Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

A 2010-es év legszebb denveri pillanatai

2010.12.27. 10:37 - Filip89

Az idei esztendő végéhez közeledve úgy láttuk, hogy érdemes lenne némi számvetést végezni azokról a momentumokról, amelyek 2010-ben értek minket, mindenre elszánt Denver-szurkolókat, s amelyekre most, illetve akár majd évek távlatából is meleg szívvel tudunk visszagondolni. Még ha nem is lehetünk maradéktalanul elégedettek csapataink idei szereplésével, azért azt biztosan állíthatjuk, hogy sportolóink ebben az esztendőben is bőven okoztak kellemes pillanatokat számunkra. Mindez a következő videóösszeállításunkból is maradéktalanul kiderülhet.

Február 10.: Kyle Cumiskey hosszabbításos győztes gólja az Atlanta Thrashers ellen:




Az esztendő első parádés mozzanatát a hokisok szolgáltatták, amikor egy Atlanta elleni kiélezett hazai alapszakasz-mérkőzést a hosszabbításban fejeztünk be, méghozzá a klub történetének eddigi leggyorsabb OT-találatát jegyeztük a hátvéd Cumiskey révén, aki a hirtelen halál kezdését követően 9 másodperccel már be is fejezte a mérkőzést. A korong faceoff után került hátra a villámléptű bekkhez, aki előrekorcsolyázott vele, kicselezett néhány ellenfelet, majd magabiztosan mattolta Hedberg kapust is, az idény egyik legemlékezetesebb győzelméhez juttatva ezzel csapatát.

Április 6.: Matt Duchene rájátszásba jutást jelentő győztes találata a szétlövésben:



Az Avalanche kiváló 2009/10-es idényére a koronát az azévi első körös kiválasztott újonc, Matt Duchene tette fel, amikor a Vancouver elleni, döntetlennel végződött találkozó büntetőpárbajának harmadik körében hidegvérrel gólra váltotta a kísérletét Luongo-val szemben, amivel megnyertük a szétlövést. A denveri hokisoknak pedig éppen ez az egy pluszpont jelentette a playoff-szereplés bebiztosítását, mellyel az egy évvel korábbi 28. helyezés után az Avs újra visszatérhetett az NHL vérkeringésébe, és a fiatal klasszis egy igazi legendás momentumot élhetett meg április 6-án.

Július 31.: Carlos Gonzalez walk-off hazafutással elért cycle-je a Chicago Cubs ellen:



A Rockies idei legemlékezetesebb győzelmét a Chicago Cubs ellen aratta a Coors Field-en, amikor még a nyár folyamán, 5-5-ös állásnál a kilencedik inning alján CarGo egy félelmetes hazafutást lőtt ki a legfelső lelátóra. A venezuelai ütő a HR-t megelőzően már egy single, egy double és egy triple találatot is feljegyezhetett a mérkőzésen, így pályafutása során első alkalommal elérte a cycle-t, egyben a klub történetének valaha volt hatodik játékosa lett, aki végrehajtotta ezt a bravúrt, de mind közül az első, aki éppen egy meccsbefejező ütéssel tudta le a "kört".

Szeptember 11.: Omar Cummings óriási bombagólja a New York Red Bulls ellen:



A Rapids feledhetetlen évének legszebb találatát nem volt nehéz kiválasztani, hiszen a házi gólkirály Cummings az ősszel egy egészen döbbenetes találattal sokkolta a New York Red Bulls-t egy idegenbeli alapszakasz mérkőzésen. A gyenge első félidő után csapatunk éppen 0-2-es hátrányban volt, amikor a második játékrész hetedik percében a jamaikai csatár hosszú szólóba kezdett, majd az ellenfél térfelének közepéről, ballal brutálisan nagy gólt ragasztott a döbbent házigazdák kapujának hosszú felső sarkába. Bár a meccset elvesztettük, a találat egyértelműen az egész 2010-es bajnokság egyik legnagyszerűbb góljának bizonyult.

November 21.: Macoumba Kandji győztes találata az MLS-döntő hosszabbításában:



Hihetetlen körülmények között szerezte meg a fennállása első bajnoki címéhez vezető győztes találatot a Rapids a bajnoki döntőben az FC Dallas ellen, ugyanis a hosszabbítás második félidejében a cserecsatár Kandji által középre adott labda egy menteni igyekvő hátvédről, balszerencsés mozdulattal vágódott be a saját kapujába. Az esetet még inkább drámaivá tette, hogy a denveriek afrikai légiósa a mozdulat közben összeütközött egy ellenféllel, és térdszalag-szakadást szenvedett, mely által legalább fél éves kényszerpihenőre számíthat, míg a meccsen több cserelehetőség hiányában tíz emberrel küzdve kellett tovább harcolnunk a maradék negyedórában az eredmény megtartásáért, hogy felérhessünk az MLS trónjára.

December 3.: Ty Lawson egész pályás kosara a Los Angeles Clippers ellen:




A Nuggets-nál olyan igazán kimagasló momentumot nehéz lett volna választani, de az év egyetlen igazi klasszikus "buzzer beater" kosara mindenképpen helyet érdemel ezen a listánkon. E bizonyos dobást a másodéves Ty Lawson követte el az ősszel, amikor a LA Clippers elleni hazai találkozó harmadik negyedének befejezése pillanatában a saját triplavonaláról süllyesztett el egy hatalmas hárompontost az ellenfél gyűrűjében. Egyébiránt ezzel a ponttal kezdtük el a hajrábeli menetelésünket, melynek végén magabiztosan behúztuk az addig szorosan alakuló mérkőzést.

December 19.: Tim Tebow 40 yardos futott touchdown-ja az Oakland Raiders ellen:



A Broncos idei szezonjában kevés dolognak örülhettünk, azonban az egyik már gyakorlatilag tét nélkülinek bizonyuló összecsapáson a jövő reménysége, Tim Tebow is pályára léphetett, s élete első NFL-beli kezdő mérkőzésén az örökrivális Oakland otthonában egy félelmetes, 40 yard-os TD-t repesztett, amikor 3rd down-nál, kiszorított helyzetből kiválóan ismerte fel a lehetőséget, és senki sem volt képes megállítani őt. Az egykori egyetemi ikon ezzel a momentummal alaposan letette a névjegyét, és talán végre minden kétkedőt elhallgattatott, és bizonyította, hogy rátermettségét profi szinten is képes kamatoztatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr582541370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.12.27. 11:21:56

még min négy másik rockies play befért volna. nelson home steal, a cards ellen 9 pontos utolsó inning, meg egy csomó másik walkoff win:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.27. 12:40:20

Ja, de azokat az MLB.com-os videókat nem lehet beágyazni, a youtube-ról meg törlik, úgyhogy onnan nem lehetett.

milo_hedgie#23 2010.12.27. 16:31:48

jó kis összeállítás lett:))

Tomi_Tanguay 2010.12.27. 16:45:28

cumit ki nem hagytad volna:D

melo15 2010.12.27. 17:45:32

melo buzzer nyerői hol vannak? :)
de főleg őt hiányolom:
www.youtube.com/watch?v=EEzgSWFO144

barn4 2010.12.27. 17:45:37

Tebow TD-je nagyon szép, mondjuk kellett hozzá a jó öreg Bucks is :) Amúgy öröm volt megint végignézni ezeket.

foppa21 2010.12.27. 18:16:13

még csak dec27 van filip:-D
nekem kandji megmozdulása tetszett a legjobban, az hozta meg a legnagyobb sikert (jó lehet vitatkozni hogy az NHL playoff vagy az MLS cup győzelem a nagyobb dolog), meg az is hősies hogy megsérült közben. de omar gólja is félelmetes:-)

Coach Sacco 2010.12.27. 18:38:15

@Tomi_Tanguay: Ennek itt a helye a sorban, nem csak a Cumi mánia miatt. :)

milo_hedgie#23 2010.12.27. 19:37:11

azért tebow tegnapi játékai is megérték volna a jelölést:))

Tomi_Tanguay 2010.12.27. 20:05:35

cargo cycle no1 és minden más csak utána:P

Black_Adder 2010.12.27. 22:51:43

Nagyon jó :)
Tebow a legnagyobb! :D

-Zephyr- 2010.12.30. 15:04:03

Nagyon jó lett! Tebow futása és Duchene SO gólja szerintem a két legemlékezetesebb jelenet. Jövőre is sok ezekhez hasonlót szeretnék látni!

milo_hedgie#23 2010.12.30. 15:49:28

@-Zephyr-: nálam is ez a kettő volt feledhetetlen. meg tebow houston elleni játékai,jövőre ha kezdő lesz szerintem tőle minden meccsről lehet majd kiemelni egy-két hasonló jelenetet:))


süti beállítások módosítása