Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Négyből három

2010.11.18. 14:18 - Filip89

Jól folytatta szereplését a Colorado Avalanche megtizedelt serege az elmúlt egy hétben az NHL alapszakaszában, hiszen a legutóbbi négy mérkőzésünk közül csak egyet vesztettünk el. Múlt pénteken a Columbus otthonában sima 5-1-es sikert értünk el, másnap sajnos lényegesen gyengébben játszottunk, és 3-1 arányban alul maradtunk a Detroit vendégeként. Ezt követően hazatértünk, és hétfőn 6-3-as csapást mértünk a St. Louis-ra, míg a szerdai játéknapon a San Jose ellen hosszabbításban arattunk 4-3-as győzelmet.




















- Az első sorunk pontgyárosai ezen a mérkőzéseken is tudtak hallatni magukról, különösen a legutóbbi két alkalommal voltak elemükben. Stewart további öt ponttal folytatta a termelést, így 18 meccset követően már 22 egységnél tart, testvériesen elosztva a gólok és az asszisztok számát. Az elmúlt egy hétbeli egyetlen találatát a Sharks ellen lőtte, amivel két gólos hátrányból megindítottuk a felzárkózást, a Blues ellen nem tudta folytatni a tavalyi félelmetes góllövő formáját, viszont két asszisztot és +3-at jegyzett arról a mérkőzésről. Stastny öt meccses aktív pontszerző sorozatnál tart, ennek köszönhetően természetesen továbbra is pont/meccs mutató felett áll, hiszen jelenleg 19 pontos. A Sharks elleni mérkőzésen nagyszerű lövésből szerzett gólt, míg két nappal korábban a Blues kárára 1+1-et jegyzett. Igazi vezéregyéniségnek számít, aki talán nem csak a sorára, de az egész csapat játékára kész egyre nagyobb befolyással lenni, ami mindenképpen pozitívum, főleg amikor megy neki a játék. A sérült Galiardi-t a két idegenbeli meccsen még Porter helyettesítette átmenetileg, az utolsó két találkozón viszont már Jones korcsolyázott az első sorban, aki egy kisebb kéz sérülésből visszatérve a Blue Jackets ellen két gólt és egy asszisztot szorgoskodott össze még a második sorból, ezen kívül a St. Louis ellen ugyancsak eredményes volt, így 15 pályára lépést követően már 7 találatot számlál, elkezdett egyre hatékonyabban játszani, és bizonyára jót tesz neki, hogy most egy ideig az első sorban számíthatunk rá.

- A második számú trió produkciója rendre Duchene kissé szeszélyes játékán áll vagy bukik, s mostanában elég változó, hogy éppen mikor milyen napot fog ki. Sorozatban három meccsen jegyzett gólpasszt, míg a legutóbbi fellpést már pont nélkül zárta, és a hullámzóbb produkciója ellenére 14 pontot regisztrál jelen pillanatban. A Blues ellen igazán új oldaláról is megmutatkozott, amikor a találkozó hajrájában nagyon felmérgesedett, és Sobotka ellen lebonyolította NHL-es karrierje első verekedését, amiben kifejezetten aktívan vett részt. A nagyöreg Hejduk viszont meccsről meccsre kegyetlen formában teszi a dolgát, ugyan gólt már egy jó ideje nem ütött, az asszisztokat szép számmal gyűjti, az előző meccsek közül a CBJ és a STL ellen egyaránt két-két gólpasszal lepte meg társait, és a Sharks ellen is volt egy brilliáns előkészítése. Kifejezetten nagy kedvvel játszik, rendre életveszélyes a kapu előterében, és a passzainak is szeme van. A gyengébb rajt óta az utolsó 13 meccséről 19 pontot szedett össze, mindent elmond teljesítményéről, hogy ezáltal október 18-tól kezdve az egész ligában csupán Crosby és Stamkos rendelkezik nála több ponttal. Jones előrelépésével az addig a harmadik sort erősítő Yip lépett fel melléjük a jobb szélre, és a St. Louis ellen egy furcsa győztes gólt szerzett, amit közel öt perces videózások után ítéltek szabályosnak, egyébiránt az évadbeli ötödik találata volt. Ezen kívül az utóbbi mérkőzéseken megint kicsit passzívabb volt, így a legutóbbi két alkalommal már csak 13 perc lehetőséghez jutott.



