Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Az esztendő legjobbjai

2010.12.17. 12:21 - Filip89

Folytatjuk a visszatekintést a Colorado Rapids emlékezetes 2010-es szezonjára, melynek végeztével a denveri labdarúgók felérve a trónra elhódították az MLS bajnoki címét. A közelmúltban a klub hivatalos honlapján megválasztották külön kategóriánként a csapat legjobb játékosait, most ezekre hívnánk fel mi is a figyelmet, néhány videóösszeállítás segítéségével.

The Rapids lift their first ever Philip F. Anschutz trophy.


A csapat legértékesebb játékosa (MVP): Pablo Mastroeni


2010-ben a csapat kapitányát választották me a legjobbnak, hiába voltak nála több gólt szerző emberek, Pablo idei teljesítménye kimagasló volt az elmúlt évekhez képest, és hatalmas szerepet vállalt a diadallal záruló menetelésből. A veterán klasszis, aki 2002 óta erősíti a csapatot, karriercsúcsot döntött a 29 alapszakasz-meccsével és a 2493 játszott percével, három gólja új egyéni rekordnak számított, valamint élete első rájátszásbeli találatát is meg tudta szerezni idén. Nagyon sokat segített számára, hogy a defenzív beállítottságú belső középpályás, Larentowicz érkezésével többet fókuszálhatott a támadójátékra. Pablo pedig élt a lehetőséggel ebben a szezonban, és az ideális csapatkapitányokat jellemző szorgalommal és vezérszereppel juttatta csapatát egyre magasabbra, mígnem elértünk a bajnoki címig, amelyet ugyancsak pályafutása során első alkalommal hódíthatott el. Nagyjából ezért vélte őt a legjobbnak Gary Smith vezetőedző is: "Omar és Conor fontos gólokat szereztek, de azt gondolom, hogy a csapat legjobbja mégis Pablo volt. Mindig is bíztam benne, hiszen egy igazán példamutató személyiségű sportoló, a pályán és azon kívül is a csapat élharcosa, ez teszi őt igazán különlegessé, a mi nélkülözhetetlen kapitányunkká."




A csapat legjobb új játékosa: Jeff Larentowicz és Marvell Wynne


Még a szakértők sem tudtak egyértelmű véleményt megfogalmazni a csapat legjobb új arcáról, így megosztva ítélték oda a díjat a legjobb új igazolásnak Larentowicz és Wynne között. A vörös üstökű középpályás elképesztő lelkesédéssel küzdve a Rapids idei összes mérkőzésén pályára léphetett, nagyszerű defenzív megmozdulásai mellett pedig még káprázatos gólokat is szerzett, a csapat egyik legveszélyesebb szabadrúgás lövője lett, és az év végére négy találattal zárta a szezont. Wynne középhátvédnek jött, a rajt előtt alig pár nappal került a csapathoz, mégis az első pillanattól kezdve iszonyatosan magabiztosan tette a dolgát a védelemben, fáradhatatlanul robotolta végig a mérkőzéseket, nem egyszer káprázatos mentéseket bemutatva az ellenfelek elől a kapu torkában. Mindketten maximálisan megérdemelték ezt a díjat, talán igazságosabb is, hogy kettejük közt már nem tettek különbséget.


A csapat legjobb góllövője (Aranycipő): Omar Cummings


A jamaikai támadó harmadik szezonjában első alkalommal lett a csapat leggólerősebb játékosa, miután 14 találatával lepipálta az elmúlt évek állandó győztesét, a helyi hős Casey-t. Cummings minden korábbinál magabiztosabb formában értékesítette a helyzeteit, saját bevállasa szerint a hozzáállásbeli változásának volt köszönhető e szembetűnő javulás: "Azt vettem észre, hogy korábban nem lőttem eleget kapura, pedig ugye minél több lövésből már csak a matematikailag is nagyobb az esély rá, hogy több gólt szerezzen az ember. Szóval erre próbáltam minél jobban fókuszálni, hogy nem kerestem annyira a tökéletes helyzeteket, és a legjobb lövéseket, egyszerűen csak próbáltam minél több lövést kapura tenni, hiszen a kapus is hibázhat, és ezekből lehet gólokat szerezni." Mindennek az eredménye végül az lett, hogy Cummings karrierje legjobb szezonját zárta a gólok terén, 14 találatából három győztes gól lett, két mérkőzésen pedig duplázásra volt képes, szeptemberben az MLS legjobb játékosának választották, és ezzel párhuzamosan hazája válogatottjában is újra kezdőhelyet követelt magának. Dél-Amerikából és Európából egyaránt több csapat szeretné megszerezni őt, így a Rapids-nek keményen meg kell küzdenie a téli szünetben, hogy megtarthassák a gólzsákot.



A csapat legjobb védőjátékosa: Drew Moor


Moor azt a hatalmas teljesítményt vitte véghez a 2010-es esztendőben, hogy az összes alapszakaszbeli, és rájátszás-mérkőzést az első perctől az utolsóig végig játszotta. Rajta kívül korábban a liga történetében egyedül Todd Dunivant volt képes 2005-ben hasonló bravúrra, hogy úgy legyen bajnok a csapatával, hogy a szezon összes meccsét végig lejátszotta. Egy hátvéd esetében ennél jobb ajánlólevelet felesleges is festeni, hiszen mindent elmond teljesítményéről, hogy folyamatosan lehetőséget kapott a védő sorban, ellenféltől, eredménytől, s minden mástól függetlenül, mert rendszeresen a legmagasabb színvonalon volt képes játszani. "Ez egy hatalmas elismerés számomra, és elhihetik, hogy mennyire büszke vagyok erre a díjra. Szerintem ebben az évben annyira kiválóan teljesített az egész védelmünk, hogy nem érdemes csak engem kiemelni belőle." A 26 éves hátvéd rettentő kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a denveri védelemben, számtalan remek mentést mutatott be hátul, ezen kívül pedig évi egyetlen találatával egy nagy meccset döntött el a hajrában, a 2009-es szezon közbeni érkezése után pedig idénre abszolút meghatározó ember lett belőle új csapatában.



A csapat legemberségesebb játékosa: Kosuke Kimura

A japán hátvéd leginkább a sorozatos jótékonykodásainak köszönhetően érdemelte ki ezt a személyiség díját. Elkötelezettségét leginkább az bizonyítja, hogy egy fárasztó edzés után ő maga szeretett volna ellátogatni a helyi gyermekklinkára ajándékokat osztogatni, holott előzetesen csak a csapat kabalafigurája lett volna hivatalos a klubtól. A hét éve az Egyesült Államokban élő sportoló rendszeres jótékonykodásai mellett igazi példamutató magatartásával is felhívhatta magára a figyelmet, a kötelező edzéseken kívül rengeteg pluszmunkát vállalt, hogy még tökéletesebbé tehesse a játékát, és akkor is ugyanaz az a szerény srác tudott maradni, amikor a főcsoport-döntőbeli győztes gólja után több sajtóérdeklődés futott be hozzá a finálét megelőzően, mint a csapat többi tagjához együttesen, ő azonban kedélyesen elbeszélgetett valamennyi riporterrel. "A szüleim mindig úgy neveltek, hogy bármit tehetek a világon, de semmi sem lehet jobb dolog annál, mint jó szívvel mások gondját viselni, és én ebben a szellemben élek. Szívesen segítek ahol tudok, nagy örömmel látogatok meg beteg gyerekeket, és igyekszem kitünő példaként szolgálni minden fiatal előtt, hogy kemény munkával bármit meg lehet valósítani a sportéletben."

Az év gólja: Omar Cummings a New York Red Bulls ellen

A házi gólkirály 14 találata közül a Red Bulls otthonában szeptember 11-én szerzett gól különösen kiemelkedett, mert többen helyen az egész MLS-szezon legszebb pillanatai között emlegették - egy egészen kiválóan eltalált lövés volt a térfél közepéről.

Get Microsoft Silverlight

Az év védése: Matt Pickens az FC Dallas ellen

Az elsőszámú portásunk rengeteg nagyszerű védést mutatott be az év teljes hosszában, mégis talán a legfontosabb az idény utolsó nagy mentése volt tőle, amikor a Dallas elleni finálé hosszabbításának utolsó perceiben George John lövésével szemben egy káprázatos hárítással óvta meg kapuját a góltól.

Get Microsoft Silverlight

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr192521626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.12.17. 13:06:19

hatalmasak a videók! köszi ezt a cikket:-)

milo_hedgie#23 2010.12.17. 17:12:15

hehe nagyon jó cummings góljával nem lehet betelni:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.17. 17:40:42

Ez az év gólja, nem tudom a sápadtarcú, semmirekellő európában ribanckodó seggmajmok tudnak-e ilyeneket. Egyértelmű, hogy Cummings az idei aranylabdás, ha nem csak az ECL-t meg a sucker VB teljesítményt nézné a sok kis fasz, akkor észre is vennék.

milo_hedgie#23 2010.12.17. 19:04:40

@Filip89: köszönjük tanár úr:)) beszarok ezeken a szövegeken!

Coach Sacco 2010.12.17. 21:13:31

Tetszett ez az összeállítás! A díjakkal is egyetértek nagyjából.

Coach Sacco 2010.12.18. 10:04:59

@Filip89: Arra gondoltam, hogy a véleményem nem annyira sokatmondó, mert nem ismerem igazán őket, csak az utolsó pár meccset láttam a playoffban, meg az összefoglalóidat olvastam. Szóval biztos megérdemeltek a díjak, ha őket látta a klub a legjobbnak. :)


süti beállítások módosítása