Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

2009-es MLL preview denveri szemszögből

2009.08.14. 13:02 - bad_habit_71

Valami régi…

 A denveriek a második legjobb, 8-4-es mutatóval zárták az alapszakasz küzdelmeit a 2008-as szezonban, így sorozatban harmadszor jutottak el az úgynevezett Championship Weekend-re, ahol egy hétvége alatt megrendezik a két elődöntőt és a nagydöntőt, a Championship Game-et. A Los Angeles csapatát még sikerült legyőznie a Denvernek az elődöntőben 13-12-re, de sajnos a döntő második félidejében már búcsút kellett mondaniuk a győzelmi álmoknak, mivel a Rochester csapata 16-6-ra győzedelmeskedett. A 2009-es évre néhol hozzátettek néhol pedig elvettek a csapatból, de a válasz a legtöbb föltett kérdésre ugyanaz maradt; olyan középpálya kell amelyik mindenkit a földbe döngöl és egy folyamatosan fejlődni illetve javulni képes védelem.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valami új…

Denverünk head coach-a és general managere, Brian Reese szerint csapata eddig dinamikus középpályásai kezdenek lassan kiöregedni. Habár még mindig ütőképesek, Kyle Harrison megszerzése egy kis fiatalítást és mélységet hozott a középpályás sorba, további fiatalítást jelent Dan Hardy és Max Seibald draftolása is, a két fiatalember az NCAA döntőjéből már jól ismerhette egymást, ahol előbbi a győztes Syracuse utóbbi pedig a második Cornell egyetemet erősítette még. Lassan közeledve az alapszakasz végéhez Hardy is és Seibald is versenyben van az év újonca címért.
 
 
Posztok lebontása
 
 
Támadók
 
Háromból két kezdővel tud visszatérni az Outlaws, de az assziszt király Ryan Powell nélkül maradnak, az ő pótlására kitűnően alkalmas lesz Hardy. Drew Westervelt, Brendan Mundorf és Matt Brown mind másban és másban jeleskedik de a pályán tökéletesen kiegészítik egymást. Reese szerint Westervelt tökéletes feeder („feladó”) és az edzéseken is szépen bizonyít, Brown az ún. crease attackman leginkább a betörésekért felelős, és Brendan Mundorf, a támadások motorja és ereje, a pontlistán az ötödik helyet foglalja el, góllövésben pedig harmadik legjobb a ligában. Tavaly ők hárman 82 gólt szereztek, ez majdnem fele a csapat összes góljának.
 
 
Középpályások
 
Az Outlawst jól kitömték a középpályán erre a szezonra. Harrison remek kiegészítés Brian Langtry és Jeff Sonke mellé, akik a liga legjobb middie-i közé tartoznak. Sonke híres távoli lövéseiről és remekül segíti a támadásokat, tavaly ez 17 gólt és 9 asszisztot eredményezett. A tavaly folyamatos sérülésekkel küszködő Josh Sims is felépült.
 
 
Védekező középpályások / Long stick middie-k
 
Annak ellenére, hogy elcserélték Benson Erwin-t, még mindig van lehetőség a variálásra a védekező középpályások között. Mike Ward és Nate Watkins tavaly is jól muzsikáltak és idén ütős segítséget kapnak a Los Angelesből hozott Jim Borrell személyében. Tom Ethington, aki már a kezdetek óta a csapattal van, és a Washingtonból szerződtetett Matt Bocklet, ground ball specialista képviselik a long stick middie-ket a csapatban. (Field lacrosse-ban általában a védők játszanak long stick-kel, ami 180cm hosszú, így könnyebb lehalászni ez előre vágott labdákat vagy könnyebben tudja a bot hosszúsága miatt stick check-elni az ellenfelét, sok csapat a középpályán is használ long stickes játékosokat.)
 
 
Védők / Kapus
 
A denveri védelem tavaly másodikként volt rangsorolva a ligában, a kapuban Jesse Schwartmann-nal, aki .551 védési százalékot produkált és elég gyorsan jó profi kapus vált belőle. Lee Zink a védelem vezére, legfontosabb feladata a labdaszerzés, de a legnagyobb változást a védelembe Eric Martin megszerzése hozza. Reese szerint Martin személye új távlatokat nyit a védekezésben, kifáradhatatlanul képes a felezővonalig és vissza rohangálni, indítani a szélsőket, és levenni a pályáról az ellenfél legjobb játékosát. A védekezés kulcsa idén a leindítások (transition) megakadályozása és ezáltal a felállt védelem (6 a 6 ellen) elleni támadásra kényszeríteni az ellenfelet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez volt a 2009-es szezon előrejelzése, lassan indul az MLL playoff, tehát a későbbiekben az idei eredményekről és a playoffba való bejutásról lesz szó. Szerintem nem árulok el nagy meglepetést ha megsúgom, hogy a Denver Outlaws csapata elsőszámú kiemeltként jutott a rájátszásba :).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr191309085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása