Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Hajszálon múlott a bravúr

2011.01.11. 16:54 - Filip89

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a nyitó fordulót az NLL 2011-es szezonjában, és a szombati első mérkőzését a Colorado Mammoth drámai küzdelemben, hosszabbításos csata végén, 11-10 arányban vesztette el a címvédő Washington Stealth ellen a Pepsi Center-ben. Bár az eredmény miatt némileg csalódottak lehetünk, a csapat nagyszerű küzdése és erőfeszítése jócskán bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.



Az egy évvel ezelőtti ligautolsó helyezés ellenére a szezonnyitó mérkőzésen több mint 17 ezer lacrosse-fanatikus fogadta a Mammoth hőseit a denveri oroszlánbarlangban. A Mammoth pedig a tavalyi gyenge szereplésből tanulva idén igyekezett még nagyobb erőbedobással harcolni, és már a szezon első meccsén komoly terveket szövögettünk a 2010-es kupagyőztes Stealth ellen. A mérkőzés kiegyenlített csatában vette kezdetét, azonnal látszódott, hogy ezen az estén tényleg nagyon igyekezni fogunk megszorongatni a riválist. Végül az első negyed derekánál a gólzsák Zywicki nagyszerű találatával szerezte meg a vezetést a bajnokcsapat, de alig három perccel később jött a coloradoi válasz, amikor Shewchuk indításából az újonc védő Ben Davies találta magát ajtó-ablak helyzetben, és biztosan váltotta gólra a lehetőséget, megszerezve ezzel pályafutása és a csapat idei első találatát egyben. Sajnos, a játékrész befejezése nem sikerült a mieinknek, és kisvártatva Sedgwick is beköszönt, majd az utolsó pillanatokban a kapus levitelével támadtunk, de elvesztettük a játékszert, és Grimes a padról visszaigyekvő Levis kapust megelőzve a hálóba helyezett. Ezzel 3-1-es előnyben voltak a vendégek a kezdő negyedóra után.
A második felvonást azonnal egy hatalmas bunyóval kezdték a felek, a mieink részéről az új szerzemény Toll volt a kereszttűzben. Nem sokkal később pedig rövid időn belül két kiállítást is elszenvedtünk, a Stealth ezekből két percen belül kétszer betalált Zywicki és Hartzell révén, így 1-5-nél kezdtünk egyre komolyabb gondba kerülni. Azonban az összeomlás helyett a következő percekre megfékeztük a washingtoni rohamokat, és hosszú minutumok teltek el találat nélkül, mire újra rezdült háló. Szerencsénkre ekkor Roik kapusnak kellett maga mögé nyúlnia, miután John Grant Jr hatalmas erővel bombázott a kapujába, alig egy perc múlva pedig ismét a mieink újdonsült hadvezére volt eredményes egy szédületes cselt követően. Sőt, bő két perccel a nagyszünet előtt Brian Langtry ugorhatott ki ziccerben, amelyet egy remek előrevetődéses találat formájában értékesített, így egyetlen gólra zárkózott fel a Mammoth, féltávnál tehát csupán 5-4-es hátrányban voltunk.

A szünet után a Washington kaparintotta meg a faceoff-ot, és az első támadásukat rögtön góllal fejezték be, miután Duch révén voltak eredményesek. Nem sokkal később ismét visszajöttünk egyetlen gólra, ugyanis a másodéves Cliff Smith tüzelt a kapuba egy hatalmas pattintott lövéssel. Aztán megint a küzdelem jegyében zajlott a játék, majd a harmadik negyed közepe táján egy zseniális ellentámadást a harmadik találatát szerző John Grant Jr jóvoltából fejeztünk be góllal, így 6-6-nál utolértük a Stealth-t. Két perccel később pedig először az est folyamán a vezetést is megszereztük egy emberelőnyös találattal, melynél ismét A. Gajic hozta helyzetbe a szédületesen játszó John Grant Jr-t. Már csak néhány perc volt hátra ebből a felvonásból, ellenben mégis képtelenek voltunk vezetéssel fordulni az utolsó negyedre, ráadásul egyenesen hátrányba kerültünk, mivel a negyed befejező két percében kétszer talált be a washingtoni alakulat, előbb Johnson, utóbb pedig a mesterhármast elérő Zywicki tüzelt a hálóba. Vagyis a vendég együttes 8-7-es előnyre tett szert a harmadik 15 perc után.
A folytatásban a feketemezesek egy szabálytalan cserét hajtottak végre, de az így kínálkozó PP-lehetőséggel képtelenek voltunk élni. Nem tudtunk kiegyenlíteni, és az utolsó tíz percen belülre fordulva Hartzell növelte tovább az ellenfél előnyét. Egy percre rá Mike McLellan ütőjéből érkezett a denveri válasz, de másodpercek múlva Duch állította vissza a két gólos különbséget. 8-10-re álltunk, és egyre inkább fogyott az időnk, kevés reményünk maradt a végjátékra, a csapat azonban nem adta fel, és óriási offenzívába kezdtünk, Langtry-ék hatalmas bombái valósággal kifüstölték Roik-ot a vendég kapuból, de csak állta a lövéseinket. Egészen addig, amikor már csak négy és fél perc volt hátra, ekkor ugyanis Mike McLellan egy újabb zseniális találattal lepte meg az ellenfelet. Két minutummal a rendes játékidő vége előtt pedig Cliff Smith is megszerezte a második találatát egy lendületes támadásból, amivel 10-10-re egyenlítettünk. Kisvártatva Rabil egy kifejezetten sportszerűtlen ütközéssel vitte földre Gallant-ot, a denveri kapitány ápolásra szorult, az ellenfél sztárja pedig öt perces büntetésben részesült, majd csak a cserepadunk lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg a lincselést a büntetőpadra bemászni készülő, felbőszült Hamley mesterrel szemben. A mieink így óriási lehetőséget kaptak a mérkőzés megnyerésére, hiszen emberelőnyben fejezhettük be a rendes játékidőt, azonban a Stealth kiválóan korlátozta a labdatartásainkat, így az alapjátékrészek után nem született döntés, 10-10-re végeztek a felek.

A hosszabbítás első perceire is maradt még a létszámfölényünkből, de a nagy helyzetek ellenére nem tudtuk betalálni, kissé mintha megijedtünk volna a nagy lehetőségtől. Öt perc után pedig két kiállítást is elszenvedtünk, először Park hátulról érkező ütközését fújták le, majd a hibás sorcserénket vették észre, és természetesen a bajnok együttes már nem engedte meg magának azt a luxust, hogy kihagyja az öt-a-hármas emberelőnyt, s Duch napi harmadik góljával lezárták a mérkőzést. Így hatalmas csatában 11-10-es hosszabbításos fiaskóval kellett beérnünk a nyitó meccsen, annak ellenére, hogy 55-42-vel több lövést eresztettünk meg.






















A legjobb egyéni teljesítmények:


- Grant Jr 4+3 és 17 kapura lövés
- McLellan 2+1, C. Smith 2 gól
- Langtry 1+1, Davies 1 gól, Shewchuk 4 assziszt, A. Gajic és Allen 2-2 assziszt
- Levis 31/41 védési hatékonyság
- Leveque 10/22-es faceoff-statisztika
- A három tartalék a hátvéd Chris McKay, illetve a csatár Jason Jones és Josh Wasson-McQuigge voltak, cserekapusként Matt King foglalt helyet a kispadon, míg Dan Carey-re és Jed Prossner-re sérülés miatt nem számíthattunk.


