Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Két vereség után feltámadás

2012.11.23. 01:59 - -Zephyr-

A csapat túltette magát a gyenge kezdésen és bezsákolt néhány győzelmet a múlthéten. A szurkolók joggal bízhattak a sikeres szereplés folytatásában még úgy is, hogy komoly ellenfelekkel kellett megmérkőzni a Denver Nuggetsnak.

























Péntek hajnalban a Miami Heat ellen vehetett revánsot a csapatunk. Karl a szokott kezdő ötössel vágott neki a találkozónak. A rajtnál kicsit beragadtunk, így a Heat biztonságos előnnyel zárta a nyitó játékrészt. Kisebb felzárkózási kísérleteink voltak csak a második negyedben, egyenlíteni nem sikerült, sőt a szünet előtti pár percben a vendégeknek jött ki a lépés és 10 pont fölé nőtt a hátrányunk. A nagyszünetet követően a kiegyenlített játék folyt, nem tudtunk közelebb kerülni a bajnokhoz. A negyedik negyedre fordulva nem sok jóban bízhattunk, hiszen 13ponttal ment ekkor a Miami, de úgy látszik, hogy mi a meccs végére tartalékoltuk az energiáink nagy részét. A negyed elején Miller és McGee jóvoltából hamar belátható közelségbe került az egyenlítés, sajnos a vendégek volt válasza a rohamunkra és tartani tudták a 2-5 pontos különbséget. A játékrész derekára mindössze egy pontra csökkent a különbség, így a végjáték meglehetősen izgalmasan alakult. Nagyjából egy perccel a vége előtt megvolt lehetőségünk a vezetés átvételére, Gallinari azonban elszórakozta a lehetőséget és felelőtlenül dobott egy homályt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a másik oldalon bevertek egy hármast, amivel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, 98:93-ra veszítettünk. A találkozó nagy részében nem tudtunk mit kezdeni a Heat védekezésével. Nem engedtek teret a gyors játékunknak, jól rendeződtek vissza. A palánk alatt is jól tömörültek, sajnos a negyedik negyedig szinte teljesen veszélytelenek voltunk távolról, így ezt nyugodtan megtehették, nem tudtuk széthúzni a védekezésüket. Összességében eléggé esetleges volt a támadójátékunk. Hátul nagyjából rendben voltunk, talán a triplák ellen védekezhettünk volna hatékonyabban, de ez ellen a Heat ellen ez rendkívül nehéz feladat lesz idén valamennyi csapatnak. Ami az egyéni teljesítményeket illeti Fariedet mindenképpen ki kell emelni, 16 pont és 20! lepattanó volt a termése, elképesztő formában játszik mostanában. Rajta kívül Miller és McGee érdemel még dicséretet, mindketten jelentős szerepet vállaltak a felzárkózásban. Sajnos Lawson ezúttal szinte teljesen észrevehetetlen volt, Gallinari pedig a buta hibájával eldöntötte a hajrá kimenetelét.

A San Antonio Spurs elleni mérkőzéssel egy három mérkőzésből álló idegenbeli széria vette kezdetét. Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre a texasiak ellen, Duncanék rendszerint komoly erőpróbát jelentenek a hozzájuk látogató ellenfelek számára. Ezúttal mi is csak az első negyed elején voltunk képesek valamelyest tartani a lépést velük, a játékrész végére már közel 20 ponttal vezettek. A második felvonásban egész jól mentünk a hazaiakkal, ez viszont csak annyira volt elég, hogy a különbség ne nőjön drasztikusan a félidőig. A játék képe a következő két negyedben sem változott meg, a Spurs diktálta a tempót, amit mi képtelenek voltunk 1-2 percnél tovább felvenni, ennek a forgatókönyvnek nem lehetett más a vége, mint egy nagyon sima, 129-100-as vereség. A mérkőzés már az első negyedben eldőlt, rengeteg pontot kaptunk ebben a játékrészben és nagyon pontatlanul játszott a csapat. Különösen dühítő volt a sok labdaeladás, amiért a hazai csapat rendre pontokkal büntetett. Miután a sarkantyúsok biztonságos előnyt lapátoltak össze, már érezhető volt, hogy ebben a meccsben nem lesz fordulat. Egyfelől Popovics gárdája sokkalta rutinosabb annál, hogy ilyen előnyt elszórakozzon. Másfelől ezúttal rajtunk sem lehetett érezni az akarás minimális jelét sem, nulla lendülettel játszott a csapat, így sajnos teljesen esélytelenek voltunk. Gallinari volt a csapat legeredményesebb játékosa a maga 15 pontjával és 7 lepattanójával. A találkozó egyetlen pozitívuma Fournier játéka. Igaz csak a meccs végén kapott lehetőséget, hét perc alatt 10 pontot szorgoskodott össze a francia újonc. Remélhetőleg gyorsan elfelejtik ezt az égést a játékosok és visszatalálunk a helyes útra!

A túrát a nagyszerűen rajtoló Memphis Grizzlies ellen folytattuk. A kezdő ötösünk Tennesseeben sem változott, úgy látszik Karl ragaszkodik Koufoshoz a kezdőben és rendre a padról küldi be McGeet. Az első félidő jó színvonalú és kiegyensúlyozott játékot hozott, a félidőben három ponttal vezetett a hazai csapat. A harmadik negyedben még az első félidőben látott játék zajlott, ment az adok-kapok és a csapatok fej-fej mellett haladtak. Az első nagyobb megindulást a Nuggets követte el, a negyedik negyed elején egy nyolc pontos szériát követően 77-70-re vezettünk. A negyed közepére azonban a hazaiak visszazárkóztak és 83 pontnál beértek minket. A döntés az utolsó percre maradt. Szűk ötven másodperccel a vége előtt McGee kosarával fordítottunk, majd Gallinari labdát szerzett és bevert egy hármast, amivel már négy pontra nőtt az előnyünk. Innen már nagyot kellett volna hibázni, hogy elveszítsük a meccset, ez szerencsére nem történt meg, 97:92-re megnyertük a találkozót. Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, egész a légvégéig olyan érzésem volt, hogy hosszabbításba fog torkolni a meccs és ez nem is múlott sokon. Gallinari döntő hármasa a legjobbkor jött, valószínűleg az ellenfelet is alaposan meglepte, mert szinte a teljes meccsen pontatlanul dobott távolról. Az olasz egyébként jól játszott, több esetben is nagyot harcolt a palánk alatt a hajrában pedig egyértelműen a csapat legjobbja volt, 26 ponttal és 5 lepattanóval zárt. A kezdőből rajta kívül csak Faried érte el a tíz pontot, 13 egységgel és 13 lepattanóval. A padról McGee hozta a legjobb formát, 15 ponttal és 8 pattanóval. A döntő faktor talán a palánk alatti teljesítmény lehetett, a negyedik negyedben eléggé felszívták magukat a játékosaink, többször harcoltunk ki második és harmadik lehetőséget is a támadásaink alkalmával.

A Hálaadás napi szünet előtt még ellátogatott a Nuggets a Minnesota Timberwolveshoz egy jó kis csoport derbire. A meccset nem kezdtük rosszul, de az első negyed felére a hazai csapat került fölénybe és a játékrész végére 11 ponttal vezettek. Aztán a második negyed elején közelebb zárkóztunk, de a félidőig ismét elhúzott a Wolves, a pihenőre 14 pontos fórban voltak a farkasok. A második félidőre nekiestünk az ellenfélnek és a harmadik felvonásban már egyenlíteni is sikerült, majd a záró negyed elején egy Hamilton triplával a vezetést is megszereztük. Szorosan alakult a hajrá, nagyjából egy perccel a vége előtt Gallinari két büntetőjét követően 6 pontra léptünk el, itt már hátradőlhetett a denveri szurkolótábor, a végeredmény 101:94 lett a javunkra. Hullámzóan teljesített a csapat, nem kezdtünk rosszul, de nagyon visszaesett a játékunk és nagyjából másfél negyedig abszolút alárendelt szerepet játszottunk. A második félidőben aztán fokozatosan javult a játékunk, különös tekintettel a védekezésünkre. A harmadik negyed végére már teljesen összeálltunk és támadásban is sokkal pontosabbá vált a csapat. Összesen öt játékosunk jutott el tíz pont fölé, közülük Gallinari 19-, Lawson és Iguodala egyaránt 18 pontig jutott. Lepattanózásban pedig Farried vitte a prímet csapaton belül, 14 megszerzett labdával. Kicsit sok volt az eladott labda, de azt el kell ismerni, hogy a hazai csapat nagyon megnehezítette a dolgunkat, különösen az első félidőben voltak erősek a palánkok alatt.

A Miami elleni zakó véleményem szerint még belefért, az azt követő Spurs elleni égés viszont már csúnya volt. Szerencsére a nagy pofon ébresztően hatott a csapatra és két jó mérkőzéssel javították a csorbát. A Grizzlies és a Minny elleni meccsek is izgalmasak és élvezetesek voltak, és nem csak azért, mert nyertünk. Bízzunk benne, hogy onnan folytatjuk ahol Minnesotában abbahagytuk!

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 9-3 (12 meccs)
2. Denver Nuggets 6-6 (12 meccs)
3. Utah Jazz 6-6 (12 meccs)
4. Minnesota Timberwolves 5-5 (10 meccs)
5. Portland Trail Blazers 5-6 (11 meccs)

A közeljövő programja:

November 24., szombat, 03:00 Denver Nuggets - Golden State Warriors
November 26., hétfő, 02:00 Denver Nuggets - New Orleans Hornets
November 27., kedd, 03:00 Utah Jazz - Denver Nuggets
November 30., péntek, 04:30 Golden State Warriors - Denver Nuggets


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr94920919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.11.23. 20:21:49

hullámzóak vagyunk rettentően, kéne már pár győzelem sorban. csak az a baj hogy nagyon sok idegenbeli meccsünk van az első 1-2 hónapban, ha ezt kihozzuk 50% körül utána lehet javítani

Tomi_Tanguay 2012.11.23. 21:18:39

igen brutális road heavy programunk van az első huszon valahány meccsen

Tomi_Tanguay 2012.11.23. 21:44:10

nem tudom vajon most a warriors ellen melyik arcát mutatja a csapat

Tomi_Tanguay 2012.11.24. 04:12:49

47-53ra állunk a félidőben.

Tomi_Tanguay 2012.11.24. 05:07:20

fordítottunk az utolsó negyed előtt és már 8al mi vezetünk!

foppa21 2012.11.24. 10:19:04

megint a jó második félidőnek köszönhetően tudtunk győzni

melo15 2012.11.24. 20:06:40

ha iguodala és gallinari így játszanak akkor bárkit legyőzhetünk :) többször kéne ilyen jó napot ki fogni és nem lennének gondok

melo15 2012.11.26. 00:10:04

valószínű hogy a mai se lesz egyszerű meccs a hornetsel de hozni kéne

Tomi_Tanguay 2012.11.26. 04:04:11

három negyed alatt eldöntöttük a meccset és útban vagyunk a W4 streak felé :)

Tomi_Tanguay 2012.11.26. 04:19:43

102-84 lett a végeredmény, sima meccs volt és a tartalékok közül is sokan játszhattak. jól haladunk most:)

melo15 2012.11.26. 12:31:02

iguodala megint god szinten játszott

Tomi_Tanguay 2012.11.26. 18:38:55

jaja iggy az utolsó 3 meccsen 23 pont felett átlagolt.

foppa21 2012.11.26. 21:36:20

ma nagy meccs lehet a utah ellen. nem olyan fogalmatlanok eddig, mint a szezon előtt gondoltuk volna, de azért mi vagyunk az erősebbek. csak másnapi meccsen idegenben biztos nem lesz könnyű dolgunk. de remélem azért bedaráljuk őket is a szokásos jó második félidővel:-)

Tomi_Tanguay 2012.11.27. 03:39:41

35-24 az első negyed, kurva jól kezdtünk. 16/22 FG

Tomi_Tanguay 2012.11.27. 05:03:25

visszaengedtük őket a megnyert meccsbe és 84-84 az utolsó negyed előtt.

Tomi_Tanguay 2012.11.27. 05:48:08

105-103as vereség, mindkét csapat 8-7el áll. kár most ezért:(

melo15 2012.11.27. 09:04:49

hát ezt kicsit elszúrtuk, meglepően jó eddig a jazz. 6-0lal állnak hazai pályán

Foresz 2012.11.27. 10:09:20

A Jazz mindig is jó volt hazai pályán,igazából azt sajnálom hogy 104-103-nál Miller-re maradt az üres tripla.Ennyit jelent az ő fakeze...

Tomi_Tanguay 2012.11.27. 19:00:02

tartok tőle hogy a gsw-lakers trip se lesz egyszerűbb, de legalább az egyiket el kell hozni.

melo15 2012.11.29. 16:19:58

@Tomi_Tanguay: így van, ma a warriors ellen játszunk, biztos nehéz lesz de nem szabad megint sorban veszteni

Tomi_Tanguay 2012.11.30. 05:59:09

60-51re vezetünk a félidőben!

Tomi_Tanguay 2012.11.30. 06:31:11

na az utolsó negyed előtt is megyünk 86-78ra

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.30. 08:49:43

106-105-re elvesztettük, megint a végét sikerült látványosan elszúrni. :(

melo15 2012.11.30. 14:28:15

a fasz kivan hogy megint az utolsó negyedben vesztettük el

foppa21 2012.11.30. 16:20:48

hm... ezek után meglepő lenne ha nem kapnánk ki ma a lakers ellen is

Tomi_Tanguay 2012.12.01. 06:24:09

eléggé szétdobálnak bennünket eddig :(
most pont egy jó hajrá kéne, ami mostanában nem volt jellemző.

Iceman17 2012.12.01. 07:37:19

Itt addig nem lesz megbízható a csapat teljesítménye amíg Karl van a csapatnál úgy látom.

Tomi_Tanguay 2012.12.01. 15:44:07

hát a lakers ellen b2ben idegenben ki lehet kapni, vállalható. ettől független tényleg karlnak nagyon kéne már mennie... de itt inkább az előző nyerhető meccsek szoros elvesztése a fájó:(


süti beállítások módosítása