Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers hockey season preview 2011

2011.09.28. 10:51 - Filip89

Az egyetemi jégkorong idényt felvezető három részes sorozatunk természetesen Colorado állam legnagyobb múltú és legfényesebb jelenű csapatának, a Denver Pioneers bemutatásával, és a 2011/12-es szezont megelőző esélyeinek ecsetelésével veszi kezdetét.





















Az intézmény nem csak az államban, hanem az egész országban az egyetemi jégkorongozás történetének egyik legsikeresebbjének tekinthető, hiszen a program 1949-es első osztályú debütálása óta hét alkalommal söpört be a bajnoki címet, melynél több Tournament-et csak a legendás University of Michigan nyert, szám szerint kilencet. A Pioneers sikereinek jelentős részét az 1950-60-as években aratta, de 2004-ben és 2005-ben is országos bajnokként zártak. Azóta az őrségváltás nem hozta meg a kívánt eredményeket, és bár a csapatot évről évre a legjobbak között emlegetik - ahogyan a 2011-ben is negyedik kiemeltek a szezon előtti rangsorban - a legutóbbi bajnoki győzelem óta egyetlen Frozen Four szereplés sem jött össze, holott az elmúlt négy esztendőben mindannyiszor ott toporogtunk a négyesdöntő kapujában, hiszen tagjai voltunk a 16 csapatos nemzeti rájátszás küzdelmeinek.

A csapat a konferencia 1959-es alapítása óta a WCHA küzdelmeiben vesz részt, egyúttal a DU tekinthető a csoport legsikeresebb csapatának, mivel az alapszakasz legjobbjaként kilencszer zártunk, például két évvel ezelőtt, míg a rájátszásbeli konferencia-tornát 14 alkalommal vontuk a hódításunk alá, legutoljára a 2008-ast. A csoporton belül a Pioneers természetesen számtalan riválissal bír, mint a helyi nagy ellenfél, a Colorado College gárdája, a WCHA-történelem másik legsikeresebb csapata, a North Dakota, de az aktuális országos bajnok, Minnesota-Duluth vagy éppen a Minnesota is a közvetlen nagy ellenfeleink közé tartozik. Ezen kívül még az Alaska-Anchorage, a Bemidji State, a Michigan Tech, a Minnesota State, a Nebraska-Omaha, a St. Cloud State és a Wiscosin alkotja még a 12 csapatos konferenciát, amely létszám előreláthatólag 2013-tól növekedni fog.

A Pioneers legjobb pontszóróinak többsége visszatér a tavalyi csapatból, így természetesen továbbra is számíthatunk a csapat legnagyobb tehetségére, Jason Zucker-re, akit 2010-ben a draft második körében választott ki a Minnesota Wild, és már a korosztályos válogatottban is bemutatkozott. Könnyen lehet, hogy nem fogja a teljes négy évet az egyetemi csapatnál tölteni, és előbb áll a profikhoz, de a most következő sophomore szezonban még biztosan a DU sikereiért küzdhet, miután a tavalyi bemutatkozó évében 40 meccsen 45 ponttal segítette a csapatot. A helyi származású Drew Shore, az egy évvel ezelőtti házi pontkirály, a harmadik tanévét immár co-captain-ként tölheti a csapatnál, míg a másik C betűt az ötödéves senior Dustin Jackson viselheti, aki rutinjával és vezetőképességeivel lehet kifejezetten hasznos. Továbbá a végzősök közül még Luke Salazar lehet képes nagy dobásra, az elmúlt évben 17 góllal a legjobbak közé tartozott. A támadóknál mindenképpen komoly figyelmet kell még szentelni a Pittsburgh Penguins által a tavalyi első körben kihúzott Beau Bennett-re, akitől a soron következő, második évében várják az igazi berobbanást. Komoly potenciálú tehetségnek számít még az idei profi játékosválogató harmadik körében csapatra találó ifjabbik fivér, Nick Shore is, akire a második évében még nagyobb szerep hárulhat. Csatárfronton abszolút több lábakon állunk, és túlzás nélkül állítható, hogy az ország legjobbjai közé tartozik a denveri támadó egység.



















A védelemben több változás történt, és a két senior, John Lee és John Ryder, jelentette alappillér mellett számtalan vérbeli freshman erősíti a hátsó alakzatot, ami ugyan némi aggodalomra adhat okot, de a program vezetői töretlenül bíznak az újonc védők azonnali sikerességében. Közülük a legérdekesebb Scott Mayfield lehet, akit a júniusi drafton nem véletlen választott ki az Islanders a második kör legelején, míg Josiah Didier a Montreal Canadiens húzása volt a negyedik körben. Hozzá hasonlóan nagy jövőt jósolnak a támadó öccsének, Wade Bennett-nek, aki bár kis termetű hátvédnek számít, mégis sokat elárul róla, hogy a teljes középiskolai karrierje alatt egyetlen edzést, és egyetlen mérkőzést sem hagyott ki.

Az utolsó évére készülő első számú kapus Sam 'Great' Brittain-t sajnos júniusban meg kellett operálni a sorozatos térdproblémái miatt, és a komoly műtét után előreláthatólag 6-8 hónapig rehabilitálódik, így a szezon első felében biztosan nem számíthatunk rá, de természetesen mindenki nagyon várja őt vissza. Távollétben a junior Adam Murray kaphatja meg a hatalmat a ketrec előtt, aki cserekapusként általában megbízhatóan teljesített, amikor csapattársa pihenőjében szóhoz jutott, de állandó terhelés alatt még nem bizonyított. A kialakult helyzetben az egyetemhez csábítottunk egy finn kapust Juho Olkinuora személyében, aki az elmúlt idényben már a tengerentúlon, az USHL-ben tevékenykedett, és bizonyára ő is besegíthet, ha Murray nem tud megbirkózni az előtte álló nagy feladattal.

Amint látható, ahogy megyünk hátrafelé a felállásban, úgy vagyunk egyre sebezhetőbbek. Egyértelmű, hogy csatárposzton iszonyatosan erősek vagyunk, és éppen a rengeteg gólveszélyes támadó miatt tartják idén is rájátszás-esélyesnek a gárdát, ugyanakkor a védelem összetételét illetően lehetnek kételyeink, s Brittain távollétében a Pioneers ketrece is bizonytalanságnak van kitéve. Ettől függetlenül természetesen lehet esélyünk kihozni egy jó évet, a 16 közé jutás elvárás lenne a kerettől, de ha hátul gondjaink lesznek, az hosszútávon biztos, hogy nem lesz kifizetődő.

Az előttünk álló szezonban is jó szokásunkhoz híven bizonyára a konferencia legjobb helyeiért harcolhatunk, ahol leginkább a North Dakota, a Colorado College és a Minnesota-Duluth csapataival állhatunk majd ádáz küzdelemben.














A Pioneers 2011/12-es menetrendje:


Október 2., vasárnap, 03:07 Denver University - McGill University (felkészülési mérkőzés)
Október 8., szombat, 03:37 Denver University - U.S. Under-18 Team (felkészülési mérkőzés)
Október 15., szombat, 01:35 Boston College - Denver University
Október 16., vasárnap, 01:05 Boston University - Denver University
Október 22., szombat, 03:37, Denver University - Minnesota State*
Október 23., vasárnap, 03:07, Denver University - Minnesota State*
Október 29., szombat, 01:07, Michigan Tech - Denver University*
Október 30., vasárnap, 01:07, Michigan Tech - Denver University*
November 5., szombat, 03:37, Denver University - Minnesota Duluth*
November 6., vasárnap, 03:07, Denver University - Minnesota Duluth*
November 13., vasárnap, 03:07 Denver University - Colorado College*
November 19., szombat, 03:37 Denver University - Nebraska Omaha*
November 20., vasárnap, 03:07 Denver University - Nebraska Omaha*
November 26., szombat, 03:37 Denver University - Princeton (Denver Cup Classic)
November 27., vasárnap, 03:07 Denver University - Miami University (Denver Cup Classic)
December 3., szombat, 04:07 Colorado College - Denver University*
December 10., szombat, 02:37 Bemidji State - Denver University*
December 11., vasárnap, 02:07 Bemidji State - Denver University*
December 17., szombat, 02:07 St. Cloud State - Denver University*
December 18., vasárnap, 02:07 St. Cloud State - Denver University*
December 31., szombat, 03:37 Denver University - Union
Január 1., vasárnap, 02:05 Air Force - Denver University
Január 7., szombat, 03:37 Denver University - Alabama-Huntsville
Január 8., vasárnap, 03:07 Denver University - Alabama-Huntsville
Január 14., szombat, 03:37 Denver University - Bemidji State*
Január 15., vasárnap, 03:07 Denver University - Bemidji State*
Január 28., szombat, 05:07 Alaska Anchorage - Denver University*
Január 29., vasárnap, 05:07 Alaska Anchorage - Denver University*
Február 4., szombat, 03:37 Denver University  - Colorado College*
Február 5., vasárnap, 03:07 Colorado College - Denver University*
Február 11., szombat, 03:37 Denver University - Minnesota*
Február 12., vasárnap, 03:07 Denver University - Minnesota*
Február 18., szombat, 02:07 Wiscosin - Denver University*
Február 19., vasárnap, 02:07 Wiscosin - Denver University*
Február 25., szombat, 03:37 Denver University - North Dakota*
Február 26., vasárnap, 03:07 Denver University - North Dakota*
Március 3., szombat, 02:37 Nebraska Omaha - Denver University*
Március 4., vasárnap, 02:07 Nebraska Omaha - Denver University*


