Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Rookie Camp 2011

2011.09.16. 14:40 - Filip89

Keddtől csütörtökig a Colorado Avalanche a legígéretesebb fiatal játékosai számára tartott egy rövid edzőtáborozást a centenniali South Suburban Family Sports Center-ben, ahol több tehetséges prospect közt például a 2011-es draft kiválasztottjaiból is jó néhányan tiszteletüket tették, és fakultatív jelleggel már a nagy csapat játékosai is fel-feltűntek.

























Természetesen a jelenlévő szurkolók leginkább a csapat történetének valaha volt legmagasabb draft-választására, az idei 1/2-es Gabriel Landeskog-re voltak kíváncsiak, ez volt ugyanis az első lehetőség publikus tréningeken látni a svéd erőcsatárt. A 19 éves tehetség nem hazudtolta meg a draft előtti scouting report-okat, stílszerűen a legelső edzésre elsőként lépett ki a jégre, és valamennyi gyakorlatot hatalmas szorgalommal, odafigyeléssel, hibátlanul végzett el. Emellett az egymás közti számokban is hatalmas játékintelligenciájáról és szorgalmáról tett tanúbizonyságot, a korábban említett hasznos tulajdonságai közül egyedül a fizikai hokijáról nem bizonyosodhattunk meg, mert nyilván az ilyen edzőtáborok alatt a srácok nem akarják ész nélkül szétbombázni egymást, de a TC alatti scrimmage-eken és még inkább az előidény-meccseken már igazán élesen is megcsodálhatjuk majd a svéd tehetséget valamennyi oldaláról.

"Szeretek a jégen lenni, igyekszem kiélvezni minden egyes pillanatot, amelyet itt tölthetek az edzőtáborban. Mindig izgatottan várom egy-egy új szezon kezdetét, természetesen az idén hatványozottan így van" - jegyezte meg a bal szélső.

Duncan Siemens 11th overall pick .Duncan Siemens by the Colorado Avalanche speaks to the media during day one of the 2011 NHL Entry Draft at Xcel Energy Center on June 24, 2011 in St Paul, Minnesota.A másik 2011-es első körös választottról, a 11. helyen birtokunkba került hátvéd Duncan Siemens-ről már kissé megoszlott a helyszínen jelenlévő szurkolók véleménye. Az első két napon többek szerint felejthető teljesítményt nyújtott, mintha nem vette volna kellő komolysággal az edzéseket, lassan, körülményesen mozgott, a korong nem egyszer leszédült az ütőjéről, és előfordult, hogy egy-egy összetett feladatba is belebonyolódott. Ehhez képest az utolsó napra tartogatta az igazi meglepetést, amikor lényegesen rámenősebben, robbanékonyabban tette a dolgát, a hozzá hasonlóan kiváló fizikai adottságokkal megáldott Malone-nal többször is színvonalas csatákat vívtak egy az egyben, és néhány jól sikerült távoli lövést is végre tudott hajtani. Reméljük, hogy a 18 éves srác csak bal lábbal kelt fel az első két napon, és a továbbiakban sokkal inkább a csütörtöki formáját fogja állandósítani.

"A draftolásom óta heteken át kőkeményen edzettem Alberta-ban és Saskatchewan-ben, igyekeztem több téren is fejleszteni a képességeimet, mint például a koronggal való játékomat, az ütközéseimet, illetve az izomzatomat is növeltem. Mindent megtettem érte, hogy a lehető legfelkészültebb állapotban érkezzek az edzőtáborba, bízom benne, hogy meg tudom magam mutatni az edzőknek, és hamarosan számítani fognak rám" - nyilatkozta a csapathoz közelmúltban belépő szerződést aláíró ifjonc, aki fiatal korából adódóan még nagy eséllyel a következő szezont a juniorok közt fogja tölteni.

A többi frissen draftolt közül a kis termetű ötödik körös center Garrett Meurs alkotott említésre méltót, az OHL-ben edződő tehetség ügyesen bánt a koronggal, megbízható offenzív kvalitásokkal bír, ugyanakkor többször komoly gólhelyzetben hibázott. Első táborozó volt még a két utolsó körben kiválasztott hátvéd, Gabriel Beaupre és Dillon Donnelly, azonban egyikük sem mutatott be semmi átlagon felülit.

Érdemes nagyon figyelnünk még az erőcsatár Brad Malone-ra, aki az elmúlt évad finisében már bemutatkozhatott az AHL-ben, és nagyszerű kétirányú fizikai hokira volt képes, most pedig az edzéseken is lenyűgözött néhány jelenlévőt. Mindenek előtt a fantasztikus méreteit és a villámgyors, dinamikus korcsolyázását kell vele kapcsolatban kiemelni, de a támadójátéka is dicséretes. Illetve több alkalommal is külön gyakorolta a kapu előtti beleéréséket egy hátvéddel a nyakán, melyben kifejezetten sikeres volt. Muszáj még megemlíteni, hogy például a szerdai gyakorlások alatt a keménykötésű hátvéd O'Byrne-nel kölcsönösen faragták egymást egy-egy jól irányzott, szabályos bodicsekk formájában. Landeskog alkalmi lakótársa, Malone nagyszerű fizikumú játékos, hatalmas szívvel rendelkezik, nem kizárt, hogy már idén komoly versenyben lesz a kerettagságért, bár lehet, hogy jobban járna az állandó AHL-es játéklehetőséggel, mintha csak az Avalanche 3-4. sorában kéne ténferegnie.

A 23-as keretre áhítozó újonc hátvédek, Tyson Barrie és Stefan Elliott is szokás szerint mindketten kitettek magukért a saját stílusuk szerint, vagyis előbbi leginkább a feltűnően gyors sebességével, utóbbi pedig kiemelkedő pontosságú lövéseivel hívta fel magára a figyelmet.

"Nagyon erős a verseny az Avalanche hátvéd posztjaiért, de úgy érzem, hogy nekem is lehet esélyem odaérni. Megpróbálom a legjobbamat nyújtani, hogy minél nehezebb legyen dönteniük az edzőknek, mert természetesen minden vágyam, hogy hamarosan az NHL-ben játszhassak" - említette a 20 esztendős Barrie.

Sajnálatos módon a klub egyik legnagyobb tehetsége, Joey Hishon nem vehetett részt a jeges gyakorlásokon, mivel a 2010-es első körös választott még mindig az elmúlt szezon végén összeszedett agyrázkódása nehézségeivel küzd, így bizonyára az edzőtábor további részében sem fog tudni érdemi munkát végezni, pedig a fantasztikus idénye után sokan már a denveri egyesülethez várták őt a 2011/12-es kiírásra.

A napokban visszatért Colorado-ba Semyon Varlamov, miután hazalátogatott Oroszországba, hogy részt vegyen a tragikus repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt volt csapata, a Lokomotiv Yaroslavl játékosainak és edzőinek gyászszertartásán és temetésein. Az orosz portást mélyen megrendítette egykori játszótársai elvesztése, de természetesen a szombaton kezdődő hivatalos edzőtáborozáson már részt fog venni.

Az elmúlt napokban végre aláírt a csapat utolsó szerződés nélküli játékosa is a következő szezonra, a hátvéd Kyle Cumiskey egy évre kötelezte el magát, amely alatt az NHL-ben 708 ezer dollárt, AHL-es szereplés esetén 105 ezret kereshet.
















A klub vezetősége nemrégiben jelentette be, hogy az október 8-i szezonnyitó mérkőzést megelőzően megemlékezést fognak tartani a csapat nyáron elhunyt korábbi játékosairól, így a Lokomotiv Yaroslavl balesetében elvesztett Karlis Skrastins-ról és Ruslan Salei-ről, valamint a Nordiques 1994-es első körös kiválasztottjáról, az öngyilkosságot elkövető Wade Belak-ról.

Pénteken a tábor a szezon előtti kötelező orvosi vizsgálatokkal és fizikai tesztekkel folytatódik, az azt követő három napban pedig sort kerítenek a hivatalos Training Camp-re, amely alatt a fiatalok kiegészülnek a keret valamennyi veterán játékosával, majd a jövő keddi házi Bordó-Fehér meccset követően még hat előidény-mérkőzést fogunk vívni az októberi rajtig.

A közeljövő programja:

Szeptember 17-19., szombat-hétfő, 17:00-20:00 Edzőtábor (Centennial, South Suburban Family Sports Center)
Szeptember 21., szerda, 02:30 Bordó-Fehér házi edzőmérkőzés (Colorado Springs, Air Force Academy, Cadet Ice Arena)
Szeptember 23., péntek, 02:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche (NHL, előidény)
Szeptember 24., szombat, 03:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues (NHL, előidény)
Szeptember 26., vasárnap, 02:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars (NHL, előidény)
Szeptember 29., csütörtök, 03:00 Colorado Avalanche - Los Angeles Kings (NHL, előidény)
Szeptember 30., péntek, 02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche (NHL, előidény)
Október 2., vasárnap, 03:00 (Las Vegas, Nevada) Los Angeles Kings - Colorado Avalanche (NHL, előidény)



A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr613231806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.09.16. 17:32:42

siemens lehet hogy pont a sok külön edzés után volt fáradt az első két napban:-)
szép hogy megemlítettem az orosz tragédiát is

Tomi_Tanguay 2011.09.16. 19:11:03

és még belakot se hagyta ki:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.16. 19:48:45

Hát, én aztán Belak-ot egy cseppet sem gyászolom, ha a klub emlékezni akar rá is, akkor beszámolok róla. Számomra csak Skrastins-t és Salei-t érdemes siratni, az ő elvesztésük érzékenyen érintett. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.17. 10:46:28

Sacco össze-vissza nyekergett tegnap a kapitány kérdésről. Nyilván ha tehetné, magára varratná a C betűt, pedig még edzőnek is szánalmas. Valószínűleg a kezdésnél még senki nem fogja megkapni. Ezért kellett elküldeni Liles-t, hogy ne tudja kire adni, egyébként 99.9 %-ban ő érdemelte volna meg ezek közül. Stastny-t emlegetik, hát az nevetséges lenne, egy sort nem tud vezetni, nem hogy csapatot.
Szánalmas, kapitány nélküli loser csürhe, mindennek a megcsúfolása, ami napjainkban zajlik ezeknél...

milo_hedgie#23 2011.09.17. 12:40:05

@Filip89: úgy néz ki hogy duchenere még nem merik adni

foppa21 2011.09.18. 19:49:52

@Filip89: a training campről is lesz majd összefoglaló?

Tomi_Tanguay 2011.09.19. 19:01:43

galiardi felszedett 20 fontot a nyáron, sokat izmosodott, ami biztos jót fog neki tenni

foppa21 2011.09.19. 22:05:18

@Filip89: király, aztán kezdődik is mindjárt az előidény, azt még nézed?:-D

Tomi_Tanguay 2011.09.20. 14:43:26

@foppa21: hát remélem, mert én úgy terveztem hogy a szezon meccseiről készitek összefoglalókat

Tomi_Tanguay 2011.09.20. 14:48:21

lindstrom jól ment stastny mellett és dater szerint könnyen top sorban lehet

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.20. 15:14:48

Szerintem a 4. sorban lehetnek együtt, odavaló mindkettő.

foppa21 2011.09.20. 18:52:13

ma éjjel bordó-fehér meccs yeeah!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.20. 21:21:35

Holnapra meglesz a bővebb TC-összefoglaló a Burgundy-White meccs eseményeivel együtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 02:41:31

Bordó-Fehér lineup-ok:

blogs.denverpost.com/avs/files/2011/09/lineups.png

Wilson kisebb kézsérülés miatt kihagyja a meccset.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 02:45:44

Starters for Burgundy: Joakim LIndstrom (28), David Jones (54), Paul Stastny (26), Kyle Quincey (27),Stefan Elliott (46),Semyon Varlamov (1)

Starters for White: Gabriel Landeskog (92), Daniel Winnik (34), Ryan O'Reilly (37), Erik Johnson (6), Jan Hejda (8), J.S. Giguere (35).

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 02:50:36

Hat perc után a Fehérek szerezték meg a vezetést, Porter asszisztjából Malone breakaway gól.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 03:00:08

1-0 a Fehéreknek az első harmad végén.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 03:26:49

A második harmad közepe előtt egyenlítettek a Bordók, Beaupre from Stastny.

Goaltending changes: Calvin Pickard (Burgundy), Sami Aittokallio (White) now in goal.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 03:35:59

Vezetnek a Bordók, egy késleltetett kiállítás alatt Bordeleau volt eredményes Mauldin passzából, 2-1.

foppa21 2011.09.21. 03:59:56

erősebbnek tűnik a burgundy keret, szóval nem lepődnék meg rajta, ha ők nyernének

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 04:02:19

Stoa (A: Barrie, Meurs) góljával kiegyenlített a Fehér Csapat a záró harmad elején.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 04:08:36

Fordítottak a Fehérek, Duchene from Hejduk, 3-2.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 04:09:42

Egyből egy percen belül egyenlítettek a Bordók, Mauldin volt eredményes Yip és Bordeleau asszisztból, még 10 perc vissza.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.21. 04:30:27

A tét nélküli szétlövést a Bordók nyerték.


süti beállítások módosítása