Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos TC part 1: a munka megkezdődött, bár nem mindenkinek

2011.08.03. 21:02 - StormST

A nagy nehezen végre lezáruló lockout után a Denver Broncos az NFL csapatai közül az elsők közt kezdte meg a felkészülést az új idényre, hiszen már július 28-án kivonult a csapat a zöld gyepre a Dove Valley-ben található Paul D. Bowlen Memorial Centre-ben.





















Ebben a TC-ben az a furcsa az eddigiekhez képest, hogy a rookie-k és undrafted rookie-k kivételével minden olyan játékos, aki a csapathoz érkezik, akár trade, akár free agent szerződés után, ki kell, hogy várja az oldalvonal mellett a ligaév augusztus 4-i kezdését. A playbook-ot megkapják és meeting-eken részt vehetnek ezek a játékosok, de edzésbe nem állhatnak.

A Broncos-nál még egy pálya mellett álló veteránt is fel lehetett fedezni az első edzéseken, ugyanis Brian Dawkins addig nem lépett pályára a társaival, amíg a vezetőséggel nem sikerült megegyeznie a szerződése átalakításáról. Erre azért volt szükség, mivel az 5 éves kontraktus erre a szezonra eső része messze többe került volna a csapatnak, mint amennyit tudtak volna Dawkins-ra szánni, de mivel ő is maradni akart, így a tárgyalásokat meg tudták kezdeni.

Az oldalvonal mellett áll még egy darabig és csak kondicionáló edzéseket végez Demaryius Thomas, aki az offseason alatt szedett össze egy achilles sérülést és kérdéses, hogy tud-e játszani ebben a szezonban, de ha fog is, akkor is csak az évad második felében.

A lockuot feloldása után hamar felreppentek a hírek, miszerint a Broncos tárgyal más csapatokkal, főleg a Dolphins-al, Kyle Orton elcseréléséről. Nos, az első TC napig (meg igazából a mai napig) nem jött létre semmilyen trade a QB-ról, így nem is volt meglepő, hogy az elejétől kezdve ő vezette a támadók első sorát, akik az alábbi felállásban indultak neki a TC-nek:

QB: Kyle Orton
RB: Knowshon Moreno
WR: Brandon Lloyd, Eddie Royal, Eric Decker, Matt Willis
TE: Richard Quinn, Julius Thomas
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


Tim Tebow tehát csak a második csapattal kezdhette meg a felkészülést, de néha az első csapattal is csinál gyakorlatokat. A tavalyi kezdők közül a közelmúltban elcserélt Jabar Gaffney, az új CBA alapján restricted helyett unrestricted free agent-é váló Ryan Harris hiányzott, valamint Daniel Graham, akinek a szerződését tavasszal bontotta fel a csapat, mivel túl drága lett volna egy újjáépülőben lévő együttesnek.

A védelemből Dawkins mellett hiányzott még Renaldo Hill is az első edzésről, elszokott a denveri időjárástól és kiszáradás miatt inkább kihagyta az átmozgatást. Első edzés lévén és főleg mivel a védelem átszervezése még csak most kezdődött, elég furcsa felállásban dolgozott Dennis Allen defensive coordinator alakulata:

DE: Elvis Dumervil, Robert Ayers
DT: Kevin Vickerson, Louis Leonard
OLB: DJ Williams, Mike Mohamed
ILB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Darcel McBath, Kyle McCarthy

Sajnos, az látható volt egyből, hogy a DT posztra ez a páros nagyon kevés lesz és csak bízhattunk benne, hogy a vezetőség komoly energiákat fog mozgósítani ennek a megoldására. Mohamed volt még a kakukktojás, de azt lehetett tudni, hogy amint az idei draft 1/2-es választottja, Von Miller, aláírja a szerződését, akkor ő hátrakerül a második csapatba. A kezdő S páros is elég furán mutatott, de ez az előjelek után nem volt meglepő. Az első edzésen jól teljesített Lloyd, aki úgy tűnik, ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, valamint szép dolgokat mutatott be Decker, Royal, Larsen, Vickerson és az UDFA linebacker Deron Mayo is. Az új CBA szerint kevesebb ütközéses edzés lehet csak a TC-ben és ennek megfelelően első nap védőfelszerelés nélkül edzettek a játékosok. Két tréning is volt a nyitó napon, a második egy könnyített átmozgatás volt és ezen már részt vett Miller és egy másik frissen leszerződött újonc, a S Quinton Carter is. Hill összeszedte magát és csatasorba állt, így lecserélődött a reggeli edzés után a safety duó.


















A második napon csak egy edzés szerepelt a programban, ezúttal is védőfelszerelés nélkül. Jött még két új arc, hiszen aláírt az utolsó két kontraktus nélküli rookie is, a S Rahim Moore és a LB Nate Irving. Előbbi beállt Carter mellé a kezdőnek S-ben, utóbbi a második csapathoz került. Miller és Carter egy kicsit korán abbahagyta az edzést, Von-nak egy apró lábsérülése lett, utóbbi a meleget nem bírta, de egyikük gondja se volt komoly. Champ nagyon rápörgött erre a gyakorlásra, előbb Lloyd-ot védekezte le 1-on-1-ban, majd Tebow passzát csente el az oldalvonal mellett. Goodman is bemutatott egy szép védekezést Decker ellen, viszont Royal-al gondban volt többször is. Orton nagyon pörgött, de végül az utolsó passzát Miller el tudta csípni.

Aztán a szombati harmadik nap délelőttjén végre védőfelszerelést vehettek magukra a Broncos játékosok és igazi focit játszhattak, ütközésekkel. Dawkins mellé most többen csatlakoztak, DJ és Hill mellett, akik egészségi okokból hagyták ki az edzést, a restricted free agent szerződéseiket aláíró Woodyard, Prater és McBean is a pálya széléről figyelték Fox mester játékosait. A védőfelszereléssel felfegyverkezett védők új fajta edzésmunkát végeztek a korábbi napokhoz képest, hiszen most már tudtak ütközni, a támadók pedig szintén ebből az okból elkezdték a futójátékot gyakorolni. Lloyd és Champ ismét kitűnt a 1-on-1 drill-ekben, ahogy Decker is, aki egy hosszú Tebow passzot kapott el a népes nézősereg nagy örömére. Orton az egész edzésen jól mozgott, de Champ azért rajta is kifogott ezúttal is. A védőfalak szintén egész jól mozogtak, bár a QB-k ellen még most se volt szabad ütközniük, de virtuálisan Kyle mellett Brady Quinn-t is elkapták egy-egy sack-re.

A délutáni edzés ismét csak egy úgynevezett „walk-through” edzés volt, azaz a playbook átbeszélése, play-ek pontosítása. DJ erre beszállt, a délelőtti pihenés után, így most csak Dawkins, Prater, Woodyard és McBean állt a pálya szélén. Prater azonban a special teams gyakorlása alatt az ő tavalyi sérülésekor leigazolt Steve Hauschka mögött állt és figyelte a rúgót védő csapatrész munkáját. Ezúttal, ahogy korábban is már egy délutáni edzésen, megjelent az idén az Executive Vice President of Football Operation posztra kinevezett Broncos legenda, John Elway és a csapat tulajdonosa, Pat Bowlen is. Az ilyen walk-through edzéseken szokás, hogy a special teams gyakorlatok alatt egyes játékosokkal az edzők külön foglalkoznak, így történhetett meg, hogy Tebow és az UDFA QB Adam Weber, az offensive coordinator Mike McCoy-al és a QB coach Adam Gase-el gyakorolt egy külön pályán; egy másik UDFA, a WR Mark Dell pedig a WR coach-al, Tyke Tolbert-el dolgozott.

A negyedik napon újra csak egy edzés volt, igaz az 3 órásra sikerült és végig teljes felszerelésben dolgoztak a játékosok. A nagy melegben ismét, ahogy eddig mindig, nagyon sok szurkoló figyelte a helyszínen a denveri kedvenceket és mivel a csapat nagyrészt a red zone-ban dolgozott, elég izgalmas edzésben lehetett részük. Két újonnan igazolt játékos jelent meg az oldalvonalon, egy régi helyi kedvenc a Colorado State University-ről, aki a Houston Texans után érkezett Denver-be, a WR David Anderson, valamint egy rutinos, kiváló RB, Willis McGahee. Utóbbi korábban a Buffalo Bills és a Baltimore Ravens játékosa volt és a Bills-nél már dolgozott együtt a Broncos RB coach-ával, Eric Studesville-el és most is az egész edzésen mellette állt, hogy minél hamarabb minél többet megtudjon a csapat futójátékáról.

LenDale White kihagyta ezt az edzést hátfájdalmak miatt, DJ pedig szintén egy kisebb sérüléssel bajlódva maradt az oldalvonalon kívül. Meglátogatta az edzést Denver frissen megválasztott polgármestere Michael Hancock is, sétálgatott a partvonal mellett, a csapat képviselőivel beszélgetett és az edzést figyelte. Az első nagy örömujjongást egy Tebow passz okozta. Az ifjú QB kimenekült a zsebből és az oldalvonal felé hátrálva beívelte a labdát az endzone végébe, ahol Mark Dell kapta el a labdát a védők feje fölött. Az újonc TE Julius Thomas kapta a legtöbb passzot az edzésen, emlékezetes elkapásokat csinált Quinn és Tebow passzai után is. A másodéves Syd’Quan Thompson csinált egy szép interception-t Tebow ellen, de több elcsent passz nem volt, csak a 1-on-1 drill-ekben. Ezt az edzést több rookie is arra használta, hogy a veteránoktól minél többet eltanuljon, Von Doom-tól kapott pár hasznos tanácsot, Rahim Moore pedig Dawkins-t „nyaggatta” egy jó darabig. Doom-nak azonban volt ideje arra is, hogy szép play-eket csináljon, közte egy gyönyörű fumble recovery-t, ami után végignyargalt a pályán, s arrébb lökve a play-ben nem is részt vevő, de a pályára betévedő Moreno-t is.


















Az ötödik (pihenőnap előtti utolsó) napra ismét két új játékos érkezett az oldalvonal mellett álló társasághoz, vagyis az egyikük nem volt új, mivel a 2006-ban draft-olt Marcus Thomas kötött egy új, egyéves szerződést az őt már eddig is alkalmazó Broncos-al. A másik új érkező az ex-Panther TE Dante Rosario volt. DJ és White ezt az edzést is kihagyta és végre megtudtuk, hogy Williams-nek a combfeszítője fáj, remélhetőleg hamarosan meggyógyul. A 1-on-1 gyakorlatokban Tebow és Matt Willis villogott. Később hosszú ideig a futójátékot gyakorolta a csapat, kihasználva, hogy ismét teljes felszerelésben lehetett edzeni. Moreno-nak volt pár szép megmozdulása, később viszont az inkább labdavadászként ismert Rahim Moore mutatta be, hogy tud ő kemény is lenni, a teljes sebességgel robogó futót állította meg egy helyben. Egy másik rookie, Irving is csinált egy kemény ütközést, Britt Davis volt a szenvedő fél. Orton ismét villogott (bár Mays csinált ellene egy szép interception-t), Quinn is egész jó volt, Tebow-nak viszont ezúttal nem volt annyira nagy napja. Érdemes még megemlíteni, hogy Britton Colquitt először punt-ol(hatot)t az idei TC alatt, valamint azt is, hogy Moreno edzés után az ún. JUGS (labdadobó) géppel túlórázott egy fél órát.

A délutáni ismét egy walk-through edzés volt, méghozzá annyira laza stílusban, hogy Von Miller a rá annyira jellemző vastagkeretes szemüvegét viselte kontaktlencsék helyett. Ezúttal is két új játékost köszönthetett a csapat, a DE Derrick Harvey a Jaguars-nál eltöltött három szezon után került a Mile High City-be, a TE Daniel Fells pedig a Rams-t hagyta el a szezon végén. Érdekes változás volt még, hogy Ayers lecserélte az 56-os mezszámot a 91-esre, amit az egyetemen is hordott, de csak miután a Reebok is rábólintott a cserére.

Ezután a legutolsó edzés még a média előtt is zárt volt a nagy részében, így sajnos erről több érdekességet nem tudok elmondani.

Lezárult tehát a Denver Broncos training camp-ének első etapja, a második pedig szerdán kezdődik és ebbe már beleesik majd az első preseason meccs is, melyet a Dallas Cowboys vendégeként játszik majd le a csapat jövő csütörtökön.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr463123630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.03. 22:08:22

Idén is megkezdték. :P
Köszi StormST az írást! ;)

Coach Sacco 2011.08.03. 22:40:50

Nagyon érdekes és tartalmas összefoglaló lett

Tomi_Tanguay 2011.08.04. 00:20:26

tényleg faszás lett:)
és győzni kell, nincs mese:D

milo_hedgie#23 2011.08.04. 08:57:32

williams és white tegnap sem edzhettek sajnos

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.04. 15:59:02

J. Thomas-t a legutóbbi tréning után is nagyon dicsérték, úgy tűnik, hasznos lesz a srác, és mégsem csak Nuggets PF lehet. :D

milo_hedgie#23 2011.08.04. 18:03:52

akkor lehet már nem jön több tightend:)

tHoMaS 2011.08.04. 19:47:46

nagyon tetszett a színvonalas cikk!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.05. 10:46:40

Csütörtök:

Returning Broncos Brian Dawkins (S), Matt Prater (K), Ryan McBean (DL) and Wesley Woodyard (LB) practiced for the first time this year; all four players had their contracts altered during the offseason.

Offseason acquisitions Willis McGahee (RB), Ty Warren (DT), Derrick Harvey (DL), Daniel Fells (TE), David Anderson (WR) and Dante Rosario (TE) also joined practiced with the 2011 squad for the first time.


süti beállítások módosítása