Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: hét év után ismét miénk a Rocky Mountain Cup

2013.08.07. 07:43 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids odahaza 2-2-es döntetlent játszott a hétvégén a Nyugati konferencia listavezetőjével, a Real Salt Lake-kal. Nem csak egy bajnoki pontot tartott otthon Oscar Pareja legénysége Brown és Castrillon góljának köszönhetően, hanem a 2013-as Rocky Mountain-kupát is elhódította a riválissal szemben.



Rapids 2 v 2 RSL

Csapat: Irwin – Wynne (Castrillon, 46.), Moor, Mera, Klute – Sturgis, O’Neill – Harris (Cascio, 34.), Powers, Brown – Buddle (Mwanga, 56.).
Gólszerzők: Brown a 9., Castrillon a 71., valamint Grabavoy a 2. és Saborio a 21. percben (11-esből).

Buddle és Powers indította útjára a labdát, de a 2. percben a vendégek már meg is szerezték a vezetést. Nagyon elaludt a védelmünk, mind a négy hátsó játékost hibáztatni lehet a bekapott gólért, míg Irwin inkább már csak tehetetlen volt, hiszen Grabavoy egy lapos beadás után könnyedén helyezte a játékszert a kapuba, 0-1.

A 9. percben már jött is a válasz, ezúttal a vendég védelem volt nagyon könnyelmű. Irwin kirúgását a félpályánál Wynne csúsztatta meg, Deshorn Brown pedig a jobb összekötő helyéről indulva, egy védővel a nyakán viszonylag könnyedén oldotta meg a helyzetet 14 méterről. Szemfüles gólt volt, 1-1.

A félidő feléhez közeledve Moor volt szabálytalan az egyik RSL-játékossal szemben a 16-oson belül, amiért a bíró büntetőt ítélt a vendégek javára. Findley egy az egyben már megverte a Rapids csapatkapitányát, majd rutinosan fel is esett a lábában, de az tény, hogy Moor valóban szabálytalan volt. Az ítéletet Saborio hajtotta végre – egy kis közjáték után – nagyon magabiztosan, 1-2.

Szinte már a középkezdésből egyenlíthetett volna a hazai együttes. Klute passzolt középre a bal szélről, Buddle pedig miután levette a labdát a 16-os vonalán, ballal lőtt, de Rimandónak nem okozott gondot a hárítás.

A fordulást követően egyértelműen támadó szellemben léptek pályára Pareja játékosai, de Rimandón Castrillon sem tudott kifogni, majd a hálóőrnek egy nagyobb bravúrt is be kellett mutatnia, mert a labda egyik csapattársáról megpattanva tartott a kapuba.

A 70. miutumban azonban már senki és semmi nem tudta megakadályozni a félidőben beálló Jaime Castrillont a gólszerzésben. Klute szépen játszott össze Cascióval és Powersszal, utóbbi indította is a bal szélen elfutó védőt, aki pontosan a kolumbiai középpályás fejére varászolta a labdát. Szezonbeli első gólját a hetedik meccsén szerezte meg Castrillon, négy méterről – jobban nem is időzíthetett volna, 2-2.

Az utolsó öt perc kezdődött meg a rendes játékidőből, amikor szöglethez jutott a coloradói együttes. A vendégeknek sikerült felszabadítaniuk, de csak rövid időre, hiszen O’Neill labdát szerzett, majd kis szerencsével a 16-oson belül, pontosabban kilenc méterre találta magát a kaputól. A védő jobbal lőtt, de Rimando hatalmasat védett, így maradt a 2-2-es állás. A Rapids az egy pont mellett a Rocky Mountain Cup elhódításának örülhetett, hiszen áprilisban sikerült legyőznie riválisát Commerce Cityben.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 38 pont (11-7-5)
2. Colorado Rapids 35 pont (9-7-8)
3. Portland Timbers 35 pont (8-3-11)
4. Los Angeles Galaxy 33 pont (10-9-3)
5. Vancouver Whitecaps 33 pont (9-7-6)

6. FC Dallas 32 pont (8-6-8)
7. Seattle Sounders 31 pont (9-7-4)

8. San Jose Earthquakes 30 pont (8-9-6)
9. Chivas USA 17 pont (4-13-5)

Jövő hét hétfőn a Chivas USA otthonába látogat a Colorado. A hazaiak továbbra is pocsék formában vannak, legutóbbi 11 meccsükön csak öt pontot gyűjtöttek. Ennek megfelelően a fogadás piacain fellelhető oddsok alapján a hét meccs óta veretlen Rapids a találkozó esélyese.

További amerikai sport akciók itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr935448837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása