Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Sima hazai győzelem

2013.05.28. 05:10 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Colorado Rapids csapata az elmúlt hétvégén 2-0-ra nyert hazai pályán a Chivas USA ellen, ezzel immár sorban az ötödik meccsünket vívtuk meg veretlenül. A denveriek góljait Harris és Sturgis szerezték.



A Rapids jó, a Chivas rossz formában várhatta a találkozót, így a hazaiak számára szinte kötelező volt hozni a győzelmet, arról nem is beszélve, hogy az MLS-ben a coloradóiak kerete a második legértékesebb a mértékadó transfermarkt.de adatbázisa alapján.

A 22 éves Dillon Powers visszatért a keretbe, de csak a cserék között kapott helyet Oscar Parejától, aki az Irwin – Mullan, Moor, Wynne, Klute – Harris, Mastroeni, Sturgis, Brown – Rivero – Buddle tizenegynek szavazott bizalmat. Shane O’Neill eltiltás miatt hiányzott, így került vissza a kezdőbe a jobb hátvéd Mullan; Wynne pedig ismét középen bizonyíthatott.

Már a második percben veszélyeztettek a hazaiak. Rivero indította a bal szélen Brownt, aki szépen kanyarintotta be a labdát középra, és Harris teljesen tisztán fejelhetett, ám rosszul találta el a játékszert.

A második nagy helyzet azonban már nem maradt ki, egy hasonló támadás végén Atiba Harris végre eredményes tudott lenni a 11. percben. Rivero, Brown volt a labda útja, a jamaikai a bal szélre passzolt Klute-nak, aki tökéletesen centerezett, Harris pedig bevetődve talált a kapuba, 1-0.

Néhány minutummal később aztán a Chivas előtt is adódott egy lehetőség, ám szerencsére a nagy helyzetből csak egy kapu mellé pattanó fejes lett. A félidő előtt nem sokkal Rivero megsérült, ami miatt le kellett cserélni az argentin középpályást, helyére az újonc Powers érkezett.

Az összefoglaló alapján kicsit unalmasra sikeredett első játékrészt követően a másodikban valamivel már több akció volt. Az 56. percben Brown találta magát szemben a vendégek kapujával, és bár szépen becsapta védőjét, el is gurította a labdát a portás mellett, célt tévesztett. A vendégek próbálták megmozgatni Irwint, ám a Rapids 31-ese mindig a helyén volt, magabiztosan őrizte a „ketrecet”.

A 78. percben a coloradóiak végleg eldöntötték a találkozót, ezúttal egy jobbról érkező centerezést követően. Mullan elindult befelé, majd szépen ugratta ki Brownt, aki erősen, de pontosan passzolt Nathan Sturgisnek, a középpályásnak pedig öt méterről már nem volt nehéz dolga, szép támadás volt, 2-0.

Az eredmény már nem változott, így a Rapids elmondhatja magáról, hogy az elmúlt kilenc fordulóban csak egy vereséget szenvedett.



A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 27 pont (8-2-3)
2. Portland Timbers 22 pont (5-1-7)
3. Real Salt Lake 21 pont (6-5-3)
4. Los Angeles Galaxy 20 pont (6-4-2)

5. Colorado Rapids 19 pont (5-4-4)

6. Seattle Sounders 15 pont (4-4-3)
7. San Jose Earthquakes 15 pont (3-5-6)

8. Vancouver Whitecaps 13 pont (3-4-4)
9. Chivas USA 11 pont (3-7-2)


Irwin tizedik MLS-meccsén ötödik alkalommal nem kapott gólt, amire a liga 18 éves történetében csak kétszer volt példa (Kevin Hartman és Henry Ring ért el hasonlóan jó mutatót). Sem a tengerentúli labdarúgás legjobb kapusai, sem pedig a neves légiósoknak nem sikerült ezt a bravúrt teljesíteniük, amit most az újonc denveri hálóőr végrehajtott.

Csapatunk legközelebb a floridai Citrus Bowl arénában lép pályára, pontosabban kedden, az ellenfél az Orlando City lesz az Open Cup keretein belül.

A következő bajnokiját szombaton játssza csapatunk a Dick’s Sporting Goods Parkban a FC Dallas ellen. A texasiak az idei szezonban még csak kétszer kaptak ki, 27 pontjukkal vezetik a Nyugati főcsoportot, és a pontszámokat tekintve az abszolút első helyen állnak. A fogadás piacai nem minket tartanak a találkozó esélyeseinek, de mikor kapjuk el a listavezetőt, ha nem most? Együttesünk kiváló formának örvend, otthon is játszhat, felszabadultan, így minden adott egy szép eredmény elérése végett.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr155321532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.05.28. 21:14:37

rivero lába nem tört el, ma lesznek újabb vizsgálatok

foppa21 2013.05.28. 21:17:18

jól elkaptuk a fonalat, külön dicséretes hogy ennyi sérülttel is elkezdünk nyeregetni:-)

foppa21 2013.05.28. 21:58:46

és akkor ma hajnali fél2kor játszunk az orlando cityvel a us open cupban

foppa21 2013.05.29. 04:52:34

3-1re kikaptunk. az első félidőben még vezettünk hill góljával aztán fordítottak. nem kell mostmár a kupán aggódni

foppa21 2013.06.02. 11:18:17

2-2es döntetlen a dallas ellen harris duplájával

foppa21 2013.06.02. 11:23:28

a derby county amerikai csatára colin doyle nálunk edz a napokban. ez is a megállapodás része hogy egymás csapatainál edzenek játékosok, télen ott volt náluk rivero, klute, cascio, akpan

foppa21 2013.06.02. 11:29:45

Edson Buddle credits collectively effort in extending unbeaten streak to six games
Forward motivated by defensive leader Moor in keeping team working hard for results
June 1, 2013
Colorado Rapids Media Relations

Reddit

Email

Comments

USA Today Sports Images

Colorado Rapids forward Edson Buddle following 2-2 home draw with Western Conference leading FC Dallas:

On the team’s undefeated streak:

"I think I’m motivated by Drew [Moor] in the back. He’s doing a good job and I’m trying to do the same thing up front, just holding the team up together and collectively playing soccer. I think that’s been our success, collectively getting it done."

On the team’s recent run of good form:

"I’m happy to be a part of it. I thank God that I’m in there when we’re winning. But I think we can learn from one another. I’m learning from the guys next to me, and trying to feed off each other, being positive. That’s all I can do, and hope for the best and play hard, and we’ll get results."

On tying first-placed Dallas:

"The first time we played them – I wasn’t there – we played them well, in Dallas. And we played them well again tonight. Some of their players know that as well. Maybe it keeps us humble. If we won tonight maybe we might think we’re better than we are and now we know we can keep pushing and we can beat the team that’s in first."

On second half style of play:
"That’s the way the game is. It’s kind of like who wants to strike first? And you’re feeling each other out. The altitude is not easy for them and even though we’re the home team it’s not easy for us either. Once we got our feet off the ground and tried to push for a goal we got it. They came right back at us and you just learn from it, that’s all we can do."


süti beállítások módosítása