Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Chargers: Beharangozó

2011.11.27. 12:12 - Filip89

Az NFL soron következő játékhetében az újjáéledő Denver Broncos újabb komoly rangadót vívhat meg, vasárnap este három egymást követő győzelemmel a tarsolyunkban léphetünk pályára a jókora hullámvölgyben lévő San Diego Chargers elleni divízió-mérkőzésen a Qualcomm Stadium-ben.




















A szakértők az idény előtt egyértelműen a San Diego Chargers-t tartották az AFC West favoritjának, ahogyan az elmúlt néhány szezonban megszokhattuk. A kezdés a hírnevükhöz méltóan sikerült Rivers-ék számára, az első öt fordulóban négy győzelmet arattak, csak a New England otthonában szenvedtek vállalható vereséget, 2006 óta idén rajtoltak a legjobban. A Bye Week azonban alaposan betett a szárnyaló Bolts-nak, és azóta hogy az október 9-i elhíresült Broncos-Chargers meccsen 29-24-re nyertek Orton 'búcsú délutánján' (egyúttal a Tebow-féle új kor hajnalán), egyetlen meccsen sem tudtak diadalmaskodni. A SD rájuk abszolút nem jellemző módon zsinórban öt vereséget szenvedett el, ahogy élesedett a program, minden egyes ellenfelüktől kikaptak, így számukra létfontosságú lesz a most követő találkozó, szinte már a 12. héten az életben maradásért kell játszaniuk.

- A mélyrepülés október 23-án vette kezdetét, amikor a Jets otthonában 21-10-es félidei vezetést követően 27-21-re kapituláltak. Sanchez és Burress párosával nem tudtak mit kezdeni, ráadásul Rivers két interception-t dobott a negyedik negyedben, így válaszra sem lehettek képesek.

- Egy hét múlva a Chiefs elleni idegenbeli csoport-rangadót 23-20-ra vesztették el hosszabbításban. A végig kiélezett meccsen a SD egy TD-t követő sikeres kétpontossal mentette meg a döntetlent 7 perccel a rendes játékidő vége előtt, majd az OT-ben már bőven FG távolságon belül Rivers fumble-t csinált, a következő lehetőségből pedig a KC befejezte a mérkőzést. Érdekes módon csak egyetlen futott TD-t szereztek a záró negyedben, előtte Nick Novak négy mezőnygólja tartotta meccsben őket.

- A következő vereség miatt még hazai pályán sem kellett szégyenkezniük, egy őrületes meccsen a címvédő Green Bay 45-38 arányban szórta túl a Chargers-t. Rivers a négy TD-passza mellett a pick-eket is bőkezűen szórta, három darab INT-et vétett.

- November 10-én, csütörtökön, újabb közvetlen rivális ellen húzták a rövidebbet, a Raiders 24-17-es sikert aratott ellenük San Diego-ban. Egy korai FG-t leszámítva az OAK végig vezetett, és tulajdonképpen magabiztosan győztek, amivel komoly meglepetést okoztak, és végképp elindították a lejtőn a SD-t, hiszen ha korábban nem is, de ezen a rangadón már mindenképpen győzelmet várhattunk a Chargers-től.

- Az elmúlt héten ráadásul becsúszott egy újabb fiaskó, a Chicago otthonában 31-20-ra kaptak ki, a középső két negyedben elszenvedett két-két TD-vel. Ezzel rég nem látott mélységbe kerültek, hiszen sorozatban öt vereséggel már csak 4-6-os mérleggel áll a csapat.



















Felesleges szépíteni, bajban van a Chargers. Jól tudjuk, hogy decemberben nagy hajrára szoktak képesek lenni, de ha még november utolsó meccsén a Vadlovak egy újabb tudnának taszítani rajtuk, akkor komoly hátrányból kéne felkapaszkodniuk az alapszakasz befejező havában.

A passzjátékuk sem annyira gyilkos már, mint az elmúlt években hozzászokhattunk. A szerzett yardok terén ugyan a meccsenkénti 287.8-as teljesítmény még mindig az NFL legjobbjai közé repíti őket, de Philip Rivers 15 TD vs. 17 INT mutatója cseppet sem veretes teljesítmény. A nagyszájú irányító még mindig képes varázslatos húzásokra, de szokatlan nagy hibaszázalékkal dolgozik, akár egy meccsen belül is képes változékony produkciót nyújtani, vagyis a denveri secondary-nek a végsőkig ébernek kell lennie, mert néhány demoralizáló, jó megoldás után is könnyen érkezhetnek hibák a SD-i 17-estől. Ha elkezd Champ felé dobálni, vagy Sanchez-hez hasonlóan levegőnek nézi Goodman-t, akár tovább folytatódhat az INT-gyártás. Nem is beszélve Rivers eddigi 25 beszedett sack-jéről, ami a teljes ligát figyelembe véve inkább a magasabb értékek közé tartozik, remélhetőleg Miller és Dumervil ismét házi versenyre fognak kelni egymással és "Destroy the Köcsög" jelige alatt minél többször földhöz vágják majd a főkolompost.

