Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS Playoff: Továbbjutottunk

2010.11.09. 11:45 - Filip89

Szombaton rendezték a Colorado Rapids főcsoport-elődöntőjének visszavágó mérkőzését a Columbus Crew otthonában, és a denveri labdarúgók végül drámai küzdelemben kiharcolták a továbbjutást. Az első mérkőzés 1-0-s győzelme után bár idegenben 2-1-re kikaptunk, egy könnyfakasztó tizenegyespárbaj végén 5-4 arányban jobbnak bizonyultunk a nevesebb riválisnál. A csapat ezzel bejutott a rájátszás utolsó négy állva maradt együttese közé, és a következő kanyarban, a konferencia-döntőben hazai környezetben léphetünk pályára.



1-0-s előny birtokában utazott el Ohio-ba a Rapids küldöttsége, hogy szombat délután a fogcsikorgató hidegben pályára lépjünk a félelmetes Crew Stadium-ben. A hazai mérkőzéshez képest egyetlen helyen történt változás az összeállításunkban, hiszen az első felvonást sérülés miatt kihagyó Smith bevethető volt, így visszafoglalta a bal szélt Thompson-tól, s a következő 11-gyel kezdtünk: Pickens - Kimura, Wynne, Moor, Wallace - Mullan, Mastroeni, Larentowicz, Smith - Casey, Cummings. Ezzel szemben érthető módon a Columbus több változást is eszközölt, és egy jóval támadóbb hadrendben sorakoztak ki a gyepre: Gruenebaum - Hejduk, Brunner, Marshall, Francis - Ekpo, Carroll, Gaven, Rogers - Schelotto, Mendoza.

Meglehetősen lámpalázasan és fegyelmezetlenül kezdtük a mérkőzést, a Columbus pedig nagy erőkkel azonnal nekünk ugrott, és hamar komoly helyzeteket tudtak kidolgozni a sebezhető védelmünk megingásaiból profitálva. Négy perc elteltével Gaven ment el a bal szárnyunkon keresztül, éles szögből leadott lövése azonban szerencsénkre a hosszú oldali kapufára gurult, majd onnan éppen Pickens kapushoz került. Alig egy perccel később Mendoza léphetett ki Moor szorításában, de a ziccerhelyzetben a támadó a kapu mellé helyezett. Némileg már sikerült elállítani a további omlást, és volt néhány nyugodt percünk, amikor a huszadik minutumban Wynne-nek kellett hatalmasat mentenie a gólvonalról Rogers közeli kísérletével szemben, amely már átjutott a denveri portáson. Rövidesen azonban már nem volt menekvés, és egy szögletrúgást követően Schelotto fejelte vissza a labdát a túloldalról középre, amelyet a kapu torkából Gaven pofozott be a Rapids hálójába. A találat után végre megráztuk magunkat, stabilizáltuk a védekezésünket, és az előrejátékban is egyre több helyzetet tudtunk felmutatni a folytatásban. Néhány perc múlva egy távoli szabadrúgást Larentowicz tűzött rá a keresztlécre, nagyon közel jártunk ahhoz, hogy szinte egyből egyenlítsünk. Menet közben Mullan és Schelotto is kapott egy-egy sárga lapot a durva szabálytalanságaiknak köszönhetően. Az utolsó negyedóra már viszonylag nyugodtan, izgalommentesen telt, a mezőnyben sikerült felvennünk a harcot a házigazdákkal, és egyre többet veszélyeztettünk, nem sokkal a szünet előtt még Cummings is megeresztett egy egészséges bombát. Kijelenthettük, hogy a gól előtti időszak Crew-fölénye után abszolút egyenlő erők küzdelmét láthattuk, méghozzá többnyire Rapids-lehetőségekkel. Az első negyvenöt minutum végeztével tehát 1-0-ra vezetett az ellenfél.

A szünet alatt még inkább tudtuk rendezni a sorainkat, és a második játékrésznek jókora lendülettel vágtunk neki. A fordulást követően nem egyszer hosszú perceken át csak a Rapids-játékosok lábain vándorolt a játékszer, még ha igazán nagy helyzetbe nem is túl gyakran tudtunk kerülni. Igencsak fizikai jelleget öltött a találkozó, s rövid időn belül jónéhány sárgalapos figyelmeztetés született meg, bár a mieink részéről egyedül Casey-nek mutatták fel a kártyát egy túl heves reklamálást követően. Azért néhányszor eljutottunk a Crew kapujáig, azonban az ellenfél hátsó alakzata nagyon szívósan védekezett Cummings-szal és Casey-vel szemben egyaránt. Egyértelműen többet próbálkoztunk ebben az időszakban, a sárgamezesek szinte a felezővonalat is csak alig tudták átlépni, közben Mendoza-t Garey váltotta Schelotto ékpárjaként. Aztán igencsak váratlanul, a 70. percben egy remek ütemű indításból Rogers fordulhatott le Wallace-ról, aki a tizenhatoson belül már nem akart szabálytalankodni vele szemben, így a középpályás a kiugrás végén magabiztosan gurított a kapuba Pickens mellett. 2-0-s előnybe került a Crew, ezzel a mieink hirtelen kiesésre álltak. Több se kellett Gary Smith mesternek, aki azonnal magához rendelt kettőt a bemelegítő cserejátékosai közül, és komoly átszervezéseket hajtott végre, amikor Mullan helyére beküldte az abszolút offenzív beállítottságú Kandji-t, a bal hátvéd Wallace helyére pedig a másik bekk Baudet-t. Egyre nagyobb erőket mozgosítottunk, s pár perc múlva Kandji indításából Cummings lövése nagy helyzetben csak kevéssel kerülte el Gruenebaum ketrecét. Nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt jött a következő támadócsere, beállítottuk ugyanis a rutinos Claudio Lopez-t a hátvéd Kimura helyére, így egyfajta 3-5-2-es felállással játszottunk, miközben a középpályán további két visszavont támadó foglalt helyet, ezalatt a Columbus is behozta Burns-t, aki Ekpo helyét vette át. Kisvártatva pedig meglett az eredménye a Rapids-rohamoknak, amikor Kandji játszotta meg a jobb szélen Cummings-t, aki alaposan megforgatta Francis-t, majd éles középreadását Conor Casey becsúszva, kapásból lőtte a kapuba a 84. percben. Ezzel a párharc döntetlenre állt, s mivel az idegenben szerzett gólokat nem veszik figyelembe, ezen állás mellett hosszabbítás elé nézett a találkozó. A rendes játékidő további perceiben is a mieink voltak aktívabbak, de nem született már döntés, így a 90 perc lejárta után is kénytelenek voltak a felek folytatni a mérkőzést, miközben a hajrában még egy Rogers-Lenhart cserét bonyolítottak le a vendéglátók.



A hosszabbítás során bár mindkét csapat játékosain már érezhető volt a fáradtság, hatalmas lendülettel küzdöttek a felek, és egyaránt voltak helyzetek mindkét kapu előtt. Bő öt perc után Pickens-nek egy hatalmasat kellett mentenie a kapitány Hejduk közeli helyzeténél, nem sokkal később pedig Cummings kísérleténél a mieink is egész nyugodtan betalálhattak volna. A második negyedórás félidő is komoly küzdelmet hozott, az utolsó pillanatokig próbálták a csapatok eldönteni a találkozó végkimenetelét még a tizenegyesek előtt, Kandji egy veszélyes kiugrás után lőtt a kapus kezei közé, odaát Lenhart pedig hasonló szituációban a kapu fölé tüzelt. Nem lehetett vége 120 perc után sem, jöhettek a drámai tizenegyesrúgások.

A büntetőpárbajnál a mieink a kezdést választották, s elsőként Casey magabiztosan helyezett a bal alsó sarokba, azonban Schelotto is hasonlóan kizökkenthetetlen volt. A második páros alkalmával Kandji nem túl jól sikerült lövése végül a kapus kezei között átvánszorgott a gólvonalon túlra, míg a sárgáktól Garey simán a kapuba emelt. 2-2 után Larentowicz védhetetlenül lőtt laposan sarokra, míg Gaven elegáns kísérlete szintén a hálóban kötött ki. Ezt követően a veterán Claudio Lopez hatalmas erővel bombázott a kapuba, a hazaiaktól pedig Brunner sem hibázott. Az ötödik rúgónk a bekk Baudet lehetett, aki szintén megőrizte a hidegvérét, ellentétben az őt követő Carroll-lal, ugyanis a Columbus egyik legbiztosabb büntetőrúgója pocsékul ért hozzá a labdához, és méterekkel a kapu fölé tüzelt, így befejeződött a szétlövés. Másodpercek múlva pedig már a teljes denveri stáb a pálya közepén ugrálva ünnepelte a hatalmas sikernek számító továbbjutást. A Rapids ezzel a 2-2-es összesített eredmény után 5-4-re nyerte a tizenegyespárbajt, és harcolta ki a részvételt a konferencia-döntőben.

Ezalatt Denverben a Rapids-szurkolók hatalmas ünneplést rendeztek a mérkőzés után a különböző vendéglátóhelyeken felállított óriáskivetítők előtt, valamint a város utcáin, amint az látható a következő cikk videóiból is.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:


Get Microsoft Silverlight

2010 MLS PLAYOFF:

"Keleti főcsoport"


Elődöntők:
- San Jose Earthquakes - New York Red Bulls
1. mérkőzés: 0-1; 2. mérkőzés: 3-1
Továbbjutott: a San Jose Earthquakes 3-2-es összesítéssel.
- Colorado Rapids - Columbus Crew
1. mérkőzés: 1-0; 2. mérkőzés: 1-2, büntetőkkel: 5-4
Továbbjutott: a Colorado Rapids 2-2-es összesítés után tizenegyespárbajban.

Döntő:
Colorado Rapids - San Jose Earthquakes
Vasárnap, 03:30

"Nyugati főcsoport"


Elődöntők:
- Seattle Sounders - Los Angeles Galaxy
1. mérkőzés: 0-1; 2. mérkőzés: 1-2
Továbbjutott: a Los Angeles Galaxy 3-1-es összesítéssel.
- FC Dallas - Real Salt Lake
1. mérkőzés: 2-1; 2. mérkőzés: 1-1
Továbbjutott: az FC Dallas 3-2-es összesítéssel.


Döntő: 
Los Angeles Galaxy - FC Dallas
Hétfő, 03:00


A főcsoport-döntőkben a továbbjutás már egyetlen meccsen dől el, és a favorit New York meglepő búcsújának köszönhetően a Rapids ezt a mérkőzést hazai környezetben vívhatja meg az alapszakaszt mindössze nyolcadik helyen záró Earthquakes ellen. A San Jose ellen ebben a szezonban idehaza 1-0-ra győztünk, házon kívül pedig ugyanilyen arányban veszítettünk.

A Rapids története során ötödik alkalommal harcolta ki a részvételt az MLS rájátszásának második körében. Az előző négy esetben azonban csupán egyszer, még 1997-ben sikerült túljutnunk a főcsoport-döntőn, amikor két győzelemmel abszolváltuk a Dallas elleni csatározást, kiharcolva ezzel a részvételt az MLS nagydöntőjében. A három sikertelen próbálkozás alkalmával 2002-ben rúgott gól nélkül búcsúztunk a Los Angeles elleni oda-visszavágós konferencia-fináléban; 2005-ben egy meccsen maradtunk alul ugyancsak a Galaxy-val szemben a Mile High Stadium-ben; míg legutolsó alkalommal a 2006-os rájátszásban a Houston parancsolt megálljt a csapat számára ebben a körben.

A szombati és vasárnapi konferencia-döntők nyertesei november 21-én, jövő vasárnap Toronto-ban bonyolíthatják le a 2010-es MLS Cup Final-mérkőzést.

