Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Elvesztettük a veretlenséget

2012.03.02. 18:13 - Filip89

Az elmúlt hétvégi fordulóban sajnos megszakadt a Colorado Mammoth sikerszériája, hatból hat győzelmet követően a hetedik mérkőzésen hazai környezetben szenvedtünk megsemmisítő vereséget az egyik legfőbb riválisunknak számító Calgary Roughnecks-től, akik 21-10-re mostak le bennünket.























A szombati All-Star gála miatt ezúttal kissé szokatlan módon pénteken kellett pályára lépnie a denveri lacrosse csapatnak, méghozzá óriási rangadóra volt kilátás a 'Necks ellen. A mieink 6-0-val kezdték a szezont, de az albertai gárda személyében a legerősebb vetélytársunk látogatott a Pepsi Centerbe, 4-2-es mérleggel toporogtak a sarkunkban. Emlékezhettünk rá, hogy nem is olyan régen, január 21-én a Mammoth drámai küzdelem végeztével 13-12-es hosszabbításos győzelmet aratott Calgary-ban, Snider-ék már csak ezért is komoly bosszúvágytól felvértezve érkeztek a csorda birodalmába.

Ilyen előjelek mellett nem volt csoda tehát, hogy már a kezdetektől fogva komoly harc dúlt a gyepen, ám az első időszakban egyik csapat sem volt képes a másik fölé kerekedni. A nyitó negyed fele gól nélkül ment végig, a mieink álltak közelebb az első találathoz, ám két emberelőnyt is elpuskáztunk, majd Reid szabálytalansága miatt a vendégek kerültek PP-be. Közel kilenc perc elteltével a Calgary meg is szerezte a vezetést, miután a kiegészülés pillanatában Shawn Evans bombázott Levis hálójába. Sőt, az ezt követő faceoff-nál is összekaparták a labdát, és egyből lerohanást harcoltak ki, melynek végén Veltman átadásából Cornwall volt eredményes. Sajnos továbbra sem tudtuk megfékezni a vörös mezesek eszelős rohamait, újabb két perccel később maga a faceoff-specialista Snider köszönt be, ezzel már 3-0-ra léptek meg. És még mindig nem volt vége a 'Necks nagy pillanatainak, egy perccel a szünetet megelőzően egy sakk-mattig kijátszott emberelőnyt Veltman használt ki, majd az első negyed legutolsó másodperceiben újra Shawn Evans szerzett gólt, 5-0 arányban hagytak állva bennünket a negyed utolsó perceiben bemutatott parádénak köszönhetően.
A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött, már az első 22 perc után tovább növelte előnyét a kanadai együttes, Shawn Evans a mesterhármast érő találatának örülhetett. Négy perc elteltével végre a Mammoth is feliratkozott az eredményjelzőre, Scott Stewart egy labdaszerzést követően nem éppen klasszikus emberelőnyös gólt lőve, ziccerből volt eredményes a napi első coloradói találatért, de így is csak 1-6-ra mentettük a menthetőt. Azonban változatlanul képtelenek voltunk feltartóztatni a rámenős vendégeket, akik egyre csak jöttek és jöttek, ellentmondást nem tűrve támadtak, és lőtték továbbra is a gólokat. A következő két calgary-i találatért Cornwall és Shattler feleltek alig egy minutum különbséggel, melyet követően Levis átmeneti leváltása mellett döntöttünk. Ezzel együtt sor került a cserekapus Lewis kereszttűzségére, a nyáron szerződtetett portás nem csak a szezonban, de egész NLL-es karrierjében először lépett pályára. Nem hozott gyökeres változást a jelenléte, nemsokára Ranger egy brutális átlövés góllal lombozta le a fiatal kapus kedvét, és amint pár perc után a veterán kolléga, Levis kifújta magát a kispadon, máris visszafoglalta a ketrecet. Eközben a támadójátékunk kezdett egyre inkább elhalványulni, teljesen alárendelt szerepet töltöttünk be, az egyre nagyobb lemaradás alaposan a kedvünket szegte, és képtelenek voltunk feltartóztatni a vendégeket. Hiába állt vissza Levis, hamarosan Snider őt is mattolta, majd a félidő legutolsó támadását is góllal fejezte be a Roughnecks, a szépen kijátszott akció végén Shattler egy másodperccel a dudaszó megszólalása vége előtt helyezte el a játékszert a hálóban. Teljesen padlóra küldtek bennünket, kétszer negyedóra játékot követően már 1-11-es lemaradásban voltunk.

A második félidő elején mintegy másfél perc alatt Toth góljával növelte tovább az előnyét a Calgary, majd több mint tíz percen keresztül nem estek újabb találatok. Rendeztük a sorainkat védekezésben, Levis bravúrjaival több kanadai lehetőséget hiúsítottunk meg, de a támadójátékunk továbbra sem tudott érvényesülni az ellenfél sziklakemény védekezésével szemben. Egyre inkább kezdett kidomborodni a játék fizikai jellege, a mieink talán némileg csalódottságukban igyekeztek még keményebben játszani és több szabálytalanságot is vétettünk, azonban a rivális sem volt rest annyiban hagyni a kemény belépőket, és hasonló megmozdulásokkal reagáltak a kóstolgatásra. Már csak három minutum volt hátra a negyedből, amikor JGJR remek átadásából az újonc Jamie Lincoln szépített, ám röviddel később Heavenor találata állította vissza a különbséget. A játékrész legvégén több kiállítás is sújtotta a vendégeket, a denveriek pedig elkezdték kihasználni az emberelőnyös lehetőségeket: az első fórt John Grant Jr védhetetlen közeli lövésével realizáltuk, a másikat pedig a negyed befejező másodperceiben Gavin Prout-nak köszönhetően zártuk találattal. Sikerült némileg felzárkózni, a harmadik negyedben ugyanis több gólt szereztünk az ellenfélnél, de még mindig tetemes, 4-13-as volt a hátrány.
A rövid szusszanást követően is folytattuk a feltörekvést, a negyedik negyed első 77 másodpercében John Grant Jr villanásaival újabb két gólt szereztünk, és hosszú idő óta a legszorosabb volt az állás. Kezdett lassan újra tűzbe jönni a Pepsi Center jó 15 ezres publikuma, ahogy életjelet adott magáról a kihalt állatfaj és egyre nyíltabbá tettük a mérkőzést. Sajnálatos módon nem tartott sokáig a fellángolás, a Calgary tett róla, hogy lehervassza a bimbózó coloradói reményeket, és az elkövetkezendő időszakban hat perc alatt hét találatot vágva minden fontos kérdést végleg eldöntöttek. Ezek közt Dickson egymaga három gólt vállalt, továbbá még Veltman és Cornwall kétszer-kétszer volt eredményes, és átmenetileg újra kapust váltottunk, de az új hullámot képviselő Lewis ezúttal sem tudta megállítani a 'Necks őrületes rohamait, kés a vajon mentek át a védelmünkön, és a kapus sem jelentett akadályt számukra az újabb találatok elérésében. 20-6-ra húztak el a vendégek, majd bő öt perccel a lefújás előtt Jamie Lincoln emberelőnyös góljával próbáltunk némi tűzoltást végezni. A végjáték pillanatai már gyakorlatilag tét nélkül teltek, és a mieink némileg közelebb tudtak zárkózni, a nagy visszatérő A. Gajic asszisztjából John Grant Jr a napi negyedik gólját is megszerezte, röviddel később Gavin Prout volt eredményes PP-ből, illetve még Mat MacLeod is elhelyezett egy találatot a kanadai ketrecben. A végeredményt mégis a vendégek állították be, ugyanis Toth újra betalált, ezáltal 21-10-re diadalmaskodott a Roughnecks Denverben, a 2012-es évad első vereségét kapitális különbséggel szenvedtük el egy kifejezetten balul sikerült találkozón.


A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 4+3, 13 kapura lövés
- Prout 2+3, 8 kapura lövés, 8 labdaszerzés
- Lincoln 2 gól
- Stewart és MacLeod 1-1 gól és 5-5 labdaszerzés
- Pollock 4 assziszt
- Jones 3 assziszt és 8 labdaszerzés
- Coates 9 labdaszerzés, Smith és Gallant 6-6 labdaszerzés
- Levis 25/48-as védési hatékonyság, Lewis 10/14-es védési hatékonyság

A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!

Szombat este került megrendezésre az idei NLL All-Star gála Buffalo-ban, melyen számtalan denveri játékos közreműködésével Nyugat sorozatban négy év kudarcot követően 20-18-ra legyőzte Keletet. A Mammoth csapatkapitánya, Gavin Prout négy góllal a nyugati csapat egyik legeredményesebb játékosa volt. Mellette pályára lépett az újonc Adam Jones, aki egy találata mellé négy előkészítést vállalt, a veterán klasszis John Grant Jr 1+3-mal végzett, a hátvéd Rory Smith féltucat labdaszerzéssel zárt, míg az egymást követő második évben beválogatott kezdőkapus Chris Levis 28 védést mutatott be.