Ezzel szemben futásban csak a mezőny legutolsó harmadában szerénykednek, a 9 földi TD közül a két top RB, Ryan Matthews és Mike Tolbert hetet postáztak, de általában a kirobbanó teljesítménnyel ők is adósak maradnak. Elnézve a mienk folyamatosan javuló futás elleni védekezését, nem valószínű, hogy a földön látványosan le tudnák gyűrni a Broncos-t. Bunkley-éktól a szokásos masszív munkára lesz szükség, nehogy meglepjenek minket, de attól tartok inkább Rivers hektikus teljesítményének függvényében állhat vagy bukhat a meccs számunkra.




















Pass defense-ben a Chargers nyolcadik liga szinten, és alighanem ezen a meccsen tovább fogják javítani a 211.7 yardos átlagukat, mert a Tebow köré felépített option play-ben a Broncos hetek óta mennyiségileg kevés passzt alkalmaz. Emlékezhetünk rá, hogy két héttel ezelőtt 2/8-as hatékonysággal hoztunk egy TD-t - valami hasonlóval most is kiegyeznénk.

A denveriek futójátéka az elmúlt hetekbeli szárnyalásnak köszönhetően a liga legjobbjai közé tartozik, meccsenkénti 150 yard feletti teljesítménnyel. Ezzel szemben a SD csak 22. ennek a kivédekezésében. Az option alkalmazása óta két náluk gyengébb (OAK, KC) és egy erősebb (NYJ) running D-vel találtuk szemben magunkat, s ha utóbbi ellen nyögvenyelősen is, de győzelmet ért a futójáték (és Tebow klasszisa), így a Chargers ellen ugyancsak joggal bízhatunk a szokatlan taktika érvényesülésében. Ha a futások ismét haladni fognak, és jó időben elsütünk egy-egy sikeres passzjátékot, akkor könnyen lehet, hogy ismét érvényesíthetjük az option play adottságait, és minimum egy újabb szoros mérkőzésre lehetünk képesek, az utolsó percekben pedig várhatjuk a csodát, ami manapság gyakran el is szokott jönni a csapat meccsein.

A Broncos-nál a szezonban először fordul elő, hogy a bő egy hetes pihenő után a teljes keret együtt edzhetett, és legfeljebb néhány 'probable' játékosunk lesz a SD ellen, tehát azok kaphatnak helyet a gameday roster-ben, akiket Fox mester valóban játszatni szeretne, és nem a sérülések határozzák meg az összetételt. Ellentétben a Chargers biztosan több játékost is nélkülözni fog, közülük a legnagyobb hiányzó az elkapó Malcom Floyd lesz, de nem léphet pályára a center Scott Mruczkowski, a DE Luis Castillo és az OT Marcus McNeill sem, míg többek között a Marcus Gilchrist, cornerback és Shaun Phillips, linebacker játéka is kérdőjeles mára.

Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, és elkiabálni sem lehet semmit ebben a csoportban, de ha a harmadik közvetlen riválist is le tudnánk győzni idegenben, akkor hatalmas lépést tehetnénk a cél felé. S ami talán még fontosabb, öt meccsel a vége előtt mély gödörbe sodornánk az egyik nagy ellenfelet. Hogy vajon folytatódik-e a Broncos győzelmi és a Chargers vesztes sorozata, az pedig a vasárnap este, 22:15-kor kezdődő összecsapáson derülhet ki.

Bizonyára most sem mi leszünk az esélyesek, de az elmúlt három meccsen sem voltunk azok. A kiszámíthatatlan option play-jel és Tim Tebow győzelmi ösztönével azonban bármi megtörténhet - csak bízni kell a csodában, ismét...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr553414852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.27. 23:35:41

Fumble, de megtartottuk a labdát, és már a SD térfélen vagyunk jócskán.

foppa21 2011.11.27. 23:37:20

ott a TD, ez nagyon könnyű játék volt:-)

milo_hedgie#23 2011.11.27. 23:38:30

decker hogy tovább hajította azzal a lendülettel bal kézzel:D

foppa21 2011.11.27. 23:39:02

7-10 és kevesebb mint 1 percük maradt

Tomi_Tanguay 2011.11.27. 23:39:36

szép volt! a második félidőben pedig hozzuk a szokásost:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.27. 23:41:52

Broncos WR Eric Decker with his 8th rec. TD of year. Most rec. TDs by a Denver WR in 1st or 2nd yr. since 1960 (Taylor, 12).

foppa21 2011.11.27. 23:42:07

7-10 a félidőben, nagyon kellett az a TD a végén! bármi lehet még:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.27. 23:52:06

Az offense-nek és a defense-nek is inkább azt a játékot kell átmentenie a folytatásra, amit mondjuk itt a második negyed utolsó 5 percében láttunk.

xrace 2011.11.27. 23:53:15

Jó lenne pontokkal kezdeni a 3. negyedet, az sokat dobna az egész csapaton.

foppa21 2011.11.27. 23:56:38

úgy legyen! menni kell gyerekek, kell ez a meccs!:-)

foppa21 2011.11.27. 23:58:49

hát egy gyors punt...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:05:48

Megcsinálták a 3&11-et, és még büntetés is nálunk, 1st&goal. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:09:14

Megfogtuk őket egy FG-ra, csak összekapta magát a D a végén.

foppa21 2011.11.28. 00:09:26

közeli mezőnygóllal 7-13

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:11:45

Decker eddig a legjobb returnerünk, csak kicsit kockázatos őt használni.

Coach Sacco 2011.11.28. 00:13:32

Nagyon akadozó a támadójátékunk, de ha a végén újra eljön a csoda, akkor megbocsátható. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:15:26

Poklot járja az offense, ebben a drive-ban csak hátra felé mentünk.

milo_hedgie#23 2011.11.28. 00:18:19

iszonyat pontatlanok vagyunk,talán kapkodunk de nem értem. sokkal több fog ennél kelleni,ennyire rosszul még a jets ellen sem játszottunk közben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:26:56

Végre megcsináltunk egy 3rd down-t, Tebow jól futott párszor, és Willis-nek ment egy tökéletes passz.

foppa21 2011.11.28. 00:29:03

kicsit meredek hogy tebow mindig 10-15 yarddal a line of scrimmage mögül indul el:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:30:01

Hát, a második 3rd-öt már nem tudtuk megoldani.

foppa21 2011.11.28. 00:30:43

bent van a FG! 10-13!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:32:18

Nem állapot, hogy fél negyedet végig támadtunk egy szaros FG-ért. :P
De legalább közelebb értünk, ki kell tartania a D-nek, hogy szoros legyen a végjáték.

milo_hedgie#23 2011.11.28. 00:34:26

nem rossz ez,tartjuk velük a lépést,aztán tebow robbant a végén:)

foppa21 2011.11.28. 00:38:24

basszus ez a hosszú futás nem kellett volna..

foppa21 2011.11.28. 00:39:16

rivers idegbeteg:-D

foppa21 2011.11.28. 00:40:52

hoppá kimaradt a FG, visszajöttünk ugyanoda:-)

apacs02 2011.11.28. 00:41:48

@milo_hedgie#23: Ha megint ő dönti el a végét,és megint az utolsó percekben,az már a hihetetlen kategóriába tartozna!

foppa21 2011.11.28. 00:43:01

nah most két futással elértünk a 40esükig, még egy kicsit kéne haladni!

milo_hedgie#23 2011.11.28. 00:45:14

csak a futás...amikor jól megy akkor egész látványos:))

foppa21 2011.11.28. 00:45:56

rohadtul kéne most a first down hogy lehessen mezőnygól. jól tette fox hogy időt kért

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:48:34

Wow, Tebow mit futott meg! :D
Persze, visszafújták, és lesz 3&16, ezzel kikerült a FG range-ből is.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:49:46

Decker-t két kézzel lökik fel, nincs DPI. A csaló kurva anyátokat!

foppa21 2011.11.28. 00:49:58

picsába nem adták meg tebow futását pedig mekkora play volt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:52:13

Ilyeneken eldőlhet egy csoportrangadó. Meg nem adott first down, elengedett DPI. A facemask-okról ne is beszéljünk, úgy szorongatják a rácsot, mint mi a labdát a futásoknál. Kibaszott csalók.

foppa21 2011.11.28. 00:55:01

most azért a defense alaposan hozzá teszi a magáét! DJ tackle, von sack. ez az!:-)

xrace 2011.11.28. 00:55:51

Dawkins is odatette magát. :D

Tomi_Tanguay 2011.11.28. 00:56:37

5:27 maradt, tebow time?:D

foppa21 2011.11.28. 00:58:18

nah most mindent bele srácok!! lejárt a mellé beszélések ideje

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:58:46

Ugyanez volt az állás ilyenkor a Jets ellen. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 00:59:56

