Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Elbukott rangadó és All-Star szereplés

2011.07.10. 10:50 - Filip89

Az elmúlt hétvége folyamán a Denver Outlaws csapata sajnos elvesztette a Boston Cannons elleni hazai ki-ki mérkőzést, így átmenetileg lépéshátrányba kerültünk az első helyért folytatott harcban, de a Függetlenség Napja ünnepén új sportág történeti nézőcsúcsot sikerült felállítanunk az Invesco Field-en. Ezen a héten a bajnokság szünetelt, pénteken és szombaton kerítettek sort a 2011-es MLL All-Star gálára, amikor a csapatunk öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a mezőny második helyét foglalja el.

OUTLAWS SET PROFESSIONAL LACROSSE ATTENDANCE RECORD; FALL TO CANNONS


















Múlt vasárnap, július 3-án, egy nappal az amerikai nemzeti ünnep előtt került sor a szezon eddigi legnagyobb mérkőzésére, amikor az MLL két éllovasa, az 5-1-es mérleggel fej-fej mellett haladó Outlaws és a Cannons feszült egymásnak az Invesco Field-en. A mérkőzésre összesen 27 184 szurkoló látogatott ki a denveri futballstadionba, ami új rekordnak számít a profi sportág történetében, ugyanis majd' négy ezer fővel sikerült megfejelnünk a két évvel ezelőtti, ugyancsak Denverben létrehozott korábbi csúcsot.

A bostoni vendégek kissé illetlenek voltak, és hamar lecsendesítették a helyi sziesztát, miután alig öt perc alatt bevitték a meccs első három találatát. Az Outlaws azonban hamar felébredt, és az első félidő további részében már csak a mieink voltak eredményesek, Poillon duplája és Seibald távoli gólja vezérletével összesen hét pontot süllyesztettünk el Burke ketrecében, így 0-3-ról 7-3-ra fordítottunk az első 30 perc végeztével.

A harmadik negyedet nagy lendülettel indították Rabil-ék, két gyors góllal rögtön közelebb zárkóztak, de ekkor még átmenetileg sikerült visszaállítanunk a megnyugtató különbséget Seibald újabb kettőt érő találatával, mely után már 10-5-re is vezettünk, de végül az utolsó játékrészre ismét csak két pontos differenciával fordulhattunk. A hátrányból felkapaszkodó Cannons-t pedig megállíthatatlan volt, a második félidőben E. Martin személyében a védelem vezérét veszítettük el egy bokasérülés miatt, amit az ellenfél kíméletlenül kihasznált. A végjátékban nem egyszer kés a vajon mentek át a hátsó alakzatunkon, villámgyorsan fordítottak, nem tudtuk megfékezni az őrült rohamokat, és a nagy kapkodásban a támadásaink sem lehettek már eredményesek, így 15-12 arányban elvesztettük az ünnepi rangadót.

Az Outlaws soraiból Max Sebaild két darab kétpontos találatot vállalt, vagyis összesen négy egységet regisztrált a mérkőzésen. Hozzá hasonlóan, Bill McGlone-nak is négy pontot köszönhettünk, aki egy assziszt mellett háromszor zörgette meg az ellenfél hálóját. Ezen kívül még Peet Poillon is duplázott, ám azok után, hogy az elején belőtte a csapat első két gólját, a továbbiakban jelentősen elszürkült. Betalált még Drew Westervelt, Jarrett Park és Connor Martin, azonban a fontos rangadón olyan meghatározó játékosaink, mint Mundorf vagy Langtry egyetlen pontot sem tudtak hozzátenni a csapat terméséhez. Jesse Schwartzman kapus a Cannons elleni 60 minutumot 15 védéssel és 14 kapott góllal abszolválta, sajnálatos módon a végjátékban ő sem tudta útját állni a vendég támadásoknak.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!


















Ezt követően most pénteken és szombaton hét Outlaws-játékos jelenlétében rendezték meg az idei MLL All-Star gálát a bostoni Harvard Stadium-ben. A denveri sztárcsapat képviseletében a támadó Brendan Mundorf és Drew Westervelt, a középpályás Peet Poillon és Max Seibald, a hátvéd Eric Martin és Lee Zink, illetve a kapus Jesse Schwartzman vehettek részt a 2011-es gálán.

Az első napi ügyességi versenyszámokat követően, szombat este kerülhetett sor a nagy érdeklődéssel várt All-Star-mérkőzésre, melyre több mint 11 ezer néző volt kíváncsi. A 40 beválogatott játékost két alkalmi csapatra osztották az egy-egy kijelölt csapatkapitány választásai útján, így a 'Team Warrior' és a 'Team Authority' együttesei csaptak össze egymás ellen, mely ütközetet végül a Harcosok nyertek meg 21-20 arányban egy feledhetetlen bemutató mérkőzés végeztével.

A denveri résztvevők közül a nyertes csapatot alkotta a két gólig és egy előkészítésig jutó Westervelt, míg Mundorf 1+3-as teljesítménnyel segítette győzelemhez az együttest. Emelett a védősorukban Zink is feltűnt, aki a gála egyedüli játékosaként kapott egy félperces kiállítást, míg Schwartzman kapus ugyancsak a diadalmaskodó együttest erősítette, bár az első félidőben 13 lövésből tíz után gól született ellene. A másik oldalra beosztott Outlaws-szereplők közül Poillon és Seibald is két-két találatot vállalt, előbbi neve mellé ráadásul még két assziszt is került. E. Martin-t bár beválasztották a gálára, sérülésből kifolyólag sajnos nem lehetett jelen a rendezvényen, helyettesítése érdekében a csapattárs, Matt Bocklet lépett színre.

Az MLL alapszakasz állása (W-L):

1. Boston Cannons 6-1
2. Denver Outlaws 5-2
3. Chesapeake Bayhawks 4-3
4. Hamilton Nationals 4-3
5. Long Island Lizards 2-5
6. Rochester Rattlers 0-7


Nagyon nem érdemes csüggednünk, mert a második helyet továbbra is tartjuk, a négyesdöntőben való szereplésünk pedig gyakorlatilag már most teljesen biztosra vehető. A következő két mérkőzést a nyeretlen Rattlers ellen vívhatjuk, akik ellen jó eséllyel tovább javíthatunk a mérlegünkön. Elsőként hazai környezetben találkozhatunk a liga utolsóval jövő vasárnap hajnalban, 03:00-as kezdettel, amikor a csapat háborús hősök előtt tisztelegve, a harmadik számú, katonai szerelésében léphet pályára a 'Heroes Night' keretein belül, majd egy héttel később július 23-án Rochester-ben is összecsaphatunk velük.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr433054400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.07.10. 12:46:46

a katonai mezről van kép? gondolom az alsón az allstar mezek lehetnek szal az nem az:)

Tomi_Tanguay 2011.07.10. 18:21:25

nem néz ki rosszul, már csak fegyver kéne az ütő helyett a kézbe:)

foppa21 2011.07.10. 18:39:43

jah cool a 3rd jersey:-D
de milyen háborús hősöket díjaznak?

Tomi_Tanguay 2011.07.10. 18:45:58

gondolom az 'igazságért' küzdő amerikaiakat, akik a közel-keleten bandáznak, filippel az élen:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.10. 19:00:33

Állatok vagytok. :D
Amúgy igen, szerintem az afganisztáni harcokban résztvevő katonákat fogják díjazni, mert több Outlaws-játékos is ott tartózkodott az elmúlt hetekben (én is most onnan írok, igen. :P).

Coach Sacco 2011.07.10. 19:34:55

Én azon lestem, hogy kétszer annyian voltak Denverben egy alapszakasz meccsen, mint az all staron. Úgy látszik nagyon szeretik Coloradoban a lacrosset. :)

milo_hedgie#23 2011.07.11. 11:09:51

minden évben így van,hogy a július 4i denveri meccsen vannak a legtöbben:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.17. 03:08:21

Jön a Heroes Night! :P
Győzelem esetén már matematikailag is bebiztosítanánk a helyünket a playoffban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.17. 03:36:25

Kicsit lassan kezdtük el a meccset, 2-0 után 2-3 az első negyed után, Watkins és C. Martin góljaival vezettünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.17. 04:02:16

4-3 oda a félidőben, jó lenne lassan észhez térni...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.17. 04:49:52

Na jó, ezt a meccset elbasszuk, elég szégyenteljes lesz, de a Cannons is kikapott, úgy látszik alszanak a nagyok az All-Star szünet után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.17. 05:16:16

9-8-ra kikaptunk, kétpontost akartunk lőni az utolsó másodpercben, de Seibald a vasat találta el. Bitter lőtt két gólt, Watkins, C. Martin, Mundorf, Poillon, Holmes és McGlone mind egyet.

milo_hedgie#23 2011.07.17. 19:58:48

@Filip89: nagyon kényelmesek voltunk,mundorf hetek óta mit csinál? megérdemeltük a vereséget,pedig a canons is kikapott. szerintem helyre teszi a csapatot ez a pofon

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.24. 02:06:01

Ma is jó szarul kezdtünk, a félidőben 3-9 az állás. Seibald, Mundorf, Westervelt lőtték a góljainkat eddig.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.24. 03:13:06

15-8-ra kaptunk ki, jó lesz magunkhoz térni ezek után. Westervelt lőtt négyet, Seibald kettőt, Mundorf és Langtry egyet-egyet.


süti beállítások módosítása