*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr933262176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.09.28. 14:04:46

érdekes. eddig nem nagyon foglalkoztam az egyetemi hokival,de most azért olvasgatni foglak:) melyik egyetemnek van még csapata coloradoban?

foppa21 2011.09.28. 16:03:03

@milo_hedgie#23: colorado college és air force azt hiszem

milo_hedgie#23 2011.09.28. 18:12:48

ezekre tippeltem volna,de nem akartam beégni:D

Tomi_Tanguay 2011.09.28. 19:03:46

"az idei profi játékosválogató harmadik körében csapatra találó ifjabbik fivér, Nick Shore is, akire a második évében még nagyobb szerep hárulhat."
miért nem merted leírni hogy a kings pickje volt?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.28. 20:52:54

Máris egy időpontváltozás:

CBS Sports Network to televise @DU_Hockey at Boston College on Friday, Oct. 14. Puck drop changed to 5:35pm MT.

Coach Sacco 2011.09.30. 11:00:41

Ha jól tudom ő is a csapat tagja:

Josiah Didier
Defense
Born Apr 8 1993 -- Littleton, CO
Height 6.02 -- Weight 200
Selected by Montreal Canadiens round 4 #97 overall 2011 NHL Entry Draft

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 11:08:08

@Coach Sacco: Jól tudod, és igazad van, mert jó lehet, úgyhogy hozzáírtam a nevét.

Még Zac Larraza is idei draft pick volt, de nem valószínű, hogy freshmanként nagyot fog domborítani a csatársorban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 11:12:06

Említettem a WCHA Preseason Media Pollt korábban. A DU lett rajta az első a CC a második, a további sorrend: 3. North Dakota, 4. Nebraska-Omaha, 5. Minnesota-Duluth, 6. Minnesota, 7. Wiscosin és St. Cloud State, 9. Alaska-Anchorage, 10. Bemidji State, 11. Minnesota State, 12. Michigan Tech.
Nyilván ezt nem érdemes biztosra venni, de egyfajta kép az erőviszonyokról. Az első 5-6 között szoros csata várható.

Az egyéni választások is érdekes:

PRESEASON PLAYER OF THE YEAR

Jason Zucker, forward, Denver (10 votes); Jaden Schwartz, forward, Colorado College (8)

Others receiving votes: Jack Connolly, forward, Minnesota Duluth; Justin Schultz, defenseman, Wisconsin; Drew Shore, forward, Denver.

PRESEASON ALL-WCHA TEAM

Forwards

Jack Connolly, Minnesota Duluth; Jaden Schwartz, Colorado College (unanimous selection); Jason Zucker, Denver

Others receiving votes: J.T. Brown, Minnesota Duluth; Rocco Grimaldi, North Dakota; Corban Knight, North Dakota; Danny Kristo, North Dakota; Drew Shore, Denver

Defensemen

Ben Blood, North Dakota; Justin Schultz, Wisconsin (unanimous selection)

Others receiving votes: Gabe Guentzel, Colorado College; Brad Hunt, Bemidji State; Nick Jensen, St. Cloud State; Brady Lamb, Minnesota Duluth; David Makowski, Denver

Goalie

Aaron Dell, North Dakota

Others receiving votes: John Faulkner, Nebraska-Omaha, Kent Patterson, Minnesota

Tomi_Tanguay 2011.09.30. 12:41:19

az a zucker gyerek komoly spíler lehet

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 10:25:30

2-2-es döntetlen a McGill University elleni felkészülési meccsen, Zucker lőtte mindkét gólt. Pénteken még a US U18 ellen ütközünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.09. 12:26:40

B. Bennett két és Larraza egy góljával 3-0-ra vertük az USA U-18 csapatát, mind a három kapus védett egy harmadot, hibátlanul.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.14. 18:06:14

A szombat hajnali nagyszabású coloradói sportprogram:
- 01:30 Lake Erie Monsters - Rochester Americans (AHL)
- 01:35 Boston College Eagles - Denver Pioneers (college hockey)
- 03:05 Air Force Falcons - Niagara Purple Eagles (college hockey)
- 03:37 Colorado College Tigers - Bemidji State Beavers (colllege hockey)
- 04:30 Colorado Rapids - Real Salt Lake (MLS)
- 04:30 Stockton Thunder - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=752809

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.15. 02:37:42

Zucker szólógóljával 1-0-ra vezetünk a Boston College ellen!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.15. 02:54:23

A második harmad elején újra 2-1-re vezetünk. B. Bennett volt a második gól szerzője.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.15. 04:21:02

4-2-re győztünk! Remek évkezdés, legyőztük az első kiemeltet. :)

foppa21 2011.10.15. 06:34:05

nah az igen nem gondoltam volna hogy lerakjuk a boston colleget

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 01:23:52

Faszom... Egyből az elején 2+2-es PK Nich Shore szabálytalansága miatt, simán kivédekeztük és még helyzeteink is nekünk voltak alatta, 8-2-es outshot, erre 5-on-5-ben kapunk egy ziccergólt. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 01:43:27

0-1 az első harmad. Végig mi támadunk, szóval elég bosszantó, főleg hogy ma is kihagytunk már három PP-t.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 01:59:36

Murray elvesztette a korongot a kapu mögött, és ebből voltak eredményesek, 0-2 a második legelején. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 02:05:20

Két perc alatt esett még két gól, 0-4. Szerintem Murray takarodhatna, jöjjön a finn buzi.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 03:13:21

Lee is bebaszott egyet, 2-4, de már nem sok van hátra.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.16. 03:26:34

3-4 lett. A buzik a végén kiállították B. Bennett-et, így üres kapuval is csak egyenlő létszám lehetett. Na mindegy, ezt elkúrtuk a második harmad elején.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.21. 18:08:05

A szombat hajnali jégkorong program:
- 01:30 Syracuse Crunch - Lake Erie Monsters (AHL)
- 02:05 Alabama-Huntsville Chargers - Air Force Falcons (college hockey)
- 03:05 Colorado Eagles - Stockton Thunder (ECHL)
- 03:37 Denver Pioneers - Minnesota State Mavericks (college hockey)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=756858

Coach Sacco 2011.10.21. 19:09:13

@Filip89: Ezen a hétvégén mutatnia kell valamit a csapatnak, ha valóban komoly tervek vannak.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.22. 04:50:52

A második harmad közepén egyenlítettünk 1-1-re Salazar góljával, aki Zucker kipattanóját értékesítette.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.22. 05:02:25

Salazar második góljával 2-1-re vezetünk a második harmad után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.22. 05:55:51

Nick Shore ENG a végén, 4-2-es győzelem!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 03:45:59

Zucker és LaLeggia góljaival 2-0-ra vezetünk az első harmad befejeztével.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.23. 05:36:21

10-2 a végeredmény.
Ostrow 2+2, Zucker és LaLeggia 2-2 gól, Makowski 1+3, Mermis 1+1, Doreus és Mayfield 1-1 gól, D. Shore 4 assziszt, B. Bennett 3 assziszt.
A végén Olkinuora is beállt a kapuba.

foppa21 2011.10.23. 17:05:40

@Filip89: jó kis osztást rendeztünk! lehet esélye így a csapatnak a végső győzelemre?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 17:56:24

A szombat hajnali jégkorongprogram:
- 01:00 Rensselaer Engineers - Colorado College Tigers (college hockey)
- 01:07 Michigan Tech Huskies - Denver Pioneers (college hockey)
- 01:30 Lake Erie Monsters - Toronto Marlies (AHL)
- 01:30 Syracuse Crunch - Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL)
- 03:00 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers (NHL)
- 04:05 Las Vegas Wranglers - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=760810

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 03:04:46

Megint jó lassan kezdtük a meccset, 1-4 két harmad után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 03:20:41

Egy PP alatt lehoztuk a kapust, hogy 6-on-5 legyen, és kaptunk a két perc alatt még három üres kapus gólt. Zseniális edzői húzás volt, így az év alázását kapjuk a konf leggyengébb csapatától.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.02. 15:00:02

A múlt hétvégi betli miatt a másodikról a nyolcadik helyre estünk vissza az országos rangsorban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.19. 08:17:55

A Nebraska-Omaha 7-3-as legyőzése elég jó eredménynek számít, a kisebbik Shore duplázott, a freshman LaLeggia 1+2-t ért el.

Napi események bővebben:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=773852


süti beállítások módosítása