- Tovább folytatódott az év elején oly zseniális harmadik sorunk leágazása, miután az utóbbi időben egyre gyakrabban szenvednek el gólokat, ellenben ők maguk már nem tudják hozni az eddigi váratlan találataikat. Winnik mindössze egy asszisztot szerzett mostanában, és a legutóbbi négyből három alkalommal is negatív tartományban zárt, így leesett -2-re az összesített +/- mutatója. O'Reilly ugyancsak egy gólpasszal gazdagodott az elmúlt egy hét alatt, egyre gyengébb számokat produkál a bulizás terén, és a nemrég még +8-as statisztikája is a felére olvadt, az utóbbi meccseken kicsit megrekedt a játéka, és szinte csak fellángolásai vannak. Porter számára az első sor túl nagy falatnak bizonyult a múlt hétvégi két találkozón, azt követően viszont lekerült ebbe a hármasba, ahol bár hajlamos az elszürkülésre, az utolsó két meccsen két gólt is lőtt, a St. Louis kapuját egy emberelőnyös találattal vette be, míg a San Jose ellen a hosszabbításos győztes találatot lőtte.

- A negyedik sorunk változatlanul ellenállhatatlan lelkesedéssel teszi a dolgát a rájuk kiosztott néhány percben, annak ellenére, hogy történt az összetételükben egy személyi változás. Van der Gulik súlyos térd sérülés miatt kiesett, helyére a Monsters addigi kapitánya, és a farmcsapata házipontlistájának éllovasa, Mauldin került. A színesbőrű támadó a volt csapata, a Blue Jackets ellen ölthette magára először az Avs mezét, és rögtön egy pazar emberhátrányos gólt lőtt benne, amely NHL-pályafutása első találatának felelt meg. Ezt követően még egy assziszt került fel a neve mellé, így négy meccs után két pontos, és estéről estére fáradhatatlan munkát végez a letámadásban a rá kiosztott 8-10 percekben. Dupuis folytatja az egész évben tőle látott szorgalmas játékot, a Columbus ellen ugyancsak betalált, így öt pontja mellett már +4-et jegyez kiegészítő ember létére, abszolút a szezon egyik üde színfoltjának tekinthető eddig. McLeod lebonyolította az ötödik verekedését, és elérte a 60 perc kiállítást a szezonban, viszont a játékban egyelőre adós marad a hasznos megmozdulásokkal, az egy dolog, hogy keveset van nála a játékszer, de a korong nélküli játkban is egyre gyakrabban hajlamos az ellustulásra, bár legutóbb a Sharks ellen meggyőző teljesítményt nyújtott, meglehetősen hullámzó, és joggal várnánk el többet tőle.

