Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLB: További év végi díjak

2010.11.24. 13:14 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt hetekben kiosztásra került az összes lényeges év végi egyéni díj az MLB 2010es szezonja után. A Gold Glove és a Silver Slugger győztesek kihirdetése után most a többi kategória jutalmazottjaival foglalkoznék.



- Számunkra a legérdekesebb az NL MVP választás volt, ahol két denveri játékos élmezőnybeli helyezésében bizhattunk, bár az első helyre nem lehetett várni egyiküket sem. Nem is kellett csalódnunk, mert az outfielder Carlos Gonzalez megszerezte a harmadik helyet, a shortstop Troy Tulowitzki pedig az ötödik pozícióra ért oda. A győztes Joey Votto lett, aki a 32 szavazóból 31től első helyes voksot kapott, így a vártnál nagyobb fölénnyel előzte meg az elmúlt két év győztesét, Albert Pujolst. Nehéz magyarázatot találni, hogy mi lehetett Votto fölényes győzelmének az oka, amikor csak az ütési átlagban tudott jobb lenni Pujolsnál, legfeljebb kettejük csapatának közti szereplése alakíthatott ki ekkora differenciát, de mindenképp meglepetés, persze nem mintha nem érdemelné meg a címet. CarGo 7 darab második és 13 harmadik helyet begyűjtve csak 39 ponttal maradt el Pujolstól. A negyedik A. Gonzalez lett a Padresből, mögötte az ötödik Tulo két 3. és egy 4. helyet zsebelt be, jobbára az 5-8. hely körülre rangsorolták őt. Büszkék lehetünk a két srácra, hiszen nagy teljesítmény, hogy egy csapatból ketten végeztek a legjobb öt között.

- Az AL MVP győztes Josh Hamilton lett a liga bajnok Texastól, nem is lehetett kérdés az elsősége, 22 első és 4 második helyet kapott, így majdnem 100 ponttal előzte meg a második Tigerses Miguel Cabrera-t (öt első, tizenegy második, tíz harmadik hely), a harmadik pedig a Yankees-ből Cano lett (12-12 második-harmadik hely). Érdekesség, hogy a legjobb dobó Sabathia csak a 13. lett a rangsorban.

- Az NL Cy Young győztes a várakozásoknak megfelelően Roy Halladay lett, ezzel a baseball történelem ötödik dobója, aki mindkét ligában a legjobb tudott lenni, hiszen 2003ban még a Torontoval AL elsőnek választották. Doc elsősége vitathatatlan volt, a legtöbb fontos kategóriában a legjobb volt a szezonban: 21 győzelem, 2.44es ERA, 219 SO, így mind a 32 szavazó őt tartotta a legjobbnak. A második helyen Wainwright végzett, 28 második és három darab harmadik helyes jelöléssel, ezt sem lehetett vitatni. A harmadik pedig a Rockies dominikai dobója Ubaldo Jimenez lett, négy második, 19 harmadik, nyolc negyedik és egy ötödik helyezett szavazattal, sajnos a szezon második felében többször hullámvölgye volt, így ennél jobb eredményt nem várhattunk volna tőle, de ezzel a harmadik hellyel is maximálisan elégedettek lehetünk.

- Ezt a díjat az AL Cy Youngot Felix Hernandez söpörte be a másik ligában, a Seattle dobója ezzel a harmadik venezuelai győztes lett a liga történetében ebben a műfajban. Mindössze 13-12es W-L mutatója volt a gyengébb csapatának köszönhetően, de 2.27es ERAval és 232 strikeouttal is kiemelkedett az AL mezőnyből. Az ő első helyét sem igazán lehetett vitatni, a 28 lehetséges első pozícióból 21et besöpört, mögötte a második helyért szoros csatában a Rayses Price futott be megelőzve Sabathia-t (Yankees), köztük mindössze kilenc pont döntött előbbi javára. Talán meglepő lehet, hogy Lee csak a hetedik helyen végzett, és a szavazóktól egyetlen első és második helyet sem kapott.

- Az NL Rookie of the Year választáson a számunkra rivális Giants elkapója, Buster Posey 20-9 első-második hely arányban verte az atlantai Jason Heywardot. Bizonyára Posey győzelmében nagy szerepe volt a SF World Series címének, főleg hogy az ahhoz vezető úton Heywardékat is biztosan kiejtették. Illetve a második helyezettnek annak ellenére is csak kevéssel voltak jobb számai, hogy Posey csak az idény két harmadát töltötte az MLBben, szóval megérdemeltnek tekinthető a diadala, melyet 18 HR és 67 RBI teljesítménnyel hódított el. A harmadik egyébiránt Jaime Garcia (Cards), a negyedik pedig Gaby Sanchez (Marlins) lett.

- Az AL Rookie of the Year kiírásban a csere dobó Neftali Feliz diadalmaskodott, miután a WS résztvevő Rangers bullpen legerősebb tagja volt az egész év teljes hosszában. 40 savet jegyzett 2.73as ERAval és 4-3as győzelem-vereség statisztikával. Az év újonca győztes 20 első helyet szedett be, szemben a második helyen végzett Detroit CF Jackson 8 kiemelt pozíciójával, elég markáns volt a különbség közöttük. Közben a harmadik helyen a Twins 3B Valancia ért célba.

- Az NL Manager of the Year a Padresszel a rájátszásról egy hajszállal lemaradó Bud Black lett elképesztő csatában, mivel egyetlen ponttal előzte meg a playoffoló Reds főnökét, Dusty Bakert. A SDtől nagy teljesítmény volt, hogy a végsőkig harcban voltak a POért, mert előzetesen senki nem várta volna őket a legjobbak közé, ennek ellenére csak az utolsó játéknapon elszenvedett vereségük miatt maradtak le a későbbi bajnok SFtől. Black 16 első, 7 második, 3 harmadik helyet szerzett, szemben Baker 13-12-2es teljesítményével. Érdekes a végeredmény, talán a playoff miatt Baker sikere magától érthetőbb lett volna, de a Padres annyira underdog volt, hogy az ő menetelésükben nagyobb szerepe volt Blacknek, mint talán Bakernek az egyébként erősebb Reds sikereiben. A harmadik egyébként a WS győztes SF managere Bruce Bochy lett messze lemaradva az első kettőtől.

- Az AL Manager of the Year versenyt korábbi öt második helye után Ron Gardenhire nyerte meg. Irányításával a Twins idén is bejutott a rájátszásba a liga második helyén, annak ellenére, hogy több kulcsemberüket korán elvesztették, így az ALDS búcsú sem volt váratlan tőlük. Gardenhire 16 első, 8 második, 4 harmadik helyes szavazatának köszönhetően relatíve soknak számító 27 ponttal verte az AL győztes Rangers mesterét, Ron Washingtont, harmadikként pedig Joe Maddon (Rays) zárt.

Azt hiszem, hogy két elégedettek lehetünk a denveri legények díjazásával, két GG és SS után szereztünk egy harmadik helyet a Cy Young kiírásban és két Top5 pozíciót az MVP választáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr642470082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.11.24. 14:36:58

elégedettek lehetünk, ahhoz képest hogy mennyire szarba se szoktak venni minket általában. jó mondjuk cargonak MVPnek kellett volna lennie, de majd jövőre megnyeri:-P

Tomi_Tanguay 2010.11.24. 16:04:46

ja nincs ezzel semmi baj, hogy cargo az első évében nem nyerte meg.bőven lesz még ideje rá:)

Coach Sacco 2010.11.24. 19:50:43

Én is elégedett vagyok ezekkel az eredményekkel! Megérdemeltük őket! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.24. 19:57:01

Úgy érzem, egyre esélytelenebb DLR megtartása. :(
Viszont Torrealba visszahozatala is esélyes lehet, ill. Ordonez is jó névnek tűnik. Persze, mind közül a legjobb a Colorado native Kouzmanoff lenne. :P

Tomi_Tanguay 2010.11.24. 21:06:16

DLR sajnos valószinűbb, hogy menni fog mint marad:(

Tomi_Tanguay 2010.11.24. 21:20:16

de annak örülök hogy nem szálltunk be a versenybe v-martinezért. 4év 60milláért kelt el:D

Tomi_Tanguay 2010.11.25. 21:12:46

kaz matsui hét év után visszatér japánba

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.27. 12:30:34

Garland a Dodgers-ben kötött ki - haromt örülni fog neki. :P

Tomi_Tanguay 2010.11.27. 15:49:13

szerintem se olyan nagy veszteség. 5M/1yr ennyit arról hogy multi szerződést akart:D
mondtátok egyszer talán dukeot na őt meg elcserélték a dbackshez
mostmár lassan nálunk is lehetne valami, bár még időben vagyunk mert nem sokan keltek el eddig.
jó azért nem azt mondom hogy hozzuk jetert 150mila per 6yr ami készülőben van a yankeesnél:D

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.29. 14:07:58

egyre gázabb arcokkal hoznak minket szóba, illetve emlegetnek nálunk mint targetet. Most csak a pitcherekről van szó.
Brandon Webb. Kurva jó volt de 2009 óta nem játszott meccset és mindene sérült
Jeremy Bonderman. Szintén állandóan sérült és mellé még szar is.
Aaron Harang. Véleményem szerint minden idők legrosszabb rotationben első dobója...
Na meg Bush és Millwood. Ez még a kevésbé gáz kategória.
Illetve a Tampától hoznánk embereket (Garza/Shields). Ez lenne a legjobban tetsző
Illetve bullpenbe szeretnénk Jesse Craint, de ő túl jó így vsz drága.

Tomi_Tanguay 2010.11.29. 22:53:17

ez tényleg a legalja, ennyire nem csúszhatunk le:D de igaz sajnos az az esélyes hogy DLR máshova megy. szerintem is a tampai megoldás a legértelmesebb, mert a többi akkora hülyeség:)

Tomi_Tanguay 2010.11.29. 22:57:16

hogy filip is örüljön: egy évre aláirattuk daleyt
ezen kívül pár minor deal: a SP Eric Stults (former dodger), a C Matt Pagnozzi (former Card) irtak alá

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.30. 00:31:09

másik borzalmas érdeklődésünk, Ryan Theriot. Ha nem tendereli a dodgers akkor vinnénk. brrr. A fórumon esc gyűlöli nagyon a sok Cubsban lenyomott borzalma miatt.
Illetve van még Bill Hall. Ő sem egy nagy szám, de kb pitcheren és catcheren kívül mindent eljátszik, infielden és outfielden is.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.30. 08:55:55

Ezek közül én nem sokat ismerek. Harang viszont kurva nagy szar (akkor már inkább Paulino vagy Rogers legyen SP), meg Theriot-t is hagyjuk már, kéne egy veterán a fiatal middle infielder-ek mögé, de nem ilyen lófasz.
Daley-nek meg szerintem mindenki örülhet, ha összeszedi magát a bullpen meghatározó embere lehet. :)

StormST 2010.11.30. 09:21:08

A hírek szerint (elég biztosnak tűnnek):
- Tulo-nak ma jelentik be a 7 éves, $ 134 milliós hosszabbítását! :D
- Úgy tűnik DLR is marad, 2 vagy 3 évre, kb. évi 10 misiért, még egy orvosi van neki vissza, meg a szerződés hosszának lefixálása... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.30. 09:27:40

Na, ez a Tulo deal nagy lenne, mert minden köcsög azt harsogta, hogy 2013-ban megy a Yankees-be Jeter helyére. :D

The Rockies' offseason focus now sharpens on adding a late-inning reliever — they are interested in Jesse Crain — and a right-handed bat. They have kicked the tires on free agents Andruw Jones, Jermaine Dye, Lance Berkman and Jose Lopez, while also inquiring about Arizona's Justin Upton and Washington's Josh Willingham. Infielder Kevin Kouzmanoff is another possibility if he's nontendered Thursday.

Mondjuk még Pavano-t is mindig emlegetik.

Delcarmen nontenderes lesz, míg Dotel elutasította az arbitrázst, szóval kapunk érte pick-et, ha máshova szerződik.

Tomi_Tanguay 2010.11.30. 11:13:45

hohohóóó - mondta a mikulás:D
2020ig meglesz tulo. DLR még jobb, mert az nagy kérdés volt.
szerintem akkor a napokban írok cikket, ha ezek a bejelentések megtörténnek

StormST 2010.11.30. 15:23:04

DLR szerződése:
2 év alapból, ha ő akarja, akkor lesz 3, így lenne a szerződés 32 millió. Azonban ha akarja a 3-at, akkor a csapat lehetőséget kap a negyedik évre 11 misiért...

Érdekes, szerintem megérhet ennyit, ha újra top formába tud jönni, ha nem, akkor is belefér 3 évig... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.30. 15:40:49

@StormST: Ezt úgy kell érteni, hogy a harmadik év player option, a negyedik pedig team option?

StormST 2010.11.30. 15:42:01

@Filip89: Aha, ezt írta Twitter-en Troy Renck, aki elvileg elég jó belső forrásokkal rendelkezik...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.30. 16:04:13

Akkor már értem. :)
Szerintem jó szerződés, nyilván drága, de ha nem adunk neki ennyit, akkor megy a Yankees-be vagy akárhova pénzt keresni, nem lehetett mit tenni.
Rotation: Ubaldo, DLR, Chacin, Hammel - eddig elég jól néz ki, az ötödik helyért meg versenyezhet Cook, Francis, Paulino, Rogers, plusz ha még hozunk új embert, bár lehet, hogy ebben a formában Hammel helye is kérdéses lenne.
De muszáj, mert a buzi dádzsersz betankolt rendesen, ja láttam egy headline-t valahol, hogy állítólag már Uribe-t is behúzták.

Tomi_Tanguay 2010.11.30. 16:54:11

ide még pl beférne pavano:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.30. 19:27:32

@Tomi_Tanguay: Inkább az év sportolója választáshoz írd már meg a Rockies-kampányokat. :P

Tomi_Tanguay 2010.11.30. 19:37:57

már elkezdtem még ma este elküldöm

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.30. 20:41:34

Még hozzuk Berkmant, Craint, Willinghamet és Kouzmanoffot ha ezen múlik áldozzuk be Stewartot a CWS-nek Floydért és go to the WS :)

Tomi_Tanguay 2010.11.30. 21:31:30

Here's a breakdown of the deal over next 10 years:

2011: $5.5 M

2012: $8.25 M

2013: $10 M

2014: $16 M (one million was added as part of extension)

2015-2019: $20 M

2020: $14 M with $6 million in escalators for Gold Gloves, All-Star game, etc. Includes a $4 million buyout.

Tomi_Tanguay 2010.12.01. 13:27:09

tegnap csak a tulo hosszabbitást jelentettük be. DLR is a napokban várható, de még mexikóban van és vizumot kell kapnia hogy jöhessen denverbe és meglegyenek az orvosi vizsgálatai, de más akadály nincs előtte sem:)

Tomi_Tanguay 2010.12.01. 21:53:42

na éjszaka szerintem befejezem az új offseason reportot

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.01. 22:53:52

@Filip89:
van egy kis igazságuk.
1. 2013ig volt szerződése. Nyugodtan várhattunk volna vele. Így nőtt a kockázata a dolognak
2. sokszor láttuk, hogy a garantált gigafizetés, ráadásul ennyi évre elkényelmesít. Főleg egy ilyen idegsportban lehet ez kérdéses, mint a baseball.

Mindegy. Reméljük nem lesz igaza a fanyalgóknak. állítólag O'Dowdék tapogatóznak Ubaldonál és CarGo-nál is


süti beállítások módosítása