Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: 20 pont eddig a tarsolyban

2013.06.13. 17:59 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Kisebb szünetnek örülhettek a Colorado Rapids játékosai, hiszen a válogatott meccsek miatt a múlt hétvégén nem rendeztek fordulót, ugyanakkor biztos nem is lazsáltak, mert most vasárnap már a San José Earthquakes együttesét fogadják. Rövid írásunkban foglalkozni fogunk a következő meccsel is röviden, de előbb tekintsük át az eddig történteket.



14 mérkőzést követően az MLS Nyugati konferenciájában jelenleg a hatodik helyet foglalja el Oscar Pareja vezetőedző együttese. A mérleg öt győzelem, öt döntetlen és négy vereség, amiért összesen húsz pont jár. A gólkülönbség +3, 15 lőtt és 12 kapott góllal. Az élen jelenleg a 28 pontos FC Dallas áll, míg a sereghajtó Chivas USA-nek 11 pontja van, tehát a Rapids a statisztikák alapján egy masszív középcsapatnak számít. Persze, reménykedünk abban, hogy ez hamarosan változni fog, és erre minden esély megvan, hiszen a csapat, ha nem is bombaformában, de jó passzban van.

Az idényt azonban nem kezdtük fényesen, az első öt fordulóban három vereség és két döntetlen volt a mérleg: kikaptunk Dallasban (1-0), otthon a Philadelphia Uniontól (1-2), ikszeltünk a Real Salt Lake stadionjában (1-1), amit ismét egy vereség követett a címvédő Los Angeles Galaxy vendégeként (1-0), végezetül a Portland Timbers csípett meg egy pontot (2-2) Denverben. Azonban a Timbers elleni meccs volt az, ami talán a fordulópontot jelentette, hiszen akkor szerzett először két gólt az együttes, illetve először kapott a kezdőben helyett a Shane O’Neill, Chris Klute páros – előbbi a védelem tengelyében, utóbbi a hátsó alakzat bal szélén. A 19 éves O’Neill nem mindig volt magabiztos, de korához képest szépen megállta a helyét, míg a 23 éves Klute három gólpassznál tart.

Ugorjunk egy sorral vissza. Matt Pickens sérülése és Steward Ceus gyenge teljesítménye kapcsán az abszolút újonc Clint Irwin lett az elsőszámú kapus, nem egyszer őt válaszották a forduló legjobb portásának, és több bravúros mentést is bemutatott. Jó igazolás volt, első MLS-szezonjában berobbant a köztudatba.

A középpályán Hendry Thomas helye biztos, már ha egészséges a 28 éves hondurasi, és a bizalmat jó teljesítménnyel hálálja meg. Dillon Powers 12 alkalommal volt már kezdő, általában középen szerepel ő is, két gólnál tart. A 22 éves tehetség hamar beilleszkedett, ahogy a 28 esztendős Atiba Harris is. A Saint Kitts és Nevis-i labdarúgás büszkesége az egyetlen olyan játékos a Rapids keretében, aki eddig minden meccsen pályára lépett a 2013-as évben. Négy gólnál tart a bajnokságban, a legutóbbi két fordulóban három találatot szerzett, általában jobb oldali támadó középpályásként szerepel. Nathan Sturgist is meg kell említenünk, aki ugyan nem számít biztos alapembernek, de az elmúlt meccseken jól játszott. A 25 éves amerikainak Thomasszal és Mastroenivel kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért.

Ami a vérbeli csatárokat illeti, Edson Buddle hét, Deshorn Brown pedig 12 találkozón szerzett két gólt (mindenképpen többet várunk tőlük a folytatásban). Buddle rutinjával több helyzetet is teremtett már, míg Brownt fiatalos lendülete viszi előre – nem mintha csatártársa annyira lassú lenne –, de a jamaikainak még javulnia kell a helyzetek kihasználtságát illetően.

A 20 pont összességében tehát nem rossz, főleg a tavalyi esztendőt követően, és mivel a Rapids legutóbbi tíz bajnokiján csak egyszer kapott ki, bizakodóak lehetünk a folytatást illetően.

Vasárnapi ellenfelünk pocsékul teljesít, 15 meccset követően mindössze 15 pontos, -10-es gólkülönbséggel, és az elmúlt öt fordulóban nem tudott nyerni, négyszer pedig ki is kapott. Ami talán még ennél is gyatrább, az az, hogy ezen az öt meccsen mindössze egy gólt szereztek Chris Wondolowskiék. Májusban 1-1-re végzett a Pareja-csapat idegenben a San Joséval, és mivel tavaly egy négyest kapott tőle a Dick’s Sporting Goods Parkban, most itt az esély a visszavágásra.

Pickens és Diego Calderón továbbra is sérült, míg Jaime Castrillón játéka kérdéses. A vendégeknél mindenki egészséges, ők az ötgólos Wondolowski jó játékában reménykednek. Az online fogadás piacain fellelhető oddsok alapján a Rapids nem számít biztos favoritnak, de meglepetés lenne, ha nem gyűjtenék be a három pontot.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr735360723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.06.16. 09:27:04

vesztettünk a SJ ellen hat veretlen meccs után...

foppa21 2013.06.16. 18:29:48

@Tomi_Tanguay: sajnos a korai kiállítás mindent eldöntött. nem tudtunk visszajönni két gól hátrányból

foppa21 2013.06.20. 02:11:42

hamarosan kezdünk a fire ellen!

foppa21 2013.06.20. 02:12:24

Rapids lineup vs. #cf97 (4-2-3-1): Irwin, Mullan, Wynne, Moor (c), Klute, Sturgis, Powers, Brown, Castrillon, Rivero, Buddle

On the bench for the Rapids: Ceus, Wallace, Mera, LaBrocca, Hill, Cascio, Mwanga

castrillon visszatér a kezdőbe

foppa21 2013.06.20. 02:58:33

brown góljával vezetünk a 17.percben

foppa21 2013.06.20. 03:31:59

1-1 a félidei állás

foppa21 2013.06.20. 08:30:39

sajnos 2-1re kikaptunk. larentowicz szerezte a chicago győztes gólját


süti beállítások módosítása