- A védelem kiegészült néhány visszatérővel, így még a hétvégén elköszöntünk Liffiton-tól és C. Cohen-től, akik az utóbbi időben többször is tartalékok voltak, mostantól újra a LEM sikereiért küzdhetnek. Három hét kihagyás után aktiváltuk az agyrázkódását kiheverő a csapatkapitány Foote-ot, és a Blues elleni mérkőzésen jegyzett asszisztjával megszerezte 254. pontját a klub színeiben, ezzel megelőzte Ozolinsh-t a hátvédek közti örökrangsorban. Ezt leszámítva sajnos nem sok pozitívumot mondhattunk el a teljesítményéről, több gólt is elszenvedtek közösen a másik friss visszatérő Wilson-nal, nem mindig védekeztek elég meggyőzően a kapu előtt, a legutolsó meccsen például mindketten -2-ig süllyedtek. Liles kegyetlen formában játszik azóta is, és most néhány pont nélküli mérkőzés után újra megtalálta az offenzív formáját, az elmúlt négy mérkőzés mindegyikén feliratkozott a pontszerzők közé, és összesen 7 pontot regisztrált az elmúlt öt nap alatt. A Detroit ellen egy szép kettős emberelőnyös góllal ütötte meg az évi első gólját, majd a Blues ellen következett két újabb találat, miközben összesen három ponttal keserítette el a Zenészeket. Ezzel jelenleg 18 meccs utáni 18 pontjával a liga legponterősebb hátvédjának tekinthető, +11-gyel pedig szintén az élmezőnyben tanyázik a bekkek között. Az elmúlt meccsekre új társat kapott a csereüzletben érkező O'Byrne személyében, aki a Columbus ellen még bejáratosan mutatkozott be, de később egyre stabilabb védekező munkát láthattunk tőle, miközben első pontját és első verekedését is letudta új állomáshelyén, a denveri bemutatkozásán pedig egyenesen +3-at rittyentett a Blues-meccsen. Hannan számára a columbus-i kirándulás sikeredett emlékezetesre, ezt az összecsapást zárta +3-as mérleggel, ezzel végre fel tudta tornászni magát pozitív tartományba. Meggyőző teljesítményt nyújt a védekezésben, bár az utóbbi időben kevesebb feladat hárul rá, s papíron csak a harmadik bekkpárunkat erősíti. Az újonc Shattenkirk egyre jobban kezdi megszokni a bajnokság ritmusát, a hibáit képes volt a minimálisra csökkenteni, és amellett, hogy hátul stabilizálta magát, az előrejátékot is egyre masszívabban tudja támogatni. Nagy hete volt, hiszen Columbus-ban egy látványos assziszt formájában megszerezte első pontját a nagyok között, a Sharks ellen pedig egy emberelőnyös találattal első gólját is beütötte az NHL-ben. Az edzői stáb bízik benne, és alighanem a további hátvédeink felépülése után is meg fogja kapni a lehetőséget. Ellentétben a másik újonc Holos-szal, aki néhány átlagos mérkőzése után az utolsó két meccsről kikerült az összeállításból, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor verekedheti vissza magát az aktív hatosba.

















- Ezen a négy mérkőzésen is Budaj védhetett, vagyis a szlovák portás sorozatban tíz meccset játszott végig Anderson kiesése óta. Nem igazán lehet panaszkodni rá, mert mindhárom győztes meccsen 90 % felett zárt, és a leggyengébb mezőnyjátékkal járó detroiti fiaskó alkalmával sem varrhattuk a nyakába a vereséget a 22/25-ös teljesítménye nyomán. A Jackets ellen csupán egy gólt kapott, és a nehezebb időszakokban kiválóan állta a sarat, a Blues ellen szintén szükség volt a védéseire a sikerhez, míg a Sharks elleni három kapott gól ellenére 40 védést mutatott be. Az egész évet tekintve 11 start után 7 győzelmet, 90.9 %-os hatékonyságot és 2.72-es kapott gól átlagot tudhat magáénak. Grahame a felrendelése óta mind a kilenc meccset a padról izgulhatta végig, és lassan elképzelhető, hogy fellépés nélkül küldjük vissza őt Cleveland-be.

- Sérültek: Kapusfronton nagyszerű hír, hogy Anderson a térd sérülése után már egyre keményebben tréningezik, és közeledik a visszatérése, melynek legmeggyőzőbb jele az volt, hogy a minap a klub nyilatkozni engedte őt, a sérült játékosokat pedig nem szokták a média rendelkezésére bocsátani. Az optimistábbak szerint akár már a hétvégén, de inkább a jövő hét folyamán számíthatunk ismét az elsőszámú portásunkra. A már említett Foote és Wilson visszatérése mellett a napokban aktiváltuk Koci-t, aki viszont az utóbbi két mérkőzésen egyaránt tartalék volt. Quincey a héten már edzett az agyrázkódása után, és szintén rövidesen várható a visszatérése. Vele ellentétben a másik két hasonló problémával bajlódó játékosunk, Cumiskey és Mueller változatlanul bevethetetlenek. Galiardi-val kapcsolatban is érkezett egy kedvező jelentés, mely szerint bizonyára nem kell annyira sokat kihagynia a csuklótörése miatt, és kevesebb, mint négy hét után visszatérhet. Viszont Van der Gulik keresztszalag-szakadás révén alighanem hosszú pihenőre számíthat.

O'Byrne trade:

Egy hete, a csütörtöki napon végrehajtottunk egy játékoscserét, melyben az idei évben draftolt támadó Michael Bournival-t a Montreal Canadiens-hez küldtük a hátvéd Ryan O'Byrne szolgálataiért cserébe. Az elmúlt időszakban megszaporodó hátvéd sérülések állhatnak az üzlet hátterében, hogy a rutintalan tehetségeink túlterhelését némileg O'Byrne megszerzésével igyekeztünk megelőzni, egyúttal kicsit befoltoztuk a tátongó űrt a kékvonalon, és egy kifejezetten nagytestű bekkel tankoltunk fel, aki igazi fizikai játékos hírében áll. A 26. életévében járó új szerzemény idén mindössze három mérkőzésen lépett pályára a Canadiens-nél, de az elmúlt szezonban karriercsúcsot jelentő 55 meccsen játszott, ezalatt négy pontot (egy gól és három assziszt) szedett össze, valamint csapata 19 playoff-fellépése közül 13 alkalommal be volt nevezve. Annak idején a 2003-as draft harmadik körében kelt el a Montreal által, és három évet húzott le a Cornell Egyetemen, mielőtt a Habs profi szerződést ajánlott volna neki. A trade előtt 128 NHL-mérkőzést számlált, melyek alatt két találat, 14 előkészítés és 181 perc kiállítás került fel a neve mellé, az Avs-ben az első négy meccs alatt ehhez egy gólpasszt tudott hozzátenni. A távozó szélső Bournival nagy tehetségnek számít, a 2010-es draft harmadik körében, az összesítésbeli 71. pozícióban szereztük meg, s ezidáig a QMJHL-es Shawinigan Cataractes gárdáját erősítette, kicsit meglepőnek tűnt, hogy éppen őt áldoztuk fel egy hátvéd megszerzéséért, de igazából majd a jövőben fog eldőlni, hogy mennyire fogjuk hiányolni.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 10-4-3, 23 pont (18 meccs)
2. Colorado Avalanche 10-7-1, 21 pont (18 meccs)
3. Minnesota Wild 9-5-2, 20 pont (17 meccs)
4. Calgary Flames 7-10-0, 14 pont (17 meccs)
5. Edmonton Oilers 4-10-3, 11 pont (17 meccs)

A Vancouver továbbra is őrzi vezető pozícióját az ötösfogatban, a meink pedig felkapaszkodtak közvetenül mögéjük a második helyre, ami jelenleg rájátszást érő helyezésnek számít. A Minnesota szívósan tartja magát az élbolyban, ellenben a két albertai gárda jelentősen hátramenetbe kapcsolt, a Calgary sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, az Edmonton pedig már ligautolsó az Islanders-szel karöltve.

A következő mérkőzéseink:

Szombat, 03:00: Colorado Avalanche - New York Rangers
Vasárnap, 02:00: Dallas Stars - Colorado Avalanche
Jövő csütörtök, 04:00: Vancouver Canucks - Colorado Avalanche
Jövő péntek, 03:00: Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
Jövő vasárnap, 03:00: Colorado Avalanche - Minnesota Wild


Még egy meccsünk hátra van a megkezdett hazai sorozatból, melyen pénteken az idegenben már legyőzött NY Rangers-t láthatjuk vendégül. Az ezt követő napon Dallas-ba látogatunk, majd több divíziórivális ellen is megmérkőzhetünk, beleértve a vancouveri és az edmontoni kiruccanásokat. Talán most nem tűnik annyira erősnek a közeljövő programja, és sikerülhet megtartanunk az elkapott jó formát a következő bejelentkezésünkig.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr62457043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.11.18. 15:31:17

szerintem egyre jobbak ez az összefoglalók filip:-)

foppa21 2010.11.18. 15:33:59

nálam a duchene bunyó mindent visz!

milo_hedgie#23 2010.11.18. 16:47:48

shatty tényleg egyre jobban belejött,ez a gól nem volt semmi. meg az öreg hejduk gólpassza is kellett hozzá:))
jól megy a csapatnak még ennyi sérülttel is,szerintem nem leszünk rosszak. obyrne beválhat,mert nem nagyon volt ilyen erős védő a csapatban,esetleg wilson vagy foote

Black_Adder 2010.11.18. 18:25:43

Mi van, kisütött a nap Denverben? :D Rég volt, h egyszerre legyen jó formában minden csapatunk, akár egyetlen hét erejéig is...

foppa21 2010.11.18. 19:12:37

@Black_Adder: a rapids menetelése bearanyozza a várost:-D

Tomi_Tanguay 2010.11.18. 19:26:40

a nuggets nincs túl nagy formában

Coach Sacco 2010.11.18. 21:24:51

Ahhoz képest, hogy milyen hullámzóak vagyunk tényleg egész eredményes a csapat, mert ma hajnalban jól sikerült a meccs vége. Ezzel szakadt meg a hosszú egy győzelem, egy vereség tendencia. :)
Hétvégén nehéz lesz a Rangers és a Dallas egymás után.