Január után februárban is John Grant Jr lett a hónap játékosa az egész NLL-ben. A rutinos klasszis kétségkívül legendás karrierje egyik legjobb idényét futja, az elmúlt havi három mérkőzésen 11 gólt és 11 asszisztot szerzett, és egyre több kategóriában új ligarekord felé halad.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Colorado Mammoth 6-1
2. Calgary Roughnecks 5-2
3. Minnesota Swarm 4-3
4. Edmonton Rush 2-4
5. Washington Stealth 1-6

Hajszálnyira apadt az előnyünk a nyugati divízió élén, a nagyszerű formában lévő Roughnecks egyetlen győzelemre megközelítette a mieinket, és a két nagy rivális között még hosszú és eseménydús csatározásra számíthatunk. A következő fellépésünket vasárnap hajnalban, magyar idő szerint 01:30-tól bonyolítjuk le az aktuális keleti sereghajtó Buffalo Bandits vendégeként.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr704284027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.03.02. 21:22:22

a körülményekhez képest jó lett az összefoglaló

foppa21 2012.03.03. 11:49:46

grant óriási ebben a szezonban, nagyon komolyan viszi a csapatot még a szar meccseken is. bízom benne hogy ma visszatérünk az eredeti formánkhoz és még sokáig maradunk az élen:-)

milo_hedgie#23 2012.03.03. 19:54:56

remélem is hogy nem adjátok fel a szezont egy rossz meccs miatt.és nézitek minél többen a mai meccset is!:)

milo_hedgie#23 2012.03.04. 01:46:29

jól kezdtünk 2-1 eddig. macleod most szépen megverte az emberét

milo_hedgie#23 2012.03.04. 02:06:57

3-2-re ők vezetnek az első negyed után,kelusky és chad culp góljaival fordítottak.

milo_hedgie#23 2012.03.04. 02:10:24

máris 4-3 ide! két újonc lőtt gólt. mcbride egyenlített,jones fordított:)

milo_hedgie#23 2012.03.04. 02:17:15

grant is lőtt kettőt,már 6-3ra léptünk el!

milo_hedgie#23 2012.03.04. 02:28:57

7-4ről 8-7re fordítottak. azt hittem már jó úton haladunk de nem úgy néz ki:(

milo_hedgie#23 2012.03.04. 02:31:33

7-8 az állás a félidőben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.04. 02:35:19

Kár ezért a gyenge öt perces periódusért, mert előtte nagyon szépen építettük fel az előnyt. De még nincs veszve semmi!

milo_hedgie#23 2012.03.04. 02:57:07

hát remélem hogy ezzel még nem dőlt el a meccs

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:02:43

grant jr és hopcroft góljaival másfél perc alatt fordítottunk!:)

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:13:30

kelusky góljaival 10-10re egyenlítettek,rohadt nehéz meccs így

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.04. 03:16:29

Mellesleg ezzel 13-11 másfél perccel a negyed vége előtt. :)

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:23:47

13-12 ide a harmadik negyed végén. nem tudom mi lesz ebből a meccsből,de félek hogy a végén behúzzák.

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:27:16

na már megint döntetlen,nagyon sok gól esik,jó lenne ha összeszedné magát a védelem

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:28:30

hopcroft hattrick góllal 14-13!

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:35:15

hopcroft még egy!! azt a mindent ő nem szokott ilyeneket:) 15-13

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.04. 03:38:41

Most volt pár jó védekezés, megembereltük magunkat, és fogy az idő. Remélem kibírjuk a végéig!

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:48:53

hawksbee 16! eldőőőlt!:))

milo_hedgie#23 2012.03.04. 03:52:13

16-13ra megnyertük! teljesen megérdemelt győzelem volt,nem vitte félre a csapatot az előző zakó. grant és hopcroft voltak a nyerőemberek:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.04. 03:55:04

16-13-as győzelem! Grant Jr 4+5, Prout 1+6, Hopcroft 4+1, McBride 2+2, Pollock 1+3, MacLeod, Holding és Hawksbee szerzett még gólt. Levis a végére csak megemberelte magát. :)

foppa21 2012.03.04. 03:59:51

szép győzelem volt, a végén megint tanárian játszottunk:-)

Tomi_Tanguay 2012.03.04. 17:37:04

grant megint mit művelt. ha így játssza végig a szezon második felét is, akkor azt most megígérem hogy az év végén szavazni fogok rá a választáson:)

Tomi_Tanguay 2012.03.04. 19:28:06

nem azt mondtam, de valahol az ötben:D


süti beállítások módosítása