Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams basketball: Vége a táncnak

2012.03.21. 21:42 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az egyetemi kosárlabda-bajnokság legjobb 64 csapata közé jutott a Colorado State Rams együttese, ám a Kosok az országos főtáblán képtelenek voltak borítani az előzetes esélyeket, így már az első mérkőzés elvesztésével befejeződött számunkra a menetelés.





















Múlt csütörtökön a CSU hiába vezetett a szünetben még egy ponttal, sajnos a jóval esélyesebb Murray State Racers érvényesítette a papírformát a Louisville-ben rendezett második fordulós mérkőzésen. A coloradói együttes remekül kezdett, első sorban az erőcsatár Pierce Hornung játszott kiemelkedően, aki összesen 12 pontig jutott, és karriercsúcsát beállító 17 lepattanót szerzett, azonban ez is kevésnek bizonyult, a Murray State 58-41-re diadalmaskodott ellenünk.
A Kosok nagyon rossz arányban dobtak kosárra, ezt a statisztikában szereplő 33%-os hatékonyság támasztja alá, ami az első félidőben még elfogadható volt, a második játékrészben azonban rengeteget hibáztunk. A dobószázalékot tekintve ez volt a gárda idei legrosszabb teljesítménye, ráadásul pont a legrosszabbkor jött. Persze, ne feledjük el, a Murray State a 2011/12-es szezonban csupán egyetlen mérkőzést veszített el eddig, Tim Miles vezetőedző szerint egy ilyen együttes ellen nagyon nehéz támadni, bár a 21 turnover-re még ez sem lehet mentség.

A harmadéves Hornung remeklésének is köszönhetően a félidőben 24-23 volt az állás a Rams javára, majd a második játékrész elején ellenfelünk egy 18-2-es szériát produkált, miközben számtalan labdaveszés akadályozta a játékunkat, különösen Green és Carr járt élen ebben a mutatóban, mindketten öt-öt turnover-rel zártak a végére.

„Nem derült ki, hogy mit is szerettünk volna, de még mindig úgy érzem, nagy dolgokat valósítottunk meg” – mondta a mérkőzés legjobbja, Hornung, aki már most a jövő évi szezonra gondol. „Határozottan vannak céljaink a következő évre, melyek még az idei eredményeinket is felül fogják múlni.”

A dobóhátvéd Jesse Carr csereként beállva 29 percet kapott, ez idő alatt nyolc lepattanót és 11 pontot szerzett, négy asszisztot is kioszott, rizikós játékában az öt turnover még vállalható volt.

„Nagyon frusztráló” – kezdte Carr. „A szünet után egyszerűen nem tudtuk végrehajtani az utasításokat.”

Miles és a játékosok szerint is kiváló volt a Murray State védekezése, és támadásban is hatékonyak voltak a második félidőben. A CSU csapatából még Wes Eikmeier nyújtott említésre méltó teljesítményt, aki 10 ponttal és három lepattanóval zárt, de a jó kezdést követően a második félidőre teljesen elhaványult.

Az ellenfél legjobbjai Isaiah Canaan és Donte Poole voltak, előbbi 15, utóbbi 13 pontot szerzett. Eikmeier egy könyökössel kiütötte Poole-t, akinek az orrából ömlött a vér, de a bedobó visszatérését követően is hatékonyan játszott. A Murray State azóta már búcsúzott a további küzdelmektől, két nappal később a favorit Marquette állította meg a csapatot.

Nem kell szégyenkeznünk a Rams korai búcsúja miatt, sajnos nem tudtuk megakadályozni a papírforma érvényesülését, de tőlünk már az is nagy dolog volt, hogy részt vehettünk az NCAA Tournament-en, hiszen közel egy évtizede a csapat nem járt az ország legrangosabb tornáján. Idén 20-12-es mérleggel zártuk az alapszakaszt, és 8-6-tal az MWC negyedik helyezettjei lettünk, majd a konferencia-elődöntő már elég volt a March Madness-meghívóhoz. Jövőre újra nekirugaszkodhatnak a srácok, a mostani csapat jelentős része visszatér az iskolapadba és a parkettre egyaránt, hiszen számos húzóemberünk még csak harmadéves volt ebben a szezonban.

A
sportfogadás piacai a Kentucky gárdáját tartják a legesélyesebbnek a végső sikerre, majd az Ohio State, a Michigan State és a North Carolina következik a sorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr374331641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.03.22. 06:00:54

jó lett az írás! szép volt a csapat menetelése, sokáig eljutottunk. ezen a meccsen is inkább magunkat vertük meg a második félidőben a sok hibával

melo15 2012.03.22. 17:16:18

teljesen korrekt szereplés volt a ramstől

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.25. 10:43:38

Miles a Nebraska edzője lesz a következő szezontól. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.12. 02:29:34

Megvan az új edző:

Larry Eustachy is set to become the next men's basketball coach at Colorado State, multiple sources in Fort Collins confirmed with The Denver Post today.

Tomi_Tanguay 2012.04.13. 20:42:02

nem volt szerencsés pont most a váltás amikor az utolsó éve jön ennek a generációnak. tartok tőle hogy nem sikerül egyből olyan jól megérteni magukat az új edzővel és abban gondok lesznek.


süti beállítások módosítása