Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos 2013w6: Kötelező győzelem a sereghajtó ellen

2013.10.17. 08:34 - Black_Adder

A fogadóirodák történelmének legegyértelműbb meccsét játszotta a Denver Broncos a Jacksonville Jaguars ellen, s bár a prognosztizált különbségtől messze elmaradtunk, így is magabiztosan tartottuk otthon a győzelmet. A mérkőzést, egy második negyedes megingást leszámítva végig kézben tartva, végig vezetve ám koránt sem 100% fromában játszva sikerült megnyerni. A végeredmény 36-19.



Összefoglaló

Az első negyed abban a mederben folydogált, amire mindenki számított. Hamar lezavartuk a jaguárokat a pályáról, majd kidolgozott drive során TD-t szerzetünk, aztán megint hamar lezavartuk őket, s újabb pontok kerültek a nevünk mellé az eredményjelzőn. A Jax egy hamvába holt fake punttal is könnyítette a dolgunkat az első driveban, illetve sok fölösleges szabálytalansággal. Az mindenesetre látszott rajtuk, hogy nagyon fel vannak tüzelve, nagyon megakarják mutatni, de az elején ez inkább csak personal faultokban mutatkozott meg. 14-0.

A második negyedben aztán fordult kicsit a kocka. Egyrészt a támadóink behúzták a féket, és 3 meglehetősen rövid drive-ot produkáltak egymás után (2 3&out, és egy labdavesztés), másrészt az ellenfél kezdett éledezni, s 3 próbálkozásból ők 2× eljutottak FG távolságig, amiből összesen 6 pontot szereztek. Sőt a 4. támadásuk is FG-t ért volna, azonban egy rossz snapnek köszönhetően kihagyták a lehetőséget, és a fél pálya környékéről újabb lehetőséget kapott PM, aki hamar meg is adta a 3. TD passzát, azonban Julius Thomas és Wes Welker után ezúttal az ellenfél soraiban játszó Posluszny-t találta meg egy pick6-szel, lehetőséget teremtve ezzel a Jax számára, h egyenlővel menjenek szünetre. A 2 pontos kísérlet kimaradt ugyan, de a 14-12-es eredmény is több volt, mint amire számítottak, illetve kevesebb, mint amit mi reméltünk volna, ennek köszönhetően a lelátóról szórványos fütty hallatszott...

A második félidőre a PM vezette offense összekapta magát, gyorsan végigmasírozott a pályán, s végül Knowshon Moreno 1 yardos futása révén 9 pontra növelte az előnyt. A védelem viszont elkezdett hibázni, így a Jaguars MJD jóvoltából ekkor még tudott válaszolni, ismét 2 pontra csökkentve a különbséget. Az offense azonban nem állt le, Demaryius Thomas hosszú elkapása illetve Hillman és Moreno futásaival hamar gólhelyzetbe került, melyet ismét Moreno használt ki, ezúttal 8 yardról. A védelem egy 3&outtal tért vissza, az offense pedig 4&2 megmutatta a Jagsnek hogyan kell fake puntot csinálni, Bruton 35 yardot futásával zárult a negyed, mellyel mélyen a vörös zónába jutottunk, 28-19-es vezetés mellett.

A záró játékrész azonban nem kezdődött jól, az ellenfél 4 yardosán egy újabb rossz snap miatt elvesztettük a labdát, szerencsére a védelem az újonc Kayvon Webster révén hamar visszaszerezte azt, még a Jaguars térfelén. Idei 3. körös választottunk profi pályafutása 1. INTjét szerezte.  Újabb lehetőséget pedig az offnese se hagyott, Moreno 3. futott TD-jével 16 pontosra hízlaltuk az előnyt, melyet a meccs végéig megőriztünk. A Jaguarsnek lett volna ugyan ideje, akár 2 pontszerzésre is, és egy darabig úgy tűnt nem is lehetetlen a vállalkozás, mert tudtak haladni a pályán, de nem elég gyorsan, és a red zone-hoz közelítve elfogyott a tudomány. Előbb egy sikertelen 4. kísérlet miatt maradtak pont nélkül, peidg már a gólvonalon kopogtattak, utóbb pedig a félpályán eladta a labdát Henne. A meccs végére akárcsak Dallasban, itt is Trevathan tette fel a pontot interceptionjével. 35-19.



Értékelés:

A meccs labda egyértelműen Morenoé. Nem futott ugyan csak 42 yardot ráadásul 15 futásból, azonban carrierhigh 3 TD-t szerzett mellé, illetve ő volt PM kedvenc célpontja a meccsen 7 elkapással 62 yardért. Rajta kívül viszont elég szürke volt magához képest az offense. PM elmaradt a 300 yardtól és "csak" 2 TD-t jegyzett egy labdaeladás mellett. Demayius Thomasnak mindössze 3 labdája volt, mondjuk abból 78 yardot szorgoskodott össze, másik Thomas TD-je mellett csak 4 elkapással és 22 yarddal zárt. Hillman eredményesen futott, viszont egy fumble rondítja mérlegét, Montee Ball pedig 2 droppal keserítette a hazai szurkolókat. A legnagyobb baj mégis a fallal volt. Az eddig nagyon pozitív meglepetést nyújta Ramirez több rossz snappet is adott, melyből 2 labdavesztéshez is vezetett. Orlando Franklin pedig lesérült, alighanem egy vagy akár két meccset is kénytelen kihagyni. Meg kell azonban jegyezni, hogy Chris Clark továbbra is nagyszerűen helyettesíti Ryan Cladyt, illetve OF sérülése után Vasquez ment ki szélre és Kuper jött be RG-nek, ami nem okozott minőségromlást. Szóval az OL depth megint jelesre vizsgázott annak ellenére, hogy 2 C-t és egy kedző OT-t már elfogyasztottunk... Összesen az a 3 labdavesztés viszont nagyon sok egy Jaguars szintű csapat ellen.

A védelem továbbra se találja tavalyi formáját, mégha a múlthetihez képest jelentős előrelépés is történt, de a liga leggyengébb csapata ellen ez elvárás is volt. Bailey kicsit rozsdásan tért vissza, és Woody hiányzott az LB sorból, de a red zone-ban ennek ellenére nem volt semmi baj, s jövőhéttől visszatérhet végre Von Miller is, aki nagyot lendíthet a passrushon és ezzel a passz elleni védekezésen, btw pass rush, Malik Jackson 2 sacket jegyzett, és futás ellen is nagyon jól teljesített. Ebben egyébként (runD) továbbra is a liga legjobbjai vagyunk.

A speical team ezúttal egy fake punttal hívta fel magára a figyelmet, mely során David Bruton 35 yardot futott. A TD sajnos elmaradt, de a 1st down természetesen bőven összejött. Kár h labdavesztéssel zárult az a drive, olyan jó lenne azt írni, hogy ez döntötte el a találkozót. Bruton érdemeiből ez természetesen semmit nem von le...

Összességében azt kaptam ettől a meccstől amire számítottam. Magabiztosan 2-3 labdabirtoklásnyi különbséggel hoztuk a meccset, a rekordoktól biztonságos távolságban maradva. Izgulni akkor se nagyon volt miért, amikor csak 2 pont volt közte, valahogy azt éreztem a csapaton, hogy ha nagyon kéne lenne még egy vagy akár több sebességi fokozat is.

AFC West

Továbbra is veretlen a Kansas City Chiefs, ezúttal az Oakland Raiders volt a szenvedő fél. Összesen 10× (!) sackkelték Pryort, és 3 INTet is szereztek, így Alex Smith újabb gyengékedése ellenére se fért kétség a győztes kilétéhez. A szurkolók pedig guiness rekordot döntöttek hangzavar kategóriában. Komolyan számolni kell a KCval...

Nagy skalpot gyűjtött be a San Diego Chargers a hétfő esti rangadón az Indianapolis Colts ellen. A találkozó egyetlen TD-jét a Botls szerezte az újonc Keenan Allen 22 yardos elkapásából, a FG háborút pedig szintén a hazaiak nyerték: Nick Novak - Adam Vinetieri 4-3. A kaliforniai csapat ezzel javított múltheti botlásán, s 3-3-mas eredményével lőtávolban maradtak, de perpill inkább a wild cardra kell koncentrálni McCoy csapatának, nem a divízió győzelemre.

Ahogy fentebb már esett róla szó, az Oakland Raiders elszenvedte második vereségét is a divízión belül a csoport másik veretlen csapata ellen. Mert nekünk ilyenből 2 is van, míg másnak egy se :P. A fosztogatók sorsa akkor pecsételődött meg igazán, amikor az amúgy is tartalékos falból újabb játékosok dőltek ki, és Pryor karja megsérült. a 3&48 egészen tragikomikus látvány volt, mindazonáltal a Raidersnek idén nem a KC-t vagy a Broncos kell megvernie...

Előretekintés

Jövőhéten lesz Peyton Manning hazatérése a Lucas Oil stadionba. Míg volt csapattársai és a szurkolók szeretettel, tisztelettel és megbecsüléssel várják őt, a tulajdonos Irsay kisebb vihart keverő kommentben kritizálta azt a játékost akinek a csapat elég sokat köszönhet mióta az apuci Baltimore-ból Indianapolisba lopta a csapatot. Nem tudom jó ötlet-e ilyen módon extra motivációt adni Peyton Mannignnek, de lelke rajta. Kíváncsi vagyok egyébként a sok (elsősorban pozitív) érzelem hogyan fog hatni játékára. A találkozó hétfő hajnalban lesz, hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr975577283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása