Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams football: Nyeretlen időszak

2011.11.16. 13:24 - Filip89

Kellemetlen fordulatot vett a Colorado State Rams futballistáinak mesésen rajtoló 2011-es szezonja, ugyanis az első négy forduló után még három győzelemmel vitézkedő csapat azóta ötből ötször veszített, és gyakorlatban már kénytelenek vagyunk lemondani a néhány héttel ezelőtt még reálisnak tűnő Bowl-szereplésről.




















Legutóbbi beszámolónk idején a CSU három győzelemmel rendelkezett, vagyis még három siker szükségeltetett a bónuszmérkőzéshez, ami akkor bőven elérhetőnek tűnt. Ennek érdekében október 1-jén a San Jose State ellen egyértelmű győzelmi elvárásokkal szálltunk harcba a Hughes Stadium-ben. A dolgok azonban mégsem úgy alakultak a pályán, ahogyan szerettük volna, a Spartans roppant elszántan harcolt, és rögtön az első akcióból előnyhöz jutottak, a vezetést pedig folyamatosan őrizgették. A félidőben például 24-14 arányban álltak jobban vendégek, a két Rams TD-t passzjátékkal hoztuk össze, melynek elkapója mindkét esetben a junior WR Lou Greenwood volt, aki hatalmas mérkőzést zárt, és a két TD-vel együtt hat elkapással összesen 149 yardot postázott. A harmadik negyed vége felé már kétszer 7 pont volt a lemaradásunk, de tudtunk válaszolni, és 11 perccel a vége előtt Thomas futott beérésével ki is egyenlítettünk. Ezt követően több eredménytelen akciót vezettek a csapatok, majd egy hosszú drive-ot TD-vel fejeztek be a vendégek, és már csak 54 másodpercünk maradt az egyenlítésre. Sajnos, ez nem sikerült, szép passzokkal haladtunk előre, de a félpályánál Thomas interception-t vétett, így 38-31-re elvesztettük az őrült hajszát, és érzékeny vereséget szenvedtünk. Pete Thomas karrierje egyik legjobb mérkőzését játszotta a passzolt yardok tekintetében, ám a 387 yardos teljesítménye közben hiába adott három TD-passzt, mert két pick is becsúszott neki, mindkettő kulcsfontosságú helyzetben, emellett még egy földi touchdown-t hajtott végre. Greenwood említett két pontszerzése mellett Coffman volt még eredményes, és egy közeli FG-t is bevertünk.

Egy szabadnapos hét után az aktuális országos ötödik kiemelt Boise State gárdáját láttuk vendégül, de a konferencia favoritja ellen nem sok sikerben reménykedhettünk. Ráadásul a csapat igencsak gyámoltalanul kezdte az összecsapást, így a szárnyaló Kellen Moore ellen sanszunk sem lehetett. A második negyedben 0-35-ös hátrány mellett tudtunk csak szépíteni, amikor egymás után két akciót is egy-egy wildcat play-ből megszerzett TD-vel zártunk le. Előbb a sophomore TE Crockett Gillmore intézett egy 27 yardos átadást a fullback Brown-hoz, majd a freshman WR Charles Lovett 20 yardos passzal játszotta meg Yemm-et az end zone-ban, ezzel furcsa módon a fiatal sportoló első egyetemi TD-jét nem elkapóként, hanem passzolóként regisztrálta. Itt minden puskaporunkat ellőttük, több pontot az egész meccsen nem is szereztünk, ehelyett a Broncos még tartogatott számunkra négy TD-t, vagyis 63-13-as zakót szabtak a Kosokra. Semmi beleszólásunk nem volt ebbe a mérkőzésbe, mindössze 231 yardot szereztünk az ellenfél 742-jével szemben, harmadszor kaptunk ki az MWC-ben.

A következő játékhéten mindenképpen javítani kívántunk a nem verhetetlen UTEP otthonában. Ennek ellenére ismét gyengén kezdtünk, az első játékrészben kapott két 14 pontot követően csak futottunk az eredmény után, és bár többször is közelebb zárkóztunk, a végén mi húztuk a rövidebbet 31-17 arányban. Charles Lovett újra sajátos módon vállalt főszerepet, a freshman wide receiver időnként a secondary-ben is fellépett, az egyik ilyen alkalommal a második negyedben egy 45 yardos interception return TD-t vitt véghez. A támadójátékunk végig gyengélkedett, az egyetlen offensive TD-t a futó Chris Nwoke érte el egy 24 yardos vágtával, 93 yardon tartották 4.0-s átlaggal, miközben Thomas passzai mindössze 162 yardot eredményeztek TD nélkül. Újabb hozhatónak tűnő meccset buktunk el, ezzel egyre messzebb kerültünk a remélt Bowl-szerepléstől, és a Miners elleni vereséget követően először kerültünk negatív tartományba a szezonban az akkori 3-4-es mutatónkkal.

Ezt követően újabb idegenbeli mérkőzést játszottunk, és a közvetlen rivális UNLV elleni találkozón szerettük volna megfékezni a vereségsorozatot, hiszen az ellenfelünk gyengébb mutatóval rendelkezett nálunk. Az életben maradás érdekében győznünk kellett volna, de hamar meglepően kiélezett és küzdelmes mérkőzésbe csöppentünk bele. Először a hazaiak szerezték meg a vezetést egy 43 yardos mezőnygóllal, melyre a sophomore LB Shaquil Barrett pick six-ével reagáltunk, aki egy 52 yardos visszahordás után emelhette magasba a karjait a végzónában. Nem sokáig tartott a Rams boldogsága, a soron következő kickoff-ból ugyanis a Rebels hajtott végre egy visszahordott TD-t, így a fordulatos első negyed után 10-7-re ők vezettek. A második felvonásban a végzős rúgójátékos Chad VanderMolen 40-ről és 23-ról is hibátlanul célzott, a két sikeres mezőnygóllal átvettük a vezetést. Utóbbi után alig két perce maradt a Rebels-nek a szünet előtt, mégis TD-vel fejezték be az akciót, így 17-13-ra továbbra is a hazaiak vezettek. Ezt követően az első támadást egy közeli passzjátékkal fejeztük be, a TD-t Gillmore kapta el, azonban az előnyt megint nem őriztük sokáig, mert a következő pontszerzést a hazai gárda hajtotta végre, akik a harmadik negyed befejezésekor is előttünk álltak. Sőt, a záró játékrész kezdetén újabb TD-t csináltak meg, így az addigi legnagyobb különbséggel, 31-20-ra vezettek 11:35-tel a vége előtt. Természetesen nem hagytuk annyiban, és rövidesen Thomas maga robogott be a pontszerző területre 12 yardos távolságból, amely után a sikeres kétpontosnak köszönhetően 28-31-re kapaszkodtunk vissza. Ezt követően kezdődött csak az igazi őrület, a következő drive első játékában Nwoke fumble-t csinált a saját 21 yardos vonalunknál, de megfogtuk egy FG-ra a Rebels-t, sőt, blokkoltuk a kísérletet és a 61 yardot érő visszahordásból majdnem rögtön TD-t értünk el. Az offense jött a pályára és a 23 próbálkozásból 156 yardot repesztő Chris Nwoke 4 yardos TD-jével átvettük a vezetést, amikor már csupán négy minutum volt hátra. Ez még mindig nem jelentette, hogy révbe értünk volna, az UNLV soros támadása touchdown-nal fejeződött be, így három ponttal újra átvették a vezetést. 1:16 percünk maradt arra, hogy legalább egy mezőnygóllal hosszabbítást harcoljunk ki, neki is indultunk nagy lelkesen, de a hazaiak 28-as vonalánál Thomas passzát lehalászták a védők, távoli mezőnygól távolságban adtuk vissza a labdát az ellenfélnek, akik többször már nem engedték ki a kezükből a meccset, és megtartották a 38-35-ös végeredményt. Az újabb pofon végleg azt jelentette, hogy le kell mondanunk a hat győzelmes álmainkról.


















A meccs után szokatlan módon két játékhéten keresztül bye week-en volt a csapat, utoljára november 12-én léphettünk pályára a San Diego State elleni hazai konferencia-rangadón. Az Aztecs ellen nyilván nem mi voltunk az esélyesek, a formánk sem volt biztató, de reménykedtünk benne, hogy a hosszú pihenő alatt sikerül felkészülni a mérkőzésre, és legalább meg tudjuk szorongatni a nevesebb vetélytársat, már csak a presztízs miatt is. A meccs első TD-jét mi értük el Nwoke 63 yardos futójátéka révén, de a félidő alatt már a SDSU vezetett 15-7-re. Nem könnyítette a helyzetünket, hogy menet közben elvesztettük Thomas-t sérülés miatt, és a freshman Garrett Grayson állt be irányítónak, a debütáns QB mögött jobbára a futásokat erőltettük, ami kimagaslóan működött ezen az estén, mintegy 235 yardot tettünk meg a földön az 52 passzolt yarddal szemben. A negyedik negyedben végre sikerült az egyenlítés, Grayson előbb 1 yardról betolta a labdát a vonal felett, majd a két pontost is sikerrel oldotta meg. Az utolsó szó mégis az Aztecs-é lett, egy mezőnygóllal kerültek lépéselőnybe, erre pedig már nem volt válaszunk a finisben, be kellett érnünk a 18-15-ös, szoros vereséggel. Chris Nwoke karriercsúcsot jelentő, 232 yardot tett meg futva, amely a valaha volt legtöbb futott yard volt egy mérkőzés alatt egy Rams-játékostól az iskola 1892 óta működő futballprogramja történetében, egyúttal az idei NCAA-szezon kilencedik legnagyobb teljesítményének bizonyult az egész országban.


















A Mountain West konferencia állása (conf W-L, overall W-L):


1. TCU Horned Frogs 5-0 (8-2)
2. Boise State Broncos 3-1 (8-1)
3. Wyoming Cowboys 3-1 (6-3)
4. San Diego State Aztecs 3-2 (6-3)
5. Colorado State Rams 1-3 (3-6)
6. UNLV Rebels 1-3 (2-7)
7. Air Force Falcons 1-4 (5-5)
8. New Mexico Lobos 1-4 (1-9)

Ezzel a gyengébb sorozattal keresztet vethetünk az idei szezonra, bár az évad nagyszerűen indult, most már nagyon úgy néz ki, hogy sorozatban a harmadik évben sem fogunk Bowl-mérkőzést játszani. A hátralévő három meccsünk mindegyikét meg kéne nyernünk, ehelyett azonban egyik alkalommal sem mi leszünk az esélyesek, és az is meglepetés lenne innen, ha nem sorozatbeli nyolc vereséggel fejeznénk be a nagy reményekkel kezdett, mégis balul elsülő esztendőt.

A Rams hátralévő menetrendje:

November 19., szombat, 21:30 TCU Horned Frogs - Colorado State Rams*
November 27., vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - Air Force Falcons*
December 3., szombat, 20:00 Colorado State Rams - Wyoming Cowboys*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr123386986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.16. 14:25:28

kár hogy így alakult. legalább kettőt hozni kellett volna ebből az ötből és most izgulhatnánk még a bowlért. szerintem egyáltalán nem rossz a csapat, láttam is pár meccsüket és tetszettek, csak kicsit jobban kellett volna figyelni a SJ state és az unlv ellen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.19. 20:36:49

A true freshman Garett Grayson lesz a kezdő QB a mai meccsen a TCU ellen. Biztos nagy verést fogunk kapni, de legalább a gyerek bontogatja a szárnyait, jövőre már első számú lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.20. 01:35:53

Ez a 10-34 egyáltalán nem rossz. Grayson is elfogadhatóan játszott.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.03. 17:55:00

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 20:00 Colorado State Rams - Wyoming Cowboys (college football)
- Vasárnap, 00:00 Denver Pioneers - Texas Southern Tigers (college basketball)
- Vasárnap, 01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs (NHL)
- Vasárnap, 01:05 American International College Yellow Jackets - Air Force Falcons (college hockey)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL)
- Vasárnap, 02:00 Drake Bulldogs - Air Force Falcons (college basketball)
- Vasárnap, 02:00 Northern Iowa Panthers - Colorado State Rams (college basketball)
- Vasárnap, 02:17 Wisconsin Badgers - Michigan State Spartans (college football, Big Ten Championship Game)
- Vasárnap, 03:05 Colorado Eagles - Utah Grizzlies (ECHL)
- Vasárnap, 03:05 Northern Colorado Bears - Johnson & Wales (college basketball)

coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=781284

Az év utolsó meccse jön a csapatnak, plusz Wilson-ék óriási konf-döntőt játszanak!

Tomi_Tanguay 2011.12.03. 18:06:30

wilson miatt megpróbálom nézni azt a döntőt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.03. 19:54:54

Fagypont alatti hőmérséklet és friss hó a pályán, kezdődik az év utolsó meccse a Rams-nek! :)

www.firstrowsports.tv/watch/95912/1/watch-wyoming-vs-colorado-st..html

foppa21 2011.12.03. 20:30:11

nyerni kéne már egyszer végre, hogy ne ilyen szerencsétlenül fejezzük be a szezont

foppa21 2011.12.04. 04:10:56

nem így történt...:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.04. 13:22:18

Azért Wilson-ék megnyerték a Big Ten-t, és mehetnek a Rose Bowl-ra. :)

Russell Wilson has thrown a touchdown pass in 37 straight games. That's the longest streak in FBS history. Graham Harrell had the previous record of 36 set from Sept. 23, 2006, to Jan. 2, 2009.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.05. 16:17:44

Kirúgták Fairchild-ot. Könnyen lehet, hogy az új HC a korábban Buffs-nál dolgozó Gary Barnett lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.05. 16:19:58

Colorado State sustained a rash of injuries this season, officially losing 76 "starts" because of injuries. Nineteen players missed 101 combined games with injuries.

foppa21 2011.12.05. 17:43:51

@Filip89: nem meglepő, zsinórban 8 vereséggel fejeztük be ha jól számoltam, erre nem lehet mentség a sok sérülés sem.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.13. 08:35:43

Jim McElwain lesz az új HC, idén a bajnoki döntős Alabama OC-jeként dolgozott. A napokban lesz külön írás a CSU szezon "harmadik harmadáról".


süti beállítások módosítása