Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Egyetemi visszapillantó: Colorado College Tigers

2012.08.05. 21:19 - Filip89

A tavalyi egyetemi tanév sporteredményeit felelevenítő sorozatunk aktuális részében a Colorado College Tigers 2011/12-es szereplésével foglalkozunk közelebbről, akiknek teljesítményét némileg más szemmel kell vizsgálnunk, mint a többi öt intézmény sportolóiét, hiszen a főiskola csapatai a legtöbb programban csak alacsonyabb osztályú bajnokságokban mérettetik meg magukat.



















Az egyetlen nívós első osztályú programot a jégkorong szakág teszi ki, amely szép reményekkel kezdte a tavalyi esztendőt, ám a szezon sajnos idő előtt ért véget, így kénytelenek vagyunk csalódásként elkönyvelni a magunk mögött hagyott idényt. A CC sokáig az ország egyik legerősebb konferenciájának számító WCHA élmezőnyében foglalt helyet, az alapszakasz befejezésekor elért ötödik hely is elfogadhatónak számított 18-14-2-es mutatóval. Ráadásul menet közben az állami rivális Denver-rel vívott Gold Pan-trófeát újra sikerült behúznia a Tigriseknek. Sajnos, a rájátszás mégis csúfosan fejeződött be, rögtön az első körben a Michigan Tech hazai pályán két győzelemmel sokkolta a mieinket, ezáltal képtelenek voltunk bejutni a konfencia-döntőbe, és az országos rájátszásról szövögetett álmaink is egy csapásra kútba estek. A korai búcsú természetesen kudarcnak számít, némileg azonban vigasztalhat bennünket a tudat, hogy jövőre is kompetens csapatunk lesz, és több nagy tehetségünk már a profik közt bontogatja a szárnyait, például Jaden Schwartz az egyetemi idény befejezése után már csatlakozott az NHL-es St. Louis Blues csapatához. Remélhetőleg az ifjabbik Schwartz-testvér nélkül is kellően erős lesz a csapat ahhoz, hogy a következő szezonban feledtetni tudjuk a tavalyi esztendő kellemetlen szájízét.

A férfi kosárcsapat a másodosztályú SCAC konferencia hatodik helyén végzett az alapszakaszban nyolc-nyolc győzelemmel és vereséggel, a tourney-n pedig rögtön a negyeddöntőben főhajtásra kényszerültünk. A lányok 10-6-os statisztikával a negyedik helyet csípték el, azonban a rájátszás számukra is ugyanolyan korán véget ért, mivel a konferencia-negyeddöntőben a Rhodes College könnyedén megálljt parancsolt nekik.

Lacrosse-ban mindkét nem csapatai a divízió III-as SCAC konferenciában mérettették meg magukat, és mindkét gárdának kimondottan jött ki jól a lépés, a fiúk például a 2012-es kiírásban egészen a döntőig meneteltek. A címvédő csapat 15-ből tizenkét mérkőzésen győzött az elmúlt idényben, kellemetlen meglepetésre buktuk el a Birmingham-Southern College elleni finálét, de a Whittier College legyőzésével legalább a hagyományos Lockler-Stabler Cup maradt a birtokunkban. Eközben a lányok még őket is fel tudták múlni, a 15-3-as mutatóval abszolvált szezon végén ugyanis a CC lacrosse-osait avatták a Southern Collegiate Athletic Conference bajnokának a Sewanee elleni hősies diadal által.

A főiskola két labdarúgócsapattal is rendelkezik, a fiúk a SCAC-ben küzdenek a minél jobb helyezésekért, a hölgyek a Conference-USA-ben harcolnak. A fiúk csapata a nehézkes rajt után olyanannyira formába lendült, hogy az alapszakasz harmadik helyezését harcolták ki maguknak, a konferencia torna első fordulójában viszont kellemetlen meglepetésre kapitulálni kényszerültek a Southwestern ellen egy hajrában kapott találat miatt. A lányok ezzel szemben második helyen végeztek az alapszakaszban nagyszerű konferencián belüli mérleggel, viszont a negyeddöntőben az UTEP hamar véget vetett a további reménykedésnek.

A női röplabda csapat kiváló teljesítménnyel hallatott magáról, 28-6-os alapszakasz-mutatóval magabiztosan söpörtük be az első helyet a SCAC-ban, és később a conference tourney megnyerése sem jelentett gondot a csapatnak. A CC ezzel sorozatban a 14. évben kvalifikálta magát a harmadosztályú NCAA Tournament-re, ahol két fordulót is sikerrel vettünk, mígnem a regionális fináléban a California Lutheran állította meg a gárda kibontakozását, ennek ellenére büszkék lehettünk a mieink nagyszerű sorozatára.

A teniszcsapataink kevésbé alkottak maradandót az elmúlt esztendő során, a hölgyek az ötödik, az urak a hatodik helyen fejezték be a szereplésüket a konferenciában. Azért több értékes egyéni elismeréssel gazdagodtak a kistigriseink, közülük a legszebb díjat a végzős teniszező, Deanna Thirkell vihette haza, aki a négyéves karrierje révén bekerült az All-American Team-be.

Mint említettem, a Colorado College szereplését más szemszögből kell vizsgálni, és a lehetőségekhez képest a Tigrisek egyáltalán nem szerepeltek rosszul, talán a hokicsapat korai búcsúja beárnyékolja a szezont, de jövőre legalább még nagyobb elánnal szurkolhatunk, hogy sikerüljön kijavítani a 2012-es kisiklást!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr874697235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása