Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Ismét pink október az összefogás jegyében

2012.10.08. 10:13 - Filip89

2012-ben is elérkezett az október ideje, amikor az amerikai sportvilág rózsaszínbe öltözik, és talán már ti is észrevettétek jobb oldalt a rózsaszín ábrát, amely a mellrák elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet, s egyúttal a magyar amerikai futball szurkolók gyűjtőakciójában való részvételre szólít fel valamennyi látogatót!

Október hónap évek óta a mellrák világhónapjának számít, számtalan szervezet és médium tart emlékezéseket és különféle akciókat az egyre elterjedtebb betegség elleni küzdelem támogatásáért, és hogy minél több ember figyelmét hívják fel a rák ellen való védekezés fontosságára. Természetesen a sportvilág képviselői sem maradhatnak ki a tisztelgésből, s a figyelmesebb szurkolók már biztosan tapasztalták, hogy idén októberben is több amerikai sportmérkőzésen a játékosok rózsaszín kiegészítőket viselnek. A különböző pink mezek, kesztyűk, kendők, sapkák, csuklószorítók, cipők és egyebek talán a legalkalmasabbak a betegségre való figyelem felhívására.

Az NFL évek óta nagy becsben tartja a mellrák elleni küzdelem fontosságát, és rendre komoly összegekkel támogatja a helyi alapítványokat, és valamennyi októberi mérkőzésen különleges jótékonysági akciókkal, árverésekkel kedveskednek a szurkolók számára. Nem csoda, hogy mindenkinek a szívügye a betegség elleni figyelemfelkeltés, mivel az Egyesült Államokban sajnos rendkívül elterjedtek a különböző rákbetegségek, és szinte minden sportklubnál van néhány közeli vagy távoli hozzátartozó hölgy, akinél már felvetődött a súlyos, de gyógyítható mellrák betegség.

Szerencsére napjainkban Magyarországon is egyre komolyabb hangsúlyt fektetnek a rákellenes intézkedések hírverésére, de ahhoz képest a jelentések szerint még mindig csak igen kevés hölgy él az ingyenes szűrővizsgálatok adta lehetőséggel, amelynek legalább néhány évente célszerű alávetniük magukat. Ha másra nem, reméljük legalább arra jó lesz az ezekben a hetekben a rózsaszín logó, hogy valamennyi olvasónk felhívja a nőnemű családtagjai, ismerősei figyelmét a megelőzés elengedhetetlen fontosságára.

Emellett örömmel jelenthetem be, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a Steelers.hu szerkesztősége jóvoltából hazánk kicsiny amerikai futball rajongó közössége is adománygyűjtésben vehet részt. Az akció kezdeményezőihez több egyedül amerikai futball oldal mellett természetesen a Denver Sports Blog is csatlakozott, és igyekszik tevékenyen részt venni a gyűjtésben.

Az adományokat az alábbi névre szóló számlára küldhetitek el banki átutalással:
Magyar Rákellenes Liga
Raiffeisen Bank
12001008-00102329-00100000
A megjegyzés rovatba írjátok be: NFL - így az adományainkat el fogják tudni különíteni, és a végén értesülhetünk róla, hogy a magyarországi amerikai futball kedvelő társadalom mekkora összeggel támogatja az itthoni rák elleni küzdelmet.

Nem feltétlenül kell nagy összegekre gondolni, sok kicsi, sokra megy. Fogjunk össze, mozduljunk meg együtt, és vegyünk részt egy közös akcióban a nemes cél támogatása érdekében!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr94826223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2012.10.08. 21:57:15

Nagyon szép gesztus! Idén is maximálisan támogatom.


süti beállítások módosítása