Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Újra megpróbáljuk elhódítani a trónt

2012.08.25. 11:44 - Filip89

Azok után, hogy a 2012-es alapszakasz élén végzett a Denver Outlaws együttese, ezen a hétvégén sor kerülhet az MLL Championship weekend-jére Boston-ban a legjobb négy csapat részvételével. Nincs új a nap alatt, a denveri field lacrosse csapat változatlanul fennállása első bajnoki címéért küzd, és reméljük, hogy az elmúlt esztendők sikertelen playoff-szereplését követően most vasárnapra végre felérhetünk a csúcsra.



A klub a fennállásának hetedik évében hetedik alkalommal vehet részt a Final Four küzdelmeiben, sajnos az előző hat szezonban hiába voltunk többször is favoritok, egyszer sem sikerült felérnünk trónra, háromszor ráadásul a döntőben szenvedtünk vereséget. Újonc csapatként a 2006-os bajnoki döntőt a Philadelphia ellen veszítettük el 23-12-re, egy év múlva ugyancsak a Barrage jelentette a végállomást a legjobb négy között, akik egy hosszabbításos meccsen vertek bennünket. 2008-ban már komoly reményekkel vártuk a rájátszást, de a döntőben csúnya pofonba szaladtunk bele a Rochester Rattlers elleni 16-6-os fiaskó alkalmával. A 2009-es esztendőre újra megráztuk magunkat, és az "előrehozott döntőben", a legnagyobb ellenfél Boston Cannons-t még legyőztük, azonban a másnapi valódi fináléban megint képtelenek voltunk megkoronáztatni magunkat, és 10-9 arányban elhullottunk a Toronto Nationals ellenében. A rákövetkező esztendőben is komoly lehetőség adódott a mieink előtt a bajnoki címre, főleg mert a bostoniak elvesztették a saját elődöntőjüket, a mieink azonban nem bírtak a Long Island-del, és a 16-12-es vereséggel elbúcsúztunk a négy között. Tavaly pedig megint az elődöntőben vallottunk kudarcot, méghozzá a Hamilton elleni 11-9-es fiaskóval.

A 2012-es szezont megelőzően valósággal új alapokra helyezték az egyesületet, kulcsemberek jöttek-mentek, mindenképpen megpróbáltunk szakítani az elmúlt évek sikertelenségével, és hatalmas népvándorlás történt a játékosok és a szakvezetők közt egyaránt. A részletes változásokat Fake szezonfelvezető írásában követhettétek nyomon. A megújult keret nagyon szépen megállta a helyét, mert 11 győzelemmel és három vereséggel az alapszakasz első helyén végeztünk, ráadásul az utolsó hat fellépésünk mindegyikét megnyertük, így talán a mieink várhatják a legjobb formában a hétvégi finálét.

A Denver Outlaws eredményei az MLL 2012-es alapszakaszában:

Április 29., vasárnap, 01:00 Charlotte Hounds - Denver Outlaws 12-21
Május 6., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Hamilton Nationals 15-6
Május 13., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Long Island Lizards 19-11
Május 20., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Boston Cannons 10-17
Június 3., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Chesapeake Bayhawks 16-18
Június 10., vasárnap, 01:00 Ohio Machine - Denver Outlaws 16-8
Június 17., vasárnap, 03:30 Denver Outlaws - Rochester Rattlers 16-12
Június 24., vasárnap, 01:00 Long Island Lizards - Denver Outlaws 14-8
Július 5., csütörtök, 03:00 Denver Outlaws - Chicago Machine 17-13
Július 15., vasárnap, 01:00 Denver Outlaws - Charlotte Hounds 21-7
Július 20., péntek, 01:00 Boston Cannons - Denver Outlaws 13-17
Július 29., vasárnap, 01:00 Hamilton Nationals - Denver Outlaws 12-21
Augusztus 5., vasárnap, 01:00 Rochester Rattlers - Denver Outlaws 12-17
Augusztus 12., vasárnap, 01:00 Chesapeake Bayhawks - Denver Outlaws 13-15

Az MLL 2012-es alapszakaszának végeredménye (W-L):

1. Denver Outlaws 11-3
2. Chesapeake Bayhawks 10-4
3. Boston Cannons 9-5
4. Long Island Lizards 8-6
5. Rochester Rattlers 7-7
6. Charlotte Hounds 5-9
7. Hamilton Nationals 4-10
8. Ohio Machine 2-12





















A héten kiosztották az év végi egyéni elismeréseket a ligában, melyből természetesen az Outlaws játékosai is alaposan kivették a részüket. A legnagyobb megtiszteltetés a Denverben lassan legendává emelkedő Brendan Mundorf-ot érte, aki egyenesen a 2012-es évad legértékesebb játékosa (MVP) lett. A 28 esztendős támadó karrierje legeredményesebb szezonját futotta, összesen 59 pontot szedett össze az évben, 32 gólt és 27 asszisztot regisztrált, és oroszlánrészt vállalt abból, hogy az Outlaws 11 győzelemmel új klubrekordot állított fel 2012-ben. Mundorf 12 mérkőzésen játszva háromszor lett egy-egy meccs legjobbjának választva, további két alkalommal pedig a játékhét legjobb támadója címet vihette haza. Az idény valamennyi pályára lépése során pontszerző volt, június 12-én a Chesapeake, 16-án pedig a Rochester ellen nyolc-nyolc pontot termelt, utóbbi mérkőzésen hat gólos teljesítménnyel rukkolt elő. Mundorf természetesen a denveri csapat történetének valaha volt legjobb játékosa, az eddig eltöltött hét esztendő alatt 79 mérkőzésen 206 gólt és 100 gólpasszt szorgoskodott össze a klub színeiben, de a legnagyobb eredményt, a bajnoki címet egyelőre sosem sikerült elérnie.

Az év hátvédje az Outlaws veterán harcosa, Lee Zink lett. A kilenc MLL-szezon rutinjával felvértezett bekk a szezonbeli 13 pályára lépése során összesen 17 groundball-t gyűjtött össze, és mindvégig kiegyensúlyozott teljesítménnyel irányította a denveri hátsó alakzatot. Zink a pályafutása alatt több mint 100 mérkőzésen lépett pályára a ligában, ezalatt 213 labdaszerzést produkált, és ellentétben az Outlaws-játékosok többségével, neki már van bajnoki címe, hiszen tagja volt a 2005-ben győztes Baltimore Bayhawks együttesének.

Továbbá a tehetséges Jeremy Sieverts gyűjtötte be az év legtöbbet fejlődött játékosának járó különdíjat 2012-ben. A fiatal játékos a legutóbbi offszezon alatt került az Outlaws-hoz egy több embert megmozgató cserében, és azok után, hogy tavaly egyetlen meccsen sem játszott a Bayhawks-ban, 2010-ben pedig mindössze háromszor lépett pályára, idén valósággal szárnyalt, és 40 pontjával a kanadai táblázat kilencedik helyén végzett az MLL-ben. Sieverts 26 gólt szorgoskodott össze, beleértve hét darab két pontos találatot, mellette pedig hét gólpassza is akadt. Az idei legjobb meccseit a szezon első felében játszotta, április 28-án a Charlotte ellen négy gólt (köztük két duplát) és egy asszisztot termelt, május 12-én pedig négy találattal és két előkészítéssel jeleskedett a Long Island ellen.

Csak a teljesség kedvéért jegyezzük meg, hogy az idény legjobb támadójának a bostoni klasszist, Paul Rabil-t jelölték; az év kapusa Drew Adams lett a Long Island-ből, a legjobb újonc pedig ugyancsak egy Lizards-tehetség, Matt Gibson volt. Illetőleg a szurkolói szavazatok alapján fény derült a lacrosse.com All-MLL csapatára, melybe Zink és Mundorf személyében két denveri sportoló fért be.

Annyi sikertelen próbálkozás után tehát 2012-ben újra ott állunk a remélt nagy siker küszöbén, és várjuk, hogy idén végre átlépjünk a mennyország kapuján. Az idei csapat rendkívül kiegyensúlyozottnak és több lábon állónak tűnik, azonban az alapszakaszbeli parádé mit sem ér, ha most hétvégén nem tudjuk a lehető legjobb formánkat hozni. Számtalanszor tapasztaltuk már a saját bőrünkön, hogy most, a rájátszásban kell a legjobbnak lenni, az alapszakaszból elég bejutni a legjobb négy közé. 2009 óta először nyertük meg az alapszakaszt, azonban akkor, és ahogy korábban mindig, elbuktunk a a legfontosabb pillanatban. Jim Stagnitta vezetőedző úgy fogalmazott, hogy "a csapat még mindig nem játszik a legjobb formájában, négy negyeden át kiegyensúlyozottan jó játékra van szükségünk ahhoz, hogy valóban a legjobbak lehessünk", utalva arra, hogy az elmúlt hetekben a győzelmek ellenére azért voltak hullámvölgyek a csapat játékában, amelyek a rájátszásban végzetesek lehetnek.

A párosítást illetően szerencsések vagyunk, hiszen azzal, hogy megnyertük az alapszakaszt, csak a negyedik helyezett Long Island-del kell meccselnünk az elődöntőben, miközben a tavalyi győztes Boston és a 2010-es bajnok Chesapeake egymás ellen kénytelen küzdeni. Reményeink szerint sikerrel vesszük a Lizards elleni akadályt, közben pedig a másik elődöntőben a két legfőbb riválisunk kellőképpen lefárasztja egymást, és a vasárnapi döntőben nem lesz annyira nehéz dolgunk egyikük ellen sem. Persze, ez csak a legszebb álmunk, valójában biztosak lehetünk benne, hogy vért kell izzadnunk majd a sikerért mindkét előttünk álló mérkőzésen.

Az MLL Championship Weekend programja:

Augusztus 25., szombat, elődöntők:
19:00 Denver Outlaws - Long Island Lizards
22:00 Chesapeake Bayhawks - Boston Cannons

Augusztus 26., vasárnap, döntő:
21:00 Az elődöntők győztesei

Szurkoljunk ismét együtt a csapatért, hogy ami nem sikerült annyi éven keresztül, az most végre összejöjjön, és együtt foglalhassuk el az MLL trónját!

Hamarosan elválik, hogy tényleg annyira különlegesen erős az idei csapatunk, vagy megint a régi jól bevált forgatókönyv kényszerül érvényesülni...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr374730968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.08.25. 14:23:12

@milo_hedgie#23: muszáj mert minden évben csak nekik van esélyük bajnoknak lenni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 17:58:31

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szombat, 19:00 Denver Outlaws - Long Island Lizards (MLL, Championship Weekend, Elődöntő, Boston)
- Szombat, 19:05 Chicago Cubs - Colorado Rockies (MLB)
- Vasárnap, 04:30 San Jose Earthquakes - Colorado Rapids (MLS)

milo_hedgie#23 2012.08.25. 18:12:26

@Tomi_Tanguay: @foppa21: reméltem hogy bennetek bízhatok srácok :)

milo_hedgie#23 2012.08.25. 18:17:31

máris az első nagyon rossz hír: mundorf sérülés miatt kihagyja a mai meccset:((

Tomi_Tanguay 2012.08.25. 18:48:57

rossz előérzetem van ezek után...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 18:53:35

A tegnapi edzésen kiment a bokája, és sajnos ma a melegítésnél is nagyon húzta a lábát, nem kockáztatjuk meg. Talán holnap a döntőben, de ahhoz be kéne jutni...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 18:59:53

Matt Bocklet viszont a kézsérülése ellenére játszik, és Robarge is beöltözik.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 19:01:06

Who will bring home the Steinfeld Trophy this Sunday?
%
34 % Boston Cannons
20 % Chesapeake Bayhawks
31 % Denver Outlaws
15 % Long Island Lizards

majorleaguelacrosse.com

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:09:57

nagyon nehéz meccs lesz,most kell megmutatnia mindenkinek hogy mundy nélkül is tudunk jól játszani egy fontos meccsen

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:11:21

ryan young góllal vezet a lizards,seibald három ember közt ment be

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 19:16:13

Az első negyed felénél 2-0-s hátrányban vagyunk.

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:19:32

matthews-to-bocklet 2-1 !!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 19:20:12

Chris Bocklet man-up góljával szépítettünk.

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:28:11

gibson is lőtt egyet,ezzel 3-1 oda az első negyed végén

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:35:46

schwarzi kiállítása alatt kettőt kaptunk,aztán unterstein is lőtt egyet...1-6

Tomi_Tanguay 2012.08.25. 19:36:21

uh bakker...hát innen lesz szép győzni

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:37:49

bocs peyseré kétpontos volt

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:40:03

6-1 és még tíz perc van az első félidőből

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:52:33

henderson már 7-1
nem tudom van e még értelme innentől

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:53:35

sieverts 7-2re feljöttünk,az első gólunk volt a negyedben 2perccel a szünet előtt

milo_hedgie#23 2012.08.25. 19:56:37

8-2 az állás a félidőben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 19:57:42

Nem hiszem el, hogy minden évben ezt játsszuk el...

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:12:51

nem állunk meg a lejtőn:((
seibald és unterstein gólokkal 10-2

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:13:48

11-3 jelenleg. a kis bocklet szerzett még egy gólt

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:14:55

poillon dive goal 12-4re jöttünk vissza

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:31:18

mcbride előnyös góljával 12-6 és nemsokára vége a harmadiknak

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:32:15

sőt bocklet 12-7
négy gól egymás után!

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:34:24

chris bocklet 12-8!!!! jövünk fel felé. a két kölyök nagyon megy, bock négy gólnál,matthews három asszisztnál tart

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 20:34:57

Wow, Pistol Peet második hatalmas vetődéses gólja! 12-9 már csak.

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:35:17

poillon 12-9!!!!! hat gólt dobtunk zsinórban

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:36:52

12-9 az utolsó negyed előtt

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:39:57

bocklet még egy!! 12-10 emberek

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:42:24

bocklet hatodik góljával 12-11!!!!!!

foppa21 2012.08.25. 20:42:54

jézusom 4-12-ről jövünk fel....

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:44:59

poillon kiegyenlítettünk!!!!!!!!!!
9-0s sorozattal

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:48:10

12-12 és 7 perc maradt!

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:51:20

sieverts révén vezetünk! 13-12 az első vezetés a meccsen

foppa21 2012.08.25. 20:56:34

kilenc gólos hátrányból mekkora comeback! mostmár meg kell lennie

milo_hedgie#23 2012.08.25. 20:58:54

nem adták meg matthews gólját mert belépett,már csak 2perc

milo_hedgie#23 2012.08.25. 21:00:48

másfél perc vissza és timeout

milo_hedgie#23 2012.08.25. 21:08:45

13-12es győzelem!!!! elképesztő meccs volt:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 21:10:02

Az év denveri győzelme volt, őrületes comeback! Bocklet, Poillon és Matthews hatalmasat játszottak. És akkor holnap este döntő, újabb agyvérzés lesz.

foppa21 2012.08.25. 21:19:38

igen megcsináltuk!:-)

milo_hedgie#23 2012.08.25. 22:25:22

elkezdődött a másik elődöntő. jobban örülnék ha a chesapeake jutna be

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.25. 23:44:40

“We never gave up,” Stagnitta said. “Despite facing a large deficit and missing several key players, we were able to take one more step toward the goal we set at the start of the season.

“I couldn’t be more proud of the grit and resiliency that this team showed today. We needed guys to step up, and they did just that when their numbers were called.”

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 04:10:00

A másik elődöntőben Bayhawks-Cannons 16-9.

milo_hedgie#23 2012.08.26. 15:53:59

ma este számítunk minden denveri érzelmű szurkoló támogatására! ahogy filip mondaná: az év legfontosabb meccse következik igaz?:))))

foppa21 2012.08.26. 20:26:35

előre a kupáért!

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:08:41

sieverts nagy kapuvasával kezdtük a döntőt

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:13:34

cittadino ziccer góljával vezetünk!

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:21:50

matthews góllal 2-0 is volt de fordított a hawks

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:23:51

sorban négyet lőttek és 4-2 oda,junior is betalált ellenünk

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:24:57

brooks második góljával 5-2 nekik

Tomi_Tanguay 2012.08.26. 21:28:07

engedjük el őket tízzel aztán majd megfordítjuk szépen:D

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:30:45

5-2 az első negyed eredménye

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:33:00

juj hunt 2pontossal már 7-2:(

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:35:28

mundorf vetett véget 7-0s bayhawks rohanásnak

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 21:41:50

Igencsak elengedtük őket, de talán még nem késő visszazárkózni.

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:48:51

matthews góllal zárkóztunk de hunt válaszolt 9-5

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:53:52

rubeor 10-5 sajnos eddig nagyon megy a hawks

milo_hedgie#23 2012.08.26. 21:54:54

10-5 az állás a félidőben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 21:57:04

Kisebb a különbség, mint tegnap ilyenkor, de szerintem kevésbé van benne a csapatban még egy fordítás. Egyrészt mert kétszer egymás után nem gondolom, hogy sikerülhet, másrészt mert a Bayhawks nagyon erős csapat, és velünk ellentétben ők tudják, hogyan kell nyerni. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ezzel vége a dalnak. :(

foppa21 2012.08.26. 22:00:11

gyengék voltunk ma is az első félidőben sajnos. nagyot kéne itt javulni szerintem

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 22:06:34

Toltam egy kis Jack-et, megpróbálok rákészülni a második félidőre.

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:06:37

nekik kell esni! most vagy soha

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:09:49

mundy hatalmas jegeléssel a lábára kötve jött ki a pályára és jön a második félidő

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:10:19

ők szerezték az első gólt a félidőben és már 11-5 van

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:11:32

hunt még egy két pontos nem igaz
5-13 már

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 22:11:47

Ez nem a mi napunk lesz, még egyszer nem fogunk fordítani. :(

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:14:01

baj van nagy baj...én is azt hiszem hogy a bayhawks nem az a csapat aki ekkora előnyt csak úgy le fog adni nekünk:((( elveszítjük idén is

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:16:08

14-5 már nincs vissza út

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 22:17:21

Szerintem én már most elkezdek sírni, nem várom meg a végét.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 22:30:48

Hetedszer sem sikerült. Ez egy tragédia, egy átok, amely örökre kísér bennünket.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 22:34:14

Mundorf mankóval a kispadon. Ő megpróbált játszani, igazi sportember, abszolút nincs fizikailag rendben, minden szünetben jegelni kellett, de legalább megpróbálta, rajta semmi nem múlott. Szívunk van, másunk nincs.

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:35:44

sieverts 14-6,legalább ne legyen megalázó a különbség

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:37:15

á 15-6 már megint:( nem fogunk közelebb se jönni lehet

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:52:28

három perc múlva vége, 16-6 az állás:(

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:59:02

ez maradt az eredmény
grat a hawksnak! elmondhatatlanul csalódott vagyok most

foppa21 2012.08.26. 23:11:27

nagyon csúnya verést kaptunk, kár hogy ilyen vége lett:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 23:39:59

Bővebben a döntőről, és gondolatok a csapatról, az újabb kudarcól általában:

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=921909

tHoMaS 2012.08.27. 09:50:21

őszintén sajnállak benneteket

milo_hedgie#23 2012.08.27. 17:32:54

egy nap távlatból is szomorú vagyok,de szerintem büszkék lehetünk a csapatra,nagyon jól játszottunk az egész évben. sajnos megint a legfontosabb meccsen voltunk balszerencsések. mundorf sérülése óriási pech volt. ettől független sok helyen azt írják,hogy mi voltunk a legjobb csapat,ez szerinetm is így van,de a döntőt akkor is mi vesztettük el,mert ott szarok voltunk,ezért nem lehettünk bajnokok,a hawks megérdemelte,mert a legfontosabb pillanatban is a legjobban tudtak játszani,velünk elelntétben..

milo_hedgie#23 2012.08.27. 17:36:11

ja és mundorf remélem az élmezőnyben lesz az év sportolója választáson. az mvp cím és a döntő alatti magatartása rá kell hogy szolgáljon erre

foppa21 2012.08.27. 19:55:48

ez az év is úgy telik el hogy egyik csapatunk se nyer semmit:-(

Tomi_Tanguay 2012.08.27. 21:06:20

a buffs bajnoki címét ne vitassuk el:P


süti beállítások módosítása