Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NFL Draft 2012: Kezdődik

2012.04.25. 20:26 - Filip89

Április vége felé járva, természetesen  idén is megrendezésre kerül az amatőr játékosválogató az NFL-ben, és bár a 2012-es börze korántsem bír akkora jelentőséggel a Denver Broncos számára, mint amilyen mondjuk a tavalyi volt, a következő három napban érdemes lesz nagyon figyelni, hogy milyen választásokat hajtanak végre a Vadlovak.





















Az NFL történetének 77. draftját csütörtöktől szombatig bonyolítják le a megszokott helyszínen, az NYC-i Radio City Music Hall-ban, s a hét körös válogató alatt a 32 klub - a kompenzációs pick-ekkel együtt - összesen 253 egyetemről érkező fiatal tehetséget fog kiválasztani. A három napos programban az első nap alkalmával, magyar idő szerint péntekre virradóra, hajnali 02:00-es kezdettel bonyolíthatják le az első kört; a második-harmadik forduló választásaira péntek-szombat éjjel, 01:00-től kerülhet sor; míg az utolsó négy kört szombaton, 18 órától tartják meg.

Bizonyára minden denveri sportkedvelő tisztán emlékszik rá, hogy a 2011-es drafton a Broncos fennállása legelőkelőbb helyén választhatott az első körben a történelmi mélységű szezont követően, és az 1/2-es pick-ből a későbbi defensive rookie of the year linebacker-t, Von Miller-t öltöztettük a mezünkbe. Később a második körben még a safety Rahim Moore és az offensive tackle Orlando Franklin akadt a horgunkra, mindketten úgyszintén határozott újoncidényt tudtak a hátuk mögött.

Abban biztosak lehetünk, hogy a mostani börzén nehezebb lesz ekkora tehetségeket találni, mivel nem választhatunk ennyire előkelő pozícióban, és nem is lesz túl sok szelekciós lehetőségünk az első fordulókban. A draft sorrendje természetesen az előző szezon végeredményének fordított rendje szerint alakult ki, így a divízió-győztes denveri istálló az első forduló 25. helyén léphet fel a pódiumra. Az 1/1-es lehetőséggel a Peyton Manning-et - egyenesen hozzánk - száműző Colts választhat ligautolsóként, őket követő a Redskins (a 31. helyen záró Rams pick-jével), az összetettbeli harmadik lehetőséggel a Vikings próbálhat meg kaszálni, majd a negyedik helyen a Browns, az ötödiken a Buccaneers képviselői juthatnak szóhoz - a sort értelemszerűen a Super Bowl résztvevői zárják, 32. helyen a bajnok New York Giants-szel.

A 2011-es NFL Draft első körének előzetes választási sorrendje:

1. Indianapolis Colts
2. Washington Redskins
3. Minnesota Vikings
4. Cleveland Browns
5. Tampa Bay Buccaneers
6. St. Louis Rams
7. Jacksonville Jaguars
8. Miami Dolphins
9. Carolina Panthers
10. Buffalo Bills
11. Kansas City Chiefs
12. Seattle Seahawks
13. Arizona Cardinals
14. Dallas Cowboys
15. Philadelphia Eagles
16. New York Jets
17. Cincinnati Bengals
18. San Diego Chargers
19. Chicago Bears
20. Tennessee Titans
21. Cincinnati Bengals
22. Cleveland Browns
23. Detroit Lions
24. Pittsburgh Steelers
25. Denver Broncos
26. Houston Texans
27. New England Patiots
28. Green Bay Packers
29. Baltimore Ravens
30. San Francisco 49ers
31. New England Patriots
32. New York Giants





















Egy évvel ezelőtt jóval könnyebb helyzetben voltunk, és nem csak azért mert az 1/2-es választási joggal nehéz mellé lőni, de elég jól le is szűkíthettük a listát, hogy mely játékosok közül kerülhet ki a Broncos leendő top választása. Most, 2012-ben szinte lehetetlen jóslatokba bocsátkozni, nem hogy az első körre várható játékos nevét képtelenek vagyunk megmondani, de még a posztját illetően is számtalan lehetőség merülhet fel. A legtöbb előzetes szakértői vélemény DT-választást jósol számunkra (déja vu), akik közül a 25. helyen leginkább Brandon Thompson (Clemson) vagy Michael Brockers (LSU) kerülhet a látóterünkbe. Amennyiben a további hiányposztokat fürkésszük, ismét felmerülhet, hogy az első választási lehetőséget CB-re váltjuk, s esély nyílhat például az Alabama-ról érkező Dre Kirkpatrick kiválasztására. Persze, sok más scenario lehetséges, amelyekre tippelni sem mernék, hiszen - a teljesség igénye nélkül - akár támadó falembert, linebacker-t, futót - Uram, bocsá' - irányítót is húzhatunk az első kör végén. Elway titkolózásban idén is zseniális, senki sem tudhatja, hogy mit akar, reméljük nem készül semmiféle kellemetlen meglepetéssel számunkra.

A Denver Broncos választási lehetőségei a 2012-es drafton:

- 1. kör, 25. pozíció
- 2. kör, 57. pozíció
- 3. kör, 87. pozíció

- 4. kör, 108. pozíció (A New York Jets-től kaptuk ezt a pick-et a Tim Tebow-féle csereüzlet alkalmával.)
- 4. kör, 120. pozíció
- 5. kör, 137. pozíció
(A St. Louis Rams eredeti pick-je, Brandon Lloyd-ért cserébe szereztük a tavalyi trade deadline idején.)
- A saját ötödik körös draftjogunkból a 160. helyen a Cleveland Browns választhat még az elfelejteni kívánt Hillis-Quinn csere hozományaként.
- 6. kör, 188. pozíció (Ez a lehetőség ugyancsak Tebow-ért cserébe került hozzánk a NYJ-től.)
- A hatodik fordulóra érvényes, 194. helyezett, eredeti lehetőségünk a Philadelphia Eagles birtokában van, amelyről Joe Mays megszerzése érdekében mondtunk le a Sasok javára.
- A hetedik kör 232. pozíciójába jogosító cédulát a New York Jets illetékesei válthatják játékosra, Tim Tebow mellett ezt a draft pick-et küldtük hozzájuk a 4. és a 6. fordulós választási jogokért.

A közelmúltban már a nálam komolyabb szaktekintélynek számító, Black_Adder írásában is tájékozódhattatok afelől, hogy mi várható a Broncos részéről a drafton, de olyannyira sötétben tapogatózunk mindannyian, hogy senki nem mer konkrétan jósolni.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy több coloradói egyetemi tehetség is kilép a draft színpadára, és izgatottan reméli, hogy a következő három napban - vagy majd legalább UDFA-ként - egy-egy profi csapathoz kerüljön. A Buffaloes-ból erre a legnagyobb esélye a futó Rodney Stewart-nak, az irányító Tyler Hansen-nek és az offensive guard Ryan Miller-nek lehet; a Rams csapatából főleg a CB Elijah-blu Smith-nek érdemes reménykednie; míg a Falcons tehetségei közül a safety Jon Davis és az OG A.J. Wallerstein számíthat esetlegesen érdemi profi karrierre.

A következő három nap minden egyes mozzanatát együtt kísérhetjük nyomon, ugyanis valamennyi denveri szurkolót biztatnánk rá, hogy a draftnapok időpontjában látogasson el ezen írásunk kommentjei közé, ahol a börzével kapcsolatos valamennyi fontos kérdést megvitathatunk élőben, egyenesen az események sodrása közben.

Emellett nagyon ajánlanám minden egyes NFL-rajongó figyelmébe a BOWL.hu szakértő szerkesztőinek élő internetes videóközvetítését, akik az első két nap eseményeiről egy-egy különleges talk show keretein belül fognak beszámolni a draft valamennyi érdekességéről, és közben liveblog-tudósítást is olvashattok tőlük mindhárom napról.

Kövessük együtt a draft mindhárom napját a különböző fórumokon keresztül, és reménykedjünk benne, hogy a Broncos vezetősége ésszerű politikát folytatva, minél jobb újonc játékosokkal erősítheti meg a csapatunk keretét!

A 2012-es NFL draft pontos menetrendje (magyar időpontok szerint):


- Péntek, 02:00: 1. kör
- Szombat, 01:00: 2-3. kör
- Szombat, 18:00: 4-7. kör


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr194473463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.04.25. 21:01:00

nagy esélylatolgatásra látom te se vállalkoztál de érthető:-) én a védelembe szeretnék erősítést de tényleg bármire képesek lehetünk, akár meglepi is lehet. meg azért a 25. helyig nehéz megjósolni hogy pontosan kik fognak kimenni és kik maradnak bent

milo_hedgie#23 2012.04.26. 05:18:36

holnap éjjel kezdődik a tánc!:)

milo_hedgie#23 2012.04.26. 13:29:34

szerintem még mindig CB kéne az első körben,az a legfontosabb hiányposzt. a második-harmadikban DT és MLB,és ráérünk utána az offensebe válogatni

Black_Adder 2012.04.26. 14:07:18

2. körben lehet húzni jó árértékarányú DT-ket, viszont CB-ből nem biztos, h lesz bent 1. kört érő játékos. MLB nagyon kéne, de szvsz nem fogunk húzni, Maysnak kezdő fizetést adtunk...
...Nem biztos, h csütörtökön fogunk választani...

milo_hedgie#23 2012.04.26. 16:18:47

@Black_Adder: arra gondolsz hogy lecseréljük az 1.körösünket mondjuk két másodikra? lehet nem lenne rossz ötlet.

foppa21 2012.04.26. 18:05:39

remélem lesznek majd jó közvetítések éjjel! erre most fent leszek. lesztek még páran ugye?:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.26. 19:41:44

Dolgozok éjszaka, de valami jó tracker-t mindenképp be fogok lőni. :)

Black_Adder 2012.04.26. 20:35:04

nekem május 2-vel határidős munkám van, úgyhogy lehet kimaradok egy-két dologból (azon kívül h baszhatom az egész hosszú hétvégémet)...

Black_Adder 2012.04.26. 20:45:17

Az a Ryan Franklin inkább Orlando Franklin, Rahim Moore meg valóban határozott szezont tud maga mögött, kár hogy határozottan GYengét

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.26. 21:18:21

Valahol volt egy Ryan Franklin, mert ismerős volt. :D
Moore szerintem újoncnak nem volt annyira rossz, még fejlődhet, és ez a rész a tavalyi draft ajnározásáról szólt. :P

Black_Adder 2012.04.26. 23:05:02

@Filip89: moore Bruton mögé került a DC-n, sőt a végén még valaki olyan mögé is, akiről már azt se tudom h ki. és nem azért mert Bruton vagy a nemistudomhki annyira jók lettek volna.
A szezon második felében szinte szóhoz se juthatott, annyira lejáratta magát.
Kifejezetten káros jószág volt a csapat számára. Persze lehet még belőle valaki, de a csapat legrosszabb újonca volt tavaly, talán a legrosszabb játékosa is.

+ a 4. körös szintén újonc Carter egyértelműen jobb volt nála.

Nem kell a moore takaroggy kórus 1 év után, de nagyon sokat kell fejlődnie ahhoz h nehogy jövőre viszont kelljen...

Tomi_Tanguay 2012.04.27. 00:41:26

Players that could slot in the Nos. 20-30 range and be considered by the Broncos include defensive tackles Michael Brockers (LSU) and Dontari Poe (Memphis), cornerbacks Dre Kirkpatrick (Alabama), Stephon Gilmore (South Carolina) and Janoris Jenkins (North Alabama), linebacker Don'ta Hightower (Alabama), and wide receivers Stephen Hill(Georgia Tech) and Kendall Wright (Baylor).

Tomi_Tanguay 2012.04.27. 01:17:35

írnak még olyat hogy esélyes lehet ő: Stanford tight end Coby Fleener

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 01:25:52

A Browns feltrade-elt a 3. helyre, kíváncsi leszek kit akartak.

milo_hedgie#23 2012.04.27. 01:31:00

@Filip89: egy hely előrelépésért adtak 4.,5.,7.körös picket

milo_hedgie#23 2012.04.27. 02:25:40

a RB trent richardson lett a browns pick

milo_hedgie#23 2012.04.27. 02:35:43

blackmont pedig a jax vitte

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 02:51:31

Tannehill az első QB a Dolphins által a 8. helyen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 03:11:59

Poe-t éppen a Chiefs vitte el a 11. helyen, egyesek hozzánk írták, nem volt rá sok esély, hogy 25-ig bent maradjon.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 03:19:39

Elindult a DT-lavina, Fletcher Cox-t is kivették.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 03:32:38

Brockers a 14. helyen ment a Rams-hez. Ezek után meglepődnék, ha DT-t választanánk az első körben, CB kell vagy letrade.

foppa21 2012.04.27. 03:50:52

kirkpatrick is jó magasan ment el

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 03:51:54

Kirkpatrick 17-ként került a Bengals-hoz. Most már nem nagyon maradt a kiszemelteink közül, könnyen lehet hogy nem fogunk választani ma.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 04:10:35

The chances now increase the Broncos will take non-DT player at No. 25. WR Stephen Hill, CB Dre Kirkpatrick are possibilities. Chances increase of Broncos wanting to trade back. Next-best DT on Broncos board could be UConn’s Kendall Reyes.

Erről ugye Kirkpatrick-et már kihúzhatjuk, WR nem kéne, Reyes nem tudom mennyire számít jó DT-prospect-nek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 04:24:38

Trade-eltünk lefelé, a 31. pick-re mentünk le a Pats-szel való cserében, nyomozom hogy mi jött még mellette.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 04:38:44

4. kör, 126. pick jött a Pats-től a hat helyes trade-ben, három 4th rounderünk van már.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 04:51:19

Megyünk még lejjebb, odaadtuk a 31. pick-et a TB-nek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 05:04:09

A 36. pick-et kaptuk, és jött még a 4. kör 101. pick-je, de odaadtuk a leghátsó 4. körösünket (126.).
Jelenleg ez a három 4th rounder van a birtokunkban: 101., 108., 120.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 05:12:05

Na, vége az első körnek. Nem választottunk, de itt megtekinthető a teljes lista:

www.nfl.com/draft/2012/tracker/by-round#dt-by-round-input:1/dt-tabs:dt-by-round

Holnap hajnali 1-től folytatjuk a 2-3. körrel!

foppa21 2012.04.27. 05:28:30

nem volt ez rossz, volt egy ilyen sejtésem hogy nem fogunk ma választani. jól teszi elway hogy kivárásra játszik.
az okosoktól kérdezném hogy ki várható a 2. körben? DT vagy CB? név szerint kikre figyeljünk?

milo_hedgie#23 2012.04.27. 13:00:48

szerintem nem kizárt hogy még a 36ról is lejjebb fogunk menni

tHoMaS 2012.04.27. 16:27:00

Worthy vagy Reyes lenne a legjobb pick nektek szvsz. De azt is kinézem Elwayből hogy támadót választ Manning miatt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.27. 17:40:57

Szerintem is ebből a három pick-ből legalább az egyik támadó lesz.

Black_Adder 2012.04.27. 23:26:28

@foppa21:
worthy, still DT
Janoris Jenkins CB
Stephen Hill, Rueben Randle WR
Lamar Miller RB

esetleg Fleener TE (Stanford)

Tomi_Tanguay 2012.04.28. 02:21:01

a DT derek wolfe volt a 36. választásunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 02:43:03

Dicsérik Wolfe-t a csapatnál, ígéretesnek tűnik, bár róla annyira sokat nem lehetett hallani.

Hamarosan jön az 57. pick-ünk, természetesen a legfőbb kiszemeltek elkeltek, így Jenkins is, nem tudom érdemes lenne-e CB-t választani, nem lepődnék meg ha támadó jönne.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 02:53:43

Osweiler lett az 57. pick, szerintem a harmadik körben is bent lett volna. Kicsit pazarlásnak érzem a QB-t ilyen magasan.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 03:00:14

Osweiler on learning from Manning: "I can't wait to pick his brain and see how he prepares."

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 04:02:25

The #Broncos have traded up into the 67th overall spot and selected SDSU RB Ronnie Hillman.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 04:12:30

The Broncos moved up in the third round to nab Hillman with the fourth pick in the round, No. 67 overall. To move up, Denver sent Cleveland its pick in the third round (25th, No. 87 overall) and one of its three fourth-round picks (25th, No. 120 overall).

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 05:05:14

Ennyit a nagy védelmi erősítésről... Tudtam, hogy Elway buzi, és mindenképpen ahhoz fog ragaszkodni, hogy mentse az igazát a Tebow-Manning csere miatt, neki az a személyes érdeke, hogy PM minél jobb legyen és ehhez próbálja minél inkább biztosítani a feltételeket. Erős támadósorunk lesz egy közepes védelemmel, a régi PM ebből is tudna SB-esélyest csinálni, meglátjuk most mi lesz.

milo_hedgie#23 2012.04.28. 05:20:07

a CB project újabb évvel tolódik...nem rossz játékosok szerintem,de hiányérzetem van nem kicsit.

VonMiller58® 2012.04.28. 10:37:59

OFF:
Most nézem melyik csapat kit draftolt és mikor és a patsnél nem tudok rájönni miért hozták el 2/16-ra Tavon Wilsont aki még egy 7. körös picket sem érne és mindenki arra tippelt hogy draftolni se fogják.Valaki világosítson fel mi lehetett ennek az oka.

melo15 2012.04.28. 14:56:53

coloradoi egyetemistát draftolták már eddig?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 16:23:18

Valamennyi coloradói tehetség vár még a kiválasztásra:

www.denverpost.com/broncos/ci_20501300/local-stars-still-waiting

Miller könnyen kiköthet a Broncos-nál, legalábbis OL-embert biztos hozunk még, hogy azzal is PM-et támogassuk.

foppa21 2012.04.28. 18:02:44

Eagles will retire Dawkins' No. 20 in Week 4, against Giants

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 18:21:28

Omar Bolden, ASU CB jött. Végre egy needed posztra erősítettünk, de tegnap komolyabb neveket is lehetett volna választani ide.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 18:23:10

A tavalyi szezont ACL miatt kihagyta, egyébként 2. körös tehetség lenne. Meglátjuk mi lesz belőle.

milo_hedgie#23 2012.04.28. 18:32:19

@Filip89: jó visszahordó is egyben. nekem tetszik így elsőre ez a pick

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 18:50:03

A 108. helyen pedig egy center Philip Blake jött a Baylor-ról. Valószínű, hogy nálunk guard lesz.

Blake become the second Canadian (Orlando Franklin) and the second Baylor Bear on the #Broncos O-Line (J.D. Walton).

milo_hedgie#23 2012.04.28. 19:03:14

@Filip89: jó benne hogy univerzális srác. vártam erősítést a falba,sztem jó lehet,mert tavaly nem volt minőségi tartalék. azóta tacklenek jött harris,g/cnek pedig ott lehet ő.

foppa21 2012.04.28. 19:23:37

ahogy nézem ma se haladunk látványosan gyorsabban mint az első két nap

milo_hedgie#23 2012.04.28. 19:58:33

na mindjárt jön az ötödik körös pick,amit lloydért kaptunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 20:04:34

The Broncos select DE Malik Jackson from Tennessee w/the 137th overall selection of the 2012 NFL Draft.

milo_hedgie#23 2012.04.28. 20:07:36

DE jött,a végére csak az igazi szükségleteknek megfelelő választásaink vannak

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 21:06:18

Ryan Miller-t a Browns vitte el a 160. helyen, éppen abból a pick-ből, amit mi adtunk nekik.

milo_hedgie#23 2012.04.28. 21:24:26

most tartják a három top pick sajtótájékoztatóját

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 02:13:22

Hansen UDFA-ként a Bengals-hoz írt alá.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 03:29:11

A CSU-ból a RB Carter a Jax-hez, az OL Madsen a Bills-hez igazolt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 03:30:49

The Broncos have agreed to terms with 12 college free agents. They are as follows:

Arizona State WR Gerell Robinson, Arkansas LB Jerry Franklin, Kansas LB Steven Johnson, San Diego St long snapper Aaron Brewer, Missouri guard Austin Wuebbels, San Jose St safety Duke Ihenacho, Oklahoma State defensive end Jamie Blatnick, Baylor LB Elliot Coffey, Oregon State tackle Mike Remmers, Temple guard Wayne Tribue, Cal TE Anthony Miller and Texas A&M LB Coryell Judie.

foppa21 2012.04.29. 04:00:11

@Filip89: néhány helyi srácot igazán szerezhetett volna a broncos

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 19:34:27

manning ma a rockies ütő edzésén járt. próbál bevágódni, érzi hogy nem szeretjük:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 20:16:38

Az hagyján, de az egykori MLB-draftolt Decker is ott volt, és két HR-t lőtt a BP-on.


süti beállítások módosítása