeni, Rivero, Harbottle, Brown, Buddle


süti beállítások módosítása