A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 2-0
2. Washington Stealth 1-1
3. Minnesota Swarm 0-1
4. Colorado Mammoth 0-1
5. Edmonton Rush 0-1


A következő fordulóban a denveriek a szezont két győzelemmel kezdő Calgary otthonában léphetnek pályára, magyar idő szerint vasárnapra virradóra, hajnali 03:30-as kezdettel. A két évvel ezelőtti bajnok 'Necks a múlt hétvégén 10-9-re múlta felül a Buffalo-t, és 13-11-es diadalt aratott Washington-ban. A Mammoth legközelebb is az esélytelenek nyugalmával, a meglepetés reményével szállhat harcba egy újabb bombaerős rivális ellenében.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr132576901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.01.11. 18:30:18

kurva jó az összefoglaló filip!

Coach Sacco 2011.01.11. 19:13:33

Ezt most tényleg jó volt végig olvasni, nem mintha sok közöm lenne ehhez a sporthoz. :)

Tomi_Tanguay 2011.01.11. 19:51:00

" az ellenfél sztárja pedig öt perces büntetésben részesült, majd csak a cserepadunk lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg a lincselést a büntetőpadra bemászni készülő, felbőszült Hamley mesterrel szemben."
ezt sajnálom a legjobban hogy erről lemaradtam:D

foppa21 2011.01.11. 20:43:01

@Tomi_Tanguay: vicces volt:-D de nem néztem ki abból a túlsúlyos emberből hogy öltönyben feltudott volna mászni:-D

Tomi_Tanguay 2011.01.12. 11:43:46

nincsen video a meccsről?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.12. 12:22:40

Nincs sajnos, pár meccsről volt a youtube-on, de a miénkről nem.
Csak ezt a reklámot találtam a meccsről:
www.youtube.com/watch?v=4AvJoHwxKr8
Itt pedig néhány nyilatkozat a főszereplőktől:
www.coloradomammoth.com/news/mammoth-news/player-reaction-1-8-postgame

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.12. 13:01:28

Davies-t jelenleg az ötödik helyre rangsorolják a rookie-k közt az Insider-en.
Az első heti Power Ranking-en pedig hetedikek vagyunk, megelőzve a Buffalo-t, a Minnesota-t, a Philadelphia-t.

milo_hedgie#23 2011.01.12. 19:41:37

@Filip89: hamley nem beszélt a levegőbe,amikor daviest dicsérte. nagy volt a srác,hátul is atom volt és az a szólógól:)) még a végén ő lesz a nagy újoncunk,és nem crotty?!

milo_hedgie#23 2011.01.15. 14:19:01

ma éjjel a necksnél játszunk! megsérült heavenor,nem fog hiányozni nekünk. ranger 10 pont az első két meccsen rá kell figyelni,meg több jó emberük van. remélem king véd ellenük,de levis is ismeri őket

milo_hedgie#23 2011.01.15. 14:20:30

mckay lekerült a practice rosterbe,elvileg szerintem három kapus van a keretben,mert más változást nem láttam.

milo_hedgie#23 2011.01.15. 14:24:08

még egy meglepetés tegnapról: stealth-swarm 8-16. nem tudom hogy szívott be roik 16 gólt. ryan benesch 6ot lőtt,a stealthből ratcliff 3 gól,duch és rabil 2. ennyire hiányozna zywicki?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.15. 16:58:55

@milo_hedgie#23: Bevadultak a méhek rendesen: Benesch 6+3, Crawford 2+5, Giles 2+3, Wilson 2+2, Greer 2+1.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.15. 18:34:02

A maratoni szombat-vasárnapi sportprogram:
- Szombat, 19:30 Colorado University - Oklahoma State University (NCAA)
- Vasárnap, 01:00 Hershey Bears - Lake Erie Monsters (AHL)
- Vasárnap, 02:00 Air Force Academy - University of Nevada Las Vegas (NCAA)
- Vasárnap, 02:30 Denver University - Florida International University (NCAA)
- Vasárnap, 03:00 Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers (NBA)
- Vasárnap, 03:00 Colorado State University - Texas Christian University (NCAA)
- Vasárnap, 03:30 Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth (NLL)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.15. 18:39:21

A mai játéknap:
01:30 Boston-Edmonton
01:30 Philadelphia-Buffalo
01:35 Rochester-Toronto
03:30 Calgary-Colorado

Gyertek minél többen szurkolni hajnalban a meccsünkre!!! :)

foppa21 2011.01.15. 19:03:05

@Filip89: biztosan jövök hajnalban. nagy meccs lesz és szerintem oda vágunk nekik!:-)

Tomi_Tanguay 2011.01.15. 21:14:31

most nem akarom kihagyni én sem a meccset!

milo_hedgie#23 2011.01.16. 03:29:26

na győzelemre felkészülni!:)) jó szurkolást!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 04:40:00

Jó, hogy McBride és Jones kölcsönösen csapkodják egymást, de csak a miénket állítják ki, végleges.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 04:42:41

7-5-re vezetünk a félidőben. Ahhoz képest, hogy 6-1 is volt már, nem olyan jó, de végig vezetünk. Viszont félek a második félidőtől.

milo_hedgie#23 2011.01.16. 04:46:34

@Filip89: nehéz dolgunk lesz,főleg hogy még 3perc emberhátrány. én is tartok tőle hogy az erősebb necks behúzza ezt a mecccset:(

milo_hedgie#23 2011.01.16. 04:58:43

shewchuk eddig 2gól,langtry 3assziszt. jó látni hogy ma ők is beindultak.

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:00:13

na kezdődik a második félidő! így tovább srácok,küzdjünk!:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:09:14

Levis elkezdhetne védeni, nem csak állni a kapuban, 7-6.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:17:03

Grant ziccergól!!! De kellett, álljuk a rohamokat, aztán mi lövünk gólt. 8-6.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:20:17

Nem adták basszák meg, rálépett a vonalra állítólag. :(

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:22:30

aztán meg persze hogy ők egyenlítenek:(((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:24:08

Nehogy már ezt megadják, két kézzel hátulról leütötte Forsythe-t, aztán a helyéről gól. Tipikus Necks lacrosse.

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:29:09

7-6 ide az utolsó negyed előtt!

Tomi_Tanguay 2011.01.16. 05:33:09

na nézem én is bazzeg, nyerjük meg!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:34:45

Azért Levis brutális bravúrokat művel ebben a negyedben is.

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:37:49

snider kiegyenlített,7-7:S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:38:31

7-7, erről lemaradtunk, kár hogy Smith védekezett rajta.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:39:33

Szerintem megint a végét fogja jobban bírni az ellenfél, de kurva idegesítő lesz újra így kikapni.

Tomi_Tanguay 2011.01.16. 05:43:25

na gyerünk gyerünk, huzzunk bele!:)

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:44:48

őrült meccs,milyen küzdelem van a pályán,szinte lövő helyzet nélkül mennek le a támadások. már csak 5perc maradt.

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:45:32

a második félidőben 25 perc alatt három gól esett,kegyetlenül véd a két kapus:))

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:49:34

dráma lesz ha megint hosszabbításos meccsünk lesz

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:50:05

levis megint mit védett,a két kapus mögött elbújhat ma az egész liga

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:53:59

@milo_hedgie#23: Egy gól esett ebben a félidőben, mert 7-6 volt a szünetben.

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:55:02

ahh park belőhette volna a ziccert az utolsó percben

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:55:33

@Filip89: igazad van! valamiért 6-5re emlékeztem

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:56:51

18 másodperc maradt a rendes játékidőből, mi támadhatunk, 6-on-5 lesz, hátha sikerül.

