Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 13 Broncos @ Vikings: félidő utáni feltámadás új módszerrel

2011.12.10. 02:35 - StormST

A Denver Broncos (6-5) az NFL tizenharmadik játékhetében a Minnesota Vikings (2-9) otthonába látogatott a fagyos Minneapolisba, a Mall of America Field at HHH Metrodome fedett létesítményébe. Négy meccses győzelmi szériával a háta mögött léphetett pályára a csapat, de sajnos egy nagy hiányzóval, mivel Von Miller az előző mérkőzésen egy sérülést szedett össze a jobb keze nagyujjában, amin egy kisebb műtétet kellett végrehajtani és az orvosok a seb elfertőződésétől tartva nem adtak engedélyt a pályára lépésére, helyette Mario Haggan került a kezdőbe. Kissé meglepő módon kimaradt a 45 fős keretből a szezon elején még kezdőként pályára lépő Rahim Moore, de ez inkább a kevés visszahordásban bevethető játékos miatt volt. Tartalék volt még Mike Mohamed, Quinn Johnson, Manny Ramirez, Tony Hills és Julius Thomas.




















A hazai csapat, akiknél hiányzott a legnagyobb sztárjátékos Adrian Peterson sérülés miatt, nyerte a feldobást és így ők kezdhették a meccset a nickel felállásban kezdő denveri védelem ellen:

DE: Elvis Dumervil, Rober Ayers
DT: Marcus Thomas, Brodrick Bunkley
OLB: DJ Williams, Mario Haggan
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman, Chris Harris
S: Quinton Carter


Brian Dawkins csak az első play-t hagyta ki, ami egy sikertelen passzjáték volt a 24-ről, ahová egy 26 yard-os kickoff return után jutott a Vikings. Champ védekezte le az első átadást, ami Devin Aromashodu felé szállt, majd a második play-nél is ő volt a főszereplő, de ezúttal negatív előjellel, kicsit túl keményen kapta el a hazaiak újonc irányítóját, Christian Ponder-t egy screen passz után, ezért a bírók 15 yard-os büntetéssel sújtották és ehhez még hozzájött Percy Harvin elkapás után szerzett 8 yard-ja is. 1&10 helyett azonban 1&15 jött false start miatt, ekkor az erre a meccsre elsőszámúvá előlépő Toby Gerhart futott 9 yard-ot. Haggan bejelentkezett a következő play-nél, a backup RB Lorenzo Booker-t lapította ki -3 yard-on. 3&9 jött, Ponder a TE Vishante Shiancoe-t célozta, de Harris majdnem odaért hozzá, így a kemény tackle előtt eldobott passza sikertelen lett. Chris Kluwe punt-olt és nagyon nagy szerencséje volt, a labda úgy pattogott földet érés után, hogy a Broncos 1 yard-os vonalán belül rá tudtak vetődni a társai, így nagyon nehéz helyzetből kezdhette az első támadást a vendég támadósor, az ilyen helyzetben természetes run-heavy felállással:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
WR: Eric Decker
TE: Daniel Fells, Virgil Green, Chis Clark (OT)
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin






















Hiába volt azonban sajnos a sok blokkoló, a Vikings sztár DE-jét, Jared Allen-t így se sikerült kordában tartani, az endzone-ban földre tudta vinni McGahee-t, így a hazaiak +2 ponttal, azaz egy safety-vel gazdagodtak, ráadásul a labdabirtoklás joga is hozzájuk került vissza egy kézből elvégzett kickoff után -> 0-2. Colquitt punt-kickoff-ja 66 yard-ot szállt a 14-ig, onnan 35-ig hordta vissza a Minnesota. Shiancoe 12 yard-os elkapása nyitotta a következő hazai drive-ot, majd az új 1&10-nél a WR-RB-return specialista Harvin futott 5 yard-ot. 2&5-nél Gerhart-on volt a sor, aki 7 yard-ot és egy új 1st down-t tudott szerezni. Újra Harvin volt a főszereplő, Harris mellett csinált megy egy 18 yard-os elkapást, a Broncos 23-as vonaláról jöhetett az 1&10. Bejött a backup QB Joe Webb és a jobb oldalon próbált futni, 4 yard lett belőle, mielőtt kilépett a pályáról. 2&6-nál a TE Kyle Rudolph volt a célpont, DJ csak szabálytalanul tudta megakadályozni az elkapást, amit a bírók láttak is, a büntetés után 1&goal jött a 9-ről. Gerhart kapott egy rövid pitch passzot, de a védelmet nem sikerült átverni, így nem tudott yard-ot szerezni. Harris javított egy kicsit, Gerhart screen elkapását tartotta 1 yard-on, így 3&goal jött a 8-ról. Dennis Allen DC Dawkins-t a QB figyelésére küldte és amikor Ponder megpróbált futni egyből lecsapott rá a rutinos safety és egy gyönyörű mozdulattal kiütötte a kezéből a labdát. A játékszer pont Jason Hunter-hez pattant, aki felkapta és elindult vele előre, lerázott magáról pár embert és végül egészen a félpályáig jutott, mire földre tudták vinni. Tehát nem csak a TD-t sikerült megakadályozni, de még a labdaszerzés után a támadók is kiváló helyről kezdhettek dolgozni.

Demaryius „Bay-Bay” Thomas volt az első play-nél a célpont, de nem lett jó a passz. McGahee futása jött, de ezúttal se lett sokkal sikeresebb, csak 1 yard lett a play-ből. 3&9-nél Eddie Royal csinált egy elkapást, majd kifelé indult volna, de ez lett a veszte, mivel a 1st down marker előtt 2 yard-dal földre vitték, így nem tudtunk élni a kiváló field position-nel. Jött Britton Colquitt az első punt-jára és úgy tűnik, hogy megirigyelte a Vikings-es társát és egy szintén kiváló felszabadítást rúgott, amit Matt Wiliis kívül tartott az endzone-ból és végül a 7 yard-os vonalón vetődtek rá a denveri ST-alakulat játékosai. Ezután Gerhart futott 2 yard-ot, majd 2&8-nál Ponder Aromashodu-nak akart passzolni, de nem vette észre a coverage-be hátralépő Mario Haggan-t, aki belépett a passz útjába, elkapta a labdát és meg se állt az interception-nel az endzone-ig. Prater érkezett az extra point-ra és sikeres rúgása után 5 pontos lett a Broncos előnye -> 7-2. A 25-ről induló hazai drive Gerhart 3 yard-os futásával vette kezdetét, utána Harvin elkapása jött, de a screen passzot Goodman kileste, le tudta lassítani az elkapót, akit végül Haggan vitt földre -1 yard-on. Újabb passz jött volna 3&8-nál, de Ponder nem tudott menekülni, Doom elkapta a lábát és miközben földre vitte a társak is odaértek, így egy -4 yard-os sack lett a play-ből. Ez volt Doom ötödik meccse sorozatban, amikor legalább 0,5 sack-ket jegyzett, ezt most egyedül ő kapta. 

Royal a 27-en csinált egy fair catch-et a punt után, innen indult a vendég támadás, de csak egy play-t ért meg, McGahee futott 8 yard-ot, de a végén kiütötték a kezéből a labdát és a bírók a challenge után a hazai csapatnak adták a labdát a Broncos 36-os vonalán. 3:45-nél kezdhettek támadni a Vikingek és Harvin 7 yard-os elkapásával indítottak. 2&3-nál is a Ponder-Harvin páros dolgozott össze, ezúttal 8 yard-ot hoztak, így a 1st down is meglett. Gerhart futása nem ért yard-ot, utána Ponder-t kergették meg és inkább csak kidobta a labdát a pályáról, így 3&10 jött. Gerhart kapott egy rövid passzot a bal oldalon, de az elkapás után Goodman egyből elkapta egy ütközéssel, ami után Wesley Woodyard vitte a földre a futót -1 yard-on. Érkezett Ryan Longwell egy 40 yard-os FG-ra és 3 ponttal közelebb hozta a csapatát, de a TD-t legalább ezúttal is sikerült megakadályozni -> 7-5. Maradt még 1:24 a negyedből és McGahee 7 yard-os futásával meg is kezdte drive-ját a Broncos. Spencer Larsen érkezett egy futásra, ami csak 1 yard-ot ért, a 3&2-t pedig még az első negyed vége előtt elindított a vendég támadósor, de a védők odafigyeltek és 1 yard-on tartották Tebow próbálkozását. Az első negyed után az eredmény tehát -> 7-5.



Colquitt puntja nyitotta a második negyedet, 58 yard-ot szállt a labda a 13-ig, ahonnan egy 11 yard visszahordást hajtottak végre. Ponder passzal nyitotta a drive-ot, az újonc Stephen Burton-nek dobta a labdát, aki megcsinálta NFL karrierje első elkapását, méghozzá egy 21 yard-ost, ami így egyből 1st down-t ért. Gerhart futott 5 yard-ot, majd 2&5-nél passz jött volna, de túl sokat várt ki Ponder, amiért Mays büntette meg keményen, bár a labdát még el tudta dobni, de az ütközést megkapta. 3&5-nél újra jött a nagy nyomás, Ponder eldobta a labdát a sack előtt, de a bírók megbüntették intentional grounding-ért, a 15 yard-os penalty után jöhett a punt. Royal a 15-ön kapta el a punt-ot és a 21-ig jutott, innen lehetett támadni, illetve Beadles false start-ja miatt 5 yard-dal hátrébbról. McGahee futott 4 yard-ot, majd Tebow 7-et, így 3&4 jött. Lance Ball is pályára lépett és egy elkapással mutatkozott be, 6 yard és egy 1st down lett az eredmény. McGahee haladt ismét 4 yard-ot, majd újra ő még kettőt, így 3&4 jöhetett volna, de végül 3&9 lett Franklin false start-ja miatt. Bay-Bay kapott egy szép passzot a bal oldalon, de hiába adták meg a bírók elsőre az elkapást, de a Vikings második sikeres challenge-e után elvették a catch-et és teljesen jogosan. Colquitt szép punt-ja után Willis szép szerelése jött, ráadásul volt még egy szabálytalanság is a hazai oldalon, így végül a 4-ről kezdhetett támadni a Minnesota. Harvin próbált volna futni, de Mays -2 yard-on megfogta, így 2&12 jött a 2-ről. Sajnos Goodman eléggé elrontotta a védekezést Aromashodu-n és ezt Ponder ki is használta, kijött szorongatott helyzetéből a hazai gárda. 1&10-nél Gerhart futott 1 yard-ot, majd ismét ő 2-t, jöhetett egy 3&7. Újra Aromashodu volt a célpont, akiről Goodman elváltott üres területre, egyedül hagyva a kissé meglepődött Woodyard-ot, aki mellett meg is csinálta a WR a 14 yard-os elkapást, meglett tehát az újabb 1st down. Gerhart kapott egy rövid passzot, DJ elcsúszott, így az play 14 yard-os lett, jöhetett újra az 1st down. Champ gyönyörű védekezést mutatott be Shiancoe ellen, kiütötte a TE kezéből a labdát az elkapás előtt. Gerhart futott volna, de Haggan nagyon szépen levédekezte a play-t, -6 yard-on fogta meg a futót. 3&16-nál Goodman-t égette le megint a Ponder-Aromashodu páros, 18 yard-os összjátékuk újabb első lehetőséget ért. Egy rossz passz után Gerhrt futhatott, talált egy lyukat és meg se állt 14 yard-ig, újabb 1st down-t szerezve a hazai csapatnak. 1&10 a 19-ről, Ponder-t megvédte a fal, ő pedig Rudolph-nak passzolt az endzone-ban, a magas TE pedig Carter feje fölött elkapta a passzot. Dawkins kiütötte a kezéből a labdát pár pillanattal később, de a hivatalos visszajátszás után a bírók helybenhagyták a touchdown-t, mert tudott lépni párat labdával a kezében. Longwell bevágta az XP-t, így a vezetés a hazai csapathoz került -> 7-12.

Cosby 18 yard-os return-je a 21-en zárult, innen kezdhetett támadni a Broncos 3:28-nál. McGahee futott 1 yard-ot, majd Tebow került bajba a fal hibázása után, Remi Ayodele csinált egy -10 yard-os sack-et. 3&19-nál Ball kapott egy screen passzot, de nem sikerült előtte elég jól a blokkolás, így csak 8 yard-ot tudott szerezni, érkezni kellett tehát ismét Colquitt-nek, aki egy 59 yard-os punt-ot rúgott, ami után csak 3 yard lett a visszahordás, ráadásul volt egy szabálytalan blokkolás a Vikings oldalán, így a 14-ről támadhattak a hazaiak a two-minute warning után. Shiancoe 6 yard-os elkapása után Aromashodu 13 yard-os elkapása jött (ismét Goodman védekezett rosszul), majd időt kértek a hazaiak. Jött egy nagy bírói hiba, Ponder időt akart kérni időkérés után, amit nem lehet, a bírók pedig ahelyett, hogy figyelmen kívül hagyták volna a jelzését, megállították az órát, majd adtak neki még 10 másodpercet, hogy elindítsa a play-t. Szerencsére a passza nem lett jó Aromahodu felé, de ekkora hibát nem lett volna szabad véteniük a „zebráknak”. 2&10-nél Gerhart kapott egy rövid passzot és 7 yard-ot tudott szerezni, majd a pályáról kilépve az órát is meg tudta állítani. Aromashodu-val akarta volna megoldani ismét Ponder, de ezúttal Goodman összekapta magát és megakadályozta az átadást. Jött egy punt, Kluwe rúgása bepattant az endzone-ba, így a 20-ról támadhatott a Broncos 0:54-el a félidő vége előtt. Decker kapott egy passzot a bal oldalon és 8 yard-ot szerezve lépett ki a pályáról, csak 7 másodpercet használva el. Jött a pass rush 2&2-nél, Tebow jobbra forgott ki a zsebből, de Allen elkapta a lábát és a földre vitte. Tebow leérkezés közben a labdát tette le először és az kicsúszott a kezéből és pont Allen-hez pattant, aki rá tudott vetődni. A bírók visszanézték és megerősítették a fumble ítéletet (milyen meglepő) és így 0:39-nél megkapták a hazaiak a labdát a Broncos 21-es vonalán. Shiancoe csinált egy 6 yard-os elkapást, majd Aromashodu egy 9 yard-ost, ami 1st down-t ért, de egy időkérést el kellett használni. 0:08 maradt, Ponder megpróbált még egy passzot, de esélytelen volt, hogy sikeres legyen. 0:03-nál jött tehát Longwell és egy 25 yard-os FG-al lezárta a félidőt, ami után az eredmény: 7-15.



A második félidőt a Broncos kezdhette, Cosby 23 yard-os return-je után a 22-ről. Passzal indult a félidő, Tebow célpontja Decker volt, ő pedig nagyon szép mozdulattal megcsinálta az elkapást és a földet érés után meg is tudta tartani, ez a play 17 yard-ot ért. A 1st down után jött az újabb 1&10, hála McGahee 11 yard-os futásának. Nem lassult le a drive ezután se, újra McGahee kapta a labdát és ezúttal 14 yard-ot futott vele a félpályáról. Az újabb 1&10-nél ismét McGahee futhatott, ezúttal 9 yard-ot tudott haladni, amihez 2&1-nél se tudott sajnos hozzátenni. 3&1 következett, félő volt, hogy megáll a támadás, de Ball talált egy lyukat a futáshoz, 5 yard-ot csinált, amivel meglett a 1st down. 1&10-nél Decker-nek próbált passzolni Tebow, de a fiatal WR nem tudta elkapni a jól dobott passzot. McGahee futott 1 yard-ot 2&10-re, így 3&9 jött a 21-ről. Passz jött, Demaryius Thomas tudta magát üresre játszani a bal oldalon az endzone-ban, a passz pedig pontosan érkezett hozzá, így meglett a TD, majd Prater extra point-ja is jó lett -> 14-15.

Egy elég gyatra kickoff return után a 11-ről indulhatott támadásba a Minnesota és Harvin 4 yard-os futásával kezdett. 2&6-nél Aromashodu maradt nagyon üresen, Ponder passzát elkapva szerzett 16 yard-ot. Gerhart futását fogta meg Haggan 0 yard-on, 2&10-nél pedig a Champ őrizetében szaladó Aromashodu-t dobta eléggé túl. 3&10 jött, Ponder Booker-nek passzolt, de a védők még a 1st down marker előtt földre tudták vinni és így visszaszerezték a támadás jogát. Ezt követően Royal csinált egy rövid return-t, a 22-ről támadhatott a Broncos és egy 1 yard-os McGahee futással nyitották a drive-ot. 2&9-re is ő futott, majdnem meg is lett a 1st down, csak fél yard hiányzott, amit újabb futással próbáltak megoldani a támadók, de nem sikerült átjutni a képzeletbeli vonalon, így Colquitt punt-ja után a 15-ről kezdhetett támadni a Vikings. Booker 6 yard-os futása nyitotta a drive-ot, amit Harvin 13 yard-osa követett, így jöhetett az 1&10. Gerhart futott középen és talált helyet a falban, csak 14 yard után tudta földre vinni Carter, meglett tehát újra a 1st down. Aromashodu kezei között átszállt Ponder következő passza, így 2&10 jött. Webb kapott egy passzot, amivel csinált 28 yard-ot, de a bírók észrevették, hogy az elkapás előtt Champ-et ellökte magától, így a 10 yard-os büntetés után 2&20 következett. Gerhart kapott egy screen passzot, amivel 10 yard-ot csinált, előkészítve egy 3&10-et. Harvin őrzésével Harris-t bízták meg erre a play-re, a WR a szabályosság határán táncolva ellökte magától a CB-t és így üresen tudott maradni, jött is a labda, ami után a maradék yard-okon már nem tudták elkapni, 52 yard után beért az endzone-ba, így Longwell XP-ja után 8 pont lett a Minnesota előnye -> 14-22.

Cosby a -4-en kapta el a kickoff-ot, elindult vele előre, talált egy lyukat és szépen kifutott a bal oldalvonal mellé, a bírók orra előtt lerázta magáról azt az ellenfelét, aki belekapaszkodott a sisakrácsába (ez még +15 yard lett volna normális esetben), majd végül a rúgó lökte ki a pályáról a Vikings 41-es vonalán, így a 63 yard-os visszahordással kiváló helyzetbe hozta az offense-t. Ők gyorsan éltek is vele: Tebow balra kilépett a zsebből, a földre tolt egy rátámadó védőt, majd az üres területre futó Demaryius Thomas-nak passzolt, aki több védő szorítása ellenére is be tudott jutni az endzone-ba, megszerezte a második TD-ját és Prater extra point-ja tehát újra 1 pontra csökkentette a hátrányt -> 21-22. Ismét jól működött a coverage a kickoff-nál, így a Vikings csak a 13-ról kezdhette a támadást 2:44-nél. Harvin kapott egy rövid 4 yard-os passzot, majd Gerhart futott még 3-at. 3&3-nál Shiancoe csinált egy 12 yard-os elkapást, így folytathatták a támadást a hazaiak. Gerhart 5 yard-os futása jött, ami után egy 0 yard-os run zárta le a harmadik negyedet, ami után az eredmény: 21-22.

Jól indult a Broncos számára a negyedik negyed, Ponder passzát Ayers felugorva elütötte, így punt-ra kényszerült a Vikings. A nem túl hosszú rúgás után Royal Willis-el ütközött és elejtette a labdát, de szerencsére Harris rá tudott vetődni a 22-n, viszont Royal-t sérülés miatt ezen a meccsen már nem láthattuk. A drive első play-e McGahee 17 yard-os futása volt, így jöhetett az 1&10 a 39-ről. McGahee haladt 7 yard-ot, de Fells-nél láttak holding-ot, így 1&20 jött. Ball próbált futni, de ez csak 1 yard-os lett, 2&19-nél pedig Tebow futott 7 yard-ot, így jött a 3&12. Tebow Willis-nek passzolt, akinek bőven meglett a 1st down, de a bírók Clady­-nél láttak Illegal Hands to the Face szabálytalanságot Jared Allen ellen, ami megítélhető is volt, de valamiért a bírók azzal nem foglalkoztak, hogy Allen volt az, aki először Clady sisakrácsát elkezdte felfelé tolni ugyanolyan mozdulattal (később a bíró bizottság korábbi elnöke, Mike Pereira is megírta twitter-en, hogy mindkét játékosnál be kellett volna dobni a büntetést). 3&22 következett és egy konzervatív hívással Ball futása jött, ami csak 7 yard-os lett, így jönnie kellett egy újabb Colquitt punt, amit a 23-on kapott el a Vikings-es játékos. A Vikings drive-ja egy rossz passzal indult, de Goodman szabálytalansága miatt 13 yard-dal előrébbről jöhetett újra egy 1&10. Gerhart két futásával, egy 9 és egy 7 yard-ossal, a Broncos 48-as vonaláról jöhetett már a 1st down. Ponder Aromashodu-nak próbált passzolni, de Dawkins gyönyörűen leütötte a labdát, kikényszerítve egy 2&10-et. Harvin üresen futott keresztbe nem sokkal a fal mögött, Ponder neki passzolt, Champ-et a FB szépen leblokkolta, Kyle McCarthy elhibázta a tackle-t, így Harvin be tudott jutni újra az endzone-ba, ezúttal a TD 48 yard-os lett és Longwell XP-ja újra 8-ra növelte a különbséget -> 21-29.

Cosby újra előreiramodott a kickoff-al, miközben Dawkins pörölt az oldalvonal mellett a védőtársaival, a visszahordást ezúttal is Longwell tackle-je állította meg, ezúttal a 34-en. Tebow passzal indította ismét a drive-ot, Bay-Bay-t találta meg egy szép hosszú átadással, ő pedig még hozzátett pár yard-ot, így összesen 42 yard lett belőle, máris a Vikings 24 yard-járól jöhetett a 1st down. Willis McGahee kapta a labdát, kivárta, amíg a fal jobb oldalán kinyílik a lyuk és elindult az endzone felé, két védőt is elküldött testcselekkel, majd végül bevetődött az endzone-ba az oldalvonal mellett. Mivel már csak 8:52 volt vissza, így John Fox-ék úgy döntöttek, hogy nekimegy a Broncos a 2 pontos kísérletnek. Tim Tebow, ahogy korábban a Miami Dolphins ellen is, megtartotta a labdát és a jobb oldalon Beadles háta mögött befutott az endzone-ba, kiegyenlítve a meccs állását -> 29-29. A 20-ról indulhatott a Minnesota, Gerhart elkapása után pedig 2&2 jött, majd Harvin 11 yard-os elkapásával1&10. Doom-ot csak holding-al tudták távol tartani Ponder-től, így 1&20 jött. Gerhart futott erőből 7 yard-ot, majd 2&13-nál még 6-ot. 3&6-nál Ponder kiszabadult a zsebből és a védők nem tudtak odaérni, Goodman meg nem vette észre, hogy fut a QB, akinek 12 yard-os futása 1st down-t ért. Gerhart kapott egy 3 yard-os passzot, majd nekifutott a falnak, így 3&7 jött. Burton-nek passzolt Ponder, ő pedig Goodman „őrizetében” megcsinálta a 17 yard-os elkapást, így jöhetett újra egy 1&10. Gerhart futott még 1 yard-ot, de ezúttal Bunkley-nál észrevették az illegális kézhasználatot (amit korábban Allen-nél nem), ez 5 yard-ot és egy 1st down-t jelentett a hazaiaknak a Broncos 20-a vonalán. Ponder kiforgott jobbra és Aromashodu-nak passzolt, de Champ megmutatta, hogy hogyan kell szépen levédekezni egy passzot, így 2&10 jött. Ponder nem talált célpontot, megpróbált futni, de nem jutott vissza a line of scimmage-ig, Ryan McBean-nek került egy sack a neve mellé a szerelés után. Ponder nem értette meg magát az elkapóival, kidobta a pályáról a labdát a jobb oldalon, ami intentional grounding gyanús volt, de a bírók végül nem büntették meg, mivel úgy ítélték meg, hogy nem volt rajta nyomás. Jött Longwell egy 39 yard-os FG-ra, amit magabiztosan értékesített is, így 3:06-al a vége előtt a hazaiak újra vezetést szereztek -> 29-32.






 









A touchback után a 20-ról kezdhetett támadni a Broncos. 1&10-nél nem volt célpont, így Tebow kidobta a pályáról a labdát a zsebből kilépve, 2&10-nél viszont már sikerült Willis-nek jó labdát dobni, aki pár jól blokkoló társának hála 12 yard után lépett ki a pályáról, így az óra is megállt 2:51-nél és a 1st down is meglett. Újra passz jött, méghozzá egy hosszú a jobb oldalon, pontosan Bay-Bay kezébe, akit a védője eléggé üresen hagyott a vonal mellett, mire kilökték a pályáról 2:43-nál, már 40 yard-dal előrébbről, a Vikings 32-es vonaláról jöhetett a 1st down. McGahee futott 4 yard-ot, ami után bekövetkezett a 2-minute warning. Összekapta magát a hazai védelem, McGahee-t kapták el -4 yard-on, pedig a futó egyszer már visszajutott a falig, csak megpróbált előrébb jutni. A Minnesota sérülés miatt el kellett, hogy használja egy időkérését, így 1:44-nél jött a 3&10, Tebow újra Bay-Bay-t célozta meg, ezúttal az endzone előtt egy kicsivel, jó is lett a passz, de a védekezés is, sikerült kiütni Bay-Bay kezéből a labdát. Be kellett érni a mezőnygóllal és Matt Prater értékesítette a 46 yard-os FG-t az egyenlítésért -> 32-32.

Jó hosszú lett a kickoff, nem is hordták vissza, a 20-ról jöhetett a Vikings. Balra passzolt Ponder, de nem vette észre az egész meccsen betliző Andre Goodman-t, aki belépett a passz útjába és megcsinálta az interception-t, majd a 35-ről a 15-ig hordta vissza. Már csak 1:22 maradt, Ball jött futni és az első próbálkozása 0 yard-os lett, a Vikings pedig időt kért. 2&10-nál már sikerült 11 yard-ot haladni, így 1&goal jött, valamint ami még fontosabb, a Viking 1:12-nél elhasználta az utolsó időkérését. Ball futott még 2, majd -1 yard-ot, ekkor a Broncos időt kért. Jött még egy futás balra Tebow-tól, aminek eredetileg középre kellett volna tennie a FG helyét, de egy kicsit túlment, ráadásul Clady lent maradt, szerencsére nem volt komoly gond. Érkezett Matt Prater a 23 yard-os meccsnyerő FG-ra, és bevágta ahogy kell, sorozatban második meccsgyőztes FG-ját berúgva és megszerezve a győzelmet. A meccs végeredménye: 35-32.






















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Tebow: 10/15 sikeres/összes passz, 202 passzolt yard, 2 passzolt TD; 4 próbálkozás, 13 futott yard, 1 elvesztett fumble
McGahee: 20 próbálkozás, 111 futott yard, 1 futott TD, 1 elvesztett fumble
Ball: 7 próbálkozás, 25 futott yard; 2 elkapás, 14 elkapott yard
D. Thomas: 4 elkapás, 144 elkapott yard, 2 elkapott TD
Decker: 2 elkapás, 25 elkapott yard
Cosby: 4 kickoff return, 33 visszahordott yard AVG
Royal: 2 punt return, 6 visszahordott yard AVG
Prater: 2/2 FG, 3/3 XP (46 és 23 yard)
Colquitt: 6 punt, 48.8 yard AVG
Haggan: 7+5 tackle, 1 interception, 1 visszahordott TD
Goodman: 5+2 tackle, 1 interception
Williams: 5+4 tackle
Dawkins: 4+1 tackle, 1 sack, 1 kikényszerített fumble
Harris: 4 tackle, 1 megszerzett fumble


Meglett a győzelem tehát és a folytatódott, 5 meccsesre nyúlt a győzelmi sorozat. Mivel az Oakland Raiders (7-5) alapos verést kapott Miami-ban, így a Broncos beérte őket az AFC West élén, szezon előtt erre nagyon kevesen fogadtak volna, 1-4-es mérlegnél meg pláne.

Tebow és a támadók ezúttal inkább a passzjátékkal jeleskedtek, de azért McGahee 111 yard-ja mellett (6-dik meccse idén 100 yard fölött, vezeti az NFL-t) sem szabad elmenni szó nélkül. Tebow 10/15-el zárt, 202 yard-dal és 2 TD-vel, rajta kívül Bay-Bay-t lehet még kiemelni, aki 4 elkapással, 144 yard-dal és 2 TD-vel végzett, végre tőle is olyasmit láttunk, amit egy első körös WR-től kéne már régóta. A fal ismét jól dolgozott, mind a passzoknál, mind a futásoknál, megérdemlik ők is dicséretet.

A védelemben először mindenképpen a Von helyett beugró Haggan-t emelném ki, INT-t és TD-t szerzett, valamint 12 tackle-t, amiből 3 tackle for loss volt. Nagyon jó volt még Dawkins és Champ is, mindkettőnek voltak kulcsmegmozdulásai, amik fontos pillanatokban jöttek. Goodman egész meccsen rossz volt, de végül a győzelmet ő hozta, ezért nem kap nagy lecseszést, reméljük legközelebb jobban fog koncentrálni. Doom újra sack-et szerzett, így az ő nevét is megemlíteném még, de az egész védelem megérdemli, hogy ismét csak pozitív jelzőkkel illessük őket, még ha a yard-ban és pontban kicsit sokat is kaptak, mivel az első félidőben ők tartották a meccsben csapatot.

Fontos még megemlíteni a Special Teams alakulatot, akik ezen az estén minden szinten fenomenálist nyújtottak, mindig jó volt a coverage, sikerült odaérni a visszahordásoknál és a két rúgó lába se remegett meg egyszer se.

Az AFC West divízió állása a 13. játékhét után (W-L):

1. Denver Broncos 7-5
2. Oakland Raiders 7-5
3. Kansas City Chiefs 5-7
4. San Diego Chargers 5-7


Beértük az élen a Raiders-t, mivel a kaliforniai fosztogatók a múlt fordulóban 34-14-es vereséget szenvedtek a Dolphins otthonában. Eközben a Chiefs 10-3 arányban győzött Chicago-ban, a Chargers pedig 38-14-es különbséggel diadalmaskodott a MNF-on a Jacksonville ellen. A következő fordulóban amíg a Bears-szel küzdünk, az Oakland útját a címvédő Green Bay állhatja, a KC-nak sem lesz egyszerű dolga a Jets ellen, a SD pedig a megtorpanó Bills-t fogadja.

Következik egy újabb erőpróba, mégpedig a Chicago Bears (7-5) denveri vendégjátéka. Sajnos azt ezúttal nem láthatjuk, hogy a Doom-Von páros hogyan döngöli a földbe Jay „Crybaby” Cutler-t, mivel a QB sérülés miatt nem fog pályára lépni, de így is jó meccsnek ígérkezik a vasárnap esti találkozó. Úgy tűnik, hogy ismét szerencsénk is van, mivel a Medvék legjobb futója, Matt Forte szintén sérült, de azért nem szabad lebecsülni a leendő vendégcsapatot, főleg a kemény védelmük miatt, akik még okozhatnak problémákat. Von úgy tűnik, hogy tud játszani és az agyrázkódást szenvedő Royal-on kívül ez talán mindenki másra is igaz lesz, bár Clady, McGahee és Bruton is hagyott ki edzést a héten. Kemény meccs lesz, valószínűleg túl meleg se lesz, viszont az esélyek ezúttal már mellettünk szólnak, tehát:

Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr223452332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.12.10. 08:02:40

nagy meccs volt! mostmár nem mondhatják a kritikusok, hogy csak futni tudunk:-P

Tomi_Tanguay 2011.12.10. 12:23:51

tebownak mindegy hogy futás vagy passz van, a végén csak a csapata nyerhet:D

milo_hedgie#23 2011.12.10. 13:04:24

igen,itt megmutattuk,hogy 32 pontot kapva is tudunk győzni:)
van tartás a csapatban,a támadók gyengén kezdtek de a második félidőre felébredtek.
én is nehéz meccset várok a bears ellen,a szokásos forgatókönyvvel győzni kéne

foppa21 2011.12.10. 18:58:59

a bearsben a coloradoi srác lesz most az irányító?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.11. 19:52:05

Az All-Navy mezben leszünk a mai meccsen.


süti beállítások módosítása