Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Sima vereség Portland-ben

2013.06.26. 08:29 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) 18. fordulójában a Colorado Rapids csapata 3-0-ra kikapott múlt hétvégén a Portland Timbers otthonában. A hazaiak győzelme gyakorlatilag egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben, a vendégek pedig az egész találkozó alatt sokat hibáztak, elöl és hátul is.



Oscar Pareja vezetőedző 4-2-3-1-es hadrendben küldte pályára övéit, a kezdőt az Irwin – Wynne, Moor, Mera, Klute – Sturgis, Thomas – Harris, Powers, LaBrocca – Brown névsor alkotta. A hátvéd German Mera először volt kezdő, míg az argentin Rivero ismét nem volt bevethető állapotban. Buddle ugyan ott volt a kispadon, de pályára nem lépett.

Az első percben az újonc Brown előtt adódott egy lehetőség, a büntetőterületen kívülről leadott lövése egy hazai védőn irányt változtatott, és nem sok kellett ahhoz, hogy a kapuban kössön ki. Ezzel gyakorlatilag minden puskaporát ellőtte a Rapids, mert a folytatásban igazi gólhelyzetet már nem tudott kialakítani, csupán LaBroccának volt egy kisérlete, amit a védők blokkolni tudtak.

A Timbers a 12. percben szerezte meg a vezetést. A bal szélen szabadrúgáshoz jutottak a piros-fehérben játszó hazaiak, amit gyorsan elvégeztek, és a beívelés a 34 éves, Bajnokok Ligája-tapasztalattal is rendelkező Frederic Piquionne fejét találta meg, a támadó pedig közelről már nem hibázott, 1-0. A Portland folyamatosan építette a támadásait, néhány alkalommal növelhette volna is az előnyt. Ami viszont késik nem múlik, az első félidő utolsó percében a csapatkapitány, Will Johnson egy szemre is tetszetős szöktetést követően tudott eredményes lenni, 2-0.

A 20 ezer néző tombolt a helyszínen a szünet után is, amikor a második gólhoz hasonló szituációt követően Diego Valeri előtt adódott lehetőség, a háromszoros argentin válogatott középpályás viszont célt tévesztett. Az utolsó negyedórához közeledve a Portland ismét gólt szerzett, de a játékvezető les miatt – talán tévesen – érvénytelenítette azt. Ezen azonban semmi nem múlt, főleg úgy, hogy a 84. percben Ryan Johnson egy eladott labdából kialakította a 3-0-s végeredményt.



Védelmünk ezúttal sem állt a helyzet magaslatán, ezúttal viszont a középpályásoktól sem kaptak sok segítségét Moorék. Korábban inkább az egyéni hibák döntöttek az ellenfelek javára, és bár azok a Portland ellen is voltak bőven, inkább a csapat hozta össze a gólokat. Az elsőnél Wynne nem figyelt a hazaiak szélsőjére, aki zavartalanul adhatott be, Piquionne mellett pedig hiába állt Sturgis, nem ugrott fel vele. Nyolc Rapids-játékos állt a fejes pillanatában a 16-oson belül, három hazaival szemben. A második találatnál a Portland kapusának kirúgásából indult az akció, a labda végül W. Johnson elé került, aki szépen oldotta meg a helyzetet. Powers nem jött vele vissza, Sturgis pedig nem ért oda, Wynne és Mera pedig csak asszisztáltak. A harmadik gól egy eladott labdából született, a hazaiak kipasszolták a visszafelé futó coloradói védőket, végül góllal zárták az akciót.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 30 pont (9-5-3)
2. Portland Timbers 30 pont (7-1-9)
3. FC Dallas 29 pont (8-3-5)
4. Los Angeles Galaxy 24 pont (7-6-3)
5. Vancouver Whitecaps 22 pont (6-5-4)
6. Seattle Sounders 21 pont (6-5-3)
7. Colorado Rapids 20 pont (5-7-5)
8. San Jose Earthquakes 18 pont (4-7-6)
9. Chivas USA 11 pont (3-10-2)

A héten ismét nehéz meccs vár a Pareja-csapatra, a Keleti konferencia éllovasához, a Montreal Impacthez látogat. A kanadai együttes keretében két olasz klasszis is játszik, Marco Di Vaio és Alessandro Nesta személyében. A sportfogadás piacain fellelhető oddsok alapján ezúttal sem mi vagyunk a találkozó esélyesei.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr125378601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.06.26. 10:28:03

végre kezdtünk jók lenne, erre most három vereséggel lehet elment az egész szezon:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.06.26. 18:16:57

Irwin abba akarta hagyni a labdarúgást, mielőtt megkapta a lehetőséget a Rapids-től:

milehighsports.com/2013/06/03/win-gear-and-beer-with-summershandy/

foppa21 2013.06.30. 06:51:42

őrült meccs volt! 4-3ra nyertünk a végén. cascio a 96 percben szerezte a győztes gólt:-)


süti beállítások módosítása