A csapat szezonbeli biztosan utolsó hazai mérkőzésére tehát most vasárnapra virradóra, magyar idő szerint 03:30-as kezdettel kerülhet sor. A tét már a nagydöntőbe való bejutás lesz a Rapids számára, minden eddiginél nagyobb buzdításra van szüksége az együttesnek, szurkoljunk tehát mindannyian azért, hogy egy denveri csapat résztvehessen a bajnoksága döntőjében!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr902435532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.09. 11:56:46

Itt egy nagyszerű cikk, hogy miért Casey az USA legjobb csatára. Akárki akármit mond, lehet térdelni, és tövig bekapni, teljesen jogos volt a VB bojkottálása, abszolút helyén való volt az együttérzésünk Mr. Clutch Conor King-gel.

www.coloradorapids.com/news/2010/11/commentary-casey-clutch-usual

Coach Sacco 2010.11.09. 13:02:09

@Filip89: Persze, aranylabdás ne legyen? :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.09. 14:00:20

Ő nem, de Cummings simán. Hagyjuk már az ilyen messzi, ronaldinnyó, meg éppen aktuális faszom tudja kicsoda túlsztárolt buzigyerekeket. Mivel jobb az, ha valaki a spanyol vagy az angol bajnokságban lövi a gólokat, mint mondjuk az MLS-ben? Azt a brand league CL sorozatot meg tényleg hagyjuk már, hónapokkal előre meg van rendezve minden meccs, annál az is többet ér, mintha PS-en lenyomnák előre. Ja, akkor a VB a differencia? Az meg aztán tényleg szánalmas, eleve ott kezdődik, hogy buzi, aki nézte... Nálam Cummings nyerte idén az Aranylabdát!

melo15 2010.11.09. 15:47:26

jó volt a videó összefoglaló :) mostmár nyerjük meg lehet hogy én is beszállok nézni a meccseket

milo_hedgie#23 2010.11.09. 16:12:10

@Filip89: nagy labdarúgó szakértő vagy:))

milo_hedgie#23 2010.11.09. 16:30:55

a san jose mennyire veszélyes ellenfél? van valami jó játékosok még convey után?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.09. 16:53:21

@milo_hedgie#23: Esélyesebbek vagyunk, már csak a hazai pálya miatt is, de muszáj lesz a lehető legkomolyabban venni a meccset. Elég jó kis csapat, a legjobb emberük pedig Wondolowski, aki az alapszakasz gólkirálya lett.

foppa21 2010.11.09. 17:19:54

ezt nagyon jó volt végig olvasni!hangulatos lett:-)

milo_hedgie#23 2010.11.09. 18:13:01

majd meglátjuk mennyire lesz jó az ellenfél. erre a meccsre is számíthattok rám:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.09. 18:52:09

A playoff promó video továbbra is, sőt még inkább, aktuális. :)

www.youtube.com/watch?v=ii8a_hpAhTY

foppa21 2010.11.09. 19:10:15

@Filip89: még mindig nagyon ütős ez a videó!

foppa21 2010.11.09. 20:38:01

tényleg gyertek minél többen szurkolni mert nagyon izgamas meccs lesz!:-)
filip mostmár az online chaten leszünk a meccs alatt? ugy lenne az igazi

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.10. 01:40:53

Szerintem meg igen, mert közvetlenül egy Wings-Avs után lesz, és talán lesz rá érdeklődés. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.10. 19:59:12

Mullan lábát 12 öltéssel kellett összevarrni, de készen áll a harcra a Quakes ellen.

milo_hedgie#23 2010.11.11. 16:38:44

@Filip89: pickens mindent visz azzal a medve szőrzettel:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.13. 11:46:26

Matchups for tonight's Colorado- San Jose Eastern Conference championship game:

Forwards

Colorado was the second-highest scoring team in MLS with arguably the best tandem up top in Conor Casey and Omar Cummings. The duo combined for 27 goals in the regular season. San Jose counters with Golden Boot winner Chris Wondolowski. His 18 goals led the MLS, but with 34 goals in the regular season, San Jose won't be mistaken for possessing an overwhelming attack.
Edge: Colorado

Midfielders

San Jose's Bobby Convey is one of the league's deadliest playmakers. If Wondolowski scores, chances are Convey will have served it up. San Jose's strategy in the midfield is a bit gimmicky, which it hopes works against the Rapids, who play a little more straightforward there and allow Pablo Mastroeni to run end-to-end.
Edge: San Jose

Defenders

Colorado allowed a franchise record-tying-low 32 goals, and had six clean sheets at home. The Rapids have proven to be flexible in the back. Meanwhile, San Jose won't have starting left back Ramiro Corrales, who is injured. That is a big blow for a team that held Casey and Cummings scoreless in the two regular-season meetings.
Edge: Colorado

Keepers

San Jose lost its original starter, Joe Cannon, to an ankle fracture in August. But midseason addition Jon Busch has picked up the slack and posted an 81 percent save percentage. Colorado's Matt Pickens has been steady, if not spectacular.
Edge: Even

Coaches

Gary Smith has done a solid job as coach of the Rapids, constructing a team that is tough, is potent in the attack and puts pressure on opponents in the back third. He'll match wits with San Jose's Frank Yallop, who has won two MLS Cups as a coach.
Edge: San Jose

Prediction
Rapids 2, San Jose 1

foppa21 2010.11.13. 12:35:18

már nagyon várom a meccset! 3:30tól szurkoljon mindenki!!!

Tomi_Tanguay 2010.11.13. 16:07:13

@foppa21: ezt én is megnézem bakker. be kell jutnunk a döntőbe! denver mindenek felett!:D

foppa21 2010.11.13. 17:39:05

@Tomi_Tanguay: számítok is rád:-)
elvileg az online közvetitésben leszünk az avs után a kormányzó rendelete szerint:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 00:56:37

3:30-tól főcsoport-döntő! Az online közvetítésbe jöjjön mindenki szurkolni!

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=28931264

foppa21 2010.11.14. 01:50:55

@Filip89: ez az! szurkoljon mindenki!:-)

foppa21 2010.11.14. 05:32:24

KUPA DÖNTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ

foppa21 2010.11.14. 05:33:24

1-0ra megnyertük! hihetetlen meccs volt. nagyon örülök, büszke vagyok a csapatra. mi voltunk a jobbak és nagyon jól őriztük az előnyt a második félidőben:-) hihetetlen

milo_hedgie#23 2010.11.14. 05:35:43

megérdemelten nyertünk! óriási győzelem!!!!:))) gratulálok a csapatnak:))

foppa21 2010.11.14. 10:44:11

ma éjjel jöhet a galaxy-dallas meccs. szerintem a la bejut de a dallas jobb lenne:-)

milo_hedgie#23 2010.11.14. 15:07:17

hátborzongató volt! nagyon fontos meccset nyertünk meg:))

melo15 2010.11.14. 17:13:10

@Filip89: de komoly...a döntőt én is meg fogom nézni :D

Tomi_Tanguay 2010.11.14. 18:22:13

haha király ez a videó! látom még kupa ünneplés is volt, arról lemaradtam hajnalban:D

Tomi_Tanguay 2010.11.14. 18:41:31

ja azt akartam kérdezni hogy most a galaxy vagy a dallas lenne jobb ellenfél? tudom hogy a LA sztár csapat meg beckam is ott van, de a múltkor legyőztük őket. meg a másik azt hiszem az élmezőnyben volt az alapszakaszban. szal én igy nem tudnám mi a lenne a jobb:)

foppa21 2010.11.14. 19:10:13

jobban örülnék ha a dallast kapnánk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 19:38:12

Szerintem mindegy. Mindkettő kurva erős csapat, és mindkettővel nagy meccseket játszottunk az alapszakaszban. Szerintem az LA lehet jobb lenne abból a szempontból, hogy ellenük nagyon fel tudnánk pörögni, de nyilván a Dallas-t sem néznénk le egy döntőben. Jöjjön, akinek jönnie kell. :)

foppa21 2010.11.15. 08:37:19

a dallas 3-0ra nyert az LA ellen!!! velük játszunk a döntőben


süti beállítások módosítása