Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Csodálatos diadal a rajton

2012.01.18. 01:05 - Filip89

Nagyszerű sikerrel kezdte a 2012-es NLL-szezont az idén komoly terveket szövögető Colorado Mammoth lacrosse-csapata, a denveri legénység ugyanis a múlt hétvégi nyitómeccsen 20-14 arányban diadalmaskodott hazai környezetben a mostanság mumusnak számító Minnesota Swarm felett.





















A mérkőzést megelőzően tartották az aktív sporttól a tavalyi szezont követően visszavonuló Brian Langtry mezvisszavonultató ceremóniáját. A csapatot a 2003-as alapítástól fogva erősítő közönség kedvenc 6-os mezszáma mostantól a Pepsi Center mennyezetét ékesíti, és a legendás Gary Gait után a második Mammoth-játékos lett, aki ebben a nemes gesztusban részesült.

Múlt szombat este a szokásosnál kevesebben, mindössze 14 ezren várták az új szezon első mérkőzését a Pepsi Center-ben, bizonyára mert a Mammoth találkozójával egy időben a Broncos az NFL rájátszásában folytatott élet-halál küzdelmet. Ettől függetlenül a bő félórás Langtry-ceremónia ünnepélyesre és meghatóra sikeredett, valamennyi denveri játékos külön motivációval várhatta a kezdést.
Tavaly mindannyiszor kikaptunk a Swarm ellen, összességében pedig az utolsó öt fellépésünket elvesztettük ellenük, most mindenképpen szerettünk volna véget vetni ennek a kellemetlen sorozatnak. A megújult Mammoth nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelmekbe, azonban a nagy igyekezetben már az első percekben rövid időn belül két kiállítást kaptunk. Előbbi fórt a vendégek MacIntosh védhetetlen bombájával váltották gólra, a második előnnyel azonban nem hogy élni nem tudtak, de még a mieink szereztek létszámhátrányos találatot, Prout átadásából John Grant Jr egy jobb oldali átlövéssel jegyezte a csapat idei első gólját. Pár perccel később pedig már a vezetést is átvettük, két külsős új szerzemény remek összjátékát követően: Pollock a jobb oldalt iramodott meg a játékszerrel, kapu elé tett bejátszását pedig a hosszú oldalról érkező Mat MacLeod értékesítette. Fél minutummal később Crawford révén állította vissza a döntetlent a Swarm, majd rövidesen a meccs első emberelőnyös lehetőségét kihasználtuk, melyet az újonc Jamie Lincoln jegyzett kapásból. Sajnos, ezúttal sem örülhettünk sokáig az előnynek, két perccel a negyed vége előtt az ex-denveri Shewchuk PP-góljával állította be a nyitó játékrész 3-3-as eredményét a vendég csapat.
A második negyed úgy kezdődött, ahogy az első, Park ülhetett ki idejekorán a büntetőpadra, és a Swarm ismét villámgyorsan értékesítette a létszámfölényt a tavalyi NLL-gólkirály Benesch jóvoltából. Másodpercekkel a kiegészülés után a következő vendég támadásból újabb gól született, az elsőéves Tao volt eredményes egy nagyszerű bejátszás után, így kettővel lépett meg a Swarm először a meccsen. Nem hagytuk annyiban, és nem engedtük még jobban elhúzni a vendégeket, ehelyett Levis egész pályás indításából az elöl ragadt John Grant Jr talált a hálóba, miután higgadtan értékesítette a ziccert. Felzárkóztunk 5-4-re, de a negyed közepe környékén Benesch ismét megvillant, és visszaállította a két gólos differenciát. Igyekeztünk talpra állni, de ezekben a percekben kevés gólhelyzetet voltunk képesek kidolgozni, majd öt perccel a nagy szünet előtt Pollock lövését Patterson kapus képtelen volt összeszedni, a kipattanóra pedig Ilija Gajic csapott le, aki a hálóba is továbbította közelről a játékszert egy félelmetes hát mögötti mozdulattal, mielőtt a portás feleszmélt volna. Tovább folytattuk az agresszív akciókat az egyenlítés érdekében, és rövidesen egy percen belül két újabb góllal meg is fordítottuk az állást: először JGJR finom passzából Jamie Lincoln volt eredményes közvetlen közelről, majd az önzetlen asszisztjai után Sean Pollock maga is vállalt egy találatot egy pattintott lövés által. Nem sikerült vezetéssel vonulni az öltözőbe, mert nem sokkal a szünet előtt Ross talált be egy késleltetett kiállítás alatt, így 7-7-re álltunk kétszer 15 perc után.

A szünetet követően a harmadik negyed kezdetekor is fej-fej mellett haladtak tovább a küzdőfelek, pár perc után történt egy gyors gólváltás: a csapatkapitány Gavin Prout találatával kerültünk lépéselőnybe, azonban fél minutum sem telt el, mire Suitor egy betörésből újra döntetlenre módosította az állást. Nem kellett sokat várnunk, hogy ismételten átvegyük a vezetést, a meccs 37. percében több assziszt után az 1/3-as draft pick Adam Jones megszerezte első gólját a profik között, JGJR remek passza találta meg őt a kapu közelében. A faceoff után rögtön újra támadásba lendültünk, JGJR megint varázsolt egy fantasztikusat, a minden hájjal megkent klasszis ezúttal hát mögötti passzal etette meg a védőket, a nem mindennapi átadással ugyancsak egy újoncot, Jordan McBride-ot lepett meg, akinek könnyű góljával 10-8-as előnyre tettünk szert. Kezdtük egyre jobban elkapni a ritmust, kiválóan tartóztattuk fel a minnesotai próbálkozásokat, a támadóink egyre többször kijátszották az ellenfél védekezését. Így aztán rövidesen - Grant újabb asszisztjából - Jamie Lincoln volt eredményes egy közeli találattal, az első NLL-meccsén pályára lépő tehetség tehát elérte a mesterhármast. És ezzel még nem álltunk le, az sem gátolta meg a csapatot az ellenfél padlóra küldésében, hogy a gól után Lincoln-t kiállították és emberhátrányban kellett játszanunk, mert a PK alatt Sean Pollock szerzett parádés ziccergólt, mellyel immár négy találattal húztunk el. A játékrész hátralévő részében viszont már csak a Swarm volt eredményes, Crawford és Benesch góljaival a vendégek visszazárkóztak 12-10-re.
A befejező menetet is góllal nyitották a vendégek, kereken fél perc után Crawford révén használták ki még az előző negyedből átnyúló emberelőnyt, és egyetlen gólra szűkítették a különbséget. Egy-két szemhunyással később azonban újra jött a coloradói válasz, létszámfölényben vezettünk kontrát, melynek végén Coates passzából John Grant Jr értékesítette a kínálkozó lehetőséget. Ezúttal sem maradt túl sokáig két gól az előny, egy perc múlva Doran lépett ki egyedül Levis-szel szemben, és be is talált a nagy helyzetből. Folytatódott a gólzápor, és a labda ahogy hozzánk került, Gavin Prout több védő között kibújva köszönt be, ám Card találatával még egyszer (utoljára) visszazárkóztak a vendégek 14-13-ra. Aztán jött az igazi Mammoth-henger, a mieink elsöprő lendülettel vezették az akcióikat, és nem volt megállás többször. Kevéssel az utolsó Swarm-gól után Mat MacLeod a sarokból váratlanul betört, és nem is tudták megakadályozni őt a gólszerzésben. Hat perc elteltével Gavin Prout is elérte a mesterhármast, a klub történetének legeredményesebb játékosa hatalmas bombagólt vágott messziről. Fél perccel később megint egy új ember iratkozott fel a gólszerzők táborába, a középpályás Scott Stewart a saját térfeléről vitte végig a labdát, és mivel nem támadta meg senki, a kapuhoz közeledve a hálóba lőtt, mely által már újra négy góllal mentünk. Teljesen elvesztették a fonalat a vendégek, Levis valósággal parádézott a kapuban, megőrjítve vele a különbséget. Aztán hamarosan végleg megpecsételődött a Swarm sorsa, Ball magas bottal orrba vágta Prout-ot, ezért 5 perces kiállításban részesült. Vagyis öt minutumon át végig PP-ben játszhattunk, és természetesen a szárnyaló offense mindezt kamatostul kihasználta. A fór alatt először John Grant Jr mattolta Pattersont, könnyed adogatás után a veterán klasszis lövésre szánta el magát, az égiek pedig nem irgalmaztak a tavalyi All-Star kapusnak. Ezután még kétszer voltunk eredményesek a hosszú előnyben, mindkétszer az újonc Adam Jones talált be, először a kapu mögül bevetődve lőtt gólt, majd a következő támadásban közelről húzta be Pollock passzát. Ezzel még egy újonc érte el a mesterhármast, a csapat pedig a huszadik gólját vágta. Többször már nem is köszöntünk be az est folyamán, az utolsó két percen belül a vendégek Crawford büntetőjéből szépítettek, de a magabiztos győzelmünk már így sem forgott veszélyben.





















A legjobb egyéni teljesítmények:


- Grant Jr 4+7, 13 kapura lövés
- Prout 3+6, 7 kapura lövés
- Pollock 2+6, 7 kapura lövés
- Jones 3+3, 4 kapura lövés, 6 szerzett labda
- Lincoln 3 gól, Stewart, McBride és I. Gajic 1-1 gól
- Coates 2 assziszt, Prossner 1 assziszt
- Levis 41/55-ös védési hatékonyság és 1 assziszt
- Tartalék volt a támadó Derek Hopcroft és a hátvéd John Orsen

JGJR fantasztikus játékának 11 pont lett az eredménye, a sportág élő legendája idén talán újra MVP-szezont futhat, a kezdet tökéletes volt. Hozzá hasonlóan Prout sem tétlenkedett, a csapat kapitánya 9 pontnál nem adta lejjebb, s menet közben nem mindennapi pályafutása 900. pontját is elérte. Az offszezonban éppen a Swarm-tól megszerzett Pollock 8 ponttal köszöntette egykori játszótársait, ugyancsak ellenállhatatlan formát mutatott. Továbbá még két újonc tett ki igazán magáért, Jones és Lincoln mindketten egyaránt mesterhármast szereztek, de McBride is bevitte első gólját a profik táborában. Maximálisan elégedettek lehetünk a csapattal, a fiatalok és az öregek egyaránt a legjobb tudásuk szerint dolgoztak, a nagyszerű offenzív produkció eredménye pedig magabiztos győzelem, és klubrekord-beállítást jelentő 20 találat lett.

A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 2-0
2. Colorado Mammoth 1-0
3. Edmonton Rush 0-0
4. Minnesota Swarm 0-1
5. Washington Stealth 0-1

A soron következő hétvégén rögvest belecsapunk az igazi küzdelmekbe, jön a hagyományos albertai pároscsata egy-egy nagy rangadóval, melynek keretein belül előbb szombatra virradóra, hajnali 03:00-tól az Edmonton Rush ellen lépünk fel, majd másnap, vagyis vasárnap hajnalban, 03:00-tól a Calgary Roughnecks otthonában fogunk szerepelni. Könnyen lehet, hogy már a szezon elején komoly téttel bírnak ezek az összecsapások, legalább az egyiket jó lenne megnyernünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr923572127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.01.18. 08:20:14

örülök hogy idén is vissza lehet nézni a meccseket, mert szombaton a broncos miatt nem sokat láttam belőle. de ígéretes volt amit csináltunk így az írásod alapján:-)

milo_hedgie#23 2012.01.18. 12:15:15

kurva jó összefoglaló! már tudom mi hiányzott a blogról az utolsó sok-sok hónapban,színesebb a mammothtal az egész oldal:)

foppa21 2012.01.21. 02:49:20

az király hogy ma 3tól megint játszani fogunk!:-)

Tomi_Tanguay 2012.01.21. 03:25:26

hát elég szarul kezdtünk. kicsit nézem de sztem mindjárt elalszok

foppa21 2012.01.21. 03:50:42

szimpatikus ez az adam jones gyerek!

foppa21 2012.01.21. 03:51:25

és már döntetlen a második elején. grant lőtte a negyediket!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.21. 04:15:32

Ott a hetedik gólunk, Jones önmaga negyedik találatát szerezte, 7-4 nem sokkal a félidő előtt.

foppa21 2012.01.21. 04:21:19

szemmel láthatóan jobbak vagyunk csak a kezdés volt szaar. remélem innentől már nem lesz gond!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.21. 04:24:05

1-4-ről fordítva 7-4 a félidőben. 33-19 arányban több lövésünk van.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.21. 04:43:16

JGJR és Prout gólokkal 9-5-re megyünk a harmadik negyedben.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.21. 04:52:33

Egymás után két kiállítással visszahoztuk őket a meccsbe, már csak 9-8.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.21. 05:00:58

JGJR másodpercekkel a negyed vége előtt gólt szerzett, így 10-9-re vezetünk a harmadik negyed után.

milo_hedgie#23 2012.01.21. 05:11:14

szoros a meccs vége,sajnos nem sokat láttam belőle. de úgy látom bármi történhet még

milo_hedgie#23 2012.01.21. 05:19:30

na bassza meg ward emberhátrányos gól

milo_hedgie#23 2012.01.21. 05:20:58

grant kiegyenlít! 3 perc maradt kb

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.21. 05:26:20

JGJR 15 másodperccel a vége előtt betalált! 13-12!

milo_hedgie#23 2012.01.21. 05:30:33

megnyertük egy góllal. grant óriási volt a végén. elaludtam de örülök hogy a végét láthattam,klasszikus befejezés volt. 2-0val rajtoltunk emberek!:)))

Tomi_Tanguay 2012.01.21. 09:42:49

grant jr a legnagyobb király még mindig:)

foppa21 2012.01.21. 13:01:19

@milo_hedgie#23: hát én pont csak az elejét láttam a nuggets meccs után. de örülök hogy győztünk. az első félidő alapján azt gondoltam simább lesz

milo_hedgie#23 2012.01.21. 18:32:01

ma tehát újra játszunk! a calgary ellen nehezebb meccs lesz,szerintem így nincs sok esélyünk,hogy tegnap is játszottunk,de nagy formában vagyunk. bármi lehet belőle

foppa21 2012.01.21. 20:05:45

jól sejtem hogy a calgary most a legerősebb csapat nyugaton? a minnesota és az edmonton gyengébb volt náluk?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.21. 20:58:39

A Calgary és a Washington lehetnek az ellenfeleink a nyugati elsőségért. A Minnesota és az Edmonton valamivel gyengébb csapatok, de akár ők is beleszólhatnak a küzdelmekbe.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.22. 04:05:19

5-3-ra ők vezetnek az első negyed után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.22. 04:12:21

JGJR megszerezte karrierje 1000. pontját!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.22. 05:38:48

12-12-re kiegyenlítettük öt perccel a befejezés előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.22. 05:45:25

12-12 lett a rendes játékidő végeredménye.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.22. 05:48:48

Prout PP-ből befejezte! Megbasztuk őket! 3-0-s rajt! Miénk az egész világ! :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.22. 06:03:32

Grant Jr 4+6, Jones 3+3, Prout 2+4, Hopcroft kettőt lőtt, Lincoln és Pollock egyet-egyet. Levis 44/56-os védési hatékonyság.

Részletek:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&pageno=1&postid=809295

Valamikor a jövő héten lesz egy 2-in-1 összefoglaló a teljes hétvégéről. :)

milo_hedgie#23 2012.01.22. 15:24:35

eszeveszett jó ez a csapat! ilyen rajtra nem számítottam volna,az első két meccs hozható volt,de a necks verés meglepetés:) jones eddig telitalálat,prout és grant pedig igazi clutch játékosok

foppa21 2012.01.22. 18:53:13

prout mekkora gólt lőtt az OT-ban!:-)

milo_hedgie#23 2012.01.23. 18:02:19

mikor lesz új összefoglaló kormányzó úr?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.23. 20:15:42

@milo_hedgie#23: Készül már, kedd-szerda környékére várható.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.23. 20:17:56

Addig is, ha valaki nem bírná kivárni az összefoglalót, a következő linkeken nézhetők vissza a teljes meccsek:

new.livestream.com/channels/361/videos/104596
new.livestream.com/channels/361/videos/108973


süti beállítások módosítása