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:57:46

smith mit csinált! góóóóóóóóóóóóól:)))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 05:58:03

Őrület, maradt 2.5 perc, ez nagy play volt! :)

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:58:17

megnyertük!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))

Tomi_Tanguay 2011.01.16. 05:58:45

juj milyen gólt lőtt a csávó a végén,megnyertük a meccset az utolsó másodpercekben. ilyet se szoktunk:D

milo_hedgie#23 2011.01.16. 05:59:16

óriási játék volt,ahogy elkezdett gyalogolni,aztán betört a kapu elé és beverte:))

milo_hedgie#23 2011.01.16. 06:02:52

csodálatos meccs volt,nagy napunk volt!! végre győzelem,jó lenne ezután otthon is meccset nyerni. egészen szoros a divízió,bármi lehet,még a rájátszás sem lehetetlen:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 06:06:03

Shewchuk és Smith 2-2 gól. Ilija, Gallant, JGJR, McLellan 1-1 gól. Langtry 3 assziszt. Levis 53/60.

foppa21 2011.01.16. 06:09:13

tudtam hogy nyerni fogunk, végig nagyon jók voltunk csak nem veszíthettünk el egy ilyen meccset. igazi csapat lesz idénre a mammoth és az ilyen győzelem csak még több erőt adhat. le a kalappal!:-)

milo_hedgie#23 2011.01.16. 11:23:15

volt még pár érdekes eredmény tegnap,minket az edmonton veresége érint a leginkább.
jól állunk a csoportban: a necks 2-1el vezet,a swarm és mi 1-1,a stealth 1-2,a rush 0-2. keleten még két 2-0s van.

foppa21 2011.01.16. 15:19:54

@milo_hedgie#23: ugye négy csapat jut be a rájátszásba? mert akkor tényleg jól állunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 16:21:06

Két meccsen vagyunk túl a 16-ból, még ne beszéljünk semmit a playoff-ról. Amúgy igen, négyen jutnak be. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.16. 16:40:16

Lássuk a többi tegnapi eredményt:

BOS-EDM 10-7. Érdekes, hogy Cotter lőtt egyedül hármat, meg Powell 2+2, de Dawson-ék elég csöndben voltak. A Rush-ból egyedül AE Hill duplázott, Prout is csak 2 A.

PHI-BUF 6-9. Az Outlaws-playerek közül Westervelt dupla, Mundorf két assziszt a Wings-ben. A másik oldalon Culp 2 gól, Tavares 3+3.

ROC-TOR 9-12. A Rock-ból a szokásos állatok villogtak: Leblanc 3+2, Manning 2+4, Billings 2+6, Doyle 2+3. A csicskáknál csak Jamieson 3+3 és Point 2+2.

Ha mindenképpen a tabellából indultok ki, akkor keleten a Boston és a Toronto eddig százszázalékos, de jövő pénteken egymás ellen meccselnek. Kicsit őket erősebbnek érzem a többi csapatnál.
Nyugaton kurva nehéz jósolni, a Rush nagyon erdőben van, a Swarm erősebb a megszokottnál, a Stealth-nél nagy veszteség volt Zywicki, a Necks pedig elég erős, és mi sem vagyunk gyengék.
Nagyon kíváncsi leszek a napokban az ILindoor-os power ranking-re.

foppa21 2011.01.16. 19:13:02

@Filip89: jól van ne olts már mindig:-D csak rákaptam a lacrosse hangulatra:-D

milo_hedgie#23 2011.01.16. 21:05:04

@Filip89: idén nagyon szoros lehet a harc nyugaton,persze két forduló még nem jelent olyan sokat,de eddig kiegyenlítettek az erőviszonyok

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.18. 10:15:49

A második heti Power Ranking-ben maradtunk a 7. helyen, a Buffalo, a Rochester, és a Philadelphia előtt.
Még mindig Davies az egyetlen emberünk a rookie listán a top10-ben, és jelenleg a 8. helyen áll.

milo_hedgie#23 2011.01.18. 13:45:28

@Filip89: mikor lesz meg az összefoglaló a necks elleni meccsről?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.18. 15:45:50

Jön a napokban az is, már készülget. ;)


süti beállítások módosítása