Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Átalakul a stáb

2013.05.18. 22:23 - Tomi_Tanguay

Az újabb sikertelen szezon után nem sokkal megkezdődtek a tisztogatások a Colorado Avalanche edzői és vezetői stábjában. Arról már korábban volt szó, hogy a 2012-13as szezon utolsó meccsének másnapján a vezetőedző Joe Saccot menesztették, az utódja továbbra sincs meg, viszont a front officeban is történtek változások a múlt héten.



A legfontosabb újdonság, hogy mostantól Josh Kroenke lesz a klub elnöke, aki a Denver Nuggets élén hasonló szerepkört tölt be. A csapat élén évtizedek óta dolgozó Pierre Lacroixt egyúttal visszaminősítették tanácsadónak, a veterán szakember tehát szép lassan végképp háttérbe szorul.

"Megtiszteltetésnek tartom, hogy olyan embertől tanulhattam, mint Pierre Lacroix. Az elmúlt években elég sok tapasztalatot szereztem, készen állok arra, hogy részt vegyek a napi teendők elvégzésében" - nyilatkozta az újdonsült elnök.

Az ifjabbik Kroenke az elmúlt három évben kormányzóként dolgozott az Avalanchenél, közben a Nuggets enökeként a helyi kosárcsapatnál is széleskörű feladatokat látott el és az elmúlt évben például klubrekordot jelentő 57 győzelmet postázott a csapattal.

Sacco mellett Eric Lacroixt is menesztették sportigazgatói posztjáról az idény végeztével, ezt a posztot pedig a jövőben nem más, mint Joe Sakic fogja betölteni, aki a hivatalos megnevezés szerint alelnök lesz.

"Ebben a szerepkörben Joe fog dönteni minden jégkoronggal kapcsolatos kérdésről, változásról. A tapasztalatát és a szakértelmét figyelembe véve tökéletesen választottunk, Joe szerepe ugyanis kulcsfontosságú lesz a jövőben" - mondta Kroenke.

Greg Sherman továbbra is marad a general manager pozícióban, de az alelnöki és a társ kormányzói tisztéségtől megfosztották és jelentősen korlátozták a mozgásterét.

"Greg és Joe együtt fogják vezetni mostantól a csapat ügyeit, előbbi nagyszerű pénzügyi szakember, utóbbi pedig a sportág gyakorlati részével van tisztában" - tette hozzá az elnök.

Az egykori emblematikus figura Sakic az elmúlt két évben főtanácsadóként és társ kormányzóként vállalt munkát az egyesületnél. Mostantól a 43 éves klasszis még komolyabb szerepet vállalhat szeretett klubja mindennapi életében és gőzerővel küzdhet érte, hogy újra felvirágozzék a franchise.

"A közelmúltban Josh említette, hogy szeretné, ha komolyabb hatásköröm lenne a csapatnál. Ezek után a beszélgetések után reménykedek benne, hogy Stan és Josh készen állnak arra, hogy visszajuttassák a csapatot a régi szintjére és hamarosan újra a Stanley Kupáért küzdhessünk. Nagyon izgatott vagyok a jövőt illetően, és hiszem, hogy az átszervezések hatására sikeresebbek leszünk" - jelentette ki az egykori 19-esünk.

Biztató változások történtek a front officeban, bár Sherman maradt a helyén (ennek senki nem örül), de Sakic személyében végre egy igazi szakember lesz ott mellette, hogy megóvja a további hülye tradeektől. Személy szerint Josh Kroenke kinevezésének is örülök, nagyon agilis és céltudatos fazon, bár nyílt titok, hogy kosaras múltja miatt neki a Nuggets a szíve csücske, de a mostani átalakítás is pont azt bizonyítja, hogy az Avalanche se teljesen mindegy számára és reménykedhetünk abban, hogy még sikerek állnak előttünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr185306472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.05.19. 19:49:37

nagyon örültem hogy sakic nagyobb szerepet kap. szerintem jó lenne ha formálisan is átvenné a GM szerepet shermantől, de talán csak idő kérdése

foppa21 2013.05.20. 19:26:51

a svédek megnyerték a VBt svájc ellen, a félig avses amerikai válogatott végül bronz érmes lett. stastny kurva jól játszott az egész tornán, nem tudom az avsben miért nem megy neki évek óta. még azt se mondanám hogy sacco hibája volt, mert a válogatottnak is ő volt az edzője...

melo15 2013.05.20. 20:07:41

az új edzőről nem szóltak semmit?

foppa21 2013.05.20. 21:16:38

@Tomi_Tanguay: nah hát ez érdekes fejlemény, nálam ebben az esetben roy az egyértelmű favorit

Tomi_Tanguay 2013.05.21. 07:42:34

sőőőőőt!:

Patrick Roy will be the next coach of the Avalanche, according to Roy's brother, Stephane.

"They're discussing the final details of an arrangement. Colorado is going to be very happy. Patrick is looking for a new challenge," said Stephane Roy, the younger brother of his famous sibling.

milo_hedgie#23 2013.05.21. 19:13:03

@Tomi_Tanguay: még nincs semmi hivatalos infó

foppa21 2013.05.21. 21:31:31

nem érdemes biztosra venni, mindenki tagadja. de abban biztosak lehetünk hogy roy komoly jelölt a posztra

foppa21 2013.05.23. 23:33:57

mostmár tuti!!! roy a vezetőedző és az alelnök:-)
biztosan kockázatos húzás mert újonc az nhlben, de lejjebb már nem juthatunk, igazából csak nyerhetünk ezen szóval én örülök neki

melo15 2013.05.24. 14:58:37

most nagyon örülök végre egy rátermett ember!

melo15 2013.05.24. 15:04:16

Sakic és Roy talán újra sikerre viszi a csapatot hamarosan


süti beállítások módosítása