Decker mit kapott el?! Viszont csúnyán lent maradt. :S

foppa21 2011.11.28. 01:00:16

jesszus fasza tebow milyen passz és milyen catch decker

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:01:02

Ráesett a védő Decker fejére térddel.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:02:17

Challenge-elnek. Tiszta elkapás volt, de nem lepődnék meg, ha visszafújnák, ma annyi kétes ítéletet kaptak.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:04:03

Play stands, mehetünk tovább a SD 38-ról.

foppa21 2011.11.28. 01:05:29

ouch tebow micsoda dobások:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:06:32

Tíz yardon vagyunk, 2-min warning, három timeout, végig kell vinni TD-re!

apacs02 2011.11.28. 01:06:46

És tud dobni!!!:):):)

milo_hedgie#23 2011.11.28. 01:07:12

mondom hogy tebow előkerül a végén! eszméletlen eddig:)

foppa21 2011.11.28. 01:10:06

tebow majdnem megfutotta ezt is, így viszont FG lesz

foppa21 2011.11.28. 01:11:18

megvan a FG úgyhogy döntetlen és másfél percük marad

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:15:05

Dumervil sack, megint -10 yardot basztunk rá.

Tomi_Tanguay 2011.11.28. 01:18:14

hosszabbításban aki előbb pontot szerez az nyer?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:19:34

Igen. A bíró rosszul mondta, hogy mindkét csapat támadhat, ha most pontot szereznénk, vége.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:20:21

Az biztos, hogy nem shootout van, mint college fociban. :D

milo_hedgie#23 2011.11.28. 01:21:24

mcgahee miért csak a negyedek legelső playében tud hosszút futni?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:23:31

Bakker a ST majdnem megszerezte a labdát.

foppa21 2011.11.28. 01:23:51

puntoltunk a félpályáról de most hátulról jönnek rendesen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:26:58

Miller blokkolta Rivers passzát, kis szerencsével el is kaphattuk volna.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:27:49

Faszom, most Royal ejtette el madjnem, mi a faszért nem kért fair catch-et.

foppa21 2011.11.28. 01:28:02

nehezen viselem már az izgalmakat...:-P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:29:57

Harmadikra egy nagy passzal megcsináltuk a 1st-öt. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:32:50

Visszanézték, és nem volt meg a 1st. :(

foppa21 2011.11.28. 01:39:33

meg kéne mostmár fogni őket, nehogy baj legyen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:42:05

Miller javította a penalty-t egy mínuszos tackle-lel.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 01:44:22

Nem jó, azt hittem bent van. :D Mehetünk még 2:31 perc van.

foppa21 2011.11.28. 01:44:31

kihagyták a FG-t!!!

foppa21 2011.11.28. 01:46:55

őrület van itt. nem sokat kell menni és FG lehet praternek

foppa21 2011.11.28. 01:48:40

yeeea mcgahee áttörte a falat:-)

foppa21 2011.11.28. 01:51:01

igen megcsináltuk megint!:-D
WWWWWWWWWWWWW

milo_hedgie#23 2011.11.28. 01:52:11

hihetetlen meccs volt,tényleg az év legfontosabb győzelme! nyert a raiders is,de megyünk mögöttük egy győzelemmel lemaradva. kurva nagyot küzdöttünk a hosszabbításban,szép volt!

apacs02 2011.11.28. 01:54:11

A kurva életbe!Öregedtem 5 évet,de megérte!!!:):):)

Black_Adder 2011.11.28. 02:09:27

mekkora végjáték volt megint :)

milo_hedgie#23 2011.11.28. 08:43:04

mind a három csoport ellenfelet megvertük idegenben!

tHoMaS 2011.11.28. 13:49:54

óriásit harcoltatok, figyelemre méltó eredményeket hoz a csapat. nem lehet véletlen 4 meccset nyerni sorban. ezzel szinte biztos hogy a Broncos és a Raiders maradt versenyben az AFC Westben!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 18:36:50

With yesterday's win at S.D., the #Broncos finished undefeated on the road in the division for the 4th time in team history ('77, '98, '09).

milo_hedgie#23 2011.11.28. 19:15:28

tebow vajon megy még egy never say never szavazásra?:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.30. 16:09:30

A CB Tony Carter és a WR Greg Orton bekerült a PS-ba.

Black_Adder 2011.11.30. 22:59:40

Sources just told Vic Von Miller had thumb surgery this week. Don't know if he can play with it. We'll find out later today.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.01. 20:05:08

Miller Named Defensive Rookie of the Month :)


süti beállítások módosítása