Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Kansasban szakadt meg a jó sorozat

2013.09.07. 14:10 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids a múlt hétvégén 2-1-es vereséget szenvedett a Sporting KC otthonában. Oscar Pareja legénysége sorozatban kilenc bajnokin volt veretlen, de a kansasiek a 88. percben Graham Zusi találatának köszönhetően otthon tartották a három bajnoki pontot.



Sporting 2 v 1 Rapids

Csapat: Irwin – Wynne, Moor, O’Neill, Klute – Sturgis (Rivero, 57.), Thomas – Sanchez (Harris, 78.), Powers, Brown (Buddle, 70.) – Torres.
Gólszerzők: Feilhamber a 33., Zusi a 88., illetve Buddle a 77. percben.

Igazi rangadó várt a felekre, hiszen mind a két együttes előkelő helyen áll saját konferenciájában. Ennek megfelelően a három pont megszerzése volt a cél mind a két oldalon. A mérkőzés langyosan kezdődött, a csapatok nem estek egymás torkának. Az első igazán komoly lehetőség Brown előtt adódott, aki egy remek indítást kapott, azonban nem tudott élni a nagy lehetőséggel, a legrosszabb megoldást választva egyből a kapus kezei közé fejelt. Ez 23 perc elteltével történt.

Tíz perccel később zörrent a háló, a hazaiak megszerezték a vezetést egy szépségdíjas góllal. Wynne középre fejelt labdáját Thomas vette volna át, azonban egy Sporting-játékos odacsúszott a hondurasinak, a játékvezető azonban továbbot intett: szerinte labdát ért a láb, nem történt szabálytalanság. Feilhaber ezzel nem törődött, jobb külsővel, 19 méterről szemet gyönyörködtetően tekert a kapu jobb oldalába, 1-0.

A bekapott gól felrázta az addig meglehetősen indiszponált játékot mutató Rapids-támadókat, Brown pedig az első félidő utolsó percében egyenlíthetett is volna. Sanchez a jobb összekötő helyéről, a kaputól 21 méterre álló Powershez passzolt, aki egyből továbbította a játékszert Brownnak, de a remek ütemben kilépő jamaikai 15 méterről leadott lövését Nielsen hatalmas bravúrral hárítani tudta. Szöglet következhetett, melyet Powers végzett el a bal oldalról. A labda remekül kanyarodott Thomas fejére, akinek fejese a földről a keresztlécre pattant, majd hiába volt ott a labda még hosszú másodpercekig, nem született meg az egyenlítő találat, így a szünetre a Sporting KC vonulhatott előnnyel.

A második félidőt ott folytatta a Rapids, ahol az elsőt abbahagyta, hiszen nagy nyomást helyezett ellenfelére. Előbb Torres próbálkozott kiszorított szögből, majd mikor a vendégek felismerték, hogy nem nagyon tudnak az ellenfél védői mögé kerülni, néhány átlövéssel próbálkoztak – Rivero kaput is talált, jó 30 méterről leadott löketét Nielsen nem is tudta fogni, a kipattanót egy társának kellett eltakarítania a kapu előteréből.

A 77. percben a csereként beállt Rivero játszott össze a szintén a padról beálló Buddle-lel. A középpályás jobb szélről próbálkozott egy beadással, melyet egy Sporting védő pontosan Edson Buddle elé fejelt: a csatár egyből lőtt, majd a labda egy szerencsétlenül megmozduló hazai játékos lábán irányt változtatva a kapuban kötött ki. Ez volt az amerikai támadó negyedik gólja a szezonban, sorozatban a második, 1-1.

Öt perccel később ismét Buddle okozott gondot a Sporing védőinek számára, hiszen harciasságának köszönhetően labdát szerzett az ellenfél 16-osának előterében, de nagyjából ennyi méterről is tüzelhetett, Nielsen azonban hárított.

Az eredmény az utolsó percekben változott, minket kellemetlenül érintve. A Rapids ment előre a győzelemért, ezért hátul kicsit fellazult. Szűk három perccel a rendes játékrész lejárta előtt a Sporting a jobb oldalon indított egy támadást. A szélről beadott labdát a hosszú oldalon Sapong lefejelte, Zusi pedig ballal, 11 méterről védhetetlenül lőtte a kapu hosszú oldalába. Wynne Sapongot, Powers pedig a gólszerzőt nem fogta elég szorosan, de tény, hogy a hazaiak ismét szép gólt szereztek, 2-1.

Mivel a Rapids vereséget szenvedett, nem írhatja tovább remek veretlenségi szériáját, mely kilenc találkozó után szakadt meg.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 48 pont (14-8-6)
2. Los Angeles Galaxy 43 pont (13-9-4)
3. Seattle Sounders 43 pont (13-8-4)
4. Colorado Rapids 39 pont (10-8-9)
5. Portland Timbers 39 pont (9-5-12)
6. Vancouver Whitecaps 37 pont (10-9-7)

7. FC Dallas 37 pont (9-7-10)

8. San Jose Earthquakes 34 pont (9-11-7)
9. Chivas USA 22 pont (5-15-7)

A coloradói labdarúgás profijai legközelebb a Los Angeles Galaxy otthonában bizonyíthatnak: újabb rangadó, újabb nehéz ellenfél. Az LA legutóbbi öt meccsén nem kapott ki, utoljára éppen a Rapids ellen szenvedett vereséget, júliusban Pareja legénysége 2-0-ra nyert odahaza. Akkor azonban a Galaxy legjobbjai nem játszottak, így most sokkal szorosabb mérkőzésre van kilátás, ráadásul a fogadási tippek alapján sem mi vagyunk az esélyesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr385499363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása