Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies: Végre kezdődik

2013.04.01. 16:49 - Tomi_Tanguay

Eljött az április, a bolondok baseball hónapja. A nap is kisütött Magyarországon, mint ahogyan Denverben is kifelé lábalnak a télből, minden adott tehát, hogy végre elkezdődjön a 2013as szezon. A Colorado Rockies hosszú és eseménydús felkészülésen van túl, ahogy arról az öt részes Cactus League összefoglaló sorozatban olvashattatok. A csapat készen áll, hogy új alapokra építve javítsa a tavalyi kisiklást és visszatérjen az MLB meghatározó gárdái közé.























A tél legnagyobb változása, hogy Jim Tracyt Walt Weiss váltotta a menedzseri poszton. A 49 esztendős szakember korábban a csapat játékosa volt, így ő lesz a Rockies történetének hatodik menedzsere. Weiss annak idején aktív játékosként 1987 és 2000 között játszott a major ligában, első szezonja végén elhódította az év újonca elismerést még az A's színeiben, egy évvel később pedig World Seriest nyertek. Később megfordult a Marlinsban, majd 1994-97ig a Rockies közönség kedvenc shortstopja volt, karrieje utolsó néhány évét az Atlantánal töltötte. 2000es visszavonulását követően újra Denver környékén telepedett le, 2002-08ig pedig a Rockies szélesebb stábjában vállalt munkát és egy helyi középiskolai csapat edzője volt. Most eljött az idő, hogy még feljebb lépjen és Tracy lemondását követően rögtön lehetséges esélyesként emlegették a manager posztra, a ST alapján sikeres menetelést várhatunk az általa irányított csapattól.

A Colorado Rockies szezon kezdő 25 fős kerete:

Elkapók: Willin Rosario, Yorvit Torrealba;
Infielderek: Todd Helton, Josh Rutledge, Chris Nelson, Troy Tulowitzki, Jordan Pacheco, Jonathan Herrera, Reid Brignac;
Outfielderek: Carlos Gonzalez, Dexter Fowler, Michael Cuddyer, Eric Young Jr;
Kezdő dobók: Jhoulys Chacin, Jorge De La Rosa, Juan Nicasio, Jeff Francis, Jon Garland;
Csere dobók: Edgmer Escalona, Adam Ottavino, Chris Volstad, Matt Belisle, Wilton Lopez, Rex Brothers, Rafael Betancourt.












Elkapó poszton Rosario a fantasztikus újonc szezon után télen a védekező játékának fejleszétésre koncentrált. Kicsit sarkítva a major legjobb elkapója volt ütésben és a legrosszabbja a mezőnyben. Ezen kéne változtatni, szemmel láthatóan igyekszik érte, hogy kevesebb passed ballt és jobb game menedzselést mutasson be. Segítségére lehet a veterán Torrealba, akit tavasszal igazoltunk minor szerződéssel, a ST alatt pedig kiszorította Hernandezt a keretből, élő szerződéssel küldtünk le és tíz napon belül el kell cserélnünk, különben szabadon igazolhatóvá válik.

Helton pályafutása 17. szezonja minden bizonnyal az utolsó lesz, a veterán 1B úgy kezdte a felkészülést, hogy ez már az utolsó Spring Training számára. Az ittas vezetéses vétséggel sok rajongónak okozott csalódást, az elmúlt hetekben újra jó formában volt, így a szezon első szakaszában biztosan kezdő lesz, ám teljes értékűként már nem lehet számítani rá. Kettes poszton a tavaly berobbanó Rutledge helye 2013ban se lehet kérdés, élete első teljes szezonjában kiegyensúlyozott ütő és védekező játékot várunk tőle, Tuloval fantasztikus belső duót alkothatnak. A csapat első számú csillaga Tulowitzki egy majdnem teljes egészében kihagyott esztendőt követően tér vissza sérülésekből. A hosszú kényszerpihenő ellenére márciusban egyre jobb formát mutatott és bizakodó, hogy klasszisával igazolni tudja, hogy még mindig a liga legjobb shortstopja. A hot cornerben egyelőre Nelson a befutó, kiegyensúlyozott játékával átmenetileg sikerült kiszorítania a keretből a jövő nagy reménységét Arenadot, de a jövő és a hatalmas tehetség mindenképpen mellette szól, lehet csak néhány hét és csere lesz köztük. Pacheco kicsit mérsékelt volt a felkészülés alatt, bizonyára idén is a padról kell bizonyítania rátermettségét, egyébként szinte bármely infielder poszton és akár elkapóként is bevethető, biztosan sokat lesz használva. Befért a keretbe Herrera is, papíron Tulo cseréje lesz, de akár forma ingadozás esetén 2Bnek vagy 3Bnek is beférhet. A másik middle infielder tartalék meglepetésre Brignac lesz, az elmúlt években a Rayst erősítette, masszív ST szereplése kerettagságot ért, meglátjuk mennyi lehetőséget fog kapni.

Az outfielder hármas stabilnak tűnik azzal, hogy a tavalyi jolly joker Colvin a gyenge ST formája miatt a Triple-Aben kezdi a szezont. Fowler bizonyára a csapat leadoff hittere lesz, nagyon jó formában volt a tavasszal, jó eséllyel folytathatja a tavaly látott kiváló produkciót, sokoldalú és eredményes szereplést remélünk tőle. Gonzalez mostanság a páratlan években gyengébb szokott lenni, reméljük nem lesznek sérülései és a legjobb formáját tudja hozni, legalább akkora szükségünk lenne rá, mint egy egészséges Tulora, ha eredményesek akarunk lenni. Cuddyer lassabban kezdte a tavaszt, a veterán játékosnak több hét kellett mire formába jött, viszont a Cactus League utolsó meccsein parádés volt, jól sikerült a formaidőzítés. EYJRt Weiss outfielder tartalék mellett az infielden is be szeretni vetni, rendkívüli gyorsasága miatt lehet első sorban a csapat hasznára.

Ahogy már hetekkel ezelőtt kiderült, Chacin lesz a no1 pitcher a szezonban. A még mindig csak 25 éves dobó hosszú utat járt meg, amíg a 2011es sérüléséből visszatért a legmagasabb szintre. Egyre érettebb és kiegyensúlyozottabb játékot mutat, újra egészséges és csak a játékra kell koncentrálnia, látszott rajta, hogy jó passzban van, ám képes gyakran hullámvölgybe kerülni, amit ki kéne küszöbölnie. De La Rosa ugyancsak hosszú kihagyás után áll, gőzerővel igyekszik visszatérni a 2011es formájához, amikor könyökszalag szakadást szenvedett. Márciusban egyre jobban ment neki is a játék, de sajnos ő se sebezhetetlen, javulnia kell, ha a rotáció húzóembere szeretne lenni. A változatosság kedvéért Nicasio is sérülések után van, ki ne emlékezne a másfél évvel ezelőtti horrorisztikus nyakcsigolya törésére, amikor a karrierje is veszélybe került, szerencsére visszatért, végre rendes felkészülést végezhetett és újra a legjobb formájához közeli szinten van. Francis tavaly tért vissza a csapathoz, mert bebizonyosodott, hogy szükségünk van az egykori kiválóságra, és az is, hogy még mindig hasznos tud lenni, a ST alatt talán ő volt a legjobb formában. Alig pár hete szerződtettünk egy újabb nagy visszatérőt, Garland is komoly sérülés miatt hiányzott 2012ben. Csak két meccsen lépett pályára, rögtön kiszorította Pomeranzt, aki a Triple-Aben kezdi az idényt. Mellette még Friedrich, Chatwood, Outman is a farmból vár bevetésre, talán soha nem volt ilyen erős rotációja a Sky Soxnak, felkészültünk minden lehetőségre, hogy ha megint sok doókn lenne sérült.

A bullpen összetételében a legnagyobb meglepetés talán, hogy a próbaszerződésen lévők közül Corpas és Batista se tudta magát beverekedni a csapatba, csak Volstadnak sikerült gyökeret vernie, sokoldalúsága kellemes meglepetés volt. Az új szerzemény Lopez megbízható volt az arizonai meccseken, úgy néz ki, hogy nyugodt szívvel lesz bevethető a meccsek hajrájában. Long relieverként Escalona és Ottavino is jó formát mutatott, teljes joggal maradtak bent mindketten a keretben. Belisle helye természetesen még a gyengébb ST ellenére se lehetett kérdés, szükségünk van rá, viszont muszáj lenne sokkal megbízhatóbbnak lennie, ahogy tőle megszoktuk. Hozzá hasonlóan Betancourt is mérsékelt márciust tudott háta mögött, miatta szerintem nem kell aggódni, az elmúlt években is általában lassan kezdte a felkészülést, az éles meccseken viszont kifogástalan volt. Brothers talán egyre több szerepet kap closerként, a ST első négy hetében futást se kapott, később párszor mattolták, de legalább nem bízza el magát a rajtra.

Talán egy fokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnik a keret, egyre több fiatalt építünk be a csapatba, akik tényleg a Rockies előrehaladását szolgálják. Nagy szükségünk lenne, hogy az elmúlt évekkel ellentétben végre ne kelljen sérülések miatt nélkülözni a legjobbjainkat. Természetesen megint sok minden áll vagy bukik a dobók szereplésén, a rotation elsőre erősnek tűnik, de valamennyi játékosnak vannak korlátai, reméljük sikerül jó formába jönniük és nem lesz gond velük, talán ők lehetnek az év legnagyobb kérdőjele.

Az első seriest a Milwaukee Brewers ellen vívjuk a Miller Parkban, a következő időpontok szerint: hétfő 20:10, szerda 02:10, csütörtök 02:10. Ahogy az elmúlt években megszoktátok, idén is igyekszem naprakészen jelentkezni összefoglalóval a csapat meccseiről párharconként.

Most már tényleg nincs más hátra, mint előre. Szurkoljunk együtt a csapatnak, hogy elinduljunk a felzárkózás útján! GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr695187449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 17:56:18

Projected lineups

ROCKIES
CF Dexter Fowler
2B Josh Rutledge
LF Carlos Gonzalez
SS Troy Tulowitzki
RF Michael Cuddyer
1B Todd Helton
C Wilin Rosario
3B Chris Nelson
RHP Jhouyls Chacin

BREWERS
RF Norichika Aoki
2B Rickie Weeks
LF Ryan Braun
3B Aramis Ramirez
C Jonathan Lucroy
1B Alex Gonzalez
CF Carlos Gomez
SS Jean Segura
RHP Yovani Gallardo

már tuti hogy ez lesz a kezdőnk!

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 17:58:39

series matchupok:

Rockies at Brewers, 12:10 p.m. Monday,
ROOT, 850 AM

Monday: Rockies' Jhoulys Chacin (3-5, 4.43 ERA in 2012) at Brewers' Yovani Gallardo (16-9, 3.66), 12:10 p.m., ROOT

Tuesday: Rockies' Jorge De La Rosa (0-2, 9.28 in 2012) at Brewers' Marco Estrada (5-7, 3.64), 6:10 p.m., ROOT

Wednesday: Rockies' Juan Nicasio (2-3, 5.28) at Brewers' Wily Peralta (2-1, 2.48), 6:10 p.m., ROOT

utána csütörtökön pihenő és péntektől kezdődik az első home series a padres ellen

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 18:02:01

Josh Rutledge will be the Rockies' 13th different second baseman to start on opening day over the last 14 years. Only Luis Gonzalez did it twice, in 2004 and 2006.

The Rockies have only one winning April record since 2006. They were 11-11 in April last year.

The Rockies are 11-9 on opening day. They are only 21-32 in Milwaukee, but 9-9 the last five seasons.

Former first-round draft pick Tyler Matzek is on Tulsa's Double-A roster. He's facing a potential make-or-break season. The Drillers' outfield includes Kent Matthes, Rafael Ortega and Kyle Parker. It's possible that outfielder Corey Dickerson, the Rockies' camp MVP, could begin the season at Triple-A Colorado Springs.

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 19:05:59

brignac mellett még az is szólt hogy akár az outfielden is bevethető, régebben az volt. eyjr ugye szintén IF-OF és akár pachecot is kirakhatjuk, bár sztem őt hülyeség lenne már tényleg mindenhol bevetni.

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 19:07:18

na a lényeg hogy 8tól gyertek szurkolni:D

Coach Sacco 2013.04.01. 19:41:05

Jó előzetes lett, több sikert kívánok a csapatnak a tavalyinál!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.01. 19:50:42

Herrera-t is próbálgattunk anno az outfield-en, ennek én se vagyok híve, de várhatók ilyenek, amíg papíron EYJR az egyetlen OF tartalék és valószínű Cuddy-t is fogják vinni az egyesre. De szerintem is hülyeség, amikor a farmban ott van Colvin, Blackmon, Wheeler, McBride, a Drillers említett hármasa pedig simán megállná a helyét a Sky Sox-ban is.

foppa21 2013.04.01. 20:13:32

nah hát hajrá hajrá!:-)
kíváncsi leszek tulora hogy mit tud a kihagyás után, jó lenne újra látni a nagybetűs mestert

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.01. 20:37:41

Chacin három strikeout-tal kezdett, közben két embert felengedett, kicsit balhés inning volt, de nagyon erőseket dob.

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 20:59:37

az elsőben fowler single, tulo single, cuddy flyouttal vége
chacin ellen egy walk és egy single

a másodikban rosario single, chacin single, fowler called SO
ott egy walk és cs
0-0

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 21:35:20

a harmadikban cargo single, tulo 2run HR
aoki solo HR

a negyedikben rosario single, nelson single, fowler single közben nelson out at 2nd
háromból három out
2-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.01. 21:39:05

Ez az inningenként 2+ ütés valami fenomenális, ahhoz képest hogy tavaly tízesével játszottuk az 5-6 ütéses meccseket.

foppa21 2013.04.01. 21:45:21

ez igen! cargo és tulo jó formában vannak

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 22:06:48

az ötödikben cargo solo HR, helton walk
chacin három out

a hatodikban háromból három out
weeks single de a kettesnél kiesett cargo assistból
3-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.01. 22:48:49

Hülye szar senkiházi zsoldos geci Lopez elvesztette a rommá nyert meccset. Három ütést kaptunk hét inning alatt, ez a faszarcú egyből beszedett négyet. Idióta loser. Kurva idegtépően kezdődik ez a szezon, pedig hét inningen át minden annyira kijött.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.01. 22:53:53

Fowler HR-nal egyenlítettünk... Nem hiszem, hogy megnyerjük ezek után.

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 23:05:20

a hetedikben rutledge single, cargo GIDP
chacin ellen walk két outig. belisle befejezte.

a nyolcadikban kiestünk hárman
lopez ellen két single, braun RBI single, ramirez 2run double

a kilencedikben két outnál fowler solo HR
brothers ellen egy single
4-4 lett.

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 23:26:03

a tizedikben három outot kaptunk
ottavino ellen hbp és sb, intent walk, walk, loaded 1outnál lucry walkoff sac fly.
4-5 L
jól elbaszta a bullpen:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.01. 23:27:22

Ottavino vesztette el végül, de ez sokkal inkább Lopez-en ment el. Chacin tükörsima győzelmét sikerült elcseszni. Jó lesz ez a szezon, mondhatom.

Tomi_Tanguay 2013.04.01. 23:29:18

monfort hogy mondta hogy a bullpen a legerősebb csapatrész, aha oké.

milo_hedgie#23 2013.04.02. 10:15:45

az ütők szereplése pozitívum volt,talán weiss és bichette munkája látszik már rajtuk. chacin is nagyon tetszett,érdekes hogy tavaly pont a starting volt gyengébb és a bullpen erősebb,most ezen a meccsen pont fordítva történt

VonMiller58® 2013.04.02. 22:12:15

Idén már figyelemmel követem a baseball szezont is.Bár a játékból nem sokat értek sajnálom a Rockiest de ma nyerni fogunk érzem.Go Rockies!!!

VonMiller58® 2013.04.02. 22:12:15

Idén már figyelemmel követem a baseball szezont is.Bár a játékból nem sokat értek sajnálom a Rockiest de ma nyerni fogunk érzem.Go Rockies!!!

VonMiller58® 2013.04.02. 22:14:10

Nem tudom mért küldte el kétszer nem direkt volt :)

Tomi_Tanguay 2013.04.03. 02:05:01

Rockies 4/2 at MIL: Fowler 8, Rutledge 4, CarGo 7, Tulo 6, Cuddy 9, Helton 3, Nelson 5, Torrealba 2, De La Rosa 1.

Tomi_Tanguay 2013.04.03. 03:07:59

az elsőben csak egy fowler single
DLR ellen walk, tulo-rutledge-helton DP

a másodikban cuddy single, helton single, nelson RBI single
náluk double, gomez RBI double, intent walk, estrada RBI single
1-2

Tomi_Tanguay 2013.04.03. 04:06:00

a harmadikban két kiesőnél tulo solo HR, cuddy single
DLR ellen single, braun 2run HR

a negyedikben nelson single és három out
ott három kieső

az ötödikben rutledge single, cargo 2run HR
DLR ellen walk egy outig. escalona ellen is egy walk és két out.
4-4

Tomi_Tanguay 2013.04.03. 04:50:09

a hatodikban három SOt kaptunk
escalona ellen single és cuddy throwing error

a hetedikben fowler walk, rutledge single, cargo single, loaded 0outnál tulo sac fly RBI, cuddy RBI single, helton RBI single, nelson GIDP
belisle ellen single, tulo-helton DP
7-4

Tomi_Tanguay 2013.04.03. 05:33:55

a nyolcadikban torrealba walk, brignac single, rutledge sac fly
belisle ellen brignac error, cudy-tulo DP

a kilencedikben kiestünk hárman
lopez ellen single egy outig. brothers ellen single egy out. beton harmadik out.
8-4 W
nyögvenyelős volt, de megvan:)
cargo és tulo back2back HRok!

Tomi_Tanguay 2013.04.03. 23:27:19

Rockies 4/3 at MIL: Young 9, Fowler 8, CarGo 7, Tulo 6, Rosario 2, Pacheco 3, Rutledge 4, Brignac 5, Nicasio 1.

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 03:19:52

az elsőben eyjr walk és cs
nicasio ellen single és walk

a másodikban tulo walk, rosario 2run HR, rutledge single, brignac GIDP
háromból három out

a harmadikban kiestünk hárman
két kieső után weeks solo HR, single, double, gonzalez RBI singlet de közben out at the plate a második futónak
2-2

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 03:58:20

a negyedikben cargo single, tulo GIDP
nicasio ellen két single

az ötödikben pacheco double, brignac RBI double, eyjr RBI single
ott egy walk
4-2

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 04:50:14

a hatodikban tulo walk, pacheco single
nicasio három out

a hetedikben eyjr reached error
volstad ellen double, braun double
4-3

Tomi_Tanguay 2013.04.04. 05:43:49

a nyolcadikban cargo single, rosario single, rutledge single közben cargo out at home
brothers három kiejtés

a kilencedikben brignac single, cuddy 2run HR, fowler solo HR, tulo single, rosario single, pacheco walk, loaded 2outnál rutledge strikeout
betancourt három out
7-3 w!
nappal jön az öf:)


süti beállítások módosítása