Black_Adder 2010.11.18. 23:41:04

@Tomi_Tanguay: de legutóbb ők is nyertek, és most kezdték a saját győzelmi szériájukat... :)

Black_Adder 2010.11.19. 00:00:04

Sőt a Broncos sincs nagy formában, de attól minden Denveri major csapat megnyerte az uccsó meccsét (kivéve a rockies, de ők már nagyon rég játszottak utoljára)

Én már annyira aláadtam az igényeimet, h nekem már ez is elég /*ahhoz, h jókedvből basszak be, ne idegből*/ :)

foppa21 2010.11.19. 04:58:50

@Black_Adder: a broncosnál idén egy győzelem is nagy dolog:-D

foppa21 2010.11.19. 05:01:00

anderson még a hétvégén visszajön!

Tomi_Tanguay 2010.11.19. 20:17:16

látom anderson egyből kezdeni is fog a mai meccsen

foppa21 2010.11.20. 05:38:15

5-1re kiütöttük a rangerst! nagy meccsünk volt!:-)

milo_hedgie#23 2010.11.20. 17:41:04

most úgy látom nagyon jól elkaptuk a ritmust. az utólsó ötből négy meccsen győztünk. talán nem jön a legjobban,hogy ma is játszanunk kell,de én nem féltem a csapatot.
jahh és duchenne brutális volt ezen a meccsen:) meg porter van még nagyon komoly formában

foppa21 2010.11.21. 04:56:00

megvertük a dallast is igaz csak büntetőkkel. de sokat ér, mert mi tegnap is játszottunk még:-)

Coach Sacco 2010.11.21. 12:02:56

Átvettük a vezetést a divízióban!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.22. 20:23:47

Liles 2nd star of the week!
Bővebben az esti GITR-ben. :D

foppa21 2010.11.23. 02:39:58

@Filip89: és akkor holos tényleg lement a farmra?

foppa21 2010.11.23. 05:30:07

@Filip89: az fasza, majd csak észreveszik ha más nem olvassák a GITRet:-D

milo_hedgie#23 2010.11.25. 11:25:01

megint vesztettünk a canucks ellen,egyszer pedig már elkaphatnánk őket:))

foppa21 2010.11.25. 14:13:41

@milo_hedgie#23: engem is idegesit hogy háromból háromszor kikaptunk tőlük...
sőt anderson és foote is megsérült:-(

milo_hedgie#23 2010.11.25. 20:00:16

@foppa21: anderson alig hogy visszajött,ez nem az ő szezonja:(

foppa21 2010.11.26. 05:33:50

basszameg 3-2re kikaptunk az oilerstől:-( az utolsó percben ütötteék a győztes gólt, szerintem elfáradtunk a végére mert tegnap is volt a meccsünk. ez most elég szerencsétlenül jött ki:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.27. 17:20:34

Anderson és Foote várhatóan ma sem játszik. 3-kor kezdünk a buzivájd ellen, a lényeg az lenne, hogy senki ne szenvedjen súlyosabb sérülést.

foppa21 2010.11.27. 18:34:58

@Filip89: verni kéne ezeket a köcsögöket, hogy vissza találjunk a győzelmekhez.
ez a meccs után lesz új blog bejegyzésed ugye?:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.27. 19:17:50

Igen, vasárnap vagy hétfőn meglesz a terveim szerint.

milo_hedgie#23 2010.11.27. 21:49:38

a wild ellen nem hibázhatunk,nem lehet hogy sorban három divizio meccset veszitsünk el

foppa21 2010.11.28. 05:44:05

7-4re kiütöttük a köcsögöket! nagy meccset játszottunk:-) sajnos többen megsérültek, winnik és stewart volt a legkomolyabb
várjuk filip összefoglalóját:-)

milo_hedgie#23 2010.11.28. 12:53:51

@Filip89: hát így kurva jól nézünk ki megint:((


süti beállítások módosítása