Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NLL Draft 2012: Denveri volt az 1/1

2012.10.03. 20:08 - Filip89

Október 1-jén a torontói Westin Harbour Castle-ban rendezték meg a 2012-es NLL Drafot, melyen a Colorado Mammoth csapata csupán epizódszereplő volt, de így sem múlhatott el a börze komoly helyi érdekeltségek nélkül.




























A draft legelső kiválasztottja nem más volt, mint a Denver Pioneers tavalyi végzős klasszisa, Mark Matthews, aki számtalan egyéni elismerése mellett a 2011/12-es tanév végén a legjobb coloradói egyetemi sportolók közé került az oldalunkon megtartott választáson. A kanadai származású csatár nyáron az MLL-szezonban az Outlaws-t erősítette, és nagyszerűen játszott, végig a döntős csapat egyik legjobbja volt, mostantól box lacrosse-ban az Edmonton Rush színeiben bontakozhat ki. Elsőre kicsit talán idegen lehet neki a fedett pályás sport, de a hatalmas termetének valószínűleg kedvezni fog a kisebb pálya és az összetettebb játék, mindenképpen eredményes produkciót várhatunk tőle. Csak azt sajnálhatjuk, hogy éppen az egyik riválisunk soraiban láthatjuk majd, de kétségkívül hatalmas elismerés, hogy denveri sportoló lett a draft 1/1-es választása.

A Rush-t követően a Minnesota Swarm választott a 2-4. helyen egymás után három játékost, akik Brock Sorenson-nal (Ohio State), Kiel Matisz-szel (Robert Morris) és Shayne Jackson-nal (Limestone) erősítettek a nem mindennapi magasságú pick-ekből.

A mieink az elmúlt években igencsak megszedték magukat a draftokon, tavaly az első másfél körön belül öt játékost húztunk, ennek hozományaképpen nem nagyon maradt választási lehetőség a 2012-es börzére, mindössze három húzással rendelkeztünk. Legelső alkalommal az első kör végi, kilencedik pozícióban választhattunk, melyből a támadó Colton Clark akadt a horgunkra. A brit-kolumbiai származású játékos nyáron a jónevű Burnaby Lakers-ben tevékenykedett, egyetemi pályafutását pedig a Bellarmine-nál töltötte. Mindenképpen ígéretes választásnak tekinthető, kiváló fizikai játékos, nagyszerű kezekkel rendelkezik, és könnyen kinézhet neki egy Adam Jones-éhoz hasonló újonc szezon, aki 2012-ben az év legjobb elsőéves játékosa lett.

Később már csak a draft utolsó két körében volt egy-egy választási lehetőségünk, az összetett 44. helyen a remek sebességgel rendelkező középpályás Jaden Gastaldo került hozzánk a Burnaby-ből. Valamint a legutolsó fordulóban egy sok helyi szurkoló számára igazán szívet melengető választást hajtottunk végre, miután az 53. pozícióban a Denver University korábbi kiválóságát, Alex Demopoulos-t rendeltük a csapathoz. Az egyetemet júniusban elvégző játékos a négy év alatt 82 asszisztjával iskolarekodot állított fel és 176 szerzett pontjával a DU történetének valaha volt harmadik legeredményesebb játékosa lett. Kíváncsian várhatjuk, hogy Alex a profik között a helyi csapat színeiben miként folytatja az ígéretes pályafutását.

A közelmúltban kiderült, hogy Cameron Holding újabb egyéves megállapodást kötött a csapattal, a 22 éves középpályás a tavalyi újonc szezonjában 16 mérkőzésen lépett pályára és 11 turnovert harcolt ki. Annak idején az utolsó egyetemi évében az ország legjobb góllövője volt, a Mammoth-ban egyelőre defenzívebb szerepkörben számítanak rá, egy évvel ezelőtt négy gólt és négy asszisztot szorgoskodott össze 51 labdaszerzés mellett.

A csapat továbbá egy veterán kapussal is gyarapodott, a 2010-ben Stealth-szel bajnoki címet nyerő Matt Roik szabadügynökként igazolt a denveri egyesülethez. A 32 éves portás már 11 szezont húzott le a ligában, 146 mérkőzés alatt 75 % feletti védési hatékonysággal rendelkezik, és tavaly is kiválóan védett a Toronto Rock-ban, hiszen a február All-Star gálán a keleti divízió kezdő kapusa lehetett.

Természetesen a továbbiakban is időről időre követni fogjuk a csapattal kapcsolatos aktuális híreket, a januári szezonrajtig még sok idő van, de az edzőtábor hamarosan kezdetét veszi.


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr424818505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.10.03. 21:04:45

matthews mindenhol iszonyat nagy tehetség. szerintem is jó lesz boxban

foppa21 2012.10.04. 21:25:54

ha már a baseballban csődöt mondtunk, lehet koncentrálni megint a lacrossera:-)


süti beállítások módosítása