Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Bravúros győzelem Los Angelesben

2013.09.11. 12:22 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) vitézkedő Colorado Rapids Edson Buddle találatával 1-0-ra nyerni tudott a címvédő Los Angeles Galaxy otthonában, így 28 mérkőzés után 42 ponttal a Nyugati konferencia negyedik helyére lépett előre. A találkozót végig az a Galaxy uralta, amely néhány kulcsjátékosára a világbajnoki selejtezők miatt nem számíthatott, Buddle a 75. percben azonban egy remek találatnak köszönhetően győztes gólt szerzett.



Galaxy 0 v 1 Rapids

Csapat: Irwin – Wynne, Moor, O’Neill, Klute – Powers, Thomas – Harris (Brown, 62.), Sanchez (Wallace, 86.), LaBrocca (Rivero, 64.) – Buddle.
Gólszerző: Buddle a 75. percben.

A hazaiak jó formában várták a mérkőzést, és bár a Rapids a Sporting otthonában vereséget szenvedett, előtte kilenc találkozón volt veretlen, így az LA nem vehette fél vállról az összecsapást, főleg Landon Donovan és a komoly Európa Liga-tapasztalattal rendelkező Robbie Keane nélkül. Ennek megfelelően már az első percekben nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a Galaxy, a 2. minutumban pedig nagyon közel került a gólszerzéshez is, de McBean közeli fejese szerencsére Irwin térdén landolt, onnan pedig jó irányba pattant ki.

A folytatásban sem változott a játék képe, Oscar Pareja vezetőedző láthatóan kontrákra rendezte be együttesét. Jól is védekeztek Moorék, a hazaiak beívelésekkel próbáltak mögéjük kerülni, nem sok sikerrel. a 34. percben Marcelo Sarvas döngette meg a keresztlécet, miután egy szép támadás végén kiszorított helyzetből lőhetett néhány méterről – Irwin talán egy nagyon kicsit még hozzá is ért a játékszerhez.

A szervezett coloradóiak ellen Bruce Arena legénysége nem tudott mit tenni, a második félidő első felében nem is alakult ki sok helyzet a csapatok előtt. A Galaxy próbálkozott, ment előre, de a Rapids védekezésben nagyon koncentrált volt.

Aztán a 75. minutumban szinte a semmiből született meg a vendégek vezető találata. Irwin kirúgását Buddle fejelte le, Sanchez megkaparintotta azt, majd elindult a hazai kapu irányába. A 16-os előterében meggondolta magát, megfordult, majd az érkező Edson Buddle elé tálalt, aki jobbal, 19 méterről, szembe a kapuval tüzelt védhetetlenül a jobb felsőbe. Rowe mozdulni sem tudott a lövésre, a 32 éves támadó pedig kihasználta az LA védőinek hibáit, hiszen nagyon szabadon hagyták, 0-1.

A bekapott gól után a Los Angeles-iek feljebb kapcsoltak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de egyenlíteni már nem tudtak, így a Rapids idén kétszer is legyőzte a címvédőt. Vasárnap a 40 pontos Dallas látogat Commerce Citybe, a sportfogadás piacain fellelhető oddsok alapján pedig együttesünk a találkozó esélyese.

Pareja a találkozót követően kiemelte, hogy – főleg a védelemben – szerepet kapó fiatalok nagyon jól teljesített, de az egész csapat megmutatta, hogy van tartása, ez a győzelem pedig visszaadta a játékosok magabiztosságát.

„Úgy gondolom, hogy nagyon felkészülten vártuk a mérkőzést, a végrehajtás pedig még jobb volt” – mondta a kolumbiai szakember. „Tudtuk, hogy az LA az első játékrészt meg fogja nyomni, mi pedig ezzel partiban akartunk lenni. Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen a bajnokság ezen szakaszában minden pontnak nagy jelentősége van, különösen akkor, ha idegenben, az LA, a konferenciád egyik riválisa ellen játszol. Ez a siker visszaadta a magabiztosságunkat. Kansas Cityben is szerezhettünk volna egy pontot, de a játékosaim hamar felemelték a fejüket, akarták a sikert és bebizonyították, hogy megérdemelték a három pontot.”

Buddle sorozatban harmadik mérkőzésén szerzett gólt, ráadásul úgy, hogy korábban 13 és 21 perce volt erre, hiszen csak csere volt, ezúttal azonban kezdőként talált az ellenfél hálójába, ráadásul ez a gól három pontot ért az együttesnek. Irwin szezonbeli tízedik meccsén nem kapott gólt, így beállította Joe Cannon 2004-es rekordját.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 48 pont (14-8-6)
2. Seattle Sounders 46 pont (14-8-4)
3
. Los Angeles Galaxy 43 pont (13-10-4)
4. Colorado Rapids 42 pont (11-8-9)
5. Portland Timbers 42 pont (10-5-12)
6. FC Dallas 40 pont (10-7-10)
7. Vancouver Whitecaps 37 pont (10-10-7)

8. San Jose Earthquakes 37 pont (10-11-7)
9. Chivas USA 25 pont (6-15-7)

Az újabb győzelmével a coloradói csapat továbbra is rájátszást érő helyen tartózkodik, szombaton pedig a tőlünk mindössze két ponttal lemaradva lévő FC Dallas együttesét fogadhatjuk a Dick's Sporting Goods Parkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr865507626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása