Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

I. Nyári helyzetjelentés

2009.07.14. 20:33 - Dawyd728

Elmúlt hetek történései sokak számára érdektelen, mások számára pedig az év legizgalmasabb eseményei közé tartoznak. Személy szerint nem tartozok azok körébe, akik megszállottjai az offseason eseményeinek, de mindig kíváncsisággal figyelem az ilyenkor megszokott erősorrend átalakulásokat a liga csapatai között. Persze sokszor sajnálkozhatok egyes csapatok szétesései láttán máskor pedig örömmel figyelhetem egy jól megtervezett építkezést az alapoktól. Ilyen eseményekben ez az offseason sem szűkölködik. Jó látni, hogy Nuggets Front Office eddigi munkája mosolyt csal az aranyrögök szimpatizánsainak arcára.

 
Eddigi történések a csapat háza táján (Időrendi sorrendben):
-Lejárt a szerződése a következő játékosoknak: Anthony Carter, Dahntay Jones, Jason Hart, Chris Andersen és Johan Petro
-Újonc Ty Lawson-t draftolta a csapat csereirányító szerepkörbe.
-Kleiza korlátozott szabadügynök lett, magyarán az összes beérkező ajánlatott meccselhet érte a csapat. Eddig még nem dőlt el a sorsa.
-Chris 'Birdman' Andersen visszaigazolása 5 év/$26M-ért. Kezdő évében 3,7M majd évről évre növekszik, egészen az utolsó évéig, amikor is 6M felett fog keresni.
-Dahntay Jones-t a csapat minden igyekezete ellenére sem sikerült visszaigazolni. Pacers több pénz adott neki, mint amennyit ér, és ezt a mi rossz anyagi helyzetünkből kifolyólag nem tudtuk meccselni. Meg kell, hogy értse mindenki, hogy ha 2X akkora fizetést kap, mint itt akkor nem habozhat. Megkapta élete szerződését sok sikert neki.
-Legutóbbi fejlemény, egy jövőbeli második körös draft cetliért + $1,8M-ért megkaptuk Arron Afflalo-t+ Walter Sharpe-t a Pistonstól, akik minden követ megmozgatnak, hogy csökkentsék a fizetéseiket azért, hogy tudjanak az amúgy is gyenge magas állományukon javítani. Ez a csere egy ajándék volt Dumars részéről. Még egyszer innen is kösz' az Afflalo-Billups-Melo triót Joe:).
 
Jelenleg 12 szerződéssel rendelkező játékos van a keretben, de már 70 millió felett van a csapat bérköltsége, így elkerülhetetlennek látszik a luxusadó, ezért a következőkben nem várható nagyobb szerződésű játékos megszerzése maximum csak egy olyan csere során ahol kevesbb pénzt nyelünk be mint amennyit adunk.
 
Nézzük pontosan hogyan is áll a keret:
PG:Billups/Lawson/???
SG:JR Smith/Afflalo/Weems
SF:Anthony/Balkman/???
PF:K-Mart/Sharpe/???
C:Nené/Andersen/Hunter
 
Jelenleg erősítésre váró posztok:
-4. számú magas ember, mert: felső posztokon csak 3 használható játékos van, így ide mindenféleképpen jönni fog 1 játékos, aki ha másra nem akkor falt gyűjtögetéssel levegye a terhet Nené-Birdman-Kenyon trióról.  Ebben nagy szerepe lehet Hunter lejáró szerződésének.
-egy swingman aki jó 1on1 védekezésben, mert: Jones távoztával hiányzik egy ilyen ember, akinek a PO-ban hatalmas szerepe lehetne akkor, ha az ellenfél izolálná a játékot pl.:Kobe Bryant, Brandon Roy, Dwyane Wade stb. játékosokkal. Erre a posztra én mindenféleképpen kipróbálnám Weems-t akár most a las vegasi nyári ligában is; erről később!
-hárompontos mesterlövész, mert: Jelenleg Billups, JR, Melo, Afflalo és Lawson azok, akik egyáltalán veszélyesek kívülről, ami kevés. Ezt a hiányt Kleiza esetleges visszaigazolása enyhítheti, habár Kleizát nem szerencsés egydimenziós játékosnak nevezni, ő több annál.
-3. számú irányító, mert: Igazából ez a legkevésbé fontos teendő, mivel bármelyik percben leakasztható egy rutinos irányító év közben is.
 
Új játékosok várható szerepe a csapatban:
 
-Arron Afflalo: 2 éve draftolta a Detroit 1/27-es választással. Elsőként fontos megjegyezni, hogy a legjobb munkamorálú játékosok között van a ligában, amit Warketien is megjegyzett már a sajtótájékoztató során. Nem egy nagy atléta, ebben biztosan elmarad Jones-tól, akinek távozása során keletkezett űrt neki kell majd befednie. Jó kezű, távolról veszélyes játékos, aki betörésekből is eredményes, habár atletikusságából származóan nem ezt erőlteti. A csapat rohanósabb játékába nehezebben fog beilleszkedni, mint tavaly Jones, de ez nem is baj, mert ha JR bent van lesz elég rohangálás. Védekezése nem klasszis, de mindenféleképpen átlagon felüli jó, a 1on1 védekezése választja el a klasszis védőtől. Érdekesség képen a draftexpress.com szerint az NBA hasonmása Raja Bell. Bízzunk benne, hogy egyszer valaha olyan lesz mint Raja.
 
-Walter Sharpe: Tavaly draftolta a Sonics a második körben. 6-9 magas erőcsatár sokat még nem játszott a ligában, valószínűleg a Nuggetsben sem fog sokat. Játékáról nem sokat tudok, de testi paraméterei alapján tökéletes lenne a palánk alá. Ő pályázik a legnagyobb eséllyel a NBDL-re a csapatból.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Las Vegas Summer League 2009:
Offseason során azon ritka pillanatok egyike, amikor meccset is nézhet az ember, de mielőtt örömötökben ugranátok fel lábatokat bebaszva az asztalba, szólok ez igazán hardcore szurkolók számára ajánlott csak. Nincs az a szemet gyönyörködtető játék, sok az egyéni hiba, gyakran izzadtság szagú az egész összecsapás igaz nem is véletlen mivel csapattársak gyakran a meccs előtt még soha nem is látták egymást.
Keret:
8 Derrick Byars G/F 6-7 220 Vanderbilt R
1 Dontaye Draper G 5-11 180 College of Charleston R
7 Ronald Dupree F 6-7 209 LSU 5
12 C.J. Giles F/C 6-11 240 Oregon State R
6 Richard Hendrix F 6-9 255 Alabama R
22 Coby Karl G 6-5 215 Boise State 1
3 Ty Lawson G 5-11 195 North Carolina R
10 Kareem Rush G 6-6 215 Missouri 6
5 Cedric Simmons F 6-9 235 North Carolina State 3
13 Sonny Weems G/F 6-6 203 Arkansas 1
 
Nuggets saját játékosain kívül érdemes figyelni a vastagon szedett játákosokat, ezenkívül keretben szemlátomást sok az SG és SF, ami sejteti, hogy ha valaki közülük kiemelkedőt tud nyújtani esélyes lesz egy szerződésre, és ha még a védekezése kimagasló, akkor szinte biztosnak tekinthető lenne a helye a keretben. Emlékezzünk csak a tavalyi nyári ligára, hogy akkor Dahntey Jones micsoda teljesítménnyel robbant be. A csapatot John Welch, a Nuggets egyik segédedzője fogja vezényelni. A szokásos oldalon www.atdhe.net lehet majd követni az összecsapásokat.
 
Sorrendben magyar idő szerint:
július 15-én 04:00-kor San Antonio Spurs
július 16-én 04:30-kor Washington Wizards
július 18-én 04:00-kor Portland TrailBlazers
július 19-án 04:30-kor D-League válogatott
július 20-én 02:30-kor New Orleans Hornets

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr681246450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.15. 07:42:14

á, nem bírtam felkelni SL-t nézni... :S :D

Foresz 2009.07.15. 08:15:47

Klassz összegzés,világos benne minden,még azok számára is,akik ritkán érdeklődnek a kosár után.Grat!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.15. 08:44:26

@Filip89: kikaptunk 78-76-ra a SL-meccsen...
Spurs-Nuggets 78-76: Coby Karl 19 pont, Lawson csak FT-ből volt eredményes, Dupree és Hendrix volt még egész jó szvsz.

Tomi_Tanguay 2009.07.15. 09:09:35

@Foresz: jaja. én is értem. de hosszú volt mire a végére értem:D
de télleg fasza írás. probálok képben lenni a nuggetssal ha már ez a legjobb csapatunk mostanában:)

Foresz 2009.07.15. 09:18:57

Weems SG létére 9 lepattanó!Mit mondjak,váratlan,figyelemre méltó,kiváló!Még az is lehet hogy lesz belőle valaki...

Foresz 2009.07.15. 09:44:08

@Filip89: Coby-nak semmi más dolga nincs,csak a lehető legjobban játszani,hogy ne kerüljön ellentmondásba azzal,hogy a papa az edző a csapatnál.Ha meg szerződtetni akarják,nem hiszem hogy a pénzügyi részével gond lenne,Djordje elmagyarázza a gyereknek hogy most csak ennyi van és kész.

Dawyd728 2009.07.15. 10:13:11

@Filip89:
én 3:30ig bírtam majd bealudtam:)

Mellesleg kösz srácok.

Foresz 2009.07.15. 12:46:14

Különben az Afflalo-Sharpe trade-hez annyit,hogy ezt nagyon jól csinálták a vezetők.Második körös pick-el nem foghattunk volna Afflalo képességű kettest,és ha igen,arra még egy évet kellett volna várni,a pénzkiegészítés sem deficit,hiszen a Houston-nak adott draftcetli árából bőven futotta.
Lassan az az érzésem hogy gondolkodnak is Denver-be,nem csak olyan ukk-mukk-fukk...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.16. 09:29:34

a második SL-meccset behúztuk: 77-70 a WSH ellen! Weems dupladupla, Lawson dobójátéka elég harmatos, de a mezőnymunkáját és a gyorsaságát dícsérték, majd csak összeáll, de azért AC-t alá kéne írni szerintem.

Foresz 2009.07.16. 16:51:05

@Filip89: Billups még biztosan szabin van,majd ha felveszi a munkát,Lawson-nal is foglalkozhat.Biztos hogy erősödik még a srác kinti dobások terén.Szomorú lenne,ha harmadszor is,kényszerből kéne AC-t újraigazolni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.07.18. 07:27:13

újabb győzelem a SL-ben: 111-93-as W a Portland ellen! :P Lawson beindult, Weems is hozta magát, és Karl fia is jó volt megint. ;)


süti beállítások módosítása