Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: A liga tetején

2013.05.19. 11:28 - Filip89

A negyedik meccs lejátszása után egyedül a Denver Outlaws csapata veretlen az MLL 2013-as idényében, természetesen a helyi szabadtéri lacrosse-osok így a liga élén tanyáznak, és egyelőre még megszorongatni se nagyon sikerült őket senkinek.



Az elmúlt hétvégén játszottuk le a szezonbeli legkeményebb összecsapásunkat, de végülis 14-10 arányban sikerült legyőzni a Boston Cannons gárdáját házon kívül.
Már az első öt percben három góllal igazoltuk, hogy győzni érkeztünk Boston-ba, Snider duplája mellett Kimener talált be, majd ugyan két góllal szépítettek Rabil-ék, de a játékrész utolsó perceiben Greer és Pennington találataival 5-2-re húztunk el. A második felvonás elején Snider elérte a mesterhármast és Kimener újabb találatával már öt góllal vezettünk, aztán viszont Poskay és Rabil vezérletével szép lassan feljebb zárkózott a Cannons, de közben Greer és Kelly jóvoltából tartottuk a vezetésünket, és 9-6 arányban jobban álltunk náluk a félidőben.
A szünet alatt felszívták magukat a vendéglátók, nagy lendülettel vetették bele magukat a támadásokba, és a sorozatos helyzetek közül rövidesen néhányat gólra is tudtak váltani Stone és Poskay révén. Sőt, a játékrész tizedik percére az egyenlítés is összejött nekik, szerencsére azonban mi sem torpantunk meg teljesen, Greer bő egy perc leforgása alatt két gólt vágott, majd az utolsó másodpercekben még Sweeney szépített, így csak 11-10-es előnyben voltunk a mindent eldöntő játékrész előtt. A befejező etapot Snider találatával kezdtük, majd a sorozatos bostoni lehetőségek ellenére hosszú ideig nem esett újabb találat, a záró minutumokban pedig Snider és Mundorf góljaival állítottuk be a végeredményt.
A csapat tizennégy találatából kilencet a két legjobb formában lévő játékosunk szerzett: a másodéves Drew Snider öt alkalommal mattolta Gabel kapust, míg a korábbi Long Island-játékos Zack Greer négy góllal zárta az estét. A rutinos középpályás Terry Kimener ugyancsak elért egy duplát, a faceoff-specialista Anthony Kelly pedig 27-ből 16 középkezdés elhozása mellett az évadbeli második gólját is megszerezte. Jesse Schwartzman kapus a 27 bostoni lövésből 17-et tudott hatástalanítani.

A szombati játéknapon a szezon első hazai mérkőzésén 20-7-re mészároltuk le a Rochester Rattlers együttesét a papírformának megfelelően.
Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már másfél perc után vezetést szereztünk, és az első játszma alatt C. Bocklet és Mundorf dupláztak, miközben a vendégek csak egyetlen szépítő találatot tudtak szerezni. A második felvonásban sem igazán változott a helyzetben, bár két találattal feljebb tudott kapaszkodni a Rattlers, ismét volt két duplázó a mieinknkél, ebben a negyedben C. Bocklet újabb két találata mellett Boltus duplázott 27 másodperc alatt, és Turri is betalált egyszer, a szünet előtti utolsó másfél percben lőtt négy találat jóvoltából 9-3-ra léptünk meg.
A folytatásban először két góllal feljebb kapaszkodott az ellenfél, aztán viszont a harmadik negyed további részében öt megválaszolatlan találatot szereztünk: Sieverts két találata közben Turri, Mundorf és Boltus is eredményes tudott lenni, a záró negyed előtt ezzel már kilenc ponttal vezettünk. Innentől pedig már nem volt kegyelem, olyannyira belelendültünk, hogy C. Bocklet újabb két gólja mellett Boltus is duplázott az utolsó játékrészben, Mundorf és Kimener újabb találatokat szereztek, a vendégeknek pedig már csak két szépítési lehetőséget engedélyeztünk, a végére pedig a húsz gólos határt is elértük.
Chris Bocklet ismét a csapat élére tudott állni góllövésben, újabb hat találatával négy meccs után már 15 gólosnak mondhatja magát, ezzel vezeti az MLL góllövőlistáját, és ezúttal két asszisztot is szerzett. Jeremy Boltus az eddigi legjobb denveri meccsén öt találat mellett két gólpasszt regisztrált, Brendan Mundorf számlájára négy gólt és öt asszisztot írhattunk fel, ezen felül Jeremy Sieverts és Justin Turri találtak be két-két alkalommal. Jesse Schwartzman három negyed után 10/15-ös statisztikával fejezte be a mérkőzést, a szezonban először kapott lehetőséget ifjú váltótársa, Charlie Cipriano a záró negyedben négy lövésből kettőt védett, kettőt nem.

Az MLL alapszakaszának jelenlegi állása (W-L):

1. Denver Outlaws 4-0
2. Hamilton Nationals 3-0
3. Chesapeake Bayhawks 3-1
4. New York Lizards 2-2
5. Charlotte Hounds 1-3
6. Boston Cannons 1-3
7. Rochester Rattlers 1-3
8. Ohio Machine 0-3

Legközelebb csak két hét múlva fogunk pályára lépni, a május 31-i pénteki játéknapon ismét a Boston Cannons csapatával találkozhatunk, ezúttal már a Sports Authority Field-en.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr505306846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.05.19. 18:51:10

elég jól kezdtünk a szezont. nem vagyok hozzáértő de sztem pozitívum hogy nem csak mundorf viszi most a csapatot, hanem bocklet, snider, boltus a legjobbak (az írások alapján), ebből még jó dolog is kisülhet:)

milo_hedgie#23 2013.06.01. 13:23:37

@Tomi_Tanguay: ebben egyetértek,jól látod a dolgokat kívülről:)

milo_hedgie#23 2013.06.01. 13:24:20

újra megvertük a cannonst,5-0val állunk!


süti